Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Recommended Posts

Odesláno

Zde je můj vyzkoušený postup jak vypalovat XGD3 hry na levná média MediaRange 8x které jsou o polovinu levnější než Verbatim a 100% fungují bez problému. U mě naprostá spokojenost. Vypálení bez problému, instalace DVD her na disk Xboxu bez chyb a při hraní taky nejsou chyby. Vyzkoušejte!

1) Nejprve zkontrolujeme a opravíme hru *.iso přes program Abgx360.

Správné nastavení programu - zatrhneme to co je zatrženo na obrázcích zde:

http://www.ixtreme.net/360-backups/4710-abgx-tutorial.html

Vybereme region Evropa a jazyk angličtinu a uložíme. Manual Patch Settings se nezabíváme, tak toho si nevšímat.

2) Zkontrolujeme zda je přítomen a dobře zapsán *.dvd soubor. Soubor .dvd je textový soubor obsahující informaci kde má při vypalování dojít k ukončení zápisu první vrstvy, tzv. LayerBreak. Soubor .dvd obsahuje dva řádky, na prvním je zapsána hodnota LayerBreak, a na druhém jméno ISO souboru ke kterému se vztahuje. Pro Xbox 360 XGD3 hry je to vždy LayerBreak=2133520, pro ostatní Xbox 360 hry je to LayerBreak=1913760 a pro starší Xbox 1 je to vždy LayerBreak=1913776.

Soubor *.dvd může vypadat pro Xbox 360 hru například takto:

LayerBreak=1913760

xbox360game.iso

Soubor *.dvd není třeba vytvářet ručně, stačí v Abgx360 zaškrtnou v záložce Options položku [Check/Create .dvd file]

3) Připojíme k počítači správnou vypalovačku Lite-on iHAS s nahraným FW iXtreme Burner Max, pro XGD3 hry, návod jak to nahrát je zde: http://console-forum.net/tema/131848-jak-aktualizovat-dvd-liteon-ihas-24-na-ixtreme-burner-max-fw-quot-oficialni-pruvodce-quot

Já mám iHas124-19b, ale myslím, že můj návod by měl fungovat i na jiných "béčkách" jako jsou iHasX24-XXb.

4) Spustíme program EEPROM Utility v.6.2.0 a v záložce Option zatrhneme Smart Burn, Force Hyper tuning, Online Hyper Tuning. Nezatrhnutý zůstává Over Speed Writing.

5) Spustíme vypalovací program ImgBurn minimálně ve verzi 2.5.7.0.

V ImgBurnu je důležité toto nastavit:

Tools / Settings / Write – zatrhnout „Perform OPC Before Write“

Tools / Settings / I/O / Page 2 / Buffer Size – dát maximální hodnotu 512 MB

Do vypalovačky vložíme DVD medium Verbatim DVD+R DL 8x nebo MediaRange DVD+R DL 8x které je levnější, ale taky dobře vypaluje XGD3 hry, nakupuji je např. zde:

http://www.alza.cz/maxell-dvd-r-double-layer-8x-10ks-cakebox-d155966.htm

Najdeme si na disku hru kterou chceme vypálit, otevřeme u ní soubor *.dvd a dáme vypálit.

Hra se vypálí, XGD3 hry ani na levném médiu při vypalování nehlásí chyby, instalace na disk Xboxu je bez problému a při hraní taky nejsou chyby :-) Good Luck!

P.S. Zkouším ještě testovat vypalovací program Clone CD, tam jsou výsledky v KProbe totiž podstatně lepší, ale bohužel zatím mi vypálenky z Clone CD nainstalované na disk hází ve hrách občas chybu.

Výsledky testu mých vypálených DVD v KProbe v2.5.2 při rychlosti 4x na mediích DVD+R DL MediaRange 8x vypáleno přes ImgBurn v2.5.7.0

1. Prototype 2

2. The Witcher 2 - Assassins of Kings CZ Disc 1

3. Max Payne 3 Disc 1

1. post-6440-14687160432248_thumb.jpg

Výsledky testu mých vypálených DVD v KProbe v2.5.2 při rychlosti 4x na mediích DVD+R DL MediaRange 8x vypáleno přes Clone CD v5.3.1.4

1. Max Payne 3 Disc 1

1. post-6440-14687160439264_thumb.jpg

Verdikt: Pokud budeme brát v úvahu, že dovolený maximální PI MAX je 100, průměr 5 a méně a maximální PIF je 4, průměr je 0,2 a méně, vychází nám, že je na tom lépe Clone CD, kde občas jen nepatrně v PIF "přestřelí". Zásadní ale je, že s ImgBurn chodí MediaRange bez chyb, i když v KProbe ukazuje horší výsledky než s Clone CD. Když hry vypálím v programu Clone CD a nainstaluji na disk, hází to ve hrách občas chybu. Clone CD zatim testuji, budu rád, pokud mi někdo poradí, kde co mám v něm nastavit, dával jsem Overburning.

Odesláno

Určitě bude bezproblémová, na MediaRange vypaluji několik let. Vyzkoušel jsem i spoustu jiných značek a musím říct, že do kvality se MediaRange zcela vyrovnají podstatně drazším Verbatimkám. U XGD3 her se jejich kvalita potvrdila :)

Asi špatná otázka, ale pálení XGD2 her a her menších než je kapacita DVD bude asi taky bezproblémová ne?

Protože ta cena je luxusní já dám za 2 Verbatimky 108,- :D takhle mam celej pakl.

Odesláno

Ahoj panstvo,nevím co dělám špatně,ale koupil jsem 2 balení dvd mediarange a nevypálím na ně ani prd ! vše podle návodu,ale bud se nerozjede ani vypalování,nebo to hodí chybové hlášky už na začátku stylem že neprojde OPC a tak :( no vypalovačka je Ihas se vším všudy,verbatim dvd vypálím bez problému,ale tohle ne ! nějaké nápady prosím ?

Odesláno

Tak to mi je rovnou kup a zasílej,páč tady je má jedna K**a v office za 49 jeden kus bez krabky,no takže jediné co to,tak objednat z netu,sice už jsem na to přišel jak vypalovat na ty Mediarange,ale nejde to nainstalovat :( takže objednávám verbáčka a po starostech,no ale ještě novou mechaniku,páč několik pokusů vypálení a už mi nevypálí ani cd do auta :(

• 1 month later...
  • 2 months later...
  • 2 weeks later...
Odesláno (upraveno)

Díky za návod,

jen se chci zeptat na kontrolu programem Abgx360.

Zde na fóru jsem se dočetl,že se kontrola u XGD3 her nemá dělat,že program poupraví iso soubor.Takže teď nevím jestli jsem udělal správně,že jsem iso soubor projel AGBX360.

Prosím tedy někoho znalého o vysvětlení děkuji.

Dále se chci zeptat,stáhl jsem si ABGX360 verzi 1.6 zde přímo z stránek programu.Po instalaci a nastavení mi napadlo se podívat do rubriky " o programu" a tam je napsáno,že se jedná o verzi 1.2. Je to tak spávně?

Josef

Upraveno uživatelem josfiala
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu