will Odesláno Červen 20, 2008 Nahlásit Share Odesláno Červen 20, 2008 Objednal jsem si nějaké věci (z Ebaye).....cena do 200 USD a zajímalo by mě jaké máte osobní zkušenosti s dopočítáváním cla a DPH......jak to probíhá, nebo jestli na to celníci kašlou atd.... díky.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
metuj Odesláno Červen 20, 2008 Nahlásit Share Odesláno Červen 20, 2008 Me ho pred mesicem za Sony Reader pricetli:-( Cena ctecky 299 dolaru a doplacel jsem tusim 920 Kc. Kolega si nechava posilat knizky a je s obchodem v USA domluveny, ze na baliccich nebudou uvadet cenu (ani pojisteni) a tomu to obvykle projde bez. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exist Odesláno Červen 20, 2008 Nahlásit Share Odesláno Červen 20, 2008 ja sem si nechaval poslat iPhone z Ameriky... cena 399USD... DPH jsem platil klasickych 19% takze neco kolem 1200Kc,- a clo jsem neplatil zadne.. jde o to, jestli ty tvoje veci jsou elektronika, obleceni atd... ke kazdy veci je clo uplne jiny... ale kazdej balik nejsou schopni zkontrolovat, takze ja jsem mel stesti.. zadne CLO jsem neplatil... ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VINC Odesláno Červen 20, 2008 Nahlásit Share Odesláno Červen 20, 2008 me chodi baliky z USA skoro kazdy den nejvetsi hodnota byla asi prez 200 dollaru a clo jsem platil poprve zrovna dneska a podle me nepravem. Cena baliku byla 80 dollaru a byl oznacen jako gift, platil jsem 333KC, nevim kterej akcni ****** se nudil a vypocital tohle. Byly to boty Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sim3to Odesláno Červen 20, 2008 Nahlásit Share Odesláno Červen 20, 2008 Ja vim ze oteviraji kazdou zasilku z USA a kontrolujou ji. Ale par krat jsem si objednal veci z Hong Kongu a to neotevirali :D Zajimavi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
will Odesláno Červen 20, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Červen 20, 2008 me chodi baliky z USA skoro kazdy den nejvetsi hodnota byla asi prez 200 dollaru a clo jsem platil poprve zrovna dneska a podle me nepravem. Cena baliku byla 80 dollaru a byl oznacen jako gift, platil jsem 333KC, nevim kterej akcni ****** se nudil a vypocital tohle. Byly to boty jakým způsobem probíhá placení????......to ti pošlou dopis?????....nebo ti přiloží složenku????....jak to probíhá....??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VINC Odesláno Červen 20, 2008 Nahlásit Share Odesláno Červen 20, 2008 jakým způsobem probíhá placení????......to ti pošlou dopis?????....nebo ti přiloží složenku????....jak to probíhá....??? Kdyz nevi cenu baliku tak si ho nechaj a poslou ti dopis aby si dolozil cenu a oni z toho vypocitaj clo. Kdyz cenu vi prinese to postak a vybere jako dobirku. A neotviraji vsechny baliky, ani ten za kterej sem platil nebyl otevrenej. Ale sou to bu*** Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
buddyfriend Odesláno Červen 20, 2008 Nahlásit Share Odesláno Červen 20, 2008 kdyz te nezastihne postak tak si to musis vyzvednout na nejblizsi poste k ty adrese na kterou jsi to posilal...ta posta musi mit calnici...na posty s celnicema chodeji vsechny baliky ze zahranici ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gig56 Odesláno Srpen 25, 2008 Nahlásit Share Odesláno Srpen 25, 2008 celníci nic neotvítraj ale všechno rengenujou! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Senpu Odesláno Srpen 25, 2008 Nahlásit Share Odesláno Srpen 25, 2008 pod 22 euro (myslim ze je to 37 dolaru nebo tak nejak :lol:) se clo neplati,tak nevim jestlik se tomu vyhnes.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ramalamadingdong Odesláno Srpen 25, 2008 Nahlásit Share Odesláno Srpen 25, 2008 ja koupil nejvíc najednou 3 PSP a platil sem 9300kč a CLO žádné :) a když kupuju PSP po jednom taky nic neplatim :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
will Odesláno Srpen 25, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Srpen 25, 2008 mě poslední 2 zásilky účtovali.....jen DPH.....nějak přitvrzujou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krystof94 Odesláno Srpen 25, 2008 Nahlásit Share Odesláno Srpen 25, 2008 nekde jsem cetl ze se DPH do 80$ neplatí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
buddyfriend Odesláno Srpen 25, 2008 Nahlásit Share Odesláno Srpen 25, 2008 nekde jsem cetl ze se DPH do 80$ neplatí jj ale: .cena do 200 USD vztahuje se to na darky do 80 usd na ostatni vas dph nemine ve vetsine pripadu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Míra Odesláno Srpen 25, 2008 Nahlásit Share Odesláno Srpen 25, 2008 pod 22 euro (myslim ze je to 37 dolaru nebo tak nejak :lol:) se clo neplati,tak nevim jestlik se tomu vyhnes.... Od ledna 2008 se tolerance zvýšila na 150 eur v rámci EU a na 175 eur mimo země Evropské unie. Pokud vyčíslené clo nedosahuje 10 eur, nepočítá se. Výrobek nebude proclen, když bude označen jako dárek. Ale to už asi všichni víte... EDIT: Nejsem si jist, ale domnívám se, že ani zboží označené jako dárek není osvobozeno od DPH. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ste78 Odesláno Srpen 26, 2008 Nahlásit Share Odesláno Srpen 26, 2008 Přesně tak, zajímal jsem se o to, a připočítavají se nesmyslné částky... clo, dph.. Je to škoda, zvláště, když je teď kurz tak nízký a doprava po světě tak rychlá.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.