Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Zoufale žádám o pomoc :)


Willy1468628102

Otázka

Pěkný den/večer,

včera jsem "zdědil" po kamarádovi PSP. Snažil jsem se najít návody, jak ho flashnout. Brouzdal jsem na mnoha fórech a z informací, které jsem doposud našel, jsem trochu zmatený, protože mi přišly navzájem si odporující. Zkrátka po několika hodinách jsem to vzdal. Proto bych rád požádal o zodpovězení některých otázek, pokud by to bylo možné. :)

Pochopil jsem co je Brick. Četl jsem, že při upgradu firmware je šance na brick mizivá, pokud v průběhu procesu PSP nevypnu. Moje první otázka tedy je, zda tomu tak opravdu je. Z tohoto vyplývá dálší otázka. Našel jsem pěkný návod, jak perma-flashnout PSP s verzí 6.20. Já mam ovšem verzi 5.03 a nevím, jestli je možný upgrade pro tuto verzi (PSP 3004). Někde jsem se totiž dočetl, že záleží na tom, jakou mám základní desku. (Na tomto fóru jsem viděl, jak model desky zjistit. Byly tam vypsány tři označení, které najdu pod baterií, ale ať jsem hledal sebelíp, nenašel jsem ani jedno.) :( Záleží tedy opravdu i na modelu desky, případně bude možné model s tímto FW upgradovat na 6.20? (čísla/písmena která jsem našel pod baterkou... SERIAL No. HC 443**** & DATE CODE 9A, žádná další relevantní označení jsem bohužel nenašel.)

PSP bylo flashnuté ChickenHENem, když jsem ho dostal. Podařilo se mi však PSP omylem vypnout, takže to musím udělat znovu a jak jsem už psal, jsem z toho zmatený. v PSP uz složku s HENem mám, ale viděl jsem několik verzí, takže nevím kterou mám a taktéž nevím, jestli není u různých verzí různý postup. Napadl mě formát karty a pak pokračovat podle nějakého tutorialu, ale bál jsem se, aby to PSP vůbec fungovalo, takže jsem to raději neudělal. Navíc bych raději ten permaflash, abych se nemusel bát "stroj" vypínat. :D

Pokud bude někdo tak ochotný a poradí mi, zda je možno toto PSP upgradovat na v 6.20, případně jestli se to vůbec vyplatí, budu velice vděčný. :)

Nějak se pořád točím v kruhu a kdykoliv se už rozhodnu něco udělat, najdu nějaký příspěvek, který mě vzápetí odradí s tím, že to bricknu apod. (hledal jsem opravdu na hodně stránkách. :D ) Velký problém mi dělaly i data, mnoho témat bylo starých i několik let, takže odkazy už neexistovaly a dozvědel jsem se tak jen část tématu apod. :(

Všem, kteří jakkoliv pomohou děkuji předem za ochotu! :)

Pozn. Byl jsem poměrně dost formální, těm kterým to vadí se omlouvám, ale příjde mi to slušné když o něco prosím. :) Taktéž jsem zvyklý psát na internetu bez diakritiky, takže bude někde možá chybět.

Upraveno uživatelem Willy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

4 odpovědi na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0

Stáhní si z netu oficiální firmware 6.20 nakopíruješ do psp a updatuješ, nakopíruješ do slošky PSP/game, pak si stáhneš cfw 6.20 a nakopíruješ zase do sožky game a updatuješ a máš to, nebo se podívej zde a nahoď 6.6P Pernament http://console-forum.net/tema/119700-6-20-6-35-6-39-6-60-pro-c-aktualizace-24-8-2012

Upraveno uživatelem Dupenka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Ale Dupenko, no tak, radit mu, ať si dá na PSP 3004 Permanent, jestli jsi chtěl udělat zlomyslnost, aby si bricknul PSP, tak si to nemusel psát takhle okatě :D . Jinak Willy ničeho se neboj, prostě si stáhni fw 6.20 třeba z mého tutoriálu o downgradu v sekci tutoriály, rozbal to a soubor EBOOT.PBP dej do složky PSP/GAME/UPDATE (tu musíš vytvořit). Potom to spusť a postupuj podle instrukcí. No a pak podle toho návodu, co ti poslal Dupenka nainstaluj 6.20 PRO C Permanent.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Tak jsem mu tam hodil odkaz na topic kde má jasně napsané, pokud není blbej a přečte si to, tak by to měl zvládnout. Teď jsem se na to díval a 6.60 permanent na psp 3004 nelze, hold psp jsem měl v ruce před x lety a dobře že jsi na to upozornil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu