Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Nevíte jak to spravit?

dinoX

Otázka

Ahoj, už mám PSPčko fatko necelé 2 roky. Měl jsem ho od nějkaého chlápka z Brna a mělo něco s UMd mechanikou, ale hrym i jely tak jsem to tak nechal.. No a až časem se mi začaly hry sekat a potom mi už PSP nělo ani zapnout. Tak mě jednou napadlo otevřít UMD něco jsem tam pošahal a PSP začalo fungovat.. po čase zase začlo zlobit tak jsem to zase otevřel a vyskočila taková pružinka tak jsem ji zastrčil dolů a zavřel. Zase fungovalo a když se pokazilo tak jsem ji tam zase zastrčil.. Mno a po čase sem ji asi vychodil a PSP už se nezaplo. Tak mě napadlo jestli není v PSP nějaká pojistka, který by dávala do PSP signál, že není zavřená UMD a tím pádem by nešlo zapnout? Nevíte někdo jak to opravit, nebo aspon nějakou radu? Pls díky..

To co s toho čouhá..

thum_64274821c349859d3.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

21 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0

ja si myslim, ze tak na 95% to nema nic spolecneho s UMD mechanikou...

na starym fatku UMD mechaniku stejne nepotrebuju, tak jsem trochu testoval...

uplne jsem odstranil dvirka, a dukladne prozkoumal onu pruzinku a mechaniku vubec ...muzu te ujistit, ze ta pruzinka ma jediny vyznam a to mechaniky odtahovat dvirka na umd, nic vic... tim, ze si ji takto ohnul si akorat zpusobil mirny tlak kovovou konstrukci umd dvirek na levou stranu... to je jedina souvislost, kterou v tom vidim :)

jestli chces pomoct, tak spis podrobne popis jak ti to psp nefunguje... psal si, ze se ti nejprve zacali sekat hry... to hrajes origo hry, nebo iso hry... kdyz hrajes isa... co mas za verzi custom firmwaru, jaky pouzivas no umd driver... pak jako teda uz ti neslo psp zapnout... co to znamena? zapnes psp a rozsviti se power dioda a nic, po chvili se vypne... nebo se diodka vubec nerozsviti.. atd.. proste nejaky info ;) ...na tohle bysma mi ochotni pomoct potrebovali vesteckou kouli :D

Odkaz ke komentáři

• 0
[;345870']ja si myslim' date=' ze tak na 95% to nema nic spolecneho s UMD mechanikou...

na starym fatku UMD mechaniku stejne nepotrebuju, tak jsem trochu testoval...

uplne jsem odstranil dvirka, a dukladne prozkoumal onu pruzinku a mechaniku vubec ...muzu te ujistit, ze ta pruzinka ma jediny vyznam a to mechaniky odtahovat dvirka na umd, nic vic... tim, ze si ji takto ohnul si akorat zpusobil mirny tlak kovovou konstrukci umd dvirek na levou stranu... to je jedina souvislost, kterou v tom vidim :)

jestli chces pomoct, tak spis podrobne popis jak ti to psp nefunguje... psal si, ze se ti nejprve zacali sekat hry... to hrajes origo hry, nebo iso hry... kdyz hrajes isa... co mas za verzi custom firmwaru, jaky pouzivas no umd driver... pak jako teda uz ti neslo psp zapnout... co to znamena? zapnes psp a rozsviti se power dioda a nic, po chvili se vypne... nebo se diodka vubec nerozsviti.. atd.. proste nejaky info ;) ...na tohle bysma mi ochotni pomoct potrebovali vesteckou kouli :D[/quote']

Tak hrál jsem ISO na custom 3.40 OE, teď nevím co si myslel tím no umd driver.. tady na tom fóru a celkově jsem PSP neviděl rok tak se mi to už trochu vykouřilo z hlavy! :) Jo přesně jak píšeš zapnu rozsvítí se dioda a za chvíli zhasne. Ty hry mi normálně hrály a potom mrd a PSP se seklo a nešlo třeba hodinu zapnout, nebo když jsem dal HOME tak mi to napsalo waiting nebo co to píše když se vypíná hra a zase se mi to seklo.. nwm jestli není třebo pos. fimware, ale to by se PSP mělo normálně zapnout ne? Taky jsem měl jednu chvíli pocit, že je to semi brick, ale ten to nebyl. A někdy mi taky nešlo zapnout ani recovery..

Odkaz ke komentáři

• 0

no umd je moznost nastaveni v recovery menu pro hrani iso her... psp mam od sony ochranu proti hrani iso her bez pritomnosti UMD disku... pokud nemams umd disk pripadne nefunkci umd mechaniku tak v polozce umd mode si muzes nastavit nejaky z 2 no umd driveru (v 3.40 OE je myslim stejne jen jeden), ne moc spolehlivej...

kazdopadne urcite sem napis jakou chybu ti to hazi az se ti povede psp zase nahodit... jinak urcite doporucuju preflashovat psp na jeden z novejsich custom firmwaru... podle mne by ti pomohlo kdybys pouzival sony no umd driver a zformatovat flash1 psp, kde jsou config files psp a je mozny ze se si nektery z nich mrdnul (corrupted data) a hazi haluze...

edit: to preflashovani v tvym pripade pujde nejspij jen pres pandora battery :)

Odkaz ke komentáři

• 0

Zdarec, koukám taky Baníkovec! :D Jj, už jsem si to tady trochu prošel a zase jsem se trochu zorientoval.. Akorát by mě zajímalo co s tím do opravdy je..:( Pokud totiž nebude fungovat po DG (flash nebudu dělat) tak ho někomu střelím na díly asik! Jo, ještě jde z FATka displej na Slim? Slim má o trochu větší, že..:)

Odkaz ke komentáři

• 0
Opravdu? Jak to víš? :) Kdyby to byla taková "prkotina" tak by mě to naštvalo, protože jsem přišel o 1,5 roku hraní.. Ale teď vážne, fakt to je tím.. ty si něco takového taky měl?

na 95% potom jedine ze ti chyba srob pri baterkovom konektore ,alebo odchadza doska na baterke.

Odkaz ke komentáři

• 0

A kde je ta mobo deska, já se v interiéru PSP vůbec nevyznám..:(

EDIT: Takže toto stačí a PSP už by mělo fungovat, jo? Nic víc.. tak já vyzkouším jinak ti zatím moc děkuju a doufám, že se to podaří zpravit! Chceš points, ale těch pár co mám ti asi moc radost neudělá..:D Jsi jediný kdo mi zatím řekl něco jiného než, že jsem debil proč jsem si to kupoval použité nebo ať udělám DG, že to určitě bude fungovat..A to jsme se ptal už hodně lidí! ;) Dix

Odkaz ke komentáři

• 0
mobo je pod displayom ta velka doska ,hlavne si neutrhni konektory !!!!!!!!!!!! pohladaj v tutorialoch ako sa to rozobera ;)

Já to dělat nebudu..:) Už jsem našel tutoriál je sice na výměnu displeje, ale kdžy je ta deska hned pod ním tak by to mělo stačit.. ostatně nic jiného jsem ani nenašel..:D

http://console-forum.net/showthread.php?t=3177

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu