Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

The Walking Dead: The Game


DeSmond

Recommended Posts

Po úspěchu komiksove Serie The Walking Dead na televiznich obrazovkach se tvurci v Telltale Games rozhodli prevest znacku i do herniho sveta.

The_Walking_Dead_Telltale_Logo.png

Jde o silne atmosferickou adventuru, ktera vyrazne miri na moznost volby a danych nasledku, stejne jako na komplexni vykresleni postav a vytvareni vzathu s nimi. V zaveru jde tak spise vice o interaktivni film, nez o hru. To ale nikterak neubira na jeji zabavnosti. Jak maji Telltale ve zvyku, hra bude vydavana v ramci epizod. Zatim jsme se dockali jen te prvni, ktera zabere cloveku 2-3 hodiny hrani, pokud jste ale fanousky Walking Dead a to v jakekoliv podobe, rozhodne nevahejte. Hra se totiz drzi presne toho, co si fanousci na serii tolik oblibili a svym grafickym zpracovanim silne odkazuje prave na komiksovou serii. Co se pribehu tyce, vzijete se do role Lee Everetta, muze s temnou minulosti a bude sledovat vyvoj po vypuknuti "zombie apokalypsi" zase z trosku jineho uhlu, rozhodne se ale muzete tesit na stare zname postavy z komiksu/filmu....

V planu je celkem 5 epizod, prvni z nich s nazvem New Day si jiz muzete zakoupit na XBL za rozumnou cenu 400 MS, dalsi epizody se uz chystaji, ovsem zatim neni zname jejich presne datum, nazvy budou nasledujici:

Episode 2 – Starved for Help

Episode 3 – Long Road Ahead

Episode 4 – Around Every Corner

Episode 5 – No Time Left

Tak snad sebou v Telltale hodi, protoze ja mam po dohrani prvni epizody setsakramentskou chut se vrhnout na dalsi....

A co na hru rikaty vy?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 1 month later...

JJ taky se hrozně těším, sice ještě nevím kde ho budu hrát, první díl jsem sice hrál na PC, ale možná si to koupím na PS3 nebo na Xbox a rozjedu znova, protože mám novou TV a tak si to na tom více vychutnám :D. Každopádně velké překvapení, perfektní hra, úžasná atmosféra, super dějově, zajímavé postavy, zajímavě a a netradičně provedená hratelnost a perfektně vymyšlené rozhodování, které ovlivní průběh děje i v dalších dílech.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlasim se vsim, pro me to bylo nejvetsi prekvapeni letosniho roku a momentalne to ma asi nejvetsi "index" ocekavanosti ze vsech her :) Proto me trosku stve epizodicnost, nejradsi bych zasel do kramu, koupil placku a odehral vse najednou, takhle cloveka prvni dve hodky jen navnadi a pak se ne a ne dockat. Jsem zvedav, jak se vsechna ta rozhodnuti projevi ve hre..... Kazdopadne WD si nemohla prat lepsi herni adaptaci, ikdyz radsi klepu, verdikt bude nutno vynaset az po vsech peti epizodach, coz snad bude jeste tenhle rok, ikdyz kdo vi :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na ta jejich předchozí epizodická herní série vycházela vždy co měsíc a původně tak měl fungovat i WD, ale jak vidno asi se jim to nepovedlo a trvá to déle :D Ale raději ať to mají promakané než aby to bylo odfláknuté. Ono je úplné minimum her, které se dělají k filmům, seriálům, knížkám, komiksům atd, které by byly kvalitní a stály za to. Tato pecka je zatím jednou z mála vyjímek. Uvidíme jak to půjde dál, našlápnuto mají dobře.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 weeks later...

Tak co rikate na druhou epizodu? Podle me stalo to cekani za to...

Pribeh me osobne (mozna jakozto fanouska komiksove predlohy, kde se tohle tema v jednom archu resi) prisel trosku predvidatelnejsi, ale zaver mel neuveritelnou atmosferu, rozhodnuti byla tezsi nez v minulem dile ale co se povedlo, ze me kolikrat hra donutila nejedat tak uplne racionalne, coz velmi ocenuju....

V mem pripade se i dost zamichali vztahy a jsem zvedavy jak se do budoucna to napeti ve skupine vyresi....

Snad jen technicke zpracovani opet lehce hapruje, ani me tak nestvou nektere do oci bijici textury s nizkym rozliseni, ci obcasne kiksy kamery, ale opravdu nechapu, jak se muze takhle vypadajici hra pri prechodu mezi jednotlivymi "scenami" takhle sekat :) SNad si s timhle TTG do priste poradi, jinak opet nemam co vytknout.

Doufam jen, ze na dalsi epizodu nebudem muset cekat tak dlouho protoze se nemuzu dockat snad vic nez pred tim.

Co rikate na druhou epizodu vy, respektive hraje to tu vubec nekdo? Pripada mi, jak kdy by tu skoro nikoho tahle skvela hra nezajimala :D

Jinak tady pridavam trailer na dalsi epizodu ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Omlouvám se za double post, ale nejsou rychle po sobě, čekal jsem, že ještě někdo něco napíše, mezitím jsem to projel, tak jsem chtěl napsat další příspěvek.

DeSmond: Za mě jednička s hvězdičkou. Tento díl byl perfektní, sice jsem dost brzo začal tušit, co se asi stane, ale to nemění nic na tom, že to bylo vše perfektně zpracováno. Neuvěřitelně hutná atmosféra, spousta hodně těžkých rozhodnutí, no nejraději bych už hrál další díl. Taky celkem nechápu, jak málo lidí to v ČR hraje (nebo to tak alespoň vypadá podle tohoto fóra). Ale on je možná trochu problém v tom, že je to na všechny tři platformy a každý to hraje na jiné a lidi, kteří to třeba hrají na PS3 nechodí do xbox sekce apod. Tak je to takové rozptýlené.

Jinak co se týče textur, tam jsem si ničeho špatného ani nevšimnul, protože hra je dělaná cell-shadingem a má mít takový částečně komiksově nedetailní kreslený nádech, takže to tak i beru. A co se týče sekání, které si popisoval, tak mě to jelo naštěstí úplně v pohodě bez jediného lagu nebo seknutí apod.

SPOILER PRO TY CO NEHRÁLY:

Máš tam ještě Carly nebo si zachránil Douga v prvním díle? A co jinak ohledně takových těch důležitějších rozhodnutí v druhém díle? Co říkáš na tu celou dusnou atmosféru mezi Lilly a Kennym? Já pořád tak nějak nevím, chvíli mě štval Kenny, chvíli Lilly, někdy jsem schvaloval co si myslí nebo dělá jeden, jindy co druhý. Takže se mi hrozně blbě rozhodovalo a jednalo s nima. Jinak nechal si žít ty bratry na farmě? Já i když se často chovám racionálně, nejsem vůbec násilný typ ani nic podobného, tak i přesto jsem byl tak naštvaný z té hrůzy co dělali, že jsem toho Andyho zabil (tuším, že andy, pletu si jména těch dvou, ten který hlídal stodolu). Toho druhého jsem nechal žít, stáli tam všichni z naší skupiny u toho a navíc se tam stejně blížili hordy nemrtvých, tak jsem ho nedorazil a nechal ho žít. (Aspon na chvíli :D )

Škoda Marka, i když to byla celkem nová postava, tak mi připadal v pohodě a jako člověk na kterého bude spoleh, když Kenny a Lilly se začínají vymykat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Napprosto souhlasim co se tyce hry, to zroustrosenosti, na to bych moc nevsazel, spis se bojim, ze to hraje malo lidi....

SPOILER ALERT!!!!

Jinak v jednicce jsem zachranil Carley, co se tyce dvojky tak jsem to v tom zaveru mel presne jak ty!!! Ac jsem jinak taky racionalni, tady jsem se proste nezadrzel a zabil bratra ve stodole, proste jsem se zachoval impulzivne a v tom okamziku me ta hra fakt dostala. Jinak byl to dann, ale taky se mi pletou :)

Marka mi zas tak lito nebyl, asi jedina postava, ke ktere jsem si neudelal zadny vzath :) Ale kdyz ted tak premejsli nad "tou" predvidavosti, rikam si, jestli to autory nebylo udelano naschval, az na padne se tam objevuji nemale naznaky a dobre to tak clveka stavi do te podezirave role, v kterou jsi i postavy ve hre :)

Jinak Jolene (tu typku v lese) jsem nezabil a jidlo na konnci jsem "neukrad".

Vzath mezi Lily a Kennym mi dava zabrat, v jednicce jsem drzel s Kennym, ikdyz je to trosku posera, coz se ukaze i ve dvojce, s Lily jsem tak nejak vychazel, trosku jsem ji mozna nemel rad za to, jak se projevovala, ale ve dvojce se to dost otocili, alespon me, coz je hodne zajimave, nepomhl jsem kennymu se zabitim Larryho a bojim se ze to vyusti, i podle traileru na Ep3, v neprijemne hroty... Kazdopadne se to vyviji fakt zajimave.... Atmosfericky, pribehove, i charakterove ta hra jede na plny pecky a po vsech tech letosnich strileckach a podobniych klasickych hrach to na me strasne zapusobilo, snad v tom budou autori pokracovat takhle az do 5ep a kdo vi treba pak i dal :D

Jinak k tem texturam, jasny ze je to celshading, ale chvilkama odflaklej, zoubkovyn hrane a napriklad v zaveru v tom aute me uplne prastili do oci strasny textury volantu :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možné spoilery:

Ten Mark se mi zdál v pohodě asi proto, že společně s Carley to byli snad dva jediní lidé ze skupiny (když nepočítám Katju), kterři vypadali, že mají ještě rozum v hrsti a dokážou uvažovat a nenechávat se tolik ovládat emocema. Protože Larry to ani není třeba komentovat, děti nepočítám, a Kenny s Lilly začínají trošičku šílet a to "soupeření" jim trochu leze na mozek.

K Larrymu i když jsem ho neměl rád, jsem se ve dvojce tak trochu pokusil najít cestu, ale když jsem viděl, že to nemá smysl, tak mi už byl docela ukradený. Ačkoliv jsem Kennymu s jeho zabitím nepomohl. Ani tu Jolene jsem neodstřelil.

Jinak Kenny asi trochu posera je, ale zrovna tady v té dvojce už to co máš na mysli bylo spíše z vypočítavosti a nějaké začínající nenávisti, protože jsem četl, že pokud by si mu pomohl zabít Larryho a postavil se na jeho stranu s tímto, tak by se tě pokusil zachránit v té stodole. Takže to, že tě(nás oba :D ) nechal ve štychu zapříčinilo to, že jsme se pokusili zachránit Larryho.

Celkově ty dialogy, děj, scénář a vše je fakt super, ale nějakou výtku bych měl.

A to hlavně co se týče Lilly, protože nevím jestli sis toho všimnul, ale ona si opakovaně dost protiřečila, až to chvíli vypadalo jak by měla rozdvojenou osobnost :D

Nejdříve stála dost urputně za tím, že by se mělo zůstat v motelu a byla dost proti cizincům a byla kvuli toho protivná, přitom potom hned jako uplně první vyhrkla, ať jdete tu farmu omrknout a byla pro. Přitom chviličku potom co dorazili na farmu, zase úplně otočila a jak strašně chce pryč a dokonce doslova řekla "jak si nás sem mohl dovést!" přitom to chtěla ona. A aby toho nebylo málo, když se ti to taky začalo zdát podezřelé a chtěl si zjistit co a jak se tam děje, tak opět otočila a byla protivná, že tam chceš "šmejdit" a urazit pohostinnost hostitelů.

Ale jinak super. Možná by to ale chtělo v každém díle alespoň jednu nějakou hodně velkou a hlavní "křižovatku" tak jako carley vs doug v jedničce. Ono je jasné, že by bylo asi šíleně obtížně pro ty vývojáře v každém díle dělat takové rozcestí, protože během těch 5 dílů by pak vzniklo brutální množství dost zásadně odlišných her a to asi není v lidských silách. Na druhou stranu mě to malinko zamrzelo, protože se právě tím ti vývojáři dost chlubí a je to tak prezentování, že máš nad tím absolutní kontrolu a děj komplet určuješ ty. Ale ono to tak úplně není.

Já byl vůči těm bratrům dost podezřívavý už jak se objevili před motelem a zvolil jsem, že tu dohodu nebereme a nikam nepůjdeme, jenže mě pak stejně ostatní přehlasovali, takže jsem neměl možnost to nijak ovlivnit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo obcas je videt ze vyber moznosti moc nefunguje a obcas postavy mluvi trochu z cesty, ale nic strasneho, jinak to "vozeni za rucicku" je udelane dost chytre a autori si tak zjednodusi praci pri vetveni deje, podle me je to udelane chytre, hlavne ze je to zpracovano velmi kvalitne!!!

Na vyvoj vztahu ve skupine jsem fakt zvedavej, doufam ze na dalsi epku nebudem muset tak dlouho cekat...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 1 month later...

Co rikate na nocou epku? Ja jsem asi v pulce a zatim si nemuzu stezovat, pro me zatim nejlepsi epizoda, skvela atmosfera... Jsem zvedavej jak to dopadne, jedine co me dost stve je strileni, stresne divne to se sniperkou klouze a podarilo se mi netrefit osobu kterou jsem trefit chtel a vyhodnotilo mi to odpoved zcela jiank, proste urcite to slo udelat lip, jestli to neni naschval :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 3 months later...
  • 1 month later...

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu