Dutch Odesláno Červen 11, 2008 Nahlásit Share Odesláno Červen 11, 2008 Je to skoro dva roky, co jsem zplácal návod na gameboot. Bohužel původní návod byl pouze na firmware 1.5, takže jsem se po několika žádostech rozhodl stvořit novější/rychlejší/funkční a méně náročnější návod. No není to skvělé? :lol: :lol: Co je to gameboot? Gameboot je video, které se spouští hned po startu hry/aplikace (Defaultne ty barvicky se sexy zvukem). V tomhle návodu je postup jak si vytvořit vlastní gameboot. Dáme se do toho...Pro ukuchtění gamebootu, potřebujeme hned několik ingrediencí. Takřka všechny jsem vložil paklu, který naleznete níže. Poslední a zároveň tu nejdůležitější věc si musíte obstarat sami. Ano jedná se o váš video soubor. Jak takový soubor zpracovat se dozvíte v tomto návodu: Pakl pro výrobu gamebootu: http://czshare.com/296469/M_PH/gameboot_dutch.zip nebo http://rapidshare.com/files/121774834/gameboot_dutch.zip nebo http://www.dutch.tym.cz/gameboot/gameboot_dutch.zip 1. Otevřete složku "vdm", v ní spusťte program "VirtualDubMod.exe" 2. Otevření vašeho videa 1 Najeďte na pložku "File" 2 Stiskněte "Open video file..." 3 Vyberte vaše video 4 Stiskněte otevřít 3. Extrakce zvuku z videa 1 Najeďte na "Streams" 2 Klinkněte na "Stream list" 3 Klinkněte na "Save WAV" 4 Zadejte název 5 Uložte si soubor 4. Nyní bude pořeba převést video soubor pro další účely 1 Najeďte na "Video" 2 Klinkněte na "Compression..." 3 Vyberte "(Uncopressed RGB)" 4 Stikněte "OK" 5. Teď je potřeba upravit framerate videa 1 Najeďte na "Video" 2 Klinkněte na "Frame Rate..." 3 Zatrhněte druhé políčko a vyplňte "29.970" (!NESPLÉST!) 4 Klinkněte na "OK" 6. A ještě poslední úpravu a to velikost obrazu a) 1 Najeďte na "Video" 2 Vyberte "Filters..." 3 Klinkněte na "Add" 4 Najděte a označte filter "resize" a dejte "OK" b) 1 Do prvního políčka vyplňte číslo "480" a do druhého "272" 2 Stiskněte "OK" 3 Stiskněte "OK" 7. Nyní už musíme jen uložit modifikovaný soubor 1 Najeďte na "File" 2 Vyberte "Save as..." 3 Zadejte název videa 4 Uložte si soubor 8. Převádění a slučování uložených souboru do formátu MPS 1 Otevřete si složku UMD Tools v ní složku Umd Stream Composer a v ní složku bin 2 V této složce najdete program "UmdStreamComposer.exe". Spusťte ho. (pokud nepůjde spustit, smažte ze složky "UmdStreamComposer.exe.manifest") 9. Založení nového projektu 1 Klinkněte na tlačitko New 2 Otevře se vám tabulka do prvního políčka "Clip name" vyplňte název videa 3 Do třetího pole "Project name" vyplňte jméno projektu 4 Stiskněte "Další" 10. Nastavení kompozice 1 "Max Clip Size" nastavte na hodnotu "2" 2 Zatrhněte pole s "PSP Movie Format (for game)" 3 Klinkněte na "Dokončit" 11. Import Videa 1 Klinkněte na ikonku "Video Source" 2 Stiskněte tlačítko "Open..." 3 Vyberte vaše video (které jsme upravovali přes vdm) 4 Dejte "Otevřít" (A pokud jste udělali vše podle návodu, tak by vám to nemělo házet žádné chyby.) 5 Dejte OK 12. Import zvuku 1 Klinkněte na ikonku "Audio Source" 2 Stiskněte tlačítko "Open..." 3 Vyberte váš zvuk (který jsme upravovali přes vdm) 4 Dejte "Otevřít" (pokud háže program chybu, tak bude potřeba wav překonvertovat na 44100Hz,16bit,stereo) 5 Dejte OK 13. Export do MPS 1 Klinkněte na tlačítko "Start" 2 Vyberte pložku "Encode+Mux" 3 Stiskněte "Start" 4 Až budou hodnoty na 100% pokračujte dalším bodem 5 Stiskněte "Close" 14. Příprava na výrobu PMF 1 Otevřete si složku Dokumenty v ní složku UmdStreamComposer v ní složku MuxWork v ní složku co se jmenuje jako váš projekt (u mě je to gameboot) a konečně složku 00001 "Dokumenty\UmdStreamComposer\MuxWork\gameboot\00001" 2 Zde najdete soubor 00001.MPS 3 Přejmenujte ho na "gameboot.MPS" 4 Přesuňte tento (gameboot.MPS) soubor do složky "pmffix" (tuto složku najdete v paklíku, co jste stáhly) 15. MPS na PMF 1 Spusťte "Gameboot Converter.bat" 2 Po probliknutí černého okna nám vznikne "gameboot.pmf" náš konečný soubor ...Teď už stačí výsledný gameboot přes nějaký filemanager dostat do f0:/vsh/resources zde jsou další podrobnosti ke gamebootům...třeba délka ;) http://console-forum.net/showthread.php?t=55350&highlight=gamebootu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Driver1468621779 Odesláno Červen 11, 2008 Nahlásit Share Odesláno Červen 11, 2008 asi jsem fakt úplně blbej co to je gamebot? podle navodu neco s videem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zekeasakura Odesláno Červen 11, 2008 Nahlásit Share Odesláno Červen 11, 2008 Ked pustas hru tak to logo PSP. Tam si mozes dat akekolvek video. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dukys Odesláno Červen 12, 2008 Nahlásit Share Odesláno Červen 12, 2008 stejně je podle mě nejlepší nějakej gameboot stáhnout, páč takoej, jakej stáhnete nikdy samy nevytvoříte... a třeba si tam jen změnit ten obrázek PSP, je to pak i s tou změnou oprázku a náhrátí do flash0 na 10 minut Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wartryton Odesláno Červen 12, 2008 Nahlásit Share Odesláno Červen 12, 2008 Dobrej návod posílam thx Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dutch Odesláno Červen 12, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Červen 12, 2008 stejně je podle mě nejlepší nějakej gameboot stáhnout, páč takoej, jakej stáhnete nikdy samy nevytvoříte... a třeba si tam jen změnit ten obrázek PSP, je to pak i s tou změnou oprázku a náhrátí do flash0 na 10 minut Stačí umět v nějakym programu jako aae a můžeš vytvořit cokoli tě napadne. Máš pravdu, tohle opravdu není na 10 minut, záleží jen na tobě jestli se do toho pustíš a stvoříš něco kloudnýho. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
west-- Odesláno Červen 12, 2008 Nahlásit Share Odesláno Červen 12, 2008 Stačí umět v nějakym programu jako aae a můžeš vytvořit cokoli tě napadne. Máš pravdu, tohle opravdu není na 10 minut, záleží jen na tobě jestli se do toho pustíš a stvoříš něco kloudnýho. presne tak... jinak tohle neni navod na vytvoreni kratkeho videoklipu, ale navod na prekovertovani do pmf;) Dutchi mam k tomu otazku... zatim jsem to nezkousel a nebudu na to zatim mit ani cas, ale zajimalo by mne, jestli je to omezeni velikosti na 2MB nutne i pro gamebooty nacitane z MS prostrednictvym cxmb? dikec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dutch Odesláno Červen 12, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Červen 12, 2008 hh tak to nevím. Měsíce jsem tu nebyl, takže popravdě řečeno nevim co je to cxmb :lol:, ale myslím, že by to neměl být problém... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
liveoliverr Odesláno Červen 12, 2008 Nahlásit Share Odesláno Červen 12, 2008 Vypadá to zajímavě , přečtu si ještě pár dalších návodů ... A dám potom vědět, co jsem stvořil :D :dozey: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Markzbr Odesláno Červen 26, 2008 Nahlásit Share Odesláno Červen 26, 2008 jj super super a de to davat ty pmfka do eboot game? jako animaci?:psp: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zavorka Odesláno Červen 26, 2008 Nahlásit Share Odesláno Červen 26, 2008 stejně je podle mě nejlepší nějakej gameboot stáhnout, páč takoej, jakej stáhnete nikdy samy nevytvoříte... a třeba si tam jen změnit ten obrázek PSP, je to pak i s tou změnou oprázku a náhrátí do flash0 na 10 minut heh ty co se daj stáhnou jeu hnusný! 3 gamebooty stály za stažení a to 2x prince of persia ww a jedno loco roco...oni dělaj gamebootx uplně hnusný...pěkně to začně...ale tan konec takej blbej sek...hrozný... škoda že jsem nikdy neměl možnost s vytvořit vlastní gameboot... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Markzbr Odesláno Červen 27, 2008 Nahlásit Share Odesláno Červen 27, 2008 cus machri potreboval bych poradit kdyz v programu umd stream composer dam audio source a vkladam tam ten gemeboot.wav tak mi to napise tohle:psp: tak prosimvas poradte co delam blbe a jak to napravit dam thx :bash: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Markzbr Odesláno Červen 28, 2008 Nahlásit Share Odesláno Červen 28, 2008 haloo lidi to nevite co stim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ZAPO Odesláno Červenec 1, 2008 Nahlásit Share Odesláno Červenec 1, 2008 a nemuze nastat brick??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dutch Odesláno Červenec 9, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Červenec 9, 2008 cus machri potreboval bych poradit kdyz v programu umd stream composer dam audio source a vkladam tam ten gemeboot.wav tak mi to napise tohle:psp: tak prosimvas poradte co delam blbe a jak to napravit dam thx :bash: Upni někam ty soubory a uvidíme, co je špatně ;) a nemuze nastat brick??? Ne..Je řada fejků, jak to případně opravit snadno, rychle a jednoduše ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Markzbr Odesláno Červenec 9, 2008 Nahlásit Share Odesláno Červenec 9, 2008 Upni někam ty soubory a uvidíme, co je špatně ;)Ne..Je řada fejků, jak to případně opravit snadno, rychle a jednoduše ;) cau dutchi tak ok ja sem teda davam ty 2 soubory na uloz to tak se nato jukni a napis co stim je ok ? diky http://www.uloz.to/562661/gameboot.rar Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dutch Odesláno Červenec 12, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Červenec 12, 2008 Takže to tvoje video má 48 vteřin...To je docela dost, když potřebuješ asi 2-3 sekundy. :) Ale zřejmě jsem zapomněl zmínit v návodu, že flash paměť PSP není bezmezná. Btw. to tvoje video není zrovna ideální..Malý rozlišení, špatná kvalita a video není roztažené úplně do stran. Takže jsem to přes Adobe after effects trošku potunil, ale zázraky neumím. :( btw to audio je fakt divný. Jakmile jsem ho přesejvnul skrze windowsovskej recorder. Tak to tam šlo nandat. Říznul jsem ho na 2vteřiny. Tady máš ty soubory: http://www.dutch.tym.cz/markzbr_gameboot.rar Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Markzbr Odesláno Červenec 27, 2008 Nahlásit Share Odesláno Červenec 27, 2008 ok dutchy ale ja sem vlastne chtel pomoci toho tveho navodu udelat kratke video nebo spis animaci k gameboot hram tim myslim to ukazkove video v nabidce her a ono to potrebuje tu koncovku pmf abych to mohl vlozit do PSX2PSP Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
3n10n Odesláno Červenec 27, 2008 Nahlásit Share Odesláno Červenec 27, 2008 a kam to mam ulozit? pujde to na origu. fw? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dutch Odesláno Červenec 27, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Červenec 27, 2008 Jé.. to ti z hlavy nepovím. PSP vybité, nabíječku nemám doma. Ale tuším, že do f0:/vsh/resources *EDIT: aha, origo fw :) Tam by to šlo taky, jenže v originálním firmwaru se nedostaneš do flash0 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chester46 Odesláno Říjen 21, 2008 Nahlásit Share Odesláno Říjen 21, 2008 Zdárek,kde se daj kdyžtak ty Gamebooty stahnout? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
coolina Odesláno Říjen 22, 2008 Nahlásit Share Odesláno Říjen 22, 2008 hodte link kde stahnunaky gamebootydik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RiWiX Odesláno Říjen 22, 2008 Nahlásit Share Odesláno Říjen 22, 2008 Nemohl by sem někdo napsat postup, jak dostat ten gameboot do PSP? Ještě bych se chtěl zeptat, jestli tam ten původní zůstane nebo jde zazálohovat a potom, jak se liší ty dva formáty gamebootů, díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hasweb Odesláno Říjen 25, 2008 Nahlásit Share Odesláno Říjen 25, 2008 tak to by mě taky zajímalo kam to mám dát jinak je to na h...nic gamebooty jsem asi našel myslim že jsou tady [url="http://uloz.to/878611/Game%20Boots.rar"]http://uloz.to/878611/Game Boots.rar[/url] Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dutch Odesláno Říjen 25, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Říjen 25, 2008 Při startu drž R. Dostaneš se do recovery menu. Tam dáš tuším configuration a vyber F0 enable. Připoj kabel a seš ve firmwaru PSP. V PC rozklini tušim složku vsh/resource a tam překopčit váš gameboot.pmf. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.