Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Zero Escape: Virtue's Last Reward


.Den

Recommended Posts

Dnes vysla v Evrope tato dle recenzi naprosto uzasna hra Zero Escape: Virtue's Last Reward, ktera je zaroven udajne pokracovanim nemene uzasne 999: 9 Hours, 9 Persons, 9 Doors.

Virtue%27s_Last_Reward_3DS_Boxart.jpg

Hlavni protagonista, Sigma, je unesen a probouzi se ve vytahu s divkou jmenem Phi, ktera ho podle vseho zna. Pred nimi se na obrazovce objevi mluvici kralik - Zero III - a rika jim, ze se musi dostat ven z vytahu. Par se objevi v opustenem skladisti spolu se sedmi dalsimi lidmi. Vsichni musi utect z budovy. Problem je, ze se stali ucastniky "Nonary Game: Ambidex Edition", ktera vyuziva system nazvany "Bracelet Points" (BP), ktere se daji ziskat spolupraci ci zrazovanim ostatnich hracu. Kazdy ucastnik muze opustit skladiste pouze pokud dosahne 9 nebo vice BP. Pokud se vsak uroven jeho BP snizi na 0, je zabit.

Hra ma nekolik paralelnich casovych linii (dimenzi), ktere lze volne prostrednictvim menu prepinat a kdykoliv se tak presouvat v case a volit si jinou moznost odpovedi (napriklad misto kooperace "podruhe" dalsiho ucastnika zradim). Postupem casu si vsak hlavni hrdina zacne vybavovat vzpominky, ktere v dane casove linii nikdy neprozil...

Gamespot: 8.5

IGN: 9.5

Vsichni povinne koupit, aby nam vyrobili i treti dil! :D

A podat report. ;) Bez spoileru!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Naprostá pecka. Trošku jsem se toho bál, protože jsem nehrál 999 a četl jsem, že je to přímé pokračování a je třeba ho znát.

Naštěstí to není vůbec pravda. A i bez znalosti jedničky si to užívám a nemám nejmenší pocit ,že by mi něco uniklo.

Má to svoje mouchy (jako třeba že se tomu skoro nedá říkat hra, takže to určitě nesedne každému). Ale je to neskutečně chytlavý (save říká 28hodin a nejsem schopen se od toho odtrhnout). Každopádně to má nejoriginálněji zpracovaný příběh co jsem kdy viděl. Už si myslím, že má tak polovinu projitou. A jsem zvědav, jak se to na konci celé rozuzlí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No konecne se nekdo chytl! :)

Uz jsem myslel, ze krome pitomin typu Call of Duty tady nikoho nic nezajima, natoz potom kvalitni hry.

Ja bohuzel nemam ani PSV, ani 3DS, takze si na tohle jeste nejaky ten patek (nebo sto patku) pockam. :( Je to take zamotane stylem, ze poradne nevis, ktera bije? :) Takto podobne (ze uz uz si myslis, ze neco vis, a najednou je to cele naprosto jinak) fungovala 999 a mnohe dalsi visual novels, a to na nich zboznuju. Jen prosim bez dulezitych spoileru. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj. Zamotané to je. (ale 999 jsem nehrál, protože už se mi ho nepodařilo sehnat - a k pirátění mám odpor) :-/

Takže nemůžu úplně porovnat. Je to takový ten japonský příběh, kde hodně zvratů a rozuzlení je založeno na faktech co si autor vycucal z prstu a jsou přitažené za vlasy. Takový ten styl známý třeba z MGS série.

Zero Escape má nejoriginálněji odvyprávěný příběh co jsem v životě zažil. Nevím jestli byl podobně vyprávěný i 999, ale bez spoilerování to moc popsat nejde. Rozhodně to není hra, kterou dohraješ jen jednou. Ne proto, že by to bylo dobré a chtěl by jsi ten stejný příběh hrát znovu, jen trošku jinak. Ale protože bez opakovaného hraní vůbec nic nepochopíš.

Odhaduju, že je to hra tak na 40h. Už mám nahráno 37 a myslím, že se blížím ke "kompletnímu dohrání". A k u toho se ještě můžu vrátit k té zamotanosti. Za tu dobu už jsem to dohrál víc než dvacetkrát a i když se některé věci vyjasňují, tak ty základní otázky jsou pořád velkým otazníkem. Uričtě to není něco u čeho po hodině víš, jak to dopadne.

Upraveno uživatelem Agarwel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Super, takze fakt klasicky koncept visual novels. :) (Tzn. obvykle musis dohrat hru nekolikrat s ruznymi volbami, cimz se meni "route" urciteho hrdiny a dostanes odpovidajici a zcela jiny ending. A az ke konci se to vse nejak propoji dohromady v true endingu). Ja si tohle vsechno muzu sice najit na netu, ale jelikoz se na tu hru hrozne tesim, tak nechci, aby se mi stalo, ze vyctu nejake zavazne spoilery. Coz se bohuzel pri googleni casto stava. :/ Ted jen mit cas hrat a koupit si 3DS. :) Jen jsem necekal, ze to bude az tak silene dlouhe. 999 odhadem zabralo tak 15-20 hodin. I kdyz ted "hraju" Fate/Stay Night a jen u prvni ze tri cest mam odhadem dobrych 20-30 hodin...

Skoda, ze to v CR skoro nikoho nezajima. :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo. Přesně tak to funguje. Jedno dohrání nestačí. Musíš mnohokrát.

Ale hra je v tomhle dokonalá. Jednak žádná verze příběhu nedává stejné puzzly jako jiná (takže pořád hraješ něco nového). A i když se něco opakuje (nebo něco procházíš podruhé), tak jednou vyřešené puzzly lze přeskočit. A texty, které jsi již někdy četl zrychleně přetáčet (hra sama automaticky zastaví u texty, který je nový a ještě jsi ho před tím nečetl). Je to prostě vyřešené suprově. I když hru musíš dohrát tolikrát, tak nemusíš skoro nic číst dvakrát.

Dlouhé je to jako sviňa. Už se pomalu blížím 40h. Ale to myslím, že bude už bude ta finální hranice, kdy hra kompletně skončí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pardon za zdrzeni. :)

Na DS/PSP bohuzel nevim nic dalsiho, co by vyslo anglicky, a zaroven by byla klasicka visual novel.

Celkem se tomu z DS her (promin, na PSP moc nevim) priblizuje uzasna serie Ace Attorney (Phoenix Wright), kde sice nemas rozvetveny pribeh do nekolika dimenzi, ale je to v podstate 90% jen text a zbytek reseni soudnich procesu. Opravdu parada a hodne napinave a vtipne.

Hodne toho vsak vyslo anglicky na PC. Ne tak napinave jako 999, ale s naprosto epickym a dokonalym zaverem je treba Ever 17, ktery je mimochodem od tvurcu prave 999 a Zero Escape. Muzu doporucit, jen se musis prokousat trosku moc pomalym zacatkem a nulovou interakci se svetem jde tam jen o pribeh a volby, coz ale plati pro vetsinu visual novels). Zname je treba Shingetsutan Tsukihime, ale to me uprimne nebavilo, hlavni hrdina je naprosty retard a je to strasne roztahane. Ted hraju Fate/Stay Night, coz uz se mi libi o mnoho vic, ma to celkem dobry promysleny pribeh, a ackoliv se tam paralelni svety neovlivnuji navzajem a je to taky mozna az zbytecne roztahane, mne se to libi. :) Je to jenom fakt silene dlouhe. A rozhodne se tesim a chci vyzkouset Higurashi no Naku Koro ni (anglicky asi When They Cry) a Umineko no Naku Koro Ni, coz je pry vylozene jenom textovka (takze kniha s obrazem a zvukem), zatim jsem se k tomu ale nedostal. Jo, jeste chci vyzkouset Steins;Gate, vypada to zajimave, ale moc jsem o tom necetl kvuli spoilerum.

Kdyby te to nejak fakt hodne zajimalo, tak ti pak najdu jedno dobre forum s informacemi, ted fakt nevim, kde bylo, a musim zmizet od PC.

Bohuzel budes mit asi dost problem cokoliv z toho koupit (krome Ever 17, to ted vyslo tusim remasterovane pro Xbox, PC, nebo PSV, nevim co z toho), ale tak kdyz to jinak stejne sehnat nejde (nebo jde raritne za silene penize), tak by ti snad nemuselo tolik vadit to proste stahnout. Holt je to pro japonsky trh.

Jeste poznamka: Pro nekoho muze byt problem, ze ve vetsine techto novels jsou obcasne eroticke hentai sceny. Neni jich moc, ale jsou tam. Uprimne receno pusobi spis trapne a hrozne umele, tezko rict, proc to tam vubec cpou, kdyz to poradne neumeji zpracovat. Ale anglojazycne patche na PC casto pridavaji i moznost ero sceny vypnout. Kazdopadne jestli nejsi puritan, tak je to jedno, jenom varuju. :)

Upraveno uživatelem .Den
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 weeks later...

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu