Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Komponentni vs HDMI kabel - realny rozdil


kubago

Otázka

Na internetu je na toto tema hodne. Akorat zadne kvalitni porovnani, pripadne hodne odlisne nazory na tuto problematiku.

Tak se tu snad nekdo najde kdo oba dva kabely vyzkousel a ma nejake realne zkusenosti.

Co me zajima: zdali ma smysl kupovat HDMI kabel misto komponentniho originalu. Mam 23" full HD monitor (ma hdmi tak i komponentni vstup), poznam nejak VYRAZNE rozdil pri pouziti HDMI? Je obraz natolik lepsi ze se da bavit o investici do hdmi kabelu nebo je rozdil tak nepatrny, ze nejde ani poznat pokud se to nezkouma zblizka? Jde mi o realny rozdil z xboxu 360.

A ne prosim, neposilejte mi srovnavaci videa z youtube, jelikoz je to uplne od cesty to takto porovnavat, kdyz veskera takova videa jsou tam nahrana v 360p.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

3 odpovědi na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0

HDMI seženeš za babku a když sem poprvé připojil HDMI na moji Full HD televizi tak sem žasl, obraz byl opravdu lepší. Jestli výrazně méně či více je relativní, pro mě poměrně dost. Nevím, jak to bude na malém monitoru oproti TV, ale rozdíl asi poznáš, každopádně HDMI přeci nestojí tolik a rada na závěr, stačí kabel do 100kč, nad 100kč sou to reklamní zvášty a nic neudělá obraz "lepší".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Z mé zkušenosti na 24" S-IPS monitoru HP, je rozdíl poznat akorát zblízka při zkoumání detailů. Nějaký podstatný rozdíl jsem nepoznal. Nicméně jak zde kluci píšou, HDMI kabel stačí do 100kč, což je investice téměř zanedbatelná. Problém může nastat v okamžiku, kdy monitor má sice HDMI, ale nemá reproduktory, takže je potřebná redukce na výstup zvuku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu