Autofaker Odesláno Leden 26, 2008 Nahlásit Share Odesláno Leden 26, 2008 Co podle mě všeobecně chybí dnešním hrám? Jednoznačně originalita. Nápadů je sice stále dost, ale téměř všechny už vychází z toho, co už tu kdysi bylo. Pro mě je jedinou velkou vyjímkou firma Nintendo, která se nebojí riskovat a stále jde cestou co možná nejoriginálnějších myšlenek. Nedávno se mi do rukou (a do vlastnictví) dostal dobou a davem zatracený Virtual boy. Popravdě musím říci, že to pro mě byla (a je) nejsilnější herní zkušenost od dob osmibitového Boulder dashe. Hry pro Virtual boy přitom nevynikají skvělou grafikou, nebo příběhem, "jen" sama konzole byla, a pořád je, natolik originální a geniální, že dokáže navodit dokonalou atmosféru i po více, než deseti letech. Pouze Nintendo mě v posledních letech drží při naději, že je stále možné, a finančně výhodné, dělat perfektní, originální a znovuhratelné hry. Virtual boy je zatím podle veřejnosti největším omylem Nintenda, podle mě je však jeho nejzářivější ikonou (v dobrém slova smyslu). Máte někdo též osobní zkušenost s Virtual boyem? * Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vortex Odesláno Leden 26, 2008 Nahlásit Share Odesláno Leden 26, 2008 A kde jsi ho sehnal? Na eBay? Je to celkem rarita a já bych ho taky bral, ale nikdy jsem nic ze zahraničí neobjednával (ani ze Slovenska), a zatím to nebudu riskovat. Je pravda, že je na to jen deset her? :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Autofaker Odesláno Leden 27, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Leden 27, 2008 Celkem vyšlo něco okolo osmnácti her(jen přibližně) a za rozumné peníze se jich dá přes ebay sehnat okolo deseti. Měl jsem štěstí a můj Virtual boy funguje perfektně a jak již jsem psal, jedná se i v této době o jedinečný herní zážitek . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
metuj Odesláno Leden 27, 2008 Nahlásit Share Odesláno Leden 27, 2008 Takhle Virtual Boy vypadá: Seznam her na Virtual Boy: 3D Tetris Galactic Pinball Golf Insmouse No Yakata Jack Bros. Mario Clash Mario's Tennis Nester's Funky Bowling Panic Bomber Red Alarm SD Gundam: Dimension War Space Invaders: Virtual Collection Space Squash Teleroboxer V-Tetris Vertical Force Virtual Bowling Virtual Boy Wario Land Virtual Fishing Virtual Lab Virtual League Baseball Waterworld The 2 existing USA Red Alarm & VB Wario Land demo carts Ukázky grafiky: 3D Tetris Galactic Pinball 3D Golf Mario Tennis Panic Bomber pozn. Pro Virtual Boy vyslo v USA celkem 14 her a v Japonsku 19 her. Dohromady tedy Vase pripadna sbirka muze citat az 33 her. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Autofaker Odesláno Leden 27, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Leden 27, 2008 Děkuji za dovysvětlení a ukázky z her. Nejspíš si všichni řeknou, že se nejedná o příliš detailní, či něčím zajímavou grafiku, ale jakmile si Virtual boy "obléknete na ksicht" a vplujete do třetího rozměru, připadne vám všechno, co jste doposud hráli, tak nějak všední... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobo Odesláno Leden 27, 2008 Nahlásit Share Odesláno Leden 27, 2008 no jo jenze hodne lidem bylo z problikavani obrazu spatne a mivali zavrate a bolesti hlavy ... jako ne vsichni ale rika se tomu virtualni nevolnost ... myslim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Autofaker Odesláno Leden 27, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Leden 27, 2008 To jsem sice také četl, ale mnoho mých kamarádů už na Virtual boyi zkoušelo (i celkem dlouho) hrát a žádné příznaky nevolnosti se nedostavily. Netvrdím, že na tom není ani kousek pravdy, ale spíše za touto negativní propagandou vidím dílo hrstky odpůrců (konkurence) Nintenda. Ať tak, či onak, mrzí mě, že už si na Virtual boyi nikdy nezahraji žádnou hru typu Metroid, nebo Doom. Zbývá jen doufat, že se Nintendo, nebo nějaká jiná firma, odhodlá vydat podobnou konzoli, která již nebude lidi děsit vedlejšími účinky... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobo Odesláno Leden 27, 2008 Nahlásit Share Odesláno Leden 27, 2008 To jsem sice také četl, ale mnoho mých kamarádů už na Virtual boyi zkoušelo (i celkem dlouho) hrát a žádné příznaky nevolnosti se nedostavily. Netvrdím, že na tom není ani kousek pravdy, ale spíše za touto negativní propagandou vidím dílo hrstky odpůrců (konkurence) Nintenda.Ať tak, či onak, mrzí mě, že už si na Virtual boyi nikdy nezahraji žádnou hru typu Metroid, nebo Doom. Zbývá jen doufat, že se Nintendo, nebo nějaká jiná firma, odhodlá vydat podobnou konzoli, která již nebude lidi děsit vedlejšími účinky... ono to neni jenom u takovych helem ... lide kteri trpi virtualni nevolnosti nemuzou delsi dobu hrat i na handheldu ... treba muj bracha ... po chvili mu zacne byt spatne a zacne ho bolet hlava. .. nebo treba takovy portal ... nekteri lide nemuzou hrat ani obycejne pc hry ... bajtewaj ... odkudj ste ? muzu prijet a ten klenot si vyzkouset ? vzdcky to byl muj sen :D :D :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Autofaker Odesláno Leden 27, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Leden 27, 2008 No, jsem z Lázní Bohdaneč. Ale pomalu začínám přemýšlet nad zakoupením maringotky, nainstaloval bych do ní své Virtual boye a nějaké DS a vyrazil na turné po Čechách... Za mírnou úplatu by si pak mohl zahrát prakticky každý. :-) Celkem by mě zajímalo, kolik lidí v Čechách Virtual boye asi vlastní. Podrobná statistika nejspíš neexistuje...;-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vortex Odesláno Leden 28, 2008 Nahlásit Share Odesláno Leden 28, 2008 No, jsem z Lázní Bohdaneč. Ale pomalu začínám přemýšlet nad zakoupením maringotky, nainstaloval bych do ní své Virtual boye a nějaké DS a vyrazil na turné po Čechách... Za mírnou úplatu by si pak mohl zahrát prakticky každý. :-) Celkem by mě zajímalo, kolik lidí v Čechách Virtual boye asi vlastní. Podrobná statistika nejspíš neexistuje...;-( To je super nápad. Tohle mi strašně chybí, a štve mě, že už nikdo takhle nejezdí s arkádama a tak vůbec. :) Pokud bys zavítal do našeho města, mohl bych zapůjčit Wii, Mega Drive, a PSX. Beze srandy. ;) A k té nevolnosti. Pravda to je, ale trpí tím jen strašně málo lidí a není to jen z Virtual Boye, ale z 3D her obecně. Třeba Half Life 2 měl před vydáním patche mít zvláštní pohled, který způsoboval při pohybu ve hře závratě. Oběkty se měly údajně nějak deformovat a docházelo k tomu, že to vypadalo, jako když se všechno kolem vás pohybuje pomaleji, než doopravdy jdete. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atry Odesláno Leden 28, 2008 Nahlásit Share Odesláno Leden 28, 2008 ..jeee..tohle bych si chtel taky vyzkouset na vlastni kuzi..:( ..existuje naky "ingame video" - ikdyz nevim jak by to z toho dostavali a stejne by to stratilo smysl (a jeden rozmer:) ) EDIT: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.