Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Aktualizácia iOS verzie bez aktualizácie basebandu [návod]


Sinedd182

Recommended Posts

Ako aktualizovať iOS, ale baseband nie? Príklad: Mám iPhone 4 s iOS 4.3.3, basebandom 04.10.01 a odblokovaný pomocou Gevey karty. Pri aktualizacií napríklad na iOS 5 sa vám aktualizuje iOS spolu s basebandom, ktorý už váša Gevey karta nepodporuje. Máme tu pre váš návod ako jednoducho obísť aktualizáciu basebandu. Len pre užívateľov, ktorý majú blokovaný iPhone na iného, najčastejšie zahraničného operátora!

info.png

Čo budeme potrebovať:

- verziu iOS, na ktorú chceme aktualizovať iPhone (sťahujte TU.)

- USB kábel

- program sn0wbreeze-v2.8b11.exe

- progam redsn0w (v našom prípade verziu 0.9.10b1)

Postup:

UPOZORNENIE: V žiadnom prípadne nenahrávame oficiálnu verziu stiahnutého iOS !

1. Otvoríme program sn0wbreeze a vyskočí vám upozornenie, ktoré odkliknete "OK", nasledovne opäť okno, ktoré zavriete pomocou "Close Credits" a kliknete na šipku v pravom dolnom rohu programu.

3.png

2. Kliknete na tlačidlo "BROWSE" a vyberiete iOS verziu, ktorú ste stiahli pre váš iPhone (v našom prípade iOS 5.0.1 pre iPhone 4, súbor "iPhone3,1_5.0.1_9A405_Restore.ipsw".

PC identifikuje verziu iOS a generáciu iPhonu.

4.png

3. Klikneme na políčko "Baseband Preservation Mode", klikneme opať na šipku v pravom dolnom rohu programu a vyskočí nám varovné okno, ktoré potvrdíme pomocou "Yes". Program sa vás opýta, či chcete hrat Pacmana, odpoviete nie a pár minút počkáte, kým vám vytvorí CFW (Custom Firmware).

5.png

4. Po ukončení vytvárania CFW vám vyskočí okno, že súbor sa vám uložíl na plochu. Môžeme zavrieť program.

6.png

5. Otvoríme program redsn0w a pokračujeme kliknutím na EXTRAS > Pwned DFU (riadime sa podľa pokynov programu a dáme iPhone do DFU módu). Telefón v DFU sa prejaví tým, že bude čierna obrazovka (ako keby bol vypnutý). Program zatvoríme.

6. Otvoríme tento počítač, a nájdeme zložku: "C:/WINDOWS/System32/drivers/etc/". Súbor "hosts" premenujeme napríklad na súbor "mhosts".

7. Otvoríme iTunes a hneď nám vyhodí, že našlo zariadenie v Recovery móde. Správu odklikneme pomocou OK. Na klávesnici držíme tlačidlo SHIFT a kurzorom klikneme na tlačidlo RESTORE. Zobrazí sa vyhladávanie, kde nájdeme plochu a vybereme nami vytvorený Custom Firmware a odklikneme pomocou OPEN.

8.png

8. Počkáme pár minút, kým sa spraví RESTORE a je to.

Neaktualizovanie basebandu neni trvalé. Ak budete niekedy chcieť spravíť RESTORE a nezmeniť baseband musíte postupovať rovnako, teda ak už máte vytvorený Custom Firmware pokračujte od bodu 5.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu