Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Výzkum pro diplomovou práci

xRay

Recommended Posts

Zdravim,

delam vyzkum pro diplomovou praci, ktera ma byt zamerena na komunikacni mix pro internetovy obchod a chtel bych Vas poprosit o pomoc:

Prosím o názor, jak byste chtěli, aby Vás oslovil tento internetový obchod se svoji nabídkou zbozi a co by jste si predstavovali, ze by Vam mel nabidnout navic jako pridanou hodnotu.

http://hrajhned.cz/

Jsem otevren jakymkoliv navrhum, musim z nich udelat dotaznik, ktery pujde porovnavat na bodove stupnici.

Predem diky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to kvůli diplomce = dej si s tím trochu práci. Chtělo by to nějakej dotazník v google docs, kde to zabere každýmu pár kliků. Takhle se ti na to každej vysere. . .

edit: rychleji píšu než čtu. . .ty chceš po nás podněty pro tvorbu dotazníku. Aha :)

Odkaz ke komentáři

Ahoj, osobně mne tento shop neoslovil vůbec, protože jsem tak trošku staromódní a rád mám hry na fyzických mediích.

Pokud ale vezmu v potaz veškeré eshopy, tak mne osloví několik věcí,třeba cena. Pokud mají v eshopu "X" hru o stovku dražší než v eshopu "Y", tak u "X" mne ke koupi nepřesvědčí ani hezká grafika stránek.

Také jsou pro mne důležité dodací podmínky a termín, pokud si třeba objednám hru, co mají skladem, v pondělí dopoledne, tak ji chci mít v úterý doma. U předobjednávek zase očekávám, že hru budu mít v den vydání doma.

Na druhou stranu mne ke koupi hry za vyšší cenu než u konkurence nezláká třeba nějaký dárek (tričko, USB disk). Zároveň požaduji pouze anglické nebo české verze, ke koupi jiných jazykových verzí mne nezláká ani jejich nižsí cena.

Snad jsem tě pochopil dobře a trošku ti pomohl, kdyby něco, ozvi se mi pmkou ;)

Odkaz ke komentáři

Co by pusobilo pozitivne na me rozhodnuti nakoupit v urcitem obchode (obecne):

1) Velice prehledne popsane a zaroven z hlavniho menu dohledatelne platove podminky a mozne zpusoby platby. Kdyby obchod posilal i fyzicke veci, potom take podminky pro doruceni zbozi vcetne moznosti platby a hlavne moznost vyzvednuti osobne v Praze (jelikoz jsem z Prahy), nebo do 40 Kc moznost vyzvednuti v jinem meste treba pres Ulozenka.cz. Pokud bych bydlel v mensim meste, tak alespon levnejsi postovne, urcite ne vic nez 100 Kc (idealne mene pri moznosti platby predem apod.).

2) Prehlednost navigace - v "konzole" pouze konzole, v "prislusenstvi" rozdelit typy prislusenstvi "kabely, ovladace, sluchatka, ..." atd. Co se tyce pouze her samotnych, tak alespon jasne rozliseni zanru, ale zaroven by hry mely mit vice tagu, pokud nejsou ciste jednozanrove (Metal Gear Solid jak ve stealth, tak v action).

3) Sem tam hodit nejake slevy na hry samotne. Urcite by me nezaujalo, ze ke hre dostanu flashku zdarma. Kupuju hru, ne blbosti navic. Nemusi byt 50%, staci aspon malinko, ale aby to bylo ve vysledku neco malo pod cenou konkurence.

4) Kdyby se prodavala fyzicka media, tak urcite pridat bazarovky (pokud to dovoluji zakony CR, netusim).

5) Prehledna sprava uctu - vse pohromade, snadno dohledatelne, vicemene viz 1)

6) Moznost plateb pres debetni karty nebo pres PayPal. Bankovni prevody jsou OK, ale je to trochu opruz (obzvlast kdyz ma clovek ucet u banky, ktera ma ♥♥♥♥♥ni interface s nutnosti miliard autorizaci typu KB).

7) Kdyz se podari dostatecne zabezpecit vse potrebne, tak pamatovani cisla platebni karty. Viz system Amazonu.

8) Mnozstevni slevy. Ja osobne bych to asi nevyuzil, ale minimalne by me to jako zakaznika zaujalo - ze obchod dela neco pro sve klienty. Amazon treba nabizi 4+1 knihu zdarma. Vim, ze tohle by nemohlo konkurovat takovemu kolosu, ale aspon neco v tom stylu by vypadalo dobre.

9) Pokud by se obchodovalo s fyzickymi vecmi, tak maximalne vstricny pristup pri reklamacich. I pokud by byl zakaznik ♥♥♥♥♥, tak trpelivy servis, ktery se bude snazit pomoct.

10) Moznost jednoduse kontaktovat prodejce, a aby prodejce take odpovidal. Pokud by byla moznost komentaru pod kazdou polozkou obchodu, tak aby byl system propojeny, tzn. pokud se nekdo zepta v sekci prodeje (pod zbozim) na neco ohledne reklamaci, tak aby nedostal jen odpoved "kontaktujte reklamacni oddeleni", ale dostal odpoved na to, na co se ptal. Je to spis pro vetsi obchody, ale jedna se o jednu z veci, ktera me neskutecne stve. Opet vyzdvihuju zakaznicky servis Amazonu - pro me zatim nema konkurenci. Poradi UPLNE se vsim, je maximalne vstricny, reklamace resi k maximalni mozne spokojenosti zakaznika.

11) Kdyz se jedna o online hry, tak popsat typ distribuce/portal, pres ktery to pujde stahovat. Coz tento obchod ma, chvalim.

12) Optimalizace pro vsechny (v CR) nejrozsirenejsi typy prohlizecu, tzn. alespon IE, Opera, Chrome, Firefox atd.

13) V soucasne podobe jsou tam graficke chyby, treba na http://hrajhned.cz/product/command-and-conquer-4-tiberian-twilight/ mam nahore 2x 4 screenshoty, z nichz posledni dva v rade presahuji do listy s fotkami vpravo. Pusobi to odflakle a neprofesionalne.

14) V maximalni mozne mire pomahat klientum se zprovoznenim hry, pokud maji HW i SW problemy. I kdyby byl zakaznik neschopny, snazit se vyjic vstric a trpelive pomoct. Opet to souvisi se servisem klientum, ktery je v CR mizerny (jeden z duvodu, proc v teto zemi nakupuju skoro jen potraviny).

15) Pokud mozno mit v nabidce i nejen nejprodavanejsi tituly.

16) Opet pokud mozno pridat nejaky system odmen, ktery by mel smysl. Tzn. ne ve stylu "nakupte za 10000 Kc a dostanete 1 Kc slevu na dalsi nakup".

17) Vim, ze jen kvuli me to nikdo menit nebude, ale nesnasim ceny typu 499 Kc. Bud uz teda ma obchod napsat 500, anebo malinko slevit a udelat z toho treba prijemnych 480 Kc. Za 480 nebo za 500 si to ja osobne koupim mnohem radeji nez za 499, protoze 499 vypada fakt ♥♥♥♥♥♥ne. :) Ale ve vysledku rozhoduje hlavne cena oproti konkurenci, to predevsim.

18) Ja sam to nijak zvlast nevyuzivam, ale v nekolika eshopech na me pusobila pozitivne a vstricne nabidka, ze pokud zakaznik napise na produkt recenzi, ktera ma trochu hlavu a patu, dostane na pristi nakup nejakou malou slevu.

Otazka je, jestli to neuskodi u kontroverznejsich/horsich her prodejim, ale jen pisu sve zkusenosti.

No, tak neco. :)

Upraveno uživatelem .Den
Odkaz ke komentáři

Jeste jedna vec... Na strankach obchodu jsou naprosto nepripustne pravopisne chyby. :) Negramota si jich nevsimne, tak jim to je treba jedno, ale napr. mne by hodne vadily. Kdyz obchod neni schopny zajistit ani tak zakladni vec jako je korektura textu na vlastnich strankach, bude vubec ochoten se mnou resit pripadny problem? ⇒ Radeji se podivam i na nabidku konkurence a nakoupim tam, kde jsou treba uplne stejne podminky (hlavne cena), ale dbaji i "sami o sebe".

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu