koreko Odesláno Leden 13, 2013 Nahlásit Share Odesláno Leden 13, 2013 Ahooj. Za chvíli mi nadejde čas, kdy budu muset zvolit nějakou střední školu. Ale jakou. Otec chce, abych šel na nějakého malíře, matka zas na elektrikáře. Mně ale baví práce s PC, baví mně se v něm vrtat ( Poskládal jsem 2 funkční stroje ;) ) atd. Nejradši bych byl na nějakém vývoji některých součástek, nebo dělal grafiku do her, ale to jsou trochu zkreslené představy.. Poradíte mi ? Gympl nemám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
okajos Odesláno Leden 13, 2013 Nahlásit Share Odesláno Leden 13, 2013 (upraveno) synovec si udělal strojní prumyslovku se zaměřením na počitače,zpočátku,po ukončení školy, se nechytal, dělal pak ruzné brigady.... ale potom ho vzali k poč.firmě a na to, že tam pracuje asi 1-2roky,tak už ho firma vyslala do Německa a teď jede na nějakou dobu do Ruska... někdy pracuje i doma,nemusí na firmu....vím,že je spokojen :D Upraveno Leden 13, 2013 uživatelem okajos Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kdyr Odesláno Leden 13, 2013 Nahlásit Share Odesláno Leden 13, 2013 jestli tě baví spíš HW tak elektrotechnik slaboproudař. Jedna z nejzařízenějších škol a fakt skvělá, určitě doporučuji a třeba se tam někdy potkáme: www.sssep9.cz a jako obor ME (mechanik elektrotechnik 4 letý) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dominik Seifert Odesláno Leden 13, 2013 Nahlásit Share Odesláno Leden 13, 2013 Obchodní Akademie :) např. www.OAVIN.cz je celkem lehká, super rozvrh, praxe za prachy od druháku. a máš spoustu času učit se tyhle věci ve volném čase :D jako já Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Agarwel Odesláno Únor 12, 2013 Nahlásit Share Odesláno Únor 12, 2013 Abych pravdu řekl, myslím že na střední až tak nezáleží. Při hledání práce bude každého zajímat jen jestli máš maturitní vysvědčení (řeší se jen hodnota True/False). To z jakých předmětů, z jakého oboru či jaké jsi měl známky už vůbec nikdo neřeší . To je podstatné až kdyžtak na vejšce. Takže hlavně jdi na obor, kde bude maturita a ne výuční list. A takovej obor, kterej zvládneš. (člověk co vyleze prestižní gympl se samejma jedničkama na tom bude stejně jako člověk co profláká maturitní obor na průmyslovce se čtyřkama). Potom je důležitý jen jestli maturitu máš a co umíš. (u odbornějších pozic si snad každá firma sama dělá znalostní testy). Takže pokud vylezeš elektrikáře, ale ve volným čase se budeš věnovat PC a získáš s ním dobré znalosti z čistého nadšenectví, práci taky najdeš. V mnoha ohledech si myslím, že při hledání první práce je mnohem důležitější praxe (brigády), než samotný obor školy. Takže školu si vyber takovou jakou zvládneš a co tě bude bavit. A u toho se věnuj tomu, co budeš chtít v životě dělat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
.Den Odesláno Únor 12, 2013 Nahlásit Share Odesláno Únor 12, 2013 Je taky treba zvazit (pokud te to vubec v tomto veku napadlo, ja taky netusil, co budu chtit delat), jestli budes chtit pozdeji na univerzitu, a jestli ano, tak zhruba jakou. Alespon podle soucasnych predstav, at uz je to "kosmonaut", "prezident", nebo "popelar". Tim jen chci rict, ze kdyz budes studovat ted na elektrikare, truhlare nebo ja nevim co podobne specializovane zamereneho (nic proti nim, priklad), tak bude tezke se pozdeji dostat treba nekam na lekarskou fakultu, na prava nebo diplomacii, ci cokoliv podobneho, kde se taky vyzaduji obcas pomerne odborne znalosti, ale jineho charakteru. Na druhou stranu ti to mozna usnadni praci s nejakymi technickymi VS...tady jen hadam, ja sam jsem gymplacky a spise lingvista, takze nemam zkusenosti s "rucnimi" obory. Je ale treba podotknout, ze se i clovek z gymplu, kdyz se snazi, v pohode chytne na nejake strojarne, na CVUT a obecne v IT, v biotechnologiich, chemii, v lekarstvi atd., v podstate na cem chces, jelikoz rozsah vyuky na dobrem gymplu je hodne siroky a je jen na tobe, na co se vice zameris. Coz se (opet ale nemam vlastni zkusenost) neda rict o uzeji zamerenych SS. Jen rovnou po gymplu tezko najdes nejakou praci, kde uz budou chtit trochu odbornejsi znalosti (typu toho elektrikare ci truhlare), takze ten je spise dobrou pripravou na VS. Tim nerikam, at bezis na gympl, nebo naopak na odbornou SS, protoze jak rika Agarwel, kdyz TY mas snahu a nejaky cil, zas tak moc na stredni skole nezalezi. Je to proste o tobe a na tobe. Ale stejne zkus tohle vsechno uvazit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koreko Odesláno Únor 12, 2013 Autor Nahlásit Share Odesláno Únor 12, 2013 Na gympl nepůjdu a to hned z několika důvodů- Nejsem na to tolik chytrý ( spíše líný no..) a taky bych to asi nezvládnul být mezi chytrýma lidma ( mám pár kamarádu z gymplu, a ti jsou úplně jiní než bývali před gymplem..) . Tím nechci nijak gympl znehodnocovat, ale pro mě to není. Taky se občas zabírám podnikáním - stačí dobrý nápad, ale to jsou pro mě vzdálené končiny :D . Když člověk neví, tak se pak těžko rozhoduje (podnikání,policie,elektrykář,instalatér atd.. ) Děkuju všem za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koreko Odesláno Duben 28, 2013 Autor Nahlásit Share Odesláno Duben 28, 2013 No, zavál jiný vítr, a teď se poměrně intezivně věnuju koncept-artu. Mám hodně velkou předstvavivost, a docela se už oháním s graf.tabletem. Hodně mě to baví, tak nevíte, jestli na to není nějaká škola ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mik Oyan Odesláno Duben 30, 2013 Nahlásit Share Odesláno Duben 30, 2013 No, zavál jiný vítr, a teď se poměrně intezivně věnuju koncept-artu. Mám hodně velkou předstvavivost, a docela se už oháním s graf.tabletem. Hodně mě to baví, tak nevíte, jestli na to není nějaká škola ? Tak asi Hellichovka /už jsi nejspíš propás talentovky/ nebo byla soukromá propagačního výtvarnictví, tušim že se to jmenovalo Michael. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koreko Odesláno Duben 30, 2013 Autor Nahlásit Share Odesláno Duben 30, 2013 a nějak nejlíp ve zlínském kraji ? Nebo nějaká vysoká ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mik Oyan Odesláno Duben 30, 2013 Nahlásit Share Odesláno Duben 30, 2013 (upraveno) Aha, tak tohle neni ve Zlínskym, to je v Praze. Na vysokou bez SŠ nemůžeš. Vy jste na základce nedostali nějakej seznam škol v kraji nebo tak něco? EDIT: koukni na tohle http://www.stredniskoly.cz/skola/600015475.html Máš tam průmyslovej design. Na druhou stranu ta škola celkově vypadá spíš umělecky zaměřená, tak nevim. Abys pak místo součástek nemaloval kytičky :) Upraveno Duben 30, 2013 uživatelem Mik Oyan Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koreko Odesláno Květen 1, 2013 Autor Nahlásit Share Odesláno Květen 1, 2013 Tak s touhle školou mám své zkušenosti :D Otec na ní učí malbu, takže mě tam každej rok bere. U přijímaček jsou samí "feťáci" a podivní lidé ( najdou se i normální, ale člověk musí hodně hledat :D ). Ty jejich talentovky jsem tento rok zvládl tak, že bych se tam dostal už z 8mičky :D takže přijímačky tam jsou jenom aby oddělily jenom lidi bez rukou.. Prostředí školy je velmi tísnivé, a já bych tam asi nevydžel :D Prostě to není pro mě... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pozitro Odesláno Květen 2, 2013 Nahlásit Share Odesláno Květen 2, 2013 Di na to, na co budeš chtít. Pokud ještě nevíš na co, tak si to prodluž o 4 roky na gymplu. Ikdyž musím pozamnamenat, že se těžko dohání osmileté gymnázium. Pak by jsi musel jít na vejšku, aby jsi našel uplatnění. To neplatí pro specializovanou školu. Rozhodnutí je na tobě. A dostat se z gymplu můžeš kamkoliv. Sám jsem se dostal na techniku do Dánska a na VUT. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koreko Odesláno Květen 2, 2013 Autor Nahlásit Share Odesláno Květen 2, 2013 Jo, s tím gymplem máš pravdu, ale já bych tam neobstál..Jsem flákač, ale prošel bych to na 4ky :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
.Den Odesláno Květen 3, 2013 Nahlásit Share Odesláno Květen 3, 2013 Ve vysledku je uplne jedno, co mas za znamky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stevens129 Odesláno Květen 3, 2013 Nahlásit Share Odesláno Květen 3, 2013 Jn, hlavni je dostat se tam a projit.... Znamky jsou ve vysledku vedlejsi Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koreko Odesláno Květen 4, 2013 Autor Nahlásit Share Odesláno Květen 4, 2013 To je pravda, ale víš, gimpl je pro ty, co se rádi učí... Já bych šel na zaměřenou školu :D Když vidím, jak se sestra potí s maturitou, tak to potěš :D ( na vízo měla jen 1 dvojku.. :D) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mik Oyan Odesláno Květen 4, 2013 Nahlásit Share Odesláno Květen 4, 2013 To zas počkej, po gymplu se ti bude maturovat mnohem líp než po škole ze zaměřenim :) Jde o to, že na gymplu se učíš více méně jenom to, co je potom ve státní maturitě, kdežto na škole se zaměřenim máš X dalších předmětů. Když to vztáhnu na sebe, tak takovejch 35% ze včerejší kroužkovací zkoušky z ČJ jsem tipoval. A to byly věci, který pochybuju, že se učej někde jinde, než na gymplu. Dál nevim jak je to na gymplu s ústníma zkouškama, možná maj jenom AJ a ČJ. My máme další dva předměty (50 otázek). Takže jít na střední s tim, že to tam budeš ojebávat, se dá. Ale něco se prostě naučit musíš :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pozitro Odesláno Květen 4, 2013 Nahlásit Share Odesláno Květen 4, 2013 Školní zkouška u mě na gymplu probíhá takhle. Fyzika 25ot, Aj 25ot, Čj 20knížek... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koreko Odesláno Květen 4, 2013 Autor Nahlásit Share Odesláno Květen 4, 2013 Dobře, skusím jít na gymlp :D A co pak ? nějaká výška na tento obr ? Bředstavuju si, že bych kreslil třeba do WoWka nebo tak :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pozitro Odesláno Květen 4, 2013 Nahlásit Share Odesláno Květen 4, 2013 Pokud neplánuješ jít na vejšku, tak na gympl nechoď. Uděláš maturitu, ale nebudeš umět nic odborného, ale například o úrovni M se bude odbornejm školám jen zdát. Maturita na gymplu (státní) se ti bude dělat lehčeji - na písemky jsem se neučil a z M bude za 1 a z čj za 2 (a s leností to mám podobně) Na známkách v celku nezáleží. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.