pozitro Odesláno Únor 9, 2013 Nahlásit Share Odesláno Únor 9, 2013 (upraveno) Myslím, že toto téma pomůže spoustu nováčkům a začátečíkům, ovšem i ostatní se mohou něco dozvědět ;) JAILBREAK iOS8 zde http://appleplay.cz/2014/12/jailbreak-ios8/ CO JE POTŘEBA? Počítač (minimálně XP), Mac (minimálně 10.6), Linux (x86 / x86_64) iPhone / iPad / iPad Mini / iPod Touch (všechny verze, které jsou kompatibilní s iOS7) Nainstalovaný iOS (7.0 - 7.1.2) - !!! Nainstalujte si iOS 7.0.6 (nižší verze mají závažnou chybu, která dovoluje napadení zařízení na veřejné WiFi) !!! USB kabel pangu jailbreak (aktuální verzi naleznete vždy http://en.pangu.io/#download) NÁVOD Zálohujte si své zařízení (na iTunes/iCloud) ! Pokud máte zapnutý zámek v zařízení, tak jej vypněte Připojte zařízení Vypněte iTunes Spusťte pangu (dále postupujte podle instrukcí v aplikaci) Až se načte zařízení klikněte na "Jailbreak" Nesahejte na své zařízení, dokud nebudete vyzváni! (zařízení může být během procesu několikrát restartováno) Po vyzvání odemkněte zařízené a jednou klikněte na ikonu pangu, pak na zařízení znovu nesahejte! Až vám progam napíše, že je hotov, zařízení odpojte a můžete ho používat. Pěkný videonávod v angličtině na iOS6 -(postup je stejný jako na iOS7) VYSVĚTLIVKY tweak - vylepšení/úprava/applikace app - aplikace Cydia - aplikace, ve které můžete stahovat tweaky zde repo - zdroje do Cydie (sinfuliphonerepo.com atd.) AppSync - tweak který umožnuje synchronizaci nelegálních apps s iTunes Installous - app, která slouží ke stahování applikací zdarma (dnes již nefunkční) AppAddict - nejobstojnější náhrada za Installous AppCake - náhrada za Installous VVShare (App VV) - náhrada za Installous IPAstore - náhrada za Installous ipa - přípona aplikací lockscreen - zamčená obrazvka zde springboard - plocha vašeho zařízení zde respring - restart plochy reboot - restart zařízení OTA - "over the air" aktualizace přímo z telefonu pomocí WiFi NÁVOD NA CYDII 1. Udělejte Jailbreak, obecně se doporučuje nejdřív provést restore (mít čistý systém) a následně jailbreak, pak obnovit ze zálahoy (iTunes, iCloud - to ale není nutné, můžete začít používat jako nový telefon) 2. Spustíme Cydii a začneme základním nastavením(napoprvé se myslím restartuje), pak pokračujeme vybráním možnosti user. 3. Nejlepší bude si přidat pár zdrojů do cydie. Cydia -> Manage zde -> Sources -> Edit -> Add -> teď napište adresy níže, vždy po jedné zde -> Add Source - > Add anyway BigBoss repo je nainstalový už od základu, zde je většina tweaků, ovšem placených => proto nainstalujte ty níže sinfuliphonerepo.com (spousta užitečný tweaků zdarma) cydia.xsellize.com (spousta užitečný tweaků zdarma) repocydia.com (spousta užitečný tweaků zdarma) cydia.iphonecake.com (AppCake + AppSync) můžete přidávat i další dle potřeby, naleznete je na googlu INSTALACE/ODNISTALACE TWEAKŮ/APLIKACÍ Z CYDIE Pro názornost budeme instalovat tweak "Activator", pro všechny ostatní postupujeme obdobně. 1. Spusťte Cydii a dejte "Search" zde 2. Napíšeme "Activator" zde 3. Klikneme na výsledek (někdy vám může vyjet víc vísledků => app/tweak může být na více repech) zde 4. Pozorně přečteme, vše co nám napíšou (kvůli kompatibilitě atd.) a klikneme na "install" zde 5. Ukáže se nám co se nainstaluje a co popřípadě odinstaluje (vždy záleží na daném tweak/app) a potvrdíme znovu vpravo nahoře zde 6. Začne instalace, po jejím dokončení budete většinou vyzváni k respringu, rebootu nebo návratu do Cydie zde zde zde 7. Teď už je vše nainstalované a připravené k použití. zde Pokud chcete něco odinstalovat tak pokračujte na bod 4., místo "install" tam bude "Modify" a pak klikneme na "Remove" popřípadě "Reinstall" - pokud se vyskytl problém s aplikací. Postup je pak stejný jako při instalaci. UŽITEČNÉ TWEAKY/APP Tyto tweaky doporučuji stáhnout (pokud chcete stahovat cracknuté hry, stáhněte si alespoň první dva). Ostatní se vám budou hodit a rozhodně je využijete..Vždy si pozorně přečtěte popisky daných tweaků, které instalujete, popřípadě se můžete podívat i na screenshoty, né vše podporuje iOS6 nebo například iP5 či iPad mini AppAddict / AppCake / IPAstore / vShare - aplikace pro stahování cracknutých aplikací, doporučuji nainstalovat všechny. Občas problémy s výpadky/rychlostí downloadu a dostupností. AppSync - umožní synchronizaci cracknutých app, dodržujte verzi! Tzn podpora pro iOS 7+ NCsettings - tweak, který umožňuje zapínat různé toggly jako WiFi, 3G, bluetooth, atd. z notifikační lišty zde (iOS 6) Activator - nastaví různá gesta pro různé úkony Auxo - výborně zpracovaný multitasking bar zde (iOS 6) Barrel - vlastní animace při změně ploch iFile - souborový manažer Sprigtomize 2 - umožňuje nastavit springboard dle libosti SwipeSelection - pohodlnější pohybování se v textu Winterboard - hluboká modifikace vzhledu vašeho zařízení pomocí témat, která se stahují dodatečně Accelerate - Dovolí vám nastavit rychlost animací (od pomalé až po rychlou). Subjektivně se zrychlí odezva telefonu. AdBlocker - Zbaví vás reklam v Safari. JAK SE ZBAVIT IADS (reklam)? iAds jsou reklamy v aplikacích a hrách. Mnohdy jediný výdělek vývojařů, kteří publikují zdarma. Ovšem pořád se jedná o rušivý prvek, proto jsem pro vás připravil videonávod. Stačí přidat repo: repo.yllier.net na kterém najdete AdBlockerNetworks, ten nainstalujete a v nastavení si pak označíte app, které chcete mít bez reklam. Nezapomeňte ty app restartovat, pokud je máte otevřené. http://www.youtube.com/watch?v=v3X2NQyZlnI Pokud jste udělali to, co jsem vám doporučil, tak vám nic nebrání instalovat ipa pomocí app přímo v telefonu. Ovše né vždy je dostupnost dobrá a tak je tu i možnost stáhnout si app do PC a nainstalovat pomocí něj. INSTALACE APPADDICT Jailbreakněte své zařízení Nainstalujte si tweak "appsync 7.0+ z nějakého repa" Jděte na https://app.appaddict.org/ (ze svého zařízení) Potvrdtě aktualizaci gestem "slide to unlock" App se nainstaluje jako klasická aplikace z AppStoru a můžete ji používat INSTALACE IPA POMOCÍ PC Stáhněte si i-FunBox, oficiální stránka zde Nezapomeňte, že musíte mít nainstalovaný AppSync Spustíme a připojíme zařízení Stáhneme ipa kterou chceme (např. na www.thepiratebay.se, www.ipad-os.net nebo můžete stahovat kdekoliv jinde) V iFunBoxu klikneme na "Manage App data" a následně na "Install App Vyberte ipa, kterou jste si stáhli a instalace začne Může to trvat dlouho, tak se ničeho nebojte. Až to napíše "Done", tak máte app v zařízení a můžete ji používat EDITACE: 18.02.2013 - přidány tweaky 26.02.2013 - AdBlocker, AdBlockerNetworks 22.12.2013 - iOS7 jailbreak, aktualizace 27.12.2013 - AppAddict instalace 28.09.2014 - Pangu jailbreak, iOS8 info Upraveno Prosinec 30, 2014 uživatelem aRMy-K rozšíření Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
johny1468621688 Odesláno Únor 19, 2013 Nahlásit Share Odesláno Únor 19, 2013 čau mám takovej problém, aktualizoval sem si ipod na iOS 6.1.2 a stahnul evasi0n když sem ho rozbalil a zapnul tak sem nemohli klihnout na Jaillbreak a napsalo mi to: Sorry the version of iOS of the attached device is not supported. Jinak zalohu jsem normálně udělal přeš itunes. pls poradte. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sabii Odesláno Únor 20, 2013 Nahlásit Share Odesláno Únor 20, 2013 čau mám takovej problém, aktualizoval sem si ipod na iOS 6.1.2 a stahnul evasi0n když sem ho rozbalil a zapnul tak sem nemohli klihnout na Jaillbreak a napsalo mi to: Sorry the version of iOS of the attached device is not supported. Jinak zalohu jsem normálně udělal přeš itunes. pls poradte. Udělej to dnes, stáhni v0.4 a nebude problém...ani v Americe nejsou tak rychlí, aby to jelo pár minut po vydání 6.1.2 ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pozitro Odesláno Únor 20, 2013 Autor Nahlásit Share Odesláno Únor 20, 2013 přesě tak, sám jsem to dělal des v 15h. Vše funguje verze je 1.4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
johny1468621688 Odesláno Únor 25, 2013 Nahlásit Share Odesláno Únor 25, 2013 čau tak sem si udělal JB. Ze začátku to vypadalo všechno v pohodě, ale když sem si nainstaloval nějaký tweaksy tak mi začaly padat hry, aplikace atd. a to skoro pořád. Myslíte si že to může být těma tweaksama, nebo je ipod 4g už slabší na iOS 6...? a jinak dík za předchozí rady ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moderators Zinglbee Odesláno Únor 25, 2013 Moderators Nahlásit Share Odesláno Únor 25, 2013 Pěkné. Dávám jako duležité. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
johny1468621688 Odesláno Únor 25, 2013 Nahlásit Share Odesláno Únor 25, 2013 a ted mi zmizela cydie... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pozitro Odesláno Únor 26, 2013 Autor Nahlásit Share Odesláno Únor 26, 2013 čau tak sem si udělal JB. Ze začátku to vypadalo všechno v pohodě, ale když sem si nainstaloval nějaký tweaksy tak mi začaly padat hry, aplikace atd. a to skoro pořád. Myslíte si že to může být těma tweaksama, nebo je ipod 4g už slabší na iOS 6...? a jinak dík za předchozí rady ;) Samozřejmě, že to může být tím, záleží co instaluješ. Nejlepší je instalovat tweaky z BigBoss, ale jsou placené. Nicméně můžu doporučit kompletní restore a znovu Jailbreak, nezapomeň zálhovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
johny1468621688 Odesláno Únor 26, 2013 Nahlásit Share Odesláno Únor 26, 2013 Ok. Stahoval jsem jen ty, který jsou tady na stránce z těch tří zdrojů. A ještě jedna věc prosím. Když chci hodit fotky z kompa do ipoda tak jak na to? Zkopírovat to nejde... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pozitro Odesláno Únor 26, 2013 Autor Nahlásit Share Odesláno Únor 26, 2013 V synchronizaci si nastav co chceš synchronizocat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wind Odesláno Březen 10, 2013 Nahlásit Share Odesláno Březen 10, 2013 čau tak sem si udělal JB. Ze začátku to vypadalo všechno v pohodě, ale když sem si nainstaloval nějaký tweaksy tak mi začaly padat hry, aplikace atd. a to skoro pořád. Myslíte si že to může být těma tweaksama, nebo je ipod 4g už slabší na iOS 6...? a jinak dík za předchozí rady Samozřejmě, že to jima být může, ale v tvém případě neni. iPod touch 4g už byl slabší na iOS 5 a permanentně tam něco padalo i bez jailbreaku a to jsem vyzkoušel už několik kusů na porovnání. Takže si myslím, že problém je tady. Ok. Stahoval jsem jen ty, který jsou tady na stránce z těch tří zdrojů. A ještě jedna věc prosím. Když chci hodit fotky z kompa do ipoda tak jak na to? Zkopírovat to nejde... Musíš přes iTunes, nebo přes nějakej fakin prográmek typu iExplorer. Doporučuju kouknout na google :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
witaHavr Odesláno Duben 24, 2013 Nahlásit Share Odesláno Duben 24, 2013 Tento návod mi hodně pomohl i na mém starouškovi iPhone 3g 4.2.1... hlavně Appsyn apd. Děkuju!!! :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pozitro Odesláno Prosinec 22, 2013 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 22, 2013 aktualizováno pro iOS7. Čtěte "DŮLEŽITÉ" abyste předešli problémům Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Crashíčeq Odesláno Prosinec 22, 2013 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 22, 2013 At delam co delam, dosud se mi nepodarilo nainstalovat jedinou aplikaci pres iFunBox. Je to mozna tim, ze dosud nebyl vydan AppSync pro iOS 7 a pri instalaci source AppCake se mi automaticky nainstaloval AppSync pro iOS 5 & 6. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pozitro Odesláno Prosinec 22, 2013 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 22, 2013 Přesně tak, ještě není nic aktualizováno... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Crashíčeq Odesláno Prosinec 24, 2013 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 24, 2013 Tak muzu potvrdit, ze vsechno jede jak ma. Instalace pres iFunBox funguje bez sebemensich problemu. Dnes byl vydan AppSync pro verzi iOS 7 - 7.0.4. Da se stahnout z tohoto source: http://cydia.appaddict.org Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dunky Odesláno Prosinec 25, 2013 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 25, 2013 Mi to hodi vzdycky error ve funboxu. A pres itunes kdyz to dam tak mi na iphonu zustane do nekonecna ikonka instalace . A pres appcake se nic nestahne :D mam zkusit znova jailbreak (uz jsem udelal restore) ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PAdsamP Odesláno Prosinec 25, 2013 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 25, 2013 To mi neříkej, že to hází nějakej error. Chci to teď mrsknout do iPadu Mini ale nevim nevim.... -_- Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dunky Odesláno Prosinec 25, 2013 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 25, 2013 To mi neříkej, že to hází nějakej error. Chci to teď mrsknout do iPadu Mini ale nevim nevim.... -_- Hodně lidem to funguje, tak třeba jsem někde já udělal chybu :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Crashíčeq Odesláno Prosinec 25, 2013 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 25, 2013 (upraveno) A mas nainstalovanej ten AppSync pro iOS 7? Bez nej ti to bude porad psat error... up: AppCake je uplne k nicemu, vetsina linku je down a nikdo to neuploaduje zpet. Jako alternativu muzu doporucit aplikaci AppAddict. Upraveno Prosinec 25, 2013 uživatelem Crashíčeq Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dunky Odesláno Prosinec 26, 2013 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 26, 2013 Dal jsem jiny source a uz to jede, jojo mel jsem tam appsynch. No hlavne jak uz to jede :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PAdsamP Odesláno Prosinec 26, 2013 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 26, 2013 (upraveno) Zkoušel sem vShare ale ten nejde vůbec tak sem se jailbreaku zbavil. Nešlo mi otevřit Safari protože v něm neustále byla otevřená stránka vSharu a padalo to a nešel mi ani email, Ten zeusmos je pěknej ale nechápu to jestli to neni na ipad mini nebo to je placený. Podívám se na ten AppAddict :-) Takže AppAddict je suprovej, zatim JB ponechám :-) Upraveno Prosinec 26, 2013 uživatelem PAdsamP Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pozitro Odesláno Prosinec 26, 2013 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 26, 2013 Jediné co mohu říct je, že skoro nic není optimalizované. Takže ješte počkejte než se vše vyřeší. Většina věcí vyžaduje MobileSubstrate, který ještě není vydaný pro iOS7. Aktualizuji info až bude něco nového ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Poxes Odesláno Prosinec 29, 2013 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 29, 2013 tak dneska jsem udělal jailbreak vše jelo jak ma .... ale ted když otevřu appaddict tak mě to hází chypu API error nevíte co stím nebo co sem udělal špatně Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PAdsamP Odesláno Prosinec 29, 2013 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 29, 2013 (upraveno) Smazal bych app appaddict, potom bych to odebral v cydia a udělal restart. Znova nainstaluj source appaddictu pak aplikaci a uvidíš. Špatným JB to asi nebude Edit: koukám ze mě appaddict nezobrazuje žádný věci jen se pustí ale na netu byl přetíženy server tak uvidím :) Upraveno Prosinec 29, 2013 uživatelem PAdsamP Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.