Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

XGD3 hry na levná média - jde to a je to bez chyb! Návod!


Freemanboy

Recommended Posts

Zde je můj vyzkoušený postup jak vypalovat XGD3 hry na levná média MediaRange 8x které jsou o polovinu levnější než Verbatim a 100% fungují bez problému. U mě naprostá spokojenost. Vypálení bez problému, instalace DVD her na disk Xboxu bez chyb a při hraní taky nejsou chyby. Vyzkoušejte!

1) Nejprve zkontrolujeme a opravíme hru *.iso přes program Abgx360.

Správné nastavení programu - zatrhneme to co je zatrženo na obrázcích zde:

http://www.ixtreme.net/360-backups/4710-abgx-tutorial.html

Vybereme region Evropa a jazyk angličtinu a uložíme. Manual Patch Settings se nezabíváme, tak toho si nevšímat.

2) Zkontrolujeme zda je přítomen a dobře zapsán *.dvd soubor. Soubor .dvd je textový soubor obsahující informaci kde má při vypalování dojít k ukončení zápisu první vrstvy, tzv. LayerBreak. Soubor .dvd obsahuje dva řádky, na prvním je zapsána hodnota LayerBreak, a na druhém jméno ISO souboru ke kterému se vztahuje. Pro Xbox 360 XGD3 hry je to vždy LayerBreak=2133520, pro ostatní Xbox 360 hry je to LayerBreak=1913760 a pro starší Xbox 1 je to vždy LayerBreak=1913776.

Soubor *.dvd může vypadat pro Xbox 360 hru například takto:

LayerBreak=1913760

xbox360game.iso

Soubor *.dvd není třeba vytvářet ručně, stačí v Abgx360 zaškrtnou v záložce Options položku [Check/Create .dvd file]

3) Připojíme k počítači správnou vypalovačku Lite-on iHAS s nahraným FW iXtreme Burner Max, pro XGD3 hry, návod jak to nahrát je zde: http://console-forum.net/tema/131848-jak-aktualizovat-dvd-liteon-ihas-24-na-ixtreme-burner-max-fw-quot-oficialni-pruvodce-quot

Já mám iHas124-19b, ale myslím, že můj návod by měl fungovat i na jiných "béčkách" jako jsou iHasX24-XXb.

4) Spustíme program EEPROM Utility v.6.2.0 a v záložce Option zatrhneme Smart Burn, Force Hyper tuning, Online Hyper Tuning. Nezatrhnutý zůstává Over Speed Writing.

5) Spustíme vypalovací program ImgBurn minimálně ve verzi 2.5.7.0.

V ImgBurnu je důležité toto nastavit:

Tools / Settings / Write – zatrhnout „Perform OPC Before Write“

Tools / Settings / I/O / Page 2 / Buffer Size – dát maximální hodnotu 512 MB

Do vypalovačky vložíme DVD medium Verbatim DVD+R DL 8x nebo MediaRange DVD+R DL 8x které je levnější, ale taky dobře vypaluje XGD3 hry, nakupuji je např. zde:

http://www.alza.cz/maxell-dvd-r-double-layer-8x-10ks-cakebox-d155966.htm

Najdeme si na disku hru kterou chceme vypálit, otevřeme u ní soubor *.dvd a dáme vypálit.

Hra se vypálí, XGD3 hry ani na levném médiu při vypalování nehlásí chyby, instalace na disk Xboxu je bez problému a při hraní taky nejsou chyby :-) Good Luck!

P.S. Zkouším ještě testovat vypalovací program Clone CD, tam jsou výsledky v KProbe totiž podstatně lepší, ale bohužel zatím mi vypálenky z Clone CD nainstalované na disk hází ve hrách občas chybu.

Výsledky testu mých vypálených DVD v KProbe v2.5.2 při rychlosti 4x na mediích DVD+R DL MediaRange 8x vypáleno přes ImgBurn v2.5.7.0

1. Prototype 2

2. The Witcher 2 - Assassins of Kings CZ Disc 1

3. Max Payne 3 Disc 1

1. post-6440-14687160432248_thumb.jpg

Výsledky testu mých vypálených DVD v KProbe v2.5.2 při rychlosti 4x na mediích DVD+R DL MediaRange 8x vypáleno přes Clone CD v5.3.1.4

1. Max Payne 3 Disc 1

1. post-6440-14687160439264_thumb.jpg

Verdikt: Pokud budeme brát v úvahu, že dovolený maximální PI MAX je 100, průměr 5 a méně a maximální PIF je 4, průměr je 0,2 a méně, vychází nám, že je na tom lépe Clone CD, kde občas jen nepatrně v PIF "přestřelí". Zásadní ale je, že s ImgBurn chodí MediaRange bez chyb, i když v KProbe ukazuje horší výsledky než s Clone CD. Když hry vypálím v programu Clone CD a nainstaluji na disk, hází to ve hrách občas chybu. Clone CD zatim testuji, budu rád, pokud mi někdo poradí, kde co mám v něm nastavit, dával jsem Overburning.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Určitě bude bezproblémová, na MediaRange vypaluji několik let. Vyzkoušel jsem i spoustu jiných značek a musím říct, že do kvality se MediaRange zcela vyrovnají podstatně drazším Verbatimkám. U XGD3 her se jejich kvalita potvrdila :)

Asi špatná otázka, ale pálení XGD2 her a her menších než je kapacita DVD bude asi taky bezproblémová ne?

Protože ta cena je luxusní já dám za 2 Verbatimky 108,- :D takhle mam celej pakl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj panstvo,nevím co dělám špatně,ale koupil jsem 2 balení dvd mediarange a nevypálím na ně ani prd ! vše podle návodu,ale bud se nerozjede ani vypalování,nebo to hodí chybové hlášky už na začátku stylem že neprojde OPC a tak :( no vypalovačka je Ihas se vším všudy,verbatim dvd vypálím bez problému,ale tohle ne ! nějaké nápady prosím ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já věřím, že to někomu jde, ale řekl bych, že ta funkčnost bude čistě náhodná. Každý IHASka je trochu jiná. Kupovat Verbatimky v paklech a je po problemech.

Přece nejste takoví držgrešle, i kdyby stála Verbatimka třeba 50Kč, tak hra furt stojí litr... A za ty nervy se to vyplatí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to mi je rovnou kup a zasílej,páč tady je má jedna K**a v office za 49 jeden kus bez krabky,no takže jediné co to,tak objednat z netu,sice už jsem na to přišel jak vypalovat na ty Mediarange,ale nejde to nainstalovat :( takže objednávám verbáčka a po starostech,no ale ještě novou mechaniku,páč několik pokusů vypálení a už mi nevypálí ani cd do auta :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 1 month later...
  • 2 months later...
  • 2 weeks later...

Díky za návod,

jen se chci zeptat na kontrolu programem Abgx360.

Zde na fóru jsem se dočetl,že se kontrola u XGD3 her nemá dělat,že program poupraví iso soubor.Takže teď nevím jestli jsem udělal správně,že jsem iso soubor projel AGBX360.

Prosím tedy někoho znalého o vysvětlení děkuji.

Dále se chci zeptat,stáhl jsem si ABGX360 verzi 1.6 zde přímo z stránek programu.Po instalaci a nastavení mi napadlo se podívat do rubriky " o programu" a tam je napsáno,že se jedná o verzi 1.2. Je to tak spávně?

Josef

Upraveno uživatelem josfiala
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Důrazně odrazuju od kterýchkoliv jiných disků než Verbatim, ty jediné jsou na XGD3 použitelné, žádné jiné.

ABGX360 ne normálně stáhni region free a vypal rychlostí 2x a mělo by to jet

Absolutní nesmysl, ty nevíš o čem píšeš.

Upraveno uživatelem romik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu