Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

1. Režim spánku 2. Nabíjení přes USB

Verxes

Otázka

Ahoj, mám pár faktických dotazů ohledně PSP. Mám PSP Slim.

1)Jak je to s režimem spánku, opravdu se to chová jak režim spánku - t.j. uloží stav na kartu a vypne se? Jako je tomu např. u PC, nebo NB? Já jen jestli to teda můžu dávat implicitně do spánku, nebo ne?

2)USB nabíjení - mám deaktivované USB nabíjení, protože nevím, zda nemůžu akorát baterku oddělat, když to připojuji k PC jn na dobu přesunu souborů, cca na 30 minut jednou za 4 dny. Co myslíte?

3)Hraní na PSP přes napájecí adaptér - bere PSP proud přímo z adaptéru, nebo z baterky a adpatér dobíjí baterku - druhá možnost by určitě baterku taky více oddělávala ne? Ale spíš to funguje jako např. Notebook ne? V síti bere ze sítě a bez proudu na baterku.

Dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

7 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0

1) normalne to davej do spanku (dela to tak kazdej, psp je pro to uzpusobeny), ale data se neukladaji na kartu, ale zustavaji v ramce, ramka je pod stalym napetim - takze to zere nejakou tu energii

2) samozrejme ze tim zkracujes cykly baterie a baterce to nedela dobre.. proto se baterie - ikdyz to mas zaple - zacne nabijet az po delsi dobe od pripojeni ... pravda je ze to trva a mnohdy se po dvou hodinach nabije jen o par % (duvod.. ?) takze doporucuji mit vypnute, pokud mas dostupnou normalni nabijecku, hodi se to v pripade kdy jsi treba u nekoho na navsteve, zapomenes si nabijecku a chces si PSP nabit (tak se to vyplati na tu prilezitost zapnout, ale jinak vypnout..)

3) jako u ntb, takze kdyz je to pripojene na adapter a ty mas PSP zapnute, tak to jde adapter -> baterie -> ... to znamena, pres baterii.. ale ackoliv si toho napeti neberes tolik, tak se baterie rychleji nabiji nez vybiji, takze se soucasne nabiji - a tohle ji nenici, je to Li-Ion, ze ses tak paranoidni, to jsou predsudky ze starych Ni-MH/Ni-Cd ... jakmile baterie dosahne nabiti 100% (je nabita), zacne to jit primo z adapteru (adapter -> ) a na baterii to ani nesaha... A vis ze muzes PSP pouzivat bez baterie jen zapojene v adapteru ? ;)

Odkaz ke komentáři

• 0

1) Kdykoli zapauzuj hru a dej sleep mode, pak proste znova spust a jedes dal

2) Neoddelava to baterku. Naopak je to prijemna funkce. Rychlost nabijeni je celkem srovnatelna. Jen mi nekdy z nekterych portu (vepredu na PC case) nejde nabijet.

3) Podle me to jde primo, proto to funguje i bez baterky, i kdyz je uplne vybita. Napeti je paralelni.

Odkaz ke komentáři

• 0
1) Kdykoli zapauzuj hru a dej sleep mode, pak proste znova spust a jedes dal

2) Neoddelava to baterku. Naopak je to prijemna funkce. Rychlost nabijeni je celkem srovnatelna. Jen mi nekdy z nekterych portu (vepredu na PC case) nejde nabijet.

3) Podle me to jde primo, proto to funguje i bez baterky, i kdyz je uplne vybita. Napeti je paralelni.

1) nemusis ani pauzovat..

2) neoddelava? Radsi se probud a vytahni ruku z nocniku..

3) hochu ses uplne mimo, kdyby to slo primo, nenabijela by se baterie pri hrani v nabijecce.. A taky bude zvlastni ze odber nabijecky se nemeni - kdyz hrajes/kdyz jen nabijis, tudiz to musi jit pres baterii..

takze tu prosim nech tech pohadek, diky ;)

Odkaz ke komentáři

• 0
1) nemusis ani pauzovat..

2) neoddelava? Radsi se probud a vytahni ruku z nocniku..

3) hochu ses uplne mimo, kdyby to slo primo, nenabijela by se baterie pri hrani v nabijecce.. A taky bude zvlastni ze odber nabijecky se nemeni - kdyz hrajes/kdyz jen nabijis, tudiz to musi jit pres baterii..

takze tu prosim nech tech pohadek, diky ;)

Zbytecne vyhledavas flame.

1) Nerikam MUSIS. Pisu co se mi osvedcilo, abych pokracoval plynule ve hre.

2) Tady nemas zadnej argument k veci :D Rad se poucim, ale nedavas mi moznost ^^

3) Kdyz to jde PRES baterii, jaktoze teda muzes hrat s nabijeckou bez baterky? To ti tam ty ampery litaj vzduchem?

Odkaz ke komentáři

• 0
Zbytecne vyhledavas flame.

1) Nerikam MUSIS. Pisu co se mi osvedcilo, abych pokracoval plynule ve hre.

2) Tady nemas zadnej argument k veci :D Rad se poucim, ale nedavas mi moznost ^^

3) Kdyz to jde PRES baterii, jaktoze teda muzes hrat s nabijeckou bez baterky? To ti tam ty ampery litaj vzduchem?

1) ok

2) argument? Co treba precist si neco o fungovani nabijecich baterii (Li-Ion) a o cyklech, o tom co s bateriema dela nabijeni z pulky, nabijeni jen castecne apod... pak mozna nebude treba takovyhle debat, to jsou proste fakta..

3) jakto? Asi proto, ze PSP rozezna ze je bez baterie a zene to primym propojenom adapter -> psp ?

uz jsem to vysvetloval vyse, ale znovu

.. dokud je baterie v 0-99% (tudiz nabijeci cyklus), jde to adapter -> baterie -> psp(vybijeni) - jak dokazu ze to nejde primo? treba tak, ze ackoliv hrajes na adapteru a baterii mas uplne vybitou, tak se ti po trech hodinach hrani na adapteru nabije, zvlastni co? To se asi nabiji sama...

Jakmile dosahne 100% / nebo baterie neni dostupna - PSP jede bez baterie, jen na adapteru, to je stejny pripad - tak to zene adapter -> PSP a baterii vynechava - neni treba ji vice nabijet, je nabita, taktez neni treba ji vybijet, aby se znova nabijela....

Zaver: PSP si to proste umi regulovat jakou cestou to povede, je to SW zalezitost, jsou na to i ruzne tridy, muzes si do PSPcka vytvorit aplikaci, pomoci ktere utnes nabijeni v polovine (ano ikdyz baterie nebude na 100%) a nechat jet PSP primo z adapteru jak rikas, to ale neni defaultni situace od SONY.. pokud nemas upraveny FW / nenaprogramoval sis vlastni app( ale to uz sme trosku jinde), tak ti to jede tak jak jsem popisoval vyse, tedy 0-99% adapter -> baterie -> psp, po nabiti to jede adapter -> PSP, bez baterie to jede jako po nabiti

doufam ze je vse jasny, rikam jak to je.. jestli chces vedet dalsi fakta k 3) jdi na vyvojarsky fora HB aplikaci, tam ti to jasne potvrdej ;), jestli chces vedet vide k 2) precti si neco o bateriich a jejich fungovani (samozrejme ze Li-Ion uz se timhle nenici tolik jako Ni-MH ci Ni-Cd, ale stale je to znatelne.. cykly tam jsou stale)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu