Jump to content
  • 0

Zdroj s grafikou

Jordanky

Question

Zdravím. Řeším dilema :D. Problém je následující. Mám zdroj Evolve Pulse 700W (shit, já vim) a chci koupit grafiku R9 280x (ještě nevim jakou verzi vzít). Teď mi jde o tohle. Je nutné upgradovat s grafikou i ten zdroj? Často čtu, jak je to zdroj naprd a že je spíš do kanclu atp. což možná je, ale zase je to 700W a ef. 80%+, tak by to mohlo zvládnout tu 280x ne?. Zatím mám HD 6950 a zatím žádné probémy nebyly. Akorát když jsem nataktoval grafiku, tak mě to po chvílí vykopávalo z her a psalo to problémy s amd drivery (hádám prevence), ale to by mohlo být také kvůli přehřívání grafiky, což by teď ale nehrozilo, ptž mám novou skříň. Neví tedy někdo, jestli musím jít i do nového PSU? Už tak hodlám vyhodit až až za grafiku, natož muset dokupovat ještě zdroj no :/. Děkuji za tipy a případné rady, vážím si každé pomoci :).

2 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Nevim jak to přesně je... Ale měl jsem podobnej problém, myslel jsem si, že mám zdroj kterej to Wattově zvládne... a ono ♥♥♥♥♥. Nezáleží jen na tom kolik máš Wattáž, ale taky na tom, kolik máš v ''lajně'' Ampér - kolik zdroj dokáže vydat... nevim přesně jak to je, sám se v tom moc nevyznám, jen píšu to, co někdo poradil mě... takže zkouknout na zdroji kolik je Amper a vyhledat, kolik potřebuje ta grafika. Taky počítej s tím, že zdroj může být starší a už nemusí vykazovat takový výsledky, jako když byl novej.

• 0

Děkuju za rychlou odpověď. No určitě to ověřím. Já si říkal, že to nebude jen v těch Wattech. Ta grafika bere kolem 250W, procesor kolem 100W a zbytek sestavy zase kolem 120W, což jsem na 500W když hodně. Takže tam i kdyby byl slabší ten zdroj, tak to může utáhnout, ale je fakt, že jde i o to napětí. Jdu na to mrknout, díky.

EDIT: Tak nakonec po pěčlivém zvážení s grafikou počkám na konec srpna a teď ještě dokoupím kvalitnější zdroj.

Ještě by mne zajímalo. Vyzná se někdo v těch grafikách? Mám na mysli, kterou grafiku tedy vzít? Je zde spousta typů R9 280x podle výrobců. ASUS, XFX, Sapphire, Gigabyte, MSI atd. Nejvíc mě láká Sapphire R9 280x vapor-x nebo MSI R9 280x 3G gaming (nějak tak). Ale nevím. Četl jsem, že asus má kvalitní díly, ale na inetrnetu je milion diskuzí o tom, jak ty od asus mají artefakty atp. Děkuji za případnou pomoc. :)

Edited by Jordanky