Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Nintendo Virtual boy- největší křivda lidstva vůči Nintendu.

Autofaker

Recommended Posts

Co podle mě všeobecně chybí dnešním hrám? Jednoznačně originalita. Nápadů je sice stále dost, ale téměř všechny už vychází z toho, co už tu kdysi bylo. Pro mě je jedinou velkou vyjímkou firma Nintendo, která se nebojí riskovat a stále jde cestou co možná nejoriginálnějších myšlenek. Nedávno se mi do rukou (a do vlastnictví) dostal dobou a davem zatracený Virtual boy. Popravdě musím říci, že to pro mě byla (a je) nejsilnější herní zkušenost od dob osmibitového Boulder dashe. Hry pro Virtual boy přitom nevynikají skvělou grafikou, nebo příběhem, "jen" sama konzole byla, a pořád je, natolik originální a geniální, že dokáže navodit dokonalou atmosféru i po více, než deseti letech. Pouze Nintendo mě v posledních letech drží při naději, že je stále možné, a finančně výhodné, dělat perfektní, originální a znovuhratelné hry. Virtual boy je zatím podle veřejnosti největším omylem Nintenda, podle mě je však jeho nejzářivější ikonou (v dobrém slova smyslu).

Máte někdo též osobní zkušenost s Virtual boyem? *

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takhle Virtual Boy vypadá:

vbunit.jpg

Seznam her na Virtual Boy:

3D Tetris

Galactic Pinball

Golf

Insmouse No Yakata

Jack Bros.

Mario Clash

Mario's Tennis

Nester's Funky Bowling

Panic Bomber

Red Alarm

SD Gundam: Dimension War

Space Invaders: Virtual Collection

Space Squash

Teleroboxer

V-Tetris

Vertical Force

Virtual Bowling

Virtual Boy Wario Land

Virtual Fishing

Virtual Lab

Virtual League Baseball

Waterworld

The 2 existing USA Red Alarm & VB Wario Land demo carts

Ukázky grafiky:

3D Tetris

3dtetris4.jpg

Galactic Pinball

gpinball4.gif

3D Golf

golf2.jpg

Mario Tennis

mtennis4.jpg

Panic Bomber

pbomber5.jpg

pozn. Pro Virtual Boy vyslo v USA celkem 14 her a v Japonsku 19 her. Dohromady tedy Vase pripadna sbirka muze citat az 33 her.

Odkaz ke komentáři

Děkuji za dovysvětlení a ukázky z her. Nejspíš si všichni řeknou, že se nejedná o příliš detailní, či něčím zajímavou grafiku, ale jakmile si Virtual boy "obléknete na ksicht" a vplujete do třetího rozměru, připadne vám všechno, co jste doposud hráli, tak nějak všední...

Odkaz ke komentáři

To jsem sice také četl, ale mnoho mých kamarádů už na Virtual boyi zkoušelo (i celkem dlouho) hrát a žádné příznaky nevolnosti se nedostavily. Netvrdím, že na tom není ani kousek pravdy, ale spíše za touto negativní propagandou vidím dílo hrstky odpůrců (konkurence) Nintenda.

Ať tak, či onak, mrzí mě, že už si na Virtual boyi nikdy nezahraji žádnou hru typu Metroid, nebo Doom. Zbývá jen doufat, že se Nintendo, nebo nějaká jiná firma, odhodlá vydat podobnou konzoli, která již nebude lidi děsit vedlejšími účinky...

Odkaz ke komentáři

To jsem sice také četl, ale mnoho mých kamarádů už na Virtual boyi zkoušelo (i celkem dlouho) hrát a žádné příznaky nevolnosti se nedostavily. Netvrdím, že na tom není ani kousek pravdy, ale spíše za touto negativní propagandou vidím dílo hrstky odpůrců (konkurence) Nintenda.

Ať tak, či onak, mrzí mě, že už si na Virtual boyi nikdy nezahraji žádnou hru typu Metroid, nebo Doom. Zbývá jen doufat, že se Nintendo, nebo nějaká jiná firma, odhodlá vydat podobnou konzoli, která již nebude lidi děsit vedlejšími účinky...

ono to neni jenom u takovych helem ... lide kteri trpi virtualni nevolnosti nemuzou delsi dobu hrat i na handheldu ... treba muj bracha ... po chvili mu zacne byt spatne a zacne ho bolet hlava. ..

nebo treba takovy portal ... nekteri lide nemuzou hrat ani obycejne pc hry ...

bajtewaj ... odkudj ste ? muzu prijet a ten klenot si vyzkouset ? vzdcky to byl muj sen :D :D :D

Odkaz ke komentáři

No, jsem z Lázní Bohdaneč. Ale pomalu začínám přemýšlet nad zakoupením maringotky, nainstaloval bych do ní své Virtual boye a nějaké DS a vyrazil na turné po Čechách... Za mírnou úplatu by si pak mohl zahrát prakticky každý. :-) Celkem by mě zajímalo, kolik lidí v Čechách Virtual boye asi vlastní. Podrobná statistika nejspíš neexistuje...;-(

Odkaz ke komentáři

No, jsem z Lázní Bohdaneč. Ale pomalu začínám přemýšlet nad zakoupením maringotky, nainstaloval bych do ní své Virtual boye a nějaké DS a vyrazil na turné po Čechách... Za mírnou úplatu by si pak mohl zahrát prakticky každý. :-) Celkem by mě zajímalo, kolik lidí v Čechách Virtual boye asi vlastní. Podrobná statistika nejspíš neexistuje...;-(

To je super nápad. Tohle mi strašně chybí, a štve mě, že už nikdo takhle nejezdí s arkádama a tak vůbec. :)

Pokud bys zavítal do našeho města, mohl bych zapůjčit Wii, Mega Drive, a PSX. Beze srandy. ;)

A k té nevolnosti. Pravda to je, ale trpí tím jen strašně málo lidí a není to jen z Virtual Boye, ale z 3D her obecně. Třeba Half Life 2 měl před vydáním patche mít zvláštní pohled, který způsoboval při pohybu ve hře závratě. Oběkty se měly údajně nějak deformovat a docházelo k tomu, že to vypadalo, jako když se všechno kolem vás pohybuje pomaleji, než doopravdy jdete.

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu