Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Persona 4


Tenebrae

Recommended Posts

Zdravim, hrajete nekdo? Je to super hra ale nektere principy asi nechapu. V dungeonech stale nalezam nove Persony ale v soucasnosti jich mam pet a nemuzu vzit vice nez nejake vymenit, tak je to v poradku nebo se nekde daji "ustájit"? A je lepsi si levelovat svoje nebo brat nové s vyssim levelem a stare zahodit? A proc nemohu Persony priradit ostatnim v parte? Dik moc za info...

Nazev je samozrejme PERSONA 4, v nazvu topicu jsem se uklikl

Upraveno uživatelem kruta
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Agarvel: Nevyšlo, na konci února. Tenebrae: Moje zklušenosti nejsou s Golden, ale s původní verzí pro PS2. Ale většina bude stejná. Person můžeš mít pouze omezené množství, na začátku 6, postupně až 12. Ustájit nikde nejdou, ale až se dostaneš ke Compendiu, budeš moci vyvolávat persony, které jsi už vlastnil. Za poplatek, samozřejmě. Persony ale můžeš fúznout a získat nové. Levelovat se určitě nevyplatí, maximálně na naučení všech schopností, co mají. Pokud budeš levelovat, level se zvýší, ale schopnosti ne, vždy je lepší vytvořit novou personu, s lepšími skilly. Zbytek družiny opravdu má svojí určitou personu a nejde změnit, kromě dosažení S.Linku 10 (tedy max), kdy se persona změní na jinou. Jedná se ale spíš o upgrade, Yosuke bude vždy zaměřený na wind, atp. Prostě gamedesign.

Upraveno uživatelem Nanaki
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jo, čoveče. Máš asi recht:

http://xzone.cz/nahledpsp.php3?idg=371

Tak to teda objednávám.

Sakra, nějak se mi ty hry kupí. Nedávno jsem dokoupil příslušenství k PC, který umožňuej hrát z křesla na PC (u stolu mě to prostě nebaví), tak dohání některý resty. A k tomu se sypou takhle další hry :-/ Kde na to člověk má brát čas? :-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ehm...

Yukiko je v dubnu, v červnu je Kanji.

Boss v červnu je opravdu těžký, to je fakt. Ale udělat se dá. Je dobré mít Persony odolné na fyzické útoky a lightning, se silnými útoky a s debuffy. Jako první je dobré zabít "Nice Guy", háže buffy na bosse a to je dost špatné. Heat Riser + Swift Strike = obvykle smrt. Když už HR padne, okamžitě Dekaju. Další na řadě je Tough Guy, ten má Dekaju. Toho zabít magickými útoky, fyzické odráží. Pak zbyde samotný boss, jeho nejsilnější útok je onen Swift Strike, obvykle před ním ještě dá Power Charge. Takže když nahodí PC, je na místě defend. Pár debuffů na něm, když je TG mrtvý se také hodí.

Jinak první dung (a boss) je spíš těžký v tom, že jsou možnosti hodně omezené. Persony nic moc, předmětů je nedostatek. Chybí i liška.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 4 weeks later...

Tak hra se mi konečně dostala taky do rukou a je to fakt pecka. Sice trošku pomalejší rozjezd (docela dost vedlejších postav co má nějakej příběh, tak než se všechny rozjedou, tak se vlastně nic neděje). Hrozně se mi líbí:

- Jak je řešení plynutí času. Člověk může udělat jen pár akcí za den a k dispozici jich má mnohem víc, než může stihnout. Dává to super pocit nelineárnosti a toho, že fakt ovlivňuju co se bude dít.

- Není tam tolik JRPG částí. Jakožto člověk, který nemusí JRPG (ty jejich soubojové systémy mě hrozně nudí), tak jsem rád, že je tam dungeon jen občas (naháno 17 hodin a byl jsem ve dvou). Zbytek je vlastně visual-novel (i když podstatně interaktivnější než třeba Zero Escape). A i když třeba dungeony jsou dost sterilní (způsobeno náhodným generováním), tak aspoň ty souboje se celkem dají a jsou rychlé. (u mě na tohle třeba dojelo Ni No Kuni, které kvůli stovkám nudných soubojů co 10 metrů muselo z domu)

- Léčení v dungeonech. To že si online hráči mohou vzájemně pomáhat (vyšlu SOS signál a podle toho kolik hráčů na něj odpoví, takovej mám bonus v dalším souboji) tomu dodává něco unikátního. I když člověk hraje singl čistě sám, tak na to není úplně sám.

No zatím prostě hodně chytlavý. Jsem na začátku června. Takže mám asi ještě hodně před sebou. Ale pokud si to udrží kvalitu, tak to snad dohraju i víckrát :-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Tak jak postupujete? Já jsem na 35ti hodinách, těsně před bossem v tom ,, herním ,, dungeonu. Parádní hra, dost mně to zatím baví, škoda, že po dohrátí bude zase Vita ležet pod vrstvou prachu než vyjde něco dalšího :D

cjakub: Jakej je ten Black Frost? Vyplatí se? Chtěl bych ho fusnout ale nemůžu sehnat Ghoula...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Black Frost je hodně dobrá persona. Fire/Ice útoky, boosty k nim,Mind Charge, dobré resistence, žádná slabina.

Ghoula získáš třeba pomocí Saki Mitama + Forneus, Senri + Omoikane, Slime + Berith. Nebo to tak aspoň bylo na PS2, za změny na Vitě neručím.

Mimochodem, Persona 4 Analyzer je hpodně dobrý program, který ti o personách řekne vlastně všechno. Ale jestli je update pro Vitu, nevím.

Upraveno uživatelem Nanaki
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No už jsem si toho Frosta fůznul, je vážně dost dobrej, v boji proti Mitsuovi je to vítaná pomoc, ještě jsem ho hodil o pár lvlů výš a je to celkem bouchač :) Jenom nějak nemůžu sehnat žádný Persony co by ovládali poslední dva ,, živly ,, myslím, že to je Darkness a ?Light?

Tak Mitsuo s použitím Frosta padnul ani moc neprotestoval :D

Upraveno uživatelem StefiCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dark persony jsou třeba: Ippon-Datara, Samael, Mot, Alice.

Light persony jsou: víceméně celá Justice arcana, Mithra, Anubis, Daisoujou.

White Rider zvládá dokonce oba najednou.

Persona posledního člena party, kterého jsi ale zatím nemáš, má také light/dark schopnosti.

Ale popravdě, já hru dojel bez použití light/dark docela dobře. Většina bossů je beztak proti nim odolná a i běžné potvory zvládneš bez nich. Občas se hodí, ale nic kritického.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 3 months later...

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu