Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Sluchatka na venkovni poslech hudby do 1500 Kc?


.Den

Recommended Posts

Tak me napadlo, ze bych si po 10 letech mohl zase poridit sluchatka na venkovni poslech. :)

Driv jsem mel Koss Porta Pro, ktere byly sice fajn pro svoji velkou skladnost a na svoji velikost skvely zvuk, ale zpracovani je tak nemozne shitove, ze uz to s nimi vzdavam a pujdou do kose.

Tentokrat bych rad koupil neco, co se mi do roka nerozpadne, a zaroven bude mit dobry zvuk. (A prezije to venku i v zime). Nijak zvlast je nenamaham, proste je dam na hlavu a doma zase polozim na policku. Ale Porty se rozpadaji uz jen kdyz se jich dotknete.

Velikost stredni (jako Porta Pro nebo Sennheiser PX200 apod.) az velka (proste velka sluchatka zakryvajici cele usi). Co z toho je mi jedno. Jestli otevrena/uzavrena v podstate taky. Rozhodne ne pecky apod.

Dulezita je tedy kvalita zpracovani a zvuk.

Vzhled je mi rovnez celkem jedno, neresim. Radsi kvalitnejsi nez "modnejsi". Samozrejme se hezkym nebranim (ale zadne lebky apod.), rozhodne to ale neni prvorade.

Cena do 1500 Kc.

Dokazete mi neco poradit? Prosim bez komentaru typu "priplat si 500 az milion Kc a kup si neco lepsiho". Proste do 1500 Kc. :) 1600 jeste preziju, vic ne. :lol: Alespon prozatim.

Pozn.: Nemam problem s nakupem ze zahranici, pokud to ve vysledku nepresahne uvedenou castku.

Pozn. 2: Ted koukam, ze je tu par zadosti o radu ohledne sluchatek do 2000 Kc. Proctu. Ale tolik za ne davat nechci.

Dekuji! ;)

Upraveno uživatelem .Den
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám tyhle http://handsfree.heureka.cz/sony-mh1c/ a jsou super, tady je review od hodně uznávanýho usera head-fi.org http://www.head-fi.org/t/632892/review-sony-mh1-the-best-kept-secret . Za 1500 by jsi měl asi lepší, ale ne o moc, tak proč utrácet. V den kdy to review vyšlo stály v ČR asi 370, ale poptávka se hodně zvedla.

EDIT: Sorry, nevšiml jsem si že nechceš pecky.

Upraveno uživatelem Belidor
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám senny px 200 II a jsem spokojenej. Dřív jsem měl porta pro a senny jsou podle mě lepší. Zvuk +- stejně, ale senny mají výhodu, že jsou tam ty molitany na tlumení a navíc mají kábl jen po jedné straně. Jsou krásně zpracovaný, pohodlný, ale už mi pár lidí řeklo, že hrají celkem potichu. Musím uznat, že to je pravda. Hrají slaběji, ale max. hlasitost mě nijak nelimituje. Na max to nikdy nemám a zatím jsem ani nepotřeboval. Taky je na půlce kabelu takovej ten ovladač hlasitosti a je to docela otravný. Teď akorát to budu posílat do Prahy a nechám si ten kabel vyměnit za klasickej.

Každopádně ty AKG nevypadají vůbec zle. Minimálně bych je zkusil v nějakým elektru. Za ty prachy to bude podle mě dobrej kup.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, u Sennheiseru PX200-II vim, ze jsou kvalitni. Resp. kdysi (pred 10 lety) jsem vybiral jeste jako maly pubertak mezi Porta Pro a Sennheisery, a doted si jakz takz pamatuju, jak znely. :) Pro predstavu jsou u me hned na tretim miste po AKG a Soundmagicu. Trochu se taky bojim toho ovladani hlasitosti na kabelu, dost mozna to po nejakem case (rok? dva? tri? nevim) zacne delat zvukovou neplechu v menici.

AKG vypadaji skvele, libi se mi jak konstrukcne, tak i designove a dle recenzi i zvukove. Jen jsem u nich zjistil problem, na ktery si stezuje snad naprosto uplne kazdy, a to, ze maji prilis silny pritlak na hlavu. Takze po hodine, hodine a pul si je kazdy musel sundat, protoze ho bolely usi. Tak dlouho hudbu ani poslouchat nevydrzim, ale treba film ma kolikrat i dve a pul hodiny. Na komfort si proste stezuje 80-90% recenzi a komentaru. :(

Kdezto Soundmagic vypadaji taky skvele, sice designove nic moc, ale to v podstate tolik neresim (mel jsem Porta Pro, ze...). Zvukove jsou pry na stejne urovni jako AKG, jen nekdo obcas zminuje, ze zcela nepatrne zaostavaji za AKG, ale pry jsou hrozne pohodlna a usi nikdy neboli, coz je plus. Taky jsou o neco malo mensi, ackoliv mene izoluji (ale udajne stale dobre). Tak mozna nakonec dam prednost i jim... Nevim.

Nevis, kde by se daly jedny z nich (idealne teda AKG) vyzkouset v Praze ci v Olomouci?

Upraveno uživatelem .Den
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V Olomouci vím o sony, scullcandy, monster beats, kossech, sennech ale AKG jsem nikde neviděl. Pokud jezdíš do OL, tak do Brna je to autem po cestě, že jo :)

http://www.headphones.cz/inshop/

edit: dřív než začne dělat neplechu u sennů ten ovladač hlasitosti na kabelu, tak se to dřív rozesere u jacku. Proto to posílám na výměnu. Cca 2 roky a kabel se prostě poláme jak to mám pořád v kapse. Udělalo mi to u porta pro, a udělalo to i teď u sennů.

Jo a ještě jeden tip, sice přes limit, ale asi jsem si vybral nový sluchátka :)

http://www.headphones.cz/inshop/prenosna/hlavovy-most/akg-k-450.htm

Upraveno uživatelem pernaaa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dekuji. :)

O AKG K 450 vim, ale prave byly trosku uz pres limit... Jen jsem nevedel, ze se k nim dodava i to paradne vypadajici tuhe pouzdro, ve kterem by se mozna nemusely rozpadnout. Tak si rikam, jestli se preci jen nevyplati ty 2 stovky priplatit... (Nasel jsem je za 1700).

EDIT: No, uprimne receno me zadne recenze a nazory nepresvedcily, ze by K 450 staly za ten priplatek oproti Soundmagicu... Mozna jen za ten tvrdy case, ten je fajn.

EDIT 2: Kdyby nekoho zajimal vysledek: Koupil jsem Soundmagic P30. :) Prozatim je musim prohnat nekolika desitkami hodin "vyflusani", ale uz ted hrajou dobre.

Upraveno uživatelem .Den
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu