eSko Odesláno Duben 23, 2012 Nahlásit Share Odesláno Duben 23, 2012 Ahoj, jako úplného nováčka do světa konzolí mě nemile překvapily 4 věci ohledně Xboxu, které Vám, jako dlouhodobým členům komunity, možná přijdou samozřejmé, ale mě docela zaskočily. Sepsal jsem o tom krátký blogpost, aby se o těchto nešvarech dozvěděli lidé, kteří sem přišli hledat informace před případnou koupí. http://blog.disconnected.cz/it/co-vedet-pred-nakupem-xboxu-360/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ravendhi Odesláno Duben 23, 2012 Nahlásit Share Odesláno Duben 23, 2012 Pěkné shrnutí, samozřejmě uživatelé, kteří již nějakou dobu xbox mají, tak tyhle věcí ví, jak jsi správně napsal. Problém je hlavně v tom, že jsme v ČR a ne v Americe, což je také patrné z tvého článku, ale já to tady říkám na rovinu. MS totiž v ČR nemá dobrou tržbu a jsme pro ně takřka nezajímaví čímkoliv. Dalším aspektem je asi fakt, že se řadíme mezi prvními v pirátské komunitě a MS se toho rád chytá a zakazuje nám určité služby na Live (takřka většinu). Ve srovnání ČR vs. Amerika jasně vede životní úroveň a tím pádem možnosti dané země. V Americe je cena za roční Xbox Live naprosto směšná, taktéž cena i exkluzivní konzoly jako je Starwars edice, tam není nijak závratná na jejich platové poměry a celkovou životní úroveň. V Americe si nikdo nedělá starosti s tím, že nějaká funkce, či služba nefunguje bez zaplaceného Live, protože ji prostě mají zaplacenou všichni. Nákup hudby a filmů je u nich běžná a ne moc drahá věc, takže interní 320GB disk lze snadno využít pro tyto účely, samozřejmě jak píšeš, toto nelze využít na českém účtu a průměrně vydělávající člověk si to ani nemůže dovolit, raději si film, nebo hudbu stáhne někde z internetu, protože ho to nic nestojí a proč by platil velkou sumu za film, na který se podívá jednou a možná někdy za půl roku, nebo rok. Holt na závěr bych snad řekl, že mě opravdu mrzí že jsem se nenarodil v Americe, nebo moji rodiče neemigrovali aspoň někam do Kanady. Od doby co jsem začal pracovat a vydělávat peníze jen pozoruji jak je ze mě stát dere na daních, které se neustále zvyšují pro dobro našich prasátek u koryta, kterým nic nechybí a krást a podvádět jim nedělá nejmenší problémy. Ale to už zacházím někam, kam bych v tomhle tématu vůbec neměl. Nicméně se to vztahuje k tomu, proč v ČR nejsou dostupné všechny služby na Live a je to smutné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eSko Odesláno Duben 23, 2012 Autor Nahlásit Share Odesláno Duben 23, 2012 Naprostý souhlas :) To omezení služeb xbox live v ČR chápu, ale co už nechápu je nemožnost změny regionu... Vždyť to umožňuje i jinak poměrně přísně limitující Apple u svých iTunes účtů a to bych řekl, že na iTunes je k dispozici víc hudby, filmů i her, než na celym Xbox Live, takže na problematiku přenosu licencí mezi zeměmi se nedá vymlouvat.. Evidentně když se chce, tak to jde :( Nejvíc mě ale asi štve ta chybějící podpora NTFS, kterou fakt nechápu... Pravda, doma si tam můžu filmy streamovat, ale když bych chtěl vzít Xbox někam s sebou na cesty, tak jsem bez filmů... Pokud vim, tak už původní Xko jelo na upravenym kernelu z Windows 2000, které v základu jedou na NTFS.. To, že to nepodporuje Xbox 360, je pro mě prostě jak situace z jiného světa. Že by to byl záměrný krok MS, aby Amíci radši filmy kupovali, když nebudou mít možnost koukat na kvalitní ripy z externího HDD? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ravendhi Odesláno Duben 23, 2012 Nahlásit Share Odesláno Duben 23, 2012 Odpověděl sis sám, je to nejspíš záměr. Takovými záměry se americký lid dá lehce ovládat, protože jejich pohodlnost nezná mezí a tím pádem je pro ně mnohem jednoduší si film koupit, než ho "složitě" někde stahovat z internetu a pak kopírovat na externí disk, načež pak přehrávat v xboxu. Ona asi celková provázanost všech MS služeb je v USA větší a lepší než kdekoliv jinde. Navíc celá Amerika je polovina planety, takže je nějaká "hloupá" Evropa vlastně vůbec nemusí zajímat, i když nebudou jediní kdo takové služby poskytuje, protože Apple je s přehledem v těchto službách převálcuje. Ono prostě platí, že xbox je primárně herní konzole a ne multimediální centrum, i když to má v popisu na krabici, my víme, že "co je psáno, to rozhodně není dáno" :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.