Divison Odesláno Září 12, 2012 Nahlásit Share Odesláno Září 12, 2012 Zdravím, potřeboval bych propojit domácí kino (5.1) s počítačem (jen audio) a nevím jak na to. Podařilo se mi to připojit stylem, že mi jedou jen dva repráčky a basák. ------ Zvukovou kartu v počítači mám nejspíše Realtek High Definition Audio. Všechny rady vítám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 trezzor Odesláno Září 12, 2012 Nahlásit Share Odesláno Září 12, 2012 A co vlastne potrebujes? Plnohodnotne 5.1? Ale tym stereo kablikom dosiahnes iba tak max DolbyPrologic II (cize rozkodovane stereo na vsetky repraky) a to nastavis na domacom kine a nie v PC. Z PC mas este ake zvukove vystupy a ten receiver (domace kino) je aky model? Ak domace kino ma iba tie analogove stereo vstupy, tak plnohodnotne 5.1 mat nebudes. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 th0ca Odesláno Září 12, 2012 Nahlásit Share Odesláno Září 12, 2012 presne tak na 5.1 potrebujes trochu vic kabelu, nez 1ks. Kazdopadne to domaci kino nevypada ze by podporovalo pripojeni k externimu zdroji jako je prave PC napr. Zajimaj te vstupy (IN) a ty tam jsou jen 2 na levej a pravej kanal, vic ne, takze tady ti asi nic nepomuze, leda softwarove 5.1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 trezzor Odesláno Září 12, 2012 Nahlásit Share Odesláno Září 12, 2012 na 5.1 aj s jednym kablom, ale ten musi byt HDMI, alebo opticky, alebo koaxialny digital. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 th0ca Odesláno Září 12, 2012 Nahlásit Share Odesláno Září 12, 2012 tak to kazdopadne, ale v jeho pripade smolik... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 trezzor Odesláno Září 12, 2012 Nahlásit Share Odesláno Září 12, 2012 tak to kazdopadne, ale v jeho pripade smolik... To ano, ze u neho maximalne iba rozkodovane stereo na vsetky repraky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Divison Odesláno Září 12, 2012 Autor Nahlásit Share Odesláno Září 12, 2012 Je to "LG DA-3530" . A stačilo by mi aby stereo bylo rozkodovane na všechyn repráky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 th0ca Odesláno Září 12, 2012 Nahlásit Share Odesláno Září 12, 2012 pokud na to neni tlacitko na ovladaci, tak pak leda pres nejakej soft v pc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 trezzor Odesláno Září 12, 2012 Nahlásit Share Odesláno Září 12, 2012 Idem niekde pohladat manual, ale nezda sa mi, zeby vstup nemal moznosti prepinania ako stereo, dolbyprologic... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 trezzor Odesláno Září 12, 2012 Nahlásit Share Odesláno Září 12, 2012 Na dialkaci ma aj tlacidlo "Sound mode"! Takze ked mame nejaku vec doma, tak ju aj preskumame, ci nie? Aj manual by sa mal nachadzat pri kazdom vyrobku! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Divison Odesláno Září 12, 2012 Autor Nahlásit Share Odesláno Září 12, 2012 Domáci kino sem objevil asi po třech letech a manuál je fakt k nedosehnání. Mimochodem přišel sem na to tak nějak "po svém" repráky sem prostě do zdířek zapojil po "víc kusech" takže na jednom slotu bězí dva repráky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 trezzor Odesláno Září 12, 2012 Nahlásit Share Odesláno Září 12, 2012 No ale ten Sound mode, ked to prepnes na dolbyPrologic, tak nehraju vsetky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Artom Odesláno Září 15, 2012 Nahlásit Share Odesláno Září 15, 2012 Ja jsem to řešil tak že jsem si nakoupil právě tyhle 4 kabely https://www.alza.cz/kabel-propojovaci-audio-3-d44882.htm a propojil jsem je podle označení s pc.S jedním určitě nedocílíš 5.1 zvuku.A určitě nepoběží všechny max muže jít přes ten 1 kabel 4 repráky které se ještě na konci propojí s tímhle https://www.alza.cz/redukce-audio-3-5mm-d65965.htm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 trezzor Odesláno Září 15, 2012 Nahlásit Share Odesláno Září 15, 2012 Ja jsem to řešil tak že jsem si nakoupil právě tyhle 4 kabely https://www.alza.cz/kabel-propojovaci-audio-3-d44882.htm a propojil jsem je podle označení s pc.S jedním určitě nedocílíš 5.1 zvuku.A určitě nepoběží všechny max muže jít přes ten 1 kabel 4 repráky které se ještě na konci propojí s tímhle https://www.alza.cz/redukce-audio-3-5mm-d65965.htm To si do akeho domaceho kina prepajal? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Artom Odesláno Září 15, 2012 Nahlásit Share Odesláno Září 15, 2012 To si do akeho domaceho kina prepajal? Nějaké 5.1 které leželo taky dlouho a bylo kupované někde v kauflandu značka superior ;) a ještě jsem si s tím pohrál a napojil jsem tam ještě sony center speaker :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 trezzor Odesláno Září 15, 2012 Nahlásit Share Odesláno Září 15, 2012 Ale kedze on ma na DM ako zvukovy vstup iba stereo cinch (cerveny, biely), tak nerozumiem, co si mu napisal o tych styroch kablikoch atd. :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Artom Odesláno Září 15, 2012 Nahlásit Share Odesláno Září 15, 2012 Ale kedze on ma na DM ako zvukovy vstup iba stereo cinch (cerveny, biely), tak nerozumiem, co si mu napisal o tych styroch kablikoch atd. :D A proč by jako nemohl s nima propojit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 trezzor Odesláno Září 15, 2012 Nahlásit Share Odesláno Září 15, 2012 A proč by jako nemohl s nima propojit? Vobec ti nerozumiem! Treba si skor pozriet ake ma vstupy na tom DM az potom nieco napisat. Pre PC tam ma stereo cinch zvukovy vstup (to su dva cinche)...tak porozmyslaj, o com si mu pisal :) EDIT: uz to vyriesil tak, ako to vyriesil, ked nechcel normalne dialkovym ovladacom prepnut ten stereo kanal na DolbyPrologic, aby mu hrali aj satelity :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Artom Odesláno Září 15, 2012 Nahlásit Share Odesláno Září 15, 2012 ano z centru propojí tímto kabelem pc https://www.alza.cz/kabel-propojovaci-audio-3-d44882.htm a do centru zapojí reproduktory,toť vše.Pak se to už nastavuje u hw jak to udělal Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 trezzor Odesláno Září 15, 2012 Nahlásit Share Odesláno Září 15, 2012 Ale cital si ako to on nakoniec urobil? Ze na receivery do stereo reprakov pripojil aj satelity a tak ma zvuk vo vsetkych repro :D omg... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Artom Odesláno Září 15, 2012 Nahlásit Share Odesláno Září 15, 2012 Ale cital si ako to on nakoniec urobil? Ze na receivery do stereo reprakov pripojil aj satelity a tak ma zvuk vo vsetkych repro :D omg... Ah,sory přehlédnul.Ale tím pádem to bude 2.1 zvuk ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 trezzor Odesláno Září 15, 2012 Nahlásit Share Odesláno Září 15, 2012 Ah,sory přehlédnul.Ale tím pádem to bude 2.1 zvuk ne? Tak na tom DM co ma, to bude na vstupe iba stereo, ziadne plnohodnotne 5.1 (iba z DVD). To sme tiez pisali, ze preco. On potreboval, aby na tom DM mu hrali vsetky repraky (aj satelity), aj ked to nebude plnohodnotne 5.1. Tak som pisal, ze to sa musi dat prepinat na tom receiveri, ale on to potom vyriesil tak, ze na sterea repro pripol este aj satelity (cize ich od svojich vystupov odpojil) :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Divison Odesláno Září 16, 2012 Autor Nahlásit Share Odesláno Září 16, 2012 Už jsem to zkusil s tím doblypro logic. Díky moc . Jinak předtím jsem to měl vyřešené že ve dvou slotech byly 4 repráky. Takže jak má být červený kabel v červeném vstupu tak tam byly prostě dva červený a s černou to samé ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Otázka
Divison
Zdravím,
potřeboval bych propojit domácí kino (5.1) s počítačem (jen audio) a nevím jak na to.
Podařilo se mi to připojit stylem, že mi jedou jen dva repráčky a basák.
------
Zvukovou kartu v počítači mám nejspíše Realtek High Definition Audio.
Všechny rady vítám.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky
22 odpovědí na tuto otázku
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.