Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Jak zprávně nastavit net na PSP Slim

Homer Big 0

Otázka

• Odpovědi 51
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Top Posters For This Question

Nejvíce příspěvků v jednom dni

Top Posters For This Question

Recommended Posts

• 0
diky za rady ale ikdyz se chcu pripojit na net (none) tak mi to napise A connection error has occurred. The acces point was not detected. To znamena ze mam slabej signal?

měl by jsi začít používat funkci edit a psp nezná každý šifrovaní.. takže to none bejt nemusí... Ja se nepřipojim na většinu sití co vydím že je none..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• 0
měl by jsi začít používat funkci edit a psp nezná každý šifrovaní.. takže to none bejt nemusí... Ja se nepřipojim na většinu sití co vydím že je none..

Tak abych do toho vnesl trochu světla, to že není síť šifrována ještě neznamená že bude přístupná. Přístupový bod má několik možností zabezpečení, jednou z nich je tabulka MAC adres v ní můžeš povolit jen ty adresy co do ní zapíšeš, nebo je zakázat - máš free AP na které někdo útočí tak tam zapíšeš jeho MAC a máš klid (nebudu se rozepisovat o tom že se to dá obejít změnou této adresy). Další možností je vypnout na AP DHCP server a nastavit si IP adresu na pevno pak z toho je most (bridge).

Teď k řešení problémů -

1) přečtu si řádně návod ke svému zařízení (manuál)

2) snažím se najít help u dodavatele zařízení, stažení manuálu, nejnovější

firmware

3)pokud již mám nějakým způsobem běžící router, opíšu si jeho nastavení

nebo udělám zálohu konfigurace a vyrestu jej do továrního nastavení

4)nastavím nejnutnější základ pro připojení k internetu z pevného PC (LAN)

5)ověřím funkčnost konektivity do internetu

6)provedu kontrolu nastavení WiFi AP v defaultu většinou je vše nastaveno

tak aby ses spojil a AP bez nutnosti cokoli nastavovat

7)nastavím si vlastní SSID, to proto abych věděl že opravdu lezu do svého

zařízení, může se stát že tu síť vůbec nenajdu (příliš silný signál antény)

v takovém to případě jdi do jiné místnosti a zkus to znovu a nebo přehoď

Chanel na jinou hodnotu, i když totiž nevidíš v PSP jinou síť neznamená to

že kolem žádná není, většina routerů má funkci na skrytí (hide) SSID, to je

další stupeň zabezpečení

8)zálohuj nastavení routeru před každou následující změnou a ušetříš spoustu

času, když ti něco nebude chodit resetneš router do továru, naliješ

konfiguraci a jedeš dál metodou pokus omyl

9) pokud se ti nedaří rozjet WiFI na PSP zkus se domluvit s někým kdo má PC

s Wifi kartou a nastavit to nejdříve na něm

Pak máš nárok napsat do fora o help. Ovšem nejdůležitějším krokem je napsat jak to máš nastaveno, jaké máš zařízení a co ti nefunguje přesně.

Odkaz ke komentáři

• 0
No a když se podíváš do Access Point status, jak to tam máš nastavené ve wireless configuration?

mozna si budes myslet ze sem blbej ale vubec nevim o co go kde mam najit access point status a kde v PC najdu nastaveni routru ja to fakt nevim a ani najit to nemuzu helpni mi pls.

no tak lidi poradte uz mne to ste nevim co stim

Odkaz ke komentáři

• 0

hele tutomo moc nehovim ale já mam airlive WT2OOOr a jak ti huhla psal"No a když se podíváš do Access Point status, jak to tam máš nastavené ve wireless configuration?" tak to (pokud se nepletu) najdeš v administraci routeru... já osobně tam lezu že v prohlížeči napíšu 192.168.1.254/ a

Login: Admin

Pass: airlive (ještě sem to neměnil) a tam mam pár záložek... ty to budeš mít asi stajně páč pochybuju že tam budou velký rozdíly:blink:

Jestli se pletu hodně tak sorry8)

Odkaz ke komentáři

• 0
mozna si budes myslet ze sem blbej ale vubec nevim o co go kde mam najit access point status a kde v PC najdu nastaveni routru ja to fakt nevim a ani najit to nemuzu helpni mi pls.

no tak lidi poradte uz mne to ste nevim co stim

no pokud mas ten router doma tak nemuzes mic 20-60 % signal

domama mam vzdy nad 90%

takze to co chytas v psp neni tvuj router(nejspis)

Odkaz ke komentáři

• 0

Homer Big O: Píšeš neskutečně zmateně. Huhla ti tady: http://psp.games4you.cz/showpost.php?p=299327&postcount=29 napsal, jak by jsi měl postupovat, ale myslím, že ty sis to nečetl nebo to prostě z nějakého důvodu číst nechceš.

Píšeš, že se do routeru nedostaneš - je to vůbec tvůj router??? Kdo ti to nastavoval a jak je možné, že neznáš login a password? No nevím, ale O.K., řekněme, že ho teda opravdu neznáš. Takže znova...

1. Pokud se nebojíš, že si naděláš paseku s připojením restartuj router do defaultu!

2. Kdo je tvůj internetový provider (poskytovatel) a jakým způsobem musíš mít nastavený router, aby ses na net připojil (pevná adresa nebo přidělovaná DHCP atd.)?

3. Udělej rychlé nastavení routeru. Např. Pokud máš pevnou adresu - zadej IP, bránu a DNS. Možná budeš muset naklonovat MAC adresu atd.

4. Běž do konfigurace WIFI (např. v Asusu je to položka Wireless). Nastav zabezpečení na WPA-PSK s TKIP šifrováním. AES šifrování PSP neumí .

5. Změň SSID z default třeba na "homer_big_o_wireless" a použij funkci hide. Tím zabezpečíš, že WIFI síť nepůjde navenek vidět a připojí se tam pouze ti, jež SSID znají.

6. Pak nastav přístup do routeru pouze pro vybrané MAC adresy z počítačů, které se na router připojují plus tvé PSP. Např. v Asusu je tato volba pod „Access Control List“, kde vybereš „MAC Access Mode“, změníš na "Accept" a do tabulky zapíšeš všechny MAC adresy.

7. Pak si nastav připojení v PSP.

A měl bys v pohodě fungovat...

Odkaz ke komentáři

• 0

Ja mam jinej problem nastavoval sem to na WPA-PSK to se furt pripojuje a nic tak sem to jen v psp zmenil na WEB a to se pripoji pak to zacne ziskavat IP adresu mno a na tom to klekne napise to - A connection error has occurred.The attempt to obtain the IP address timed out. - Na PSP Fat sem to normalne nastavil na WPA-PSK a ted co mam Slima mi to vubec nejde ...

Predem dekuji za pripadne rady ...

P.s.:Jinak mam router Asus WL-500 Deluxe

Odkaz ke komentáři

• 0

Rostakd: Máš úplně stejný router jako já, takže to určitě vyřešíme, jen se k tomu proskousat. Don`t worry... :-)

1. Nastav konfiguraci svého Slima na default,pak vypni PSP na půl minutky a znova zapni (btw - co máš za firmware?)

2. Pokud už nebude smazané, tak smaž aktuální infrastructure připojení (needituj to, co tam máš)

3. Pusť scan a připoj se.

4. Pokud máš na wifi zapnutou funkci "hide" (což vřele doporučuji), nastav připojení ručně (SSID,...)

5. Pokud nejede, musíme znova. :-)

Pár poznatků - počítám, že...

a) na routeru máš nastavené stejné šifrování, které se pokoušiš rozběhat na PSP

b) nemáš nastavený filtr na MAC adresy (pokud máš, máš samozřejmě přidanou PSP MAC adresu v seznamu)

Odkaz ke komentáři

• 0

No tak,pripojim acess point k pc,prepisu IP na 192.168.2.10 tak ja k je to v navodu.V browseru napisi 192.168.2.1 a dostanu se do nastaveni.No a co dal?Probem je v tom,ze mi v PC kdyz je zaplej tenhle acess point nefacha net,i kdyz to pise sitovy kabel pripojen.Kdyz dam opravit,tak to napise ze nezna zadne problemy.Nevim co mam nastavit v tom nastaveni v browseru.Jedine co jsem tam zmenil je SSID nick a zabezbcil 5-ti mistnym heslem.Jo jeste,v PSP mi to pise Timeout obtain IP adress.A jeste,kdyz mam Modem,Acess Point.Tak vytahnu net kabel z modemu a dam do acess pointu.Kdyz bych vse nastavil,mam ten kabel vratit do modemu nebo nechat v Acess Pointu?

Odkaz ke komentáři

• 0

Nauč se česky!!

nadpis:

Jak zprávně nastavit net na PSP Slim

nemělo by to bejt:

Jak správně nastavit net na PSP Slim

none a druhou sem mnel WEP ale tu co sem si vybral mnela none

melo byt :

none a druhou sem mel WEP ale tu co sem si vybral mela none

haloooo pomuze mne nekdo prosím

sice tu mas mne spravne, ptz je to 3 pad, ale pochybuju, ze ses si toho vedom, --

Diky moc skusim to

a tady zase starý známý skusim, místo zkusim

:cry:takhle ničit náš jazyk...:cry:

prosimtě, když už ti je 10, nech to přečíst tátu, ať ti to opraví, a jestli ti je 16, tak bys měl konečně začít o češtině dávat pozor .. docela to bije do očí...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu