Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Sekající se a zamrzající PC...


merkurer

Otázka

Zdravím ! Mám asi 2 roky PC sestavu Premio Pilot AA+ ( http://www.alave.cz/pc-sestava-premio-pilot-aa:p:238414 ) a již dost dlouhou dobu se mi stává, že PC po nějaké době běhu ( třeba 2-3h, ale klidně i bez nějaké větší zátěže - třeba jen browser, atp... ) prostě ,,zamrzne´´ a pomůže jen restart. Občas se klasicky (ne)sekl, ale naskočila modrá obrazovka. Také se mi některé hry, které by měl s přehledem zvládat, dost trhají ( např. Kmotr 2 ). Systém mám win7 home premium ( od koupě jsem ale ještě nepřehrával ). Samozřejmě, že jsem zkoušel čistit veškerý systémový bordel ( registry, browserový bordel, atp...), antivirovou kontrolu ( F-secure, ale žádný vir mi nenašel...) a defragmentaci HDD, avšak bez úspěchu. Problémy přetrvávají... V souvislosti se sekáním her a občasného záseku s modrou obrazovkou jsem zkoušel aktualizovat ovladače grafiky ( nejnovějšími - přímo z oficiálního webu ), avšak opět téměr bez úspěchu - akorát se mi od té doby nezasekl tím stylem, že by zmodral monitor... Zkoušel jsem měřit teploty everestem, avšak se mi zdají být velmi podobné těm, jaké byly už někdy těsně po koupi ( nejsem si tím ale zcela jist ) - post-10666-14687161424415_thumb.jpg. Nevím tedy co si s tím počít :/. Rozebírat se mi ho moc nechce, páč se bojím, že něco pokakám ( na HW já moc nejsem :( ) a vysávat skrze vnější ,,průduchy´´ ( i když je na těch mřížkách prachu dost ) asi moc efekt mít nebude ( už jsem to párkrát dělal a tuším, že to moc lepší nebylo... ). Navíc si ani nejsem jistý, jestli to je opravdu přehříváním. Díky předem za všechny rady a připomínky, merkurer.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2 odpovědi na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0

Díky za první radu ;) ! Tuším, že párkrát vyskočilo i tohle, avšak po aktualizaci ovladačů grafiky jsem se s tímto zatím ( naštěstí ) nesetkal... Trápí mě spíš to sekání a zamrzání ( zamrznutí vypadá tak, že to co bylo na monitoru v době záseku tam zůstane a nejde s tím hnout... Nepomůže nic jiného než restart... ) a nevím, jestli oná rada souvisí i s tímto...? P.S. Občas se ale stane i teď to, že úplně zčerná monitor a za cca minutu naskočí a z oznamovací lišty vyskočí bublinka s textem ve smyslu, že ovladač grafiky přestal pracovat a byl úspěšně obnoven.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu