Jump to content
  • 0

HDD sata 2

hamsterkocz

Question

9 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Zapojíš, ale je tu několik ale :-D

SATA 2 je označení rozhrani, kterym se připojuje HDD k počítači. Jelikož Xbox nemá sata rozhraní ( má, ae jen pro originální disky a par WD disku ktere se jako origo tvari), tak potrebujes ramecek/prevodnik ze SATA na USB.

Dalsi vec je ta, ze disk musis mit naformatovany jako FAT32 a ne NFTS

• 0

O to SATA2 vůbec nejde. Jde o to, že xbox používá jiný firmware disku, než je standardní, takže bez úpravy normální disk do xboxu jen tak nepřipojíš. Navíc se dají použít jen specifické disky značky WD, jiné značky použít nelze.

prikryl.michal: On myslí interní, který má normální SATA rozhraní. Přes USB se dá jakýkoliv disk, nebo fleshka použít normálně, akorát xbox si vezme jen 16GB.

• 0
Jo, sorac, ja si nevsim, ze jsem v sekci, ktera neni o RGH :-D

Kdo má RGH , tak skutečnost je takováto - vyzkoušeno na 2 ks HDD na xbox slim 4 GB :

Použit nový HITACHI Travelstar SATA 250GB 5400RPM 2.5" . Přeformátoval jsem ho na FAT 32 , vložil do krabičky ( krabička ani není nutná ) a vsunul do xka . Na pokyn FORMÁTOVAT se xko zeptalo na seriové číslo konzole . Zadal jsem a potvrdil FORMÁTOVAT . Čekal jsem že naformátuje jen 16 GB na FATX , ale k mému velkému překvapení se HDD naformátoval na plnou kapacitu 232,88 GB na FATX .

Takže už není nutné použít jen HDD WD a upravovat je zvláštním programem . Nevím jestli to funguje jen na xboxu slim s RGH , ale je to výborná nová funkce - lze asi použít jakýkoli 2,5 " HDD SATA do notebooku .