Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Jak urychlid převod filmů do mp4


jakudo

Otázka

Používám Xvid4PSP (klidně použiji cokoliv jiného), ale nemůžu na to přijít. Když převádím film (seriál) na mp4, tak jak dopomoci tomu, aby ho to nepřevádělo cca 90% času, jak slouho ten film trvá (například hodinový seriál to převádí asi 50min). Je to jen tím, že prostě hardware to rychleji nepřechroustá, nebo to jde nějak nastavit, aby to převádělo rychleji (klidně na úkor horší kvality).

Dik za každou radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

13 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0

hmmm, tak to je přesně odpověď, které jsem se obával:D

Nastavit to na horší kvalitu pouze zmenší výsledný soubor (což i to je docela užitečné. Z 300MB na 80MB a stále dobrá kvalita je dobré), ale nezrychlí. Vyšší priorita - to jo, to krapet zrychlí. A nový hardware.. heh, tak na to teď nemám.

Diky

mám 4 roky starej notebook. Pentium 3,06GHz, 512MBRam a bohužel jen 64MB graficka karta (alespoň je nesdílená;) ). No původní soubor má datovej tok 139 (je napsáno ve vlastnostech), tak na kolik tomůžu nejvíc snížit?

EDIT: No nastavil jsem teď datovej tok 32 (nevim, zda to bude koukatelné, ale prostě jen zkouším rychlost předělávání) a je to o něco rychlejší (už to zabere jen 50% doby filmu:D) no nic, budu muset koupit nové PC;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

To pořeší jedině hardware, zkus si nastavit extremní kvalitu, ještě hodit filtr a film ti to bude 3x převádět rychlostí max 10fps, takže 2 hodiny min. 12h. Já mám NB P-M 1,8Ghz, 1024 Ram. Když dáš 1pass Turbo, je to docela rychlovka ale kvalita nesrovnatelná. Já sem převedl v HQ Extreme 3 pass (480x272 - nechci žádný černý plochy) Království nebeské. Video: 416 kbps, Audio: 96 kbps a na pc to v okýnku vypadá výborně, takže by mělo i na PSP.

EDIT: Z full quality dvd samozřejmě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Jasný, když dáš standardní nastavení HQ Turbo nebo Ultra tak to jede constant quality jednim průchodem a je to hodně rychlý, jenže pokud dáš 3 pass a HQ Extreme nastavení, pak je výsledek podstatně lepší a pokud tam hodíš ještě podle mě velice účinej filtr FractalDenoisingLS pak to trvá hooodně dlouho a výsledek super. Kdybys umožnil ještě Adaptive DCT a I8x8, tak dosáhneš ještě lepších výsledků za další dobu navíc. Ale nevim jestli tuhle volbu podporuje PSP.

PS: Teď jsem to hodil do sluchátek a dokud PSP nebude podporovat HE tak nedoporučuju jít pod 128kbps u zvuku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Hele, já když předělal 1 díl Heroes (366MB) na mp4 s dat tokem videa 128 a zvuk na 96, což je pro PSP pořád docela dobrá kvalita, tak to má pak 64MB, což je dle mého názoru pro cestování v buse třeba na PSP naprosto dostačující. Na co to převádíte do tak děsně obrovských kvalit, když to stejně na tom PSP nejde extra moc poznat?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0
.... a bohužel jen 64MB graficka karta (alespoň je nesdílená;) ....

Na ntb nedoporucuji konvertovat :D chudak ma co delat aby to rozdejchal..

.. jinak, pro upresneni, pri konvertovani grafika nehraje zadnou roli, vse zalezi HLAVNE na CPU.. pak jeste z mensi casti na RAMkach, ale hlavne na CPU...

.. to jen abych tu vymytil ty myty co tu nekdo psal ;) ikdyz je to koverze videa, s grafikou to nema spol. nic.. ;) (treba se ti to bude hodit az budes kupovat novy HW)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu