Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

4 zásadní nedostatky, které vzít v potaz před nákupem Xboxu 360


eSko

Recommended Posts

Ahoj,

jako úplného nováčka do světa konzolí mě nemile překvapily 4 věci ohledně Xboxu, které Vám, jako dlouhodobým členům komunity, možná přijdou samozřejmé, ale mě docela zaskočily.

Sepsal jsem o tom krátký blogpost, aby se o těchto nešvarech dozvěděli lidé, kteří sem přišli hledat informace před případnou koupí.

http://blog.disconnected.cz/it/co-vedet-pred-nakupem-xboxu-360/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pěkné shrnutí, samozřejmě uživatelé, kteří již nějakou dobu xbox mají, tak tyhle věcí ví, jak jsi správně napsal. Problém je hlavně v tom, že jsme v ČR a ne v Americe, což je také patrné z tvého článku, ale já to tady říkám na rovinu. MS totiž v ČR nemá dobrou tržbu a jsme pro ně takřka nezajímaví čímkoliv. Dalším aspektem je asi fakt, že se řadíme mezi prvními v pirátské komunitě a MS se toho rád chytá a zakazuje nám určité služby na Live (takřka většinu). Ve srovnání ČR vs. Amerika jasně vede životní úroveň a tím pádem možnosti dané země. V Americe je cena za roční Xbox Live naprosto směšná, taktéž cena i exkluzivní konzoly jako je Starwars edice, tam není nijak závratná na jejich platové poměry a celkovou životní úroveň.

V Americe si nikdo nedělá starosti s tím, že nějaká funkce, či služba nefunguje bez zaplaceného Live, protože ji prostě mají zaplacenou všichni. Nákup hudby a filmů je u nich běžná a ne moc drahá věc, takže interní 320GB disk lze snadno využít pro tyto účely, samozřejmě jak píšeš, toto nelze využít na českém účtu a průměrně vydělávající člověk si to ani nemůže dovolit, raději si film, nebo hudbu stáhne někde z internetu, protože ho to nic nestojí a proč by platil velkou sumu za film, na který se podívá jednou a možná někdy za půl roku, nebo rok.

Holt na závěr bych snad řekl, že mě opravdu mrzí že jsem se nenarodil v Americe, nebo moji rodiče neemigrovali aspoň někam do Kanady. Od doby co jsem začal pracovat a vydělávat peníze jen pozoruji jak je ze mě stát dere na daních, které se neustále zvyšují pro dobro našich prasátek u koryta, kterým nic nechybí a krást a podvádět jim nedělá nejmenší problémy. Ale to už zacházím někam, kam bych v tomhle tématu vůbec neměl. Nicméně se to vztahuje k tomu, proč v ČR nejsou dostupné všechny služby na Live a je to smutné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Naprostý souhlas :)

To omezení služeb xbox live v ČR chápu, ale co už nechápu je nemožnost změny regionu... Vždyť to umožňuje i jinak poměrně přísně limitující Apple u svých iTunes účtů a to bych řekl, že na iTunes je k dispozici víc hudby, filmů i her, než na celym Xbox Live, takže na problematiku přenosu licencí mezi zeměmi se nedá vymlouvat.. Evidentně když se chce, tak to jde :(

Nejvíc mě ale asi štve ta chybějící podpora NTFS, kterou fakt nechápu... Pravda, doma si tam můžu filmy streamovat, ale když bych chtěl vzít Xbox někam s sebou na cesty, tak jsem bez filmů... Pokud vim, tak už původní Xko jelo na upravenym kernelu z Windows 2000, které v základu jedou na NTFS.. To, že to nepodporuje Xbox 360, je pro mě prostě jak situace z jiného světa. Že by to byl záměrný krok MS, aby Amíci radši filmy kupovali, když nebudou mít možnost koukat na kvalitní ripy z externího HDD?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odpověděl sis sám, je to nejspíš záměr. Takovými záměry se americký lid dá lehce ovládat, protože jejich pohodlnost nezná mezí a tím pádem je pro ně mnohem jednoduší si film koupit, než ho "složitě" někde stahovat z internetu a pak kopírovat na externí disk, načež pak přehrávat v xboxu. Ona asi celková provázanost všech MS služeb je v USA větší a lepší než kdekoliv jinde. Navíc celá Amerika je polovina planety, takže je nějaká "hloupá" Evropa vlastně vůbec nemusí zajímat, i když nebudou jediní kdo takové služby poskytuje, protože Apple je s přehledem v těchto službách převálcuje. Ono prostě platí, že xbox je primárně herní konzole a ne multimediální centrum, i když to má v popisu na krabici, my víme, že "co je psáno, to rozhodně není dáno" :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu