Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Několik dotazů... Celkem věcných :)


najkinaj

Recommended Posts

Ahoj, mám PS2 50004 s čipem a Network adapter, HD loader spouštím z USB přes Ulaunch.elf, které mám na DVD (trošku složitější) a mám několik otázek: 1) Jde nějakým způsobem nahrát Ulaunch.ELF na paměťovou kartu abych obešel to nahrávání z DVD?... 2) Některé hry z HD mi jedou černobíle, proč? 3) Mám ještě PS 30003 R (ještě s tím hlučnějším větráčkem) - je lepší používat FreeMcBoot (HdLoader) + Network adapter nebo čip + ulaunch + hdloader + Network adapter? 4) Když mám zapnutý Network adapter, tak mi tlačítko power nefunguje jako reset - konzole se jen při letmém ťuknutí do tlačítka vypne - je to chyba? Prosím odpovězte mi, hledal jsem zde na fóru kde to šlo a bez odpovědi... Díky moc!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S FMCB se to dá spouštět přímo z karty (nemusíš ani přes uLE, přidá se to do OSD menu). Černobíle jdou NTSC hry (to sou všechny japonský a americký verze) na TV která umí jenom normu PAL (většina TV dneska umí oboje a přepíná se to buď automaticky nebo někde přes nastavení). Já mam FMCB + HDD Adapter s 200 GB Seagate diskem + OPL (to je univerzálnější než HDLoader, kromě HDD umí i síť a USB) a funguje mi to normálně. Power při ťuknutí někdy resetuje, někdy vypíná a někdy nedělá nic a musí se držet 5 vteřin aby se to vyplo. Mam pocit že v OPL bylo nastavení co to má udělat po stisku power/reset, jestli vypnout, skočit zpátky do OSD menu nebo mělo přes nějaký čachry jít i skočit do jinýho programu. Taky to u některejch her umí in game reset, když se zmáčkne najednou L1+L2+R1+R2+select+start tak se to restartuje, ale nefunguje to se všema hrama a u některejch se to musí vypnout jinak se ani nespustí nebo padají.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já čip nikdy neměl, takže s tim nemam zkušenosti. Ale různý čipy se chovaj různě a k některejm byly i celkem sofistikovaný obslužný programy jako třeba ToxicOS (něco jako FMCB, ale fungovalo to jen s tim určitym čipem), kde byla většinou upravená verze uLE jako spouštěč elfů a správce souborů, nějaký další programy jako třeba PS2Reality Player na mp3 a HDLoader, upravenej aby chodil i s neoriginálníma HDD a s HDD nad 128 GB (patch na 48bit adresování) a mělo to i auto-ATAD patching, aby aplikace který měli podporu pro originál 40 GB HDD Sony si myslely že tam tenhle disk je a fungovali (bez toho se třeba nedala nainstalovat FFX na disk, ale mě to tam tu položku INSTALL stejně neukázalo ani když sem měl zapojenej ještě ten originální disk, no tak sem to zkopíroval na disk celý a spouštim přes OPL nebo HDLoader). DEV1 nevim co by mělo bejt, asi je to paměťová karta (viděl sem to jenom když se někde psalo o modchipech). Vim akorát že DEV9 je označení pro ten síťovej a HDD adaptér a je na to ovladač DEV9.IRX.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu