Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Teplota Graficke karty

Otázka

Odesláno

Dobry den, mam vcelku novy pocitac, stary tak tri mesice, do ted bylo vse v poradku. Problem nastava kdyz zapnu narocnejsi aplikaci, napriklad Hitman Absolution, BF3, po chvilce hrani zcerna monitor a zasekne se PC, jako prvni me napadlo ze problem bude u graficke karty tak jsem sledoval jeji teploty a zhruba u 85°C se tento jev projevuje. Jedna se o grafickou kartu HD7970 v referencnim provedeni, nicmene 85°C by mela jeste zvladnout bez problemu podle me.

Sestava PC

http://www.czc.cz/81ie5kgk1qgn2brvtmivbfqq5f/seznam

Prvne jsem zkousel vyndat pc skrin sundat bocnici a nechat tam foukat z ventilatoru vzduch, nicmene po chvilce hrani teplota grafiky 2-3 minuty rychle stoupla a opet z cernani monitoru. Pote jsem dal manualne ridit otacky na graficke karte pres CCC a dal jsem treba 80%, no samozrejme ze to je najednou jak vysavac a teptoty se daji drzet a pc se nezaseklo pri hrani. Samozrejme ze jsem zkousel i ruzne ovladace ted mam posledni vydane v bete.

Napadlo me ze to muze byt treba i zdrojem, ale tak to by se tento problem ukazal drive, popripade ze by mohla byt vadna grafika, popripade ze by se poskodila ? popripade nema grafika nejakou pojistu teplotni ze pri urcite teplote se vypne ?

Mozno ten referencni chladic to nevzlada chladit tak uvazuji o koupeni http://www.alza.cz/arctic-accelero-xtreme-7970-7950-d337447.htm.

Hodil by se mi jeste program ktery ukazuje teplotu GR, pri hrani her, abych to mohl vice otestovat, popripade jakakoliv rada.

11 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0
Odesláno

Zkus tu ruční regulaci, pokud to s ní nepadne, tak to prostě ten chladič nestíhá.Já mám HD7970 verzi od Sapphire a tam takový problém není.Ty VTX3D se podobají docela dost EVGA verzím grafik a ty mají docela problémy s chlazením ;). Kup ten chladič, pokud nepomůže můžeš ho do 14 dnů vrátit a grafiku bych dal asi na reklamaci.

• 0
Odesláno (upraveno)

Duvod proc jsem ji kupoval byl takovy ze stala 8200Kč s DPH, jsem si rekl ze ten referencni to vzladne, no asi ne :), samozrejme ze zpetne to vidim jako chybu, kazdopadne pujdu do toho chladice a pak uvidim, jen mi prijde divne ze u 85°C je tento problem, grafika by mela vydrzet vic, tak snad se nejak neponicila, ona ta auto regulace od ccc asi nebyla dostatecna.

Upraveno uživatelem Spots
  • 0
Odesláno
Jo to je právěže divný, aby se ti tam nehádalo víc věcí .. mně 7870 zvládne i 95°C, ale to mám skoro vypnutý chlazení na 10% a i tak se nepřehřeje :)

Zatim to mam vyreseno pres ten program msi, nastavil jsem si tam otacky, aby se teplota nedostala ktem kritickym 85% a fungujeto jen to neni zrovna potichu. Mozno jeste projedu nejaky graficke testy jestlii karta neni nejak poskozena a nehazi artefakty, zacnu u 3Dmarku.

• 0
Odesláno

Po instalaci chladice na grafiku, klesla teplota na max 65°C, problem nachvily odeznel, ale pote se opet zacal projevovat.

Vypozoroval jsem ze kdyz hraji napriklad wow, fifa 13, tedy asi mene narocne hry tak je vse v poradku, bohuzel kdyz spustim BF3, Metro 2033, a tereba i WoT, monitor zcerna a pc zamrzne asi do minuty.

Zkusil jsem uz asi vsechno, ovladace stare nove, i win 8 jsem si nainstaloval, chladic a teploty srazil kdy v klidu to je okolo 40°C, zvetsoval otacky, i prepinac biosu jsem daval to prepisovatelne polohy a prehral bios.

jediné co mě napadá je asi ta reklamace, popřípadě ještě nějaký nápad vás napadá ?

• 0
Odesláno

To je taky možnost, ale záleží pokud je procesor přetaktovaný, zrovna 3570K, přehříváním docela trpí (při přetaktování). Problém bude v přehřívání grafiky a hlavně při použití referenčního chladiče. Ale že se přehřívá (vypíná) i při použití Accelera, to se mi nezdá. Zkusil bych reklamaci, teda pokud ti ji uznají, když už jsi použil jiný chladič (osobní zkušenost - ALZA).

• 0
Odesláno

Hele máš přetaktovaný procesor?Mám přesně i5-3570 bez K, protože taktovat nebudu referenční chladič - mám warez i original hry a zrovna BF3 můžu hrát x hodin a prostě nic, ani prd :) u ničeho jsem nezaznamenal problém, jak u HD 7870, tak 7970 .. takže bych zkusil tu reklamaci, protože jestli máš záruku na "všechno v jeden čas - sestaveno z objednávky" je to to nejlepší řešení, jelikož máme skoro totožnou sestavu a problémy takové nemám a už vůbec u WoT, nebo Fifa 13 :)

• 0
Odesláno
Po instalaci chladice na grafiku, klesla teplota na max 65°C, problem nachvily odeznel, ale pote se opet zacal projevovat.

Vypozoroval jsem ze kdyz hraji napriklad wow, fifa 13, tedy asi mene narocne hry tak je vse v poradku, bohuzel kdyz spustim BF3, Metro 2033, a tereba i WoT, monitor zcerna a pc zamrzne asi do minuty.

Samozrejme, ze je moznost aj nastavenia limitu fps pri hrach napr. 60, pricom HW nepracuje zbytocne viac a tym sa neprehrieva, nezere viac energiu! Ak ti nevadi fps napr. 30, tak o to este lepsie.

Inak: pocas hrania mozes sledovat HW... u GPU teplotu, MHz a percenta vytazenia grafickej karty! napr. ukazka pri hre Inversion (treba podotknut, ze pri nahravke sa zvysila vytazenost CPU)

Medal of Honor Warfighter

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu