Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

PS3 _ lama

KKarolko

Otázka

Prosím o info, koupil jsem si ps3 slim 250GB k Vánocům. Chci ho jako multimediální centrum pro rodinku, moc tomu nerozumím. Hledám pořád něco na netu. Lze přes LAN nebo USB uložit na interní HDD avi. filmy ? Proč nejde sosat z netu jako u pc ( připojení je normálně OK ). Sorry za trapné otázky, ale návod a prodejce mi toho moc neporadili :ziped::ziped: Takže dík i jen za odkazy, jsem samouk lama, co nikdy neměl žádnou konzoli :!::!:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

15 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0

Tak především.. Pokud si chtěl multimediální centrum, tak nevím proč si šel do ps3.. ;) Bohužel to nebyla zrovna nejšťastnější volba. Pokud ti mohu doporučit, tak raději si koupit multimediální centrum, protože má většinou větší kapacitu, daleko větší podporu formátů (ps3 ti polovinu toho co budeš chtít nepřehraje) a hlavně je to naprosto jednoduché pro obsluhu.. Jako jeden z háčků uvedu třeba to, jak stupidně je řešené dostávání filmů do ps3.. Pokud máš velkokapacitní externí disk, pak je formátován v ntfs.. PS3 ale spolupracuje s FAT32, tudíž budeš muset každý film nejdříve hodit na flashku a až po té do ps3.. No a až to uděláš, tak pak zjistíš, že zrovna tenhle kodek ps3 nepodporuje a tak v lepším případě neslyšíš zvuk a vidíš alespoň obraz a nebo nic.. :) Pak možná jako já začneš googlovat a nalezneš možnost vzdálených serverů.. Po té to i rozběhneš, přičemž ale zjistíš, že v lepším případě ti to poběží, ale na PC prakticky nic nepustíš v době přehrávání media, protože vlastně všechno probíhá na PC. A nebo ti to poběží tak, že nepoběží..

Takže, jako uživatel ti mohu na tohle téma multimedialního centra říct jedno.. Na nějakou nouzovku to zase není tak špatné, ale po pár nezdarech člověku ps3 dobře poslouží hlavně jako bluray přehravač a herní konzole.. ;)

Odkaz ke komentáři

• 0

Takže nejdříve nahraj film na flashku, po té ji zasuň do PS3.. Najeď si v psn menu (to hlavní) na kolonku video, najdi tam tu tvojí flashku, zmáčkni trojuhelník, otevři a najeď si do složky, ve které si film uložil.. Pokud se ti zobrazí, tak na něj najeď a zmáčkni trojuhelník, dej copy.. A nahraje se ti to na PS3 do video složky.. ;)

Odkaz ke komentáři

• 0
Takže nejdříve nahraj film na flashku, po té ji zasuň do PS3.. Najeď si v psn menu (to hlavní) na kolonku video, najdi tam tu tvojí flashku, zmáčkni trojuhelník, otevři a najeď si do složky, ve které si film uložil.. Pokud se ti zobrazí, tak na něj najeď a zmáčkni trojuhelník, dej copy.. A nahraje se ti to na PS3 do video složky.. ;)

Super, tak tohle jsem potřeboval :-) díky moc. Jsem opravdu total lama, takže se omlouvám.

Odkaz ke komentáři

• 0

Super, tak tohle jsem potřeboval :-) díky moc. Jsem opravdu total lama, takže se omlouvám.

Odkaz ke komentáři

• 0

Díky mooooocc:wohow:, škoda jen že to nejde přes LAN ( pomocí tcm ), to by byla paráda. To neva tak budu flaškovat a děti si budou hrát svoje hry. Je by mně zajímalo, proč by to už po měsíci co ho máme chtěly chipnout. Mám 2 holky 13 roků :bash: a mně je 36, tak už si opravdu přijdu jako totál lama a ještě dědek:ziped:

Odkaz ke komentáři

• 0
proč to řešit přes flešku atd. ?? stačí si film stáhnout na pc a přes media server si to spustit v ps3... nemusíš nic nikam kopírovat atd.

Ano, server je přesně to co jsem psal.. Nejdříve ten server nahodit dá člověku zabrat (dalo by se říct, že neznalost angličtiny a základní znalost PC moc situaci neulehčuje.. :D) a když to všechno nastaví, tak to stejně nejede nic moc.. To už je lepší si koupit grafárnu s hdmi (pokud ji nemá) a rovnou to pouštět z pc, protože to je přesně to co tsmuxer dělá, prakticky jen vytváří obraz a zvuk rovnou v PC díky codekům čímž ho samozřejmě docela slušně zatěžuje a PS3 čápá jen po toku u kterého závisí hlavně na tom, jak výkonou má gráfárnu, procesor a ramku v pc, pokud má slabší kousek, tak většinou dochází po pěti minutách k výpadku signálu, zahlcení pc a nutného restartu.. :D No a pokud se pustíme třeba do MKV formátu, tak to snad ani nemá cenu dále rozebírat.. ;)

Odkaz ke komentáři

• 0

Díky za všechna infa, přes usb to docela jede. Chci si tam nacpat asi 50 neojoblíbeněších filmů a zbytek pak obětuji starý Verbatim 320GB - jako ext. Doposud jsem to řešil přehráváním ze satelitu ( interní HDD ) nebo z toho externího přes televizi ( TV LED Smasung ). proto jsem chtěl o Vánocích udělat radost i rodině a zároveň to nějak zjednodušit. Ještě nějak musím promakat to sosání z netu, abych nemusel pořád flashkovat. Jinak pc s grafárnou by neměl být problém - jen když ho zapnu, tak nechci vedle v pokoji čumět na bednu :party:, proto jsem to chtěl narvat do ps3 a externího HDD. Holky ať si pak hrají co chtějí. Mě zaujal je James Bond - jsem holt na klasiku a auta ( ty jejich God of War, atd. mne neberou :ziped: )

Odkaz ke komentáři

• 0

No nevím jak daleko to je z vedlejší místnosti, ale seženeš třeba i pěti metrovej hdmi kabel (cca 250,-).. Ten flákneš do bedny, pak ještě bezdrátovou klávesnici s myší (existuje i komplet od logitechu a microsoftu od 650,-) v počítači nastavíš rozšířit zobrazení a je to.. Na net a s headsetem pro skype v době přehrávání můžeš pořád na PC a na plochu na tv si přetáhneš jakýkoliv přehrávač a pouštíš.. Já jsem měl přesně tenhle stejnej problém.. Nakonec jsem to vyřešil takto a musím říct, že od té doby si moje rodina na to tak zvykla, že si to bez toho ani neumíme představit. Tohle řešení je ze všech nejpohodlnější, protože PC dokáže daleko více, než cokoliv jiného a člověk se může v klidu uvelebit do sedačky a nemusí u stolku sedět zhrbenej a v případě pouštění filmů běhat sem tam, vrážet flasku do ps3, čekat než se to tam nahraje.. Třeba takovej Gom player na PC dokonce dokáže přehrávat i v době stahování, takže pokud máš dostatečně rychlej net, tak si řekneš.. Chci se podívat na tohle a za minutu už koukáš.. ;)

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu