oboda7 Odesláno Říjen 24, 2013 Nahlásit Share Odesláno Říjen 24, 2013 Zdravim všechny, chci si přividělat webdesignem a tohle je moje "první" zakázka. Zadavatel chce abych mu tytvořil layout webu a chce to na tzv. "smlouva o dílo". Nevím co to je a co k tomu potřebuji. Potřebuji k tomu Živnostenký list? Budu odvádět daně? Cena layoutu bude kolem 8 000Kč. Jak mám naspat smlouvu, aby nenastal problém? Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kapr Odesláno Říjen 24, 2013 Nahlásit Share Odesláno Říjen 24, 2013 http://www.euroekonom.cz/vzor-smlouva-o-dilo.php Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CiD Odesláno Říjen 24, 2013 Nahlásit Share Odesláno Říjen 24, 2013 stáhni vzor a vypl... budeš prostě vázanej smlouvou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oboda7 Odesláno Říjen 24, 2013 Autor Nahlásit Share Odesláno Říjen 24, 2013 Smlouvu jse, si taky našel, mě spíš zajímá to další co jsem napsal Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oboda7 Odesláno Říjen 24, 2013 Autor Nahlásit Share Odesláno Říjen 24, 2013 takže nic jiného nepotřebuju? a coten ŽL a daně? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TwiCe Odesláno Říjen 24, 2013 Nahlásit Share Odesláno Říjen 24, 2013 (upraveno) tak tyo, smlouvu si seš schopnej najít, ale pak do googlu napsat: smlouva o dílo bez živnostenského listu už neumíš? :D dost zajímavý a radši mlčím :D pokud je to příležitostní/ nárazový výdělek a nepřesáhne to něco kolem 20 000 za rok tak by neměl být žádný problém K provozování činnosti, kterou vykonává fyzická osoba mimo pracovněprávní poměr (tedy samostatně) je třeba mít příslušné povolení, typicky to bývá živnostenský list. Výjimku tvoří příležitostná činnost. Pokud však půjde o dlouhodobější a opakovanou spolupráci, pak nepůjde o příležitostnou činnost a Vy by jste se mohl dopustit neoprávněného podnikání (přestupek, při větším rozsahu dokonce trestný čin). Více informací si vyžádejte na živnostenském a finančním úřadu. S ŽL by jste musel plnit povinnosti jako každý živnostník, včetně těch daňových. Upraveno Říjen 24, 2013 uživatelem TwiCe Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oboda7 Odesláno Říjen 24, 2013 Autor Nahlásit Share Odesláno Říjen 24, 2013 neboj jsem schopnej ;) jen se ptám protože všude píšou něco jinýho....tohle jsem taky našel :) nemůžu hned sepsat smouvu, protože nějakej tápek napsal, "myslim si,....nemšl by bejt problém,...." ;) nemám ŽL, DIČ, IČ nic...proto se ptám jak tuhle situaci řešit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TwiCe Odesláno Říjen 24, 2013 Nahlásit Share Odesláno Říjen 24, 2013 (upraveno) no teda pane já co koukal tak všude psali to samý, tak nevím kde je chyba :D prostě pokud uděláš 1,2,3 weby tak nemusíš nic řešit, jedinej háček tam je že pokud bys vydělal díky tomu desítky tisíc ( což se asi nestane) tak bys musel pak podat daňový přiznání a odvéct daně edit: osobně sem stímhle nikdy neměl problém, taky dělám webovky a zatím na mě nikdo nenaběhl :D ono celkově mi přijde že vtomhle oboru se jede spíš na černotu bokem do kapsy než aby se to oficiálně papírovalo Upraveno Říjen 24, 2013 uživatelem TwiCe Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oboda7 Odesláno Říjen 24, 2013 Autor Nahlásit Share Odesláno Říjen 24, 2013 já sem zas našel kde píšou že za ten web nesmim přesáhnout 7000 za měsíc :D proto ten zmatek...ok skusim se dohodnout se zadavatelem jen na smlouvě bez částky a bez faktury Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TwiCe Odesláno Říjen 24, 2013 Nahlásit Share Odesláno Říjen 24, 2013 To bych zas nedělal, aby tě pak nevypekl ... dá ti litr a řekne ti že ti víc nedá, že ve smlouvě nic takovýho není tak proč by ti měl dávat víc :D Hele todle dost záleží jakej je mezi váma vztah, těžko ti takle můžu radit aby ses sním domluvil jen na pusu, lidi sou svině a chápu proč si vtom měl bordel.. je vtom na netu docela těžkej chaos co koukám :D a ty oficiální spisy se nedají číst.. hele za sebe říkám že pokud stím nezačneš jako soustavnou činností a neuděláš na tom kariéru tak bych si ztoho vrázky nedělal že by tě měl za to někdo stíhat. Tu smlouvu můžete normálně mít aniž by ti ztoho plynuli sankce, žádný podnikání viď ... prostě brigáda pro nějakýho vochechuláka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
doppetrspetla Odesláno Prosinec 2, 2013 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 2, 2013 Daně máme nízké. Na smlouvu o dílo živnostenské oprávnění nepotřebuješ. Předem si od klienta vezmi minimálně 30% zálohu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.