Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Project CARS


honzAK1468628136

Recommended Posts

Tak prvni postrehy ze hry, defaultni nastaveni ovladani je bohuzel pro me nepouzitelny, prenastaveni ovladani ala forza je taky nadlidskej vykon, pokud nemate prirazeny vsechny dulezity funkce nepusti vas to z nastaveni ( doted nemam nastaveno ). Ve "freeplay" i kdyz jsem mel manual tak mi to samo radilo, zatim sem nenasel nastaveni razeni se spojkou. Hodne moc trati to je super, auta nejsou pri vyberu v kategoriich podle vykonu. Celkove je to uplne jiny nez forza, treba zvuk smyku neni skoro vubec slystet. To jsou moje postrehy za deset minut. Podle me kdyz se clovek zorientuje v tom nastaveni a nastavi si to jak potrebuje tak to bude parada. Toho nastaveni tam je mraky, jeste vic nez ve Forze4. Pocasi a den noc je taky ulet. Graficky je to moc povedeny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prisel jsem na to pokud nastavim na ovladaci spojku, tak mi pak chybi na ovladaci tlacitko aby me topustilo z nastaveni ovladani. Treba tlacitko na KERS musi bejt i kdyz ho na aute nemam. Bez prirazeni tlacitka zmeny pohledu te to taky nepusti dal, dalsi vec co nepotrebuju mit prirazenou, jezdim na pohled z kokpitu. Spojku sem tam porad nedostal. Obtiznost je takova zvlastni, jsem zvyklej na forzu, ale tady pri realnym nastaveni rizeni mi prijde ze to moc nezataci, musi se najizdet idealni stopa jinak se tam nevejdes. Drifty jsou taky takovy jiny, i utrzeni auta v zatacce plynem je takovy ze to moc necejtis a najednou se zapichnes predkem do svodidel. Tohle si myslim pujde doladit v nastaveni ovladace je tam toho mraky ucinnosti brzdy, plynu, zataceni.......No a zacatek kariery 125ccm motokary, co sem komu udelal :D

Jsou tady propastny rozdily mezi seriovkou a zavodnim autem jako ve skutecnosti. Chce to jezdit a jezdit ono se to podda.

Upraveno uživatelem honzAK
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky sem večer napíšu své dojmy, mám toho ve Forze 3 - 5 naježděno poměrně hodně, tak jsem zvědavý na srovnání.

EDIT: Tak jsem si to asi hodinu a půl zahrál a z toho jsem zhruba půlku času ladil ovládání. Hned jakmile jsem to zapnul, bez jakéhokoliv nastavování jsem zapnul rychlý závod, jako trať jsem si dal Spa (kterou mám ve Forze 5 projetou snad tisíckrát) a auto jsem zvolil Mercedes SLS. No co vám budu říkat, nedalo se to absolutně ovládat, nebyl jsem schopen projet normálně jedinou zatáčku. Takže jsem vyjel ze závodu do nastavení kde jsem to trochu pošteloval a zase zapnul závod. Tak jsem to udělal asi 5x, nakonec se mi to povedlo docela vychytat, ale dokonalé to ještě není. Pak jsem zapnul kariéru, první závody jsou v motokárách. Neohroženě jsem se do toho vrhnul s pomyšlením, že to bude brnkačka, nějaké motokáry mě nerozhodí. Jenže jsem s hrůzou zjistil, že se to ovládá ještě mnohem hůř, než cokoliv předtím. Zatím jsem odjel dva závody a jsem rád za 4. místo s tím, že jsem to párkrát opakoval, jinak bych byl beznadějně poslední. Každopádně se těším na víkend, až si zahraju víc. Bohužel mě docela zklamala grafika. Jde mi v první řadě o hratelnost a ta se zdá být skvělá, byť se do toho člověk musí dostat, ale graficky (zvláště pak v replayích) mi příjde, že za Forzou 5 zaostává opravdu znatelně.

Upraveno uživatelem DeviR1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo jo motokary :D kdybych mel vlasy tak uz je nemam. Je tam rozdil v autech jako prase, s normalnim silnicnim gt se neda jet moc pila porad vylitavas, zato se specialem je to jina. Tu karieru muzes mi rozjetou klidne kolikrat chces, neni to model Forzy ze se nekam posouvas. Das v menu novou karieru a muzes si vybrat co chces za tridu. A pak se klidne muzes vratit k motokaram. Zadny XP, zadny penize...proste surovy zavody. Pokud vylitnes z trati kolo se ti nemeri. Zadnej splitscreen se nekona skoda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Četl jsem, že splitscreen tam nedali, protože potom by hra nemohla běžet v 60 fps. Dneska si zahraju konečně pořádně, tak se těším. Každopádně je pro tu hru charakteristické slovo motorsport. Protože třeba Forza je taková moc sterilní, jsou tam sice nablískané luxusní auta, kterými se můžeš kochat zvenku i zevnitř, měnit barvy a polepy apod., ale až když jsem zapnul Project CARS, tak na mě teprve dýchla ta atmosféra pravých závodů se všemi těmi mechaniky okolo, nastavení pitstopů, technickými poruchami v průběhu závodu, hromadou aut na trati a i takové maličkosti, jako opravdu velmi znatelný rozdíl mezi studenými a zahřátými pneumatikami k tomu přispívá.

Upraveno uživatelem DeviR1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Presne tak. A vubec, nejlepsi na tom je, ze je to tezssi nez Forza. Jezdis se spojkou? Ja ji doted nemam nastavenou protoze mi na gamepadu to tlacitko proste chybi je jich malo :D No fps treba zrovna u tech motokar v druhym nebo tretim kole nedkutecne klesalo v urcitejch zatackach a bylo jedno jestli tam nekdo pred Tebou jede nebo ne.

2DeviR1 pridavam si Te a muzeme nekdy zajezdit az uz tohle nebo Forzu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám odježděno cca 5 hodin a stále mám problém s řízením na gamepadu. Vyzkoušel jsem už snad desítky možností nastavení. Nakonec jsem přišel na to, že problém je v tom, že pro úplné natočení kol ve hře, stačí pohnout analogem jen cca 50% dráhy. Takže zatáčení ve hře nekopíruje celou dráhu analogu. To způsobuje velkou citlivost na sebemenší pohyb, která nejde ničím upravit v nastavení. Na oficiálním fóru Slightly Mad Studios je toho napsáno už docela dost a pracují na updatu, který to vyřeší. Někdo radí, že pomůže přeinstalování hry, to jsem ještě nezkoušel. Kdyžtak prosím vyzkoušejte, jestli máte tento problém i vy: Dejte si pohled zvenku auta a pomalu pohybujte analogem na stranu a sledujte pohyb kol. Jak jsem psal výše, u mě jsou kola naplno natočena zhruba v půlce dráhy analogu a je tam tedy poměrně velká vůle.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dalsi chyba je vypnuty ABS, rozjedes se, zabrzdis do plnejch auto nezataci to je v poradku, ale kdyz se podivas zvenku tak se kola nezablokujou. Jezdis se spojkou? Zatim se mi nepodarilo ji nastavit. Jo s tim zatacenim jsem na tom stejne, nepodarilo se mi odjet ani ten clio cu, vzdycky nekde uplne nesmyslne vyletim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Se spojkou nejezdím, ve Forze 5 ji mám nastavenou na A, řazení nahoru na B a řazení dolů na X, tady jsem to zkoušel stejně, ale vůbec to nefungovalo, nebyl jsem schopný normálně zařadit. Ohledně toho ovládání to už prý vyřešili interně, teď už to zbývá jenom pomocí patche dopravit k hráčům, tak doufám, že to bude co nejdříve, protože do té doby to hrát nebudu. Každopádně ale plánuju koupit volant, s tím to bude zase o něčem jiném.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V dnešní době už není vůbec nic zvláštního na tom, když hra má hned po vydání nějaké nedostatky, většinou to souvisí s multiplayerem a nikdo se tomu už moc nediví. Jenže tady tenhle nedostatek dělá (alespoň pro mě) tu hru nehratelnou, protože když máte závodní hru, ve které jde stěží normálně zatočit, je ta hra v podstatě k ničemu. To je jak kdyby vydali Call of duty a většina hráčů by měla problém zamířit na nepřítele. Utěšuje mě ale fakt, že v některých zemích hra vychází teprve za 2 dny a tak doufám, že do té doby vydají opravný patch (otázkou zase ale je, co dělali ten měsíc o který byla hra odložena). Všechno ostatní mi na Project CARS připadá skvělé, takže jakmile tohle bude vyřešeno, budu naprosto spokojený.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čaute ,

já teda nechápu jak můžete hrát project cars na gamepadech, to jsem se vůůůbec nechytal večně jsem se točil jak kača nebo byl mimo trať :) Třeba v horizonu není problém tam patřím určitě k nejlepším, vím je to arkáda, ale fyziku to má z motorsportu. Ale co jsem sem chtěl napsat, project cars určitě lepší jak motorsport 5 teda hratelností zabavností co se týká grafiky tam jsou forzy o kus lepší. To příkládám k tomu, že forzy jsou přímo pro xbox.

Protože mi to nedalo a stejně sem se na to chystal koupil jsem thrustmastera TX no a pustil project cars a bomba je to uplně jinde, jiné časy, skvělé ovládání prostě zážitek maximální.

Ale když už mám volant proč nezkusit Assetto Corsa na PC :) A řekl bych, že to je zase o kus výš jak project cars. Project Cars je super v té jednolitosti vše v jednom, všechno funguje, nedodělky oni opraví, prostě jak na xboxu. Nicméně assetto corsa tam je super komunita , všelijaké módy, telemetrii sledujete na mobilu nebo tabletu, dá se udělat prostě úplně cokoliv, tratě , auta tak jak jsem přestal PC používat jak jsem začal hrát forzu horizon tak myslím, že ted budu dost hrát AC , ale samozřejmě PC , sluchátka, volant , večer a řev té formule A prostě bomba :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ty 250cc motokáry se na gamepadu ještě docela dají ovládat, takže já to mám momentálně tak, že jezdím v kariéře jenom tyhle motokáry a po sezóně akorát prodloužím kontrakt. Dostal jsem pozvánku na závod normálních silničních aut, jel jsem v RUF, navíc v dešti, na dráze bylo 30 aut a to byl horor, nedalo se udržet na trati. Sleduju fórum Slightly Mad Studios a už bude brzy vydán patch pro Xbox One, který primárně opravuje právě ovládání na gamepadu, spousta lidí si na to stěžuje.

Každopádně taky uvažuju o Thrustmasteru TX. Že by se mi zrovna chtělo dávat těch cca 7 tisíc, to říct nemůžu, ale když budu chtít volant na Xbox One s force feedback, nic jiného mi asi nezbyde. Ideální by to bylo i s pedálama včetně spojky a řadící pákou, jenže to už jsme zase v jiných relacích :-D Asi ho příští měsíc koupím, přecejen vychází F1 2015 a zanedlouho (snad) tady bude Forza 6, takže jej využiju naplno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě motokáry baví, je to něco neokoukaného a i když na to spoustu lidí nadává, tak se mi to na gamepadu řídí slušně..

Ruf vyzkoušelo moji trpělivost a nakonec jsem musela zapnout trakci a stabilitu a i tak mi to dalo docela zabrat.

Co mi na hře vadí jsou stíny a sem tam při vyšší rychlosti cukání, jinak spokojenost, čekala jsem to horší

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stiny stromu jsou strasne rusivý pri pohledu z kokpitu, to sekani je divny, deje se to nahodile a kolikrat pred sebou nikoho nemam a pak kdyz jedu v desti kdy by to melo bejt narocnejsi na vypocetni vykon tak to jede v pohode. Uz se mi i stalo ze se mi hra sekla pri ukazani tabulky s pitstopem na dve tri vteriny a zrovna v zatacce. Osobne s volantem pockam s cim vyrazi na XONE Fanatec a pak se uvidi. Jezdil jsem nekolikrat u kolegy Forzu4 na CSRElite od Fanatecu a je to nebe a dudy. Ale jako v ty "pohadce" o kofole, kdyz ji milujes......tak abych zacal setrit :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten volant je perfektní teda aspoň pro mě :) Je to úplně jiné hraní člověk má pocit, že řídí konečně. Samožřejmě ty peníze jsou hrozné nechápu co je na tom tak drahého , ale když se podíváš na zahraniční fóra i tam na cenu těch volantů nadávají. No jinak to je právě to, že ten RUF na volantu je úplně v pohodě jen člověk nesmí ze zatáčky přidávat plnej anebo trošku dřív přeřadit. Ale né že by to byla pohoda nevím, které auta mi jde taký do smyku pořád, ale řeším to, že přídám přítlak (pokud je dost výkonu) anebo tu nápravu trošku změkčím. V PC se mi teda zatím nejlépe jezdí buď těma formulema A, anebo mercedes 190e, bmw ten civilní , možná i ten aston martin je dobrej to je nostalgie z horizonu :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tomu se říká péče o zákazníky ze strany Herního Světa :) ..

Dobrý den,

teď jsme dostaly informaci, že se DLC k titulu Project Cars musejí aktivovat na stránce, viz níže:

http://www.dlc-projectcars.com/

Prosím informujte o tom své zákazníky.

Děkuji

S pozdravem

Lucie Salajková

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Úplně v klidu jezdím na gamepadu a nejradši s GTčkama nebo formule lotus

Čaute ,

já teda nechápu jak můžete hrát project cars na gamepadech, to jsem se vůůůbec nechytal večně jsem se točil jak kača nebo byl mimo trať :) Třeba v horizonu není problém tam patřím určitě k nejlepším, vím je to arkáda, ale fyziku to má z motorsportu. Ale co jsem sem chtěl napsat, project cars určitě lepší jak motorsport 5 teda hratelností zabavností co se týká grafiky tam jsou forzy o kus lepší. To příkládám k tomu, že forzy jsou přímo pro xbox.

Protože mi to nedalo a stejně sem se na to chystal koupil jsem thrustmastera TX no a pustil project cars a bomba je to uplně jinde, jiné časy, skvělé ovládání prostě zážitek maximální.

Ale když už mám volant proč nezkusit Assetto Corsa na PC :) A řekl bych, že to je zase o kus výš jak project cars. Project Cars je super v té jednolitosti vše v jednom, všechno funguje, nedodělky oni opraví, prostě jak na xboxu. Nicméně assetto corsa tam je super komunita , všelijaké módy, telemetrii sledujete na mobilu nebo tabletu, dá se udělat prostě úplně cokoliv, tratě , auta tak jak jsem přestal PC používat jak jsem začal hrát forzu horizon tak myslím, že ted budu dost hrát AC , ale samozřejmě PC , sluchátka, volant , večer a řev té formule A prostě bomba :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu