Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

TV a herní režim (Režim hry) - význam


dopitapetr

Otázka

Ahoj.Co je to vlastně ten herní režim?moje TV Samsung Full HD LE32C550 to podporuje ale nikde jsem nenašel skutečný význam této funkce.Mám ho samozřejmě zapnutej ale při vypnutí herního režimu jsem nepoznal žádný rozdíl.Jinak hraju na PS3.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

7 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0

Herne rezimy maju vypnute vylepsovatka obrazu ako zvysene Hz, plynulosti obrazu (u kazdeho vyrobcu je to inak pomenovane, ale v podstate je to to iste...napr. LG ma Trumotion, Philips ma HD Natural Motion atd.). Toto ma zlepsit "input lag" (opozdenie ovladania s obrazom), cim nizsi input lag, tym lepsie. Uvadza sa, ze pre hardcore hracov input lag by mal byt maximalne 30ms. Ale aj 50ms-70ms je v pohode hratelne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0
U své Samsung LE32C550 jsem poznal rozdíl jen v tom,že se o trochu navýšil jas obrazu.

To zalezi aj od TV. Niektore TV/modely maju aj pri zapnutom hernom rezime vyssi "input lag" :D Ale casto sa v testoch objavuje hodnota okolo 30ms, tie horsie 50-70ms, niektore aj viac! Ale to az tak ty nepoznas rozdiel medzi 30 a 50-70ms, pretoze nie si hardcore hrac :D Taki online hardcore hraci, ktori sa zucastnuju duelov na sutaziach potrebuju nizky input lag (odozva ovladaca na obraze), mozno take hracske monitory ho maju max.10ms.

Jednoducho povedane, tie vylepsovatka plynulosti obrazu v TV brzdia vstupne oneskorenie (Input lag) a preto by sa mali vypinat, ak chce hrac dosiahnut rychlejsiu odozvu medzi ovladanim a to co vidi na obraze...ale ako som uz spomenul, zalezi od TV/modelu.

EDIT: napr. v novom Panasonic TX-L47ET5E Ulazno kašnjenje signala 40 – 50 ms

http://hdtelevizija.com/2012/03/18/recenzija-3d-tv-lcd-panasonic-tx-l47et5e-et5-serija/4/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Já nosím brýle a mám plazmu Samsung 51D550, pokud mám herní režim vypnutý, z obrazu mě bolí oči a je mi nepříjemný. Když herní režim zapnu, vše je v pohodě. Na internetu jsem někde četl, že to přímo u mé televize upraví pouze frekvenci obrazu pro zobrazení z konzole, ostatní věci musím manuálně měnit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu