metrix.m Odesláno Leden 27, 2008 Nahlásit Share Odesláno Leden 27, 2008 odzkoušené nastavení USB WiFi klíče TP-LINK TL-WN322G http://console-forum.net/showthread.php?t=17551 Nastavení wifi klíčenky po nastavení se Vám může ikonka bezdrátového připojení ukazovat určité omezení nebo chybu nemusí to být ale chyba nastavení vše vyzkoušejte v psp jelikož win je od microsoftu :) ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- pokud používáte firewall od Microsoftu a nemáte nějaký jiný třeba zabudovaný do antivirového systému např jak je tomu u eset smart security tak nastavení je jednoduší stačí v psp nastavit vše automaticky a v pc v programu zapnout funkci bridge jak je na následujícím obrázku vyberte síťovku ke které máte připojený internet. stačí nechat vše automaticky jen doporučuji alespoň trochu síť zabezpečit WEPem, který tento klíč umí + skrýt SSID a povolit jen svou mac adresu ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1.nainstalujte ovladače + software který máte na cd 2.připojte USB wifi klíč 3.USB wifi klíč ( win bude hledat ovladače atd.) -> wifi klíč bude hlásit že je špatně nastavený 4.zapněte software který jste dostali 5.přepně te ho na AP (acces point) 6.nastavte další nastavení (SSID a kanál, zabezpečení udělejte až později je to lepší) 7.zajeďte do síťová start -> připojit -> zobrazit síťová připojení nebo start -> ovládací panely -> síťová připojení nebo tento počítač -> ovládací panely -> síťová připojení nebo jiným způsobem jak umíte :bash: 8.otevřete si síťové připojení (nortmálně dvojklikem) které máte právě aktivní (tedy to přes který jste připojeni na internet) (u mě tedy připojení k místní síťi) 9.v liště (v tom zobrazeném připojení) vyberte podpora a pak podrobnosti 10.toto si přesuňte někde doprava na obrazovku 11.přesuňte se zpátky do síťoých připojení a otevřte si bezdrátové připojení k síťi (tedy ten USB WiFi klíč) 12.zvolte vlastnosti 13.vyberte službu Protokol síťe internet (TCP/IP) 14.zvolte vlastnosti 15.dejte použít nasledující IP adresu 16.zapište Adresa IP 192.168.0.1 maska podsítě 255.255.255.0 vychozí brána zde opište adresu IP z aktivního připojení ( né výchozí bránu ) nasledující DNS upřednostňovaná DNS opište z aktivního připojení DNS náhradní DNS opište z aktivního připojení DNS 17.podtvrďte 18.zavřete vše až na síťová připojení 19.otevřte opět aktivní připojení k internetu 20.dejte vlastnosti 21.v liště se přesňte na upřesnit 22.u sdílení a připojení k internetu dejte potvrdit a vyberte bezdrátové připojení k síti 23.klikněte na nastavení a podtvrďte vše 24.podtvrďte a zavřete vše ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Nastavení PSP pro internet 25.zapněte PSP 26.zajeďte do settings ->network settings -> infrastructure mode -> new connection -> a dejte skenovat 27.podtvrďte (neměňte nic až na address settings a dejte vlastní) ->zde změňte address settings a dejte vlastní Ip adress setings dejte manuální zadejte nasledující adresy Ip address 192.168.0.2 subnet mask 255.255.255.0 deafult router 192.168.0.1 DNS (podle vaší dns ve vašem připojení pokud používáte proxy tak zadejte proxy (ja ji nepoužívám tak jsem dal do not use) 28.dejte test conection a mělo vy to fungovat ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Nastavení wifi klíčenky - WEP 1.zapněte software který jste dostali 2.nastavte další nastavení 3.je dobré aby nikdo v okolí neviděl vaši síť (sice se to dá zjistit ale kdo to bude dělat, a velikost jeho signálu taky nebude nejlepší) takže zatrhneme Hide SSID 4.zapneme WEP 5.zajedeme do položky settings u nastavení WEP 6.vybereme způsob zabezpečení (ja zvolil 64 bitové a ASCI s 128 mi to blblo u některých her a občas u netu) 7.potom jak tohle vše máme musíme to napsat do svého připojení v PSP tedy nejlépe editovat ho. Zabezpečení změnit na WEP a zapsat číslo nebo písmena. vše jinak zůstává při starém. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- *za případné chyby a překlepy se omlouvám *opravím později *nezapomeňte povolit firewall (nejčastější chyba pokud používáte jiný než od win) za point se zlobit nebudu pokud by nastala chyba napište Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jigga77 Odesláno Leden 30, 2008 Nahlásit Share Odesláno Leden 30, 2008 na psp sem to rozchodil na notebooku zatim ne nevim sem ztoho docela nasranej, na psp me to chvili jde chvili nejde, chvilema mi to posere normalni net, pritom to mam nastaveny dobre a resi to jedine restart, dosah opravdu kratkej, staci abych presel do druhy mistnosti a a uz me to nejde, nevim no. zatim sem prisel na to ze pokud pripojim klic musim spustit tu utilitu ktera u toho byla aby se pripojilo usb k netu, jenze kdyz to udelam prestanou se mi nacitat stranky u normalniho pripojeni tudiz i pak v psp, nevis co stim, kdyz ale restartuju obcas to jde Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
metrix.m Odesláno Leden 30, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Leden 30, 2008 no moc sem tě nepochopil tak jestli bys mohl napsat nebo zavolat na skype ; icq Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skelkrow Odesláno Únor 1, 2008 Nahlásit Share Odesláno Únor 1, 2008 mě to nevalí když dám 21. tu připojení k místní síti pak nastavení a pak upřesnit tak tam mám náký kecy a ne nic na zaškrtnutí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
metrix.m Odesláno Únor 1, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Únor 1, 2008 jestli myslíš jakože nastavení = vlastnosti tak pak je problém tady nebo pokud taš nastavení firewallu ( v 22 je napsané u sdílení připojení k síti to je až 2 rámeček) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tekken90 Odesláno Únor 1, 2008 Nahlásit Share Odesláno Únor 1, 2008 konečně někdo kdo to sepsal pořádně..přesunuto do Tutoriálů ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
metrix.m Odesláno Únor 1, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Únor 1, 2008 jsem rád že se vám to líbí přidané fotky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skelkrow Odesláno Únor 1, 2008 Nahlásit Share Odesláno Únor 1, 2008 povalí mi to když v PSP dám jenom to jedno DNS a to druhý ne???já sem dal to jedno a nevalilo mi to dostal sem se až k tomu bodu 21 tam mi to píše jenom náký kecy a ne žádná tabulka:( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
conter Odesláno Únor 2, 2008 Nahlásit Share Odesláno Únor 2, 2008 2Metrix.m : Diky za tenhle super navod, klic uz je na ceste takze si mi ohrome pomohl diky!!!!:):!::roll:8) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
metrix.m Odesláno Únor 2, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Únor 2, 2008 povalí mi to když v PSP dám jenom to jedno DNS a to druhý ne???já sem dal to jedno a nevalilo mi todostal sem se až k tomu bodu 21 tam mi to píše jenom náký kecy a ne žádná tabulka:( no ja tředa měl pouze jendu dns tak jsem tam dal 1 někdo má 2 tak radim dát tam obě pro jistotu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hasweb Odesláno Únor 2, 2008 Nahlásit Share Odesláno Únor 2, 2008 hle a jde si pořídit usb wifi když už jsem připojenej přes ap na střeše půjde to skloubit díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skelkrow Odesláno Únor 2, 2008 Nahlásit Share Odesláno Únor 2, 2008 mám to nastavený ae když se chci připojit píše mi to Communication with the server failed A DNS error has occurred (80410410) nevíte jak to udělám aby mi to valilo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
metrix.m Odesláno Únor 2, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Únor 2, 2008 máš špatně nastavenu dns musíš tam napsat svou dns kterou máš u aktivního připojení Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marlenka Odesláno Únor 2, 2008 Nahlásit Share Odesláno Únor 2, 2008 Je tady vse hezky popsane ale ja pouzivam Linux.Pojede mi tahle hracka i pod linuxem nevite nekdo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SowaGAY Odesláno Únor 2, 2008 Nahlásit Share Odesláno Únor 2, 2008 Je tady vse hezky popsane ale ja pouzivam Linux.Pojede mi tahle hracka i pod linuxem nevite nekdo? pokud sou na tenhle wifi usb klic drivery pro linux tak ano,pujde Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marlenka Odesláno Únor 2, 2008 Nahlásit Share Odesláno Únor 2, 2008 pokud sou na tenhle wifi usb klic drivery pro linux tak ano,pujde Oki dik za odpoved a v pondeli pro nej skocim a uvidime no. Mno tak at delam co delam v linu vubec ani tuk a dokonce ani ve winu to nenastavim stale to pise chybu DNS (80410410).DNS jsem nastavil spravne dal uz opravdu nevim co s tim.Pokud ma nekdo nejaky napad budu rad. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
metrix.m Odesláno Únor 4, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Únor 4, 2008 tak dns musíš mít nastaveny ty svoje to jsi doufám pochopil napadá mě firewall co ty na to? nebo ještě skus Nastavit domací síť nebo malou kancelář v siť. připojeních a dej jako že tento počitač se připjuje přímo a ostatní se připojují přes něj myslím že je to hned ten první bod Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frizer73 Odesláno Únor 4, 2008 Nahlásit Share Odesláno Únor 4, 2008 Dík za super návod. Já to zprovoznil asi po půl hodince zkoušení. Měl jsem špatně nastavený firewall a nepustil mně na net :). Teď to jede a bez problému, fakt díkes moc, myslím že by to měli podle návodu nastavit i lidi, co se v tom moc nevyznají. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marlenka Odesláno Únor 4, 2008 Nahlásit Share Odesláno Únor 4, 2008 metrix.m;294015]tak dns musíš mít nastaveny ty svoje to jsi doufám pochopil Jj mam sve DNS nastavene.I firewall jsem vypnul v te dobe co jsem to nastavoval.PC vykazuje silu signalu vidim ze se tam PSP prihlasuje ale tod vse.Pred testem PSP taky vykazuje 100% sily ale dal se nehnu.Celkem me to stve jelikoz to celkem nutne potrebuji. tak uz je vse ok.chyba byla v tom ze jsem nemel zaplou sluzbu RMS Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
metrix.m Odesláno Únor 4, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Únor 4, 2008 v tom nastavení sdíleni jo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marlenka Odesláno Únor 4, 2008 Nahlásit Share Odesláno Únor 4, 2008 v tom nastavení sdíleni jo? Ve sluzbach jsem mel zakazano RMS a tim padem sdileni neslo povolit aniz bych to vedel vykazovalo ze je povoleno ale nebylo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
makys Odesláno Únor 6, 2008 Nahlásit Share Odesláno Únor 6, 2008 mno to tydna to mam doma tak uvidim, doufam ze to rozchodim.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skelkrow Odesláno Únor 6, 2008 Nahlásit Share Odesláno Únor 6, 2008 já to rozchodil ae po 4řech dnech:-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FireTuning2 Odesláno Únor 6, 2008 Nahlásit Share Odesláno Únor 6, 2008 Potrebuju pomoct mam Wifi max a vubec tu nemam sdileni pripojeni k internetu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Warp Odesláno Únor 6, 2008 Nahlásit Share Odesláno Únor 6, 2008 Dopln prosim te to zabezpeceni (WPA) je to naprosto klicova vec, chapu ze si to chtel na zacatku co nejjednodussi, ale uz vidim jak lidi co jdou slepe screen po screenu provozuji doma nezabezpecene otevrene wifi a v lepsim pripade se na ne jen pripojuje 10 sousedu. V tomhle stavu bych to ani nezkousel natoz pouzival. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.