JohnnyLi Odesláno Červen 29, 2008 Nahlásit Share Odesláno Červen 29, 2008 Ahoj lidi, možná je to trochu hloupé, ale zajímalo by mne, jaký je rozdíl mezi obrazem přes HDMI a kabelem dodávaným přímo s konzolí? Mám velkou plazmovku od LG, ale je už asi dva roky stará a není ještě HD ready, a proto by mne zajímalo, zda-li je vůbec dobré si kupovat HDMI a jestli je to poznat. Teď se mi obraz zdá ne uplně nejlepší...např. při prohlížení netu je na obrázcích z PC a PS3 obrovský rozdíl...může to být televizí??? Dík předem za odpověď... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tekken90 Odesláno Červen 29, 2008 Nahlásit Share Odesláno Červen 29, 2008 samozřejmě že je mezi nimi rozdíl a obrovský !!!! ....Scart kabel dokáže přenášet max rozlišení 576i (720*576)..HDMI 1080p (1920*1080=fullHD)...pokud nemáš ani HD ready TV tak HDMI nekupuj...nebudeš mít HDMI vstup na TV Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnnyLi Odesláno Červen 30, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Červen 30, 2008 Toto samozrejme vim a HDMI vstup na me TV mam...jen ten napis HD ready na ni nikde nevidim...prave to mi je divne, ze je tam ten vstup a neni to ready, tak si nejsem jistej jestli to ma cenu kupovat... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tekken90 Odesláno Červen 30, 2008 Nahlásit Share Odesláno Červen 30, 2008 koukni se na netu na přesnej typ tvojí TV určitě tam najdeš jaký max rozlišení má ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marek_2080 Odesláno Červen 30, 2008 Nahlásit Share Odesláno Červen 30, 2008 no jestli ma tak velkou uhlopricku tak by aspon to rozliseni 1366x768 mit mohla :D takze bych do hdmi kabeli urcite sel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnnyLi Odesláno Srpen 29, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Srpen 29, 2008 ok...tak to zkusim...zas tak moc penez to neni =) dik za pomoc tak konecne to prislo...jen zde doplnuji, ze bez toho kabelu to fakt nema smysl zapinat, teprv ted si tu grafiku u her muzu uzivat...ta tv nakonec podporuje az 1080i a je to uplna nadhera... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenur Odesláno Srpen 29, 2008 Nahlásit Share Odesláno Srpen 29, 2008 Tak jsem se díval na HDMI kabely a v cenách jsou někdy docela velké rozdíly. Doporučili byste mi nějakou konkrétní značku? Potřeboval bych něco levnějšího protože jsem všecky prachy nacpal do TV. Takže poměr cena/výkon zásadní :blink: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnnyLi Odesláno Srpen 31, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Srpen 31, 2008 Teda, ne ze bych se v tom nejak moc vyznal, ale ja koupil kabel z deshop.cz za cca tri stovky a ten obraz je nadhernej...kazdopadne bez HDMI ted ani ranu...kdyz jsem si zapnul HD obraz a pak pres Scart, tak je to uplne silenej rozdil...zaplat pan Buh za tenhle kabel =) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shai_tan Odesláno Srpen 31, 2008 Nahlásit Share Odesláno Srpen 31, 2008 ...pokud nemáš ani HD ready TV tak HDMI nekupuj...nebudeš mít HDMI vstup na TV Nedavno jsem videl v el.worldu plasmu samsung,bez hd ready,ale hdmi mela.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnnyLi Odesláno Září 1, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Září 1, 2008 presne muj pripad...asi to berou jako samozrejmost ze tak velka tv ma HD. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SaFi87 Odesláno Září 6, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 6, 2008 Já mám hdmi kabel od philipsky - spokojenost. Cena: bohužel uspěchanost se nevyplácí, chctěl sem hrát hned jak jsem si přivezl playsta dom. vzhledem k tomu že to bylo v 9 večer, nebyl čas na nějakej Inet obchod, proto cena v datardu 999 ,- smejdi drahy :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vlkovec Odesláno Říjen 2, 2008 Nahlásit Share Odesláno Říjen 2, 2008 Už mám PS3 doma a je zajímavé, že když jsem nastavoval obraz přes HDMI, tak mi to při autodetekci vyhodilo podporu jak 720p tak i 1080i a 1080p. No a já mám HD ready...to jsem z toho jelen...:? Jinak obraz je špičkový, tak úžasnou grafiku co předvádí PS3 v Soul Calibur IV nebo NHL 09 jsem v životě neviděl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marek_2080 Odesláno Říjen 2, 2008 Nahlásit Share Odesláno Říjen 2, 2008 Už mám PS3 doma a je zajímavé, že když jsem nastavoval obraz přes HDMI, tak mi to při autodetekci vyhodilo podporu jak 720p tak i 1080i a 1080p. No a já mám HD ready...to jsem z toho jelen...:? PS3 nezjisti fyzicky rozliseni tvy TV, jen vyhodi dostupny rozliseni pro konktetni pripojeni (u tebe HDMI) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huhla Odesláno Říjen 2, 2008 Nahlásit Share Odesláno Říjen 2, 2008 Vlkove pls hoď sem link na tvůj kabel. too marek máš vysvětlení proč jemu vyhodí všechny rozlišení a mě jen 720p nebo 1080i? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marek_2080 Odesláno Říjen 2, 2008 Nahlásit Share Odesláno Říjen 2, 2008 Vlkove pls hoď sem link na tvůj kabel.too marek máš vysvětlení proč jemu vyhodí všechny rozlišení a mě jen 720p nebo 1080i? To netusim, snad ze by kvuli kabelu? Zatim jsem na vsech PS3 videl pri pripojeni pres HDMI vsechny rozliseni, proto jsem to takhle napsal. Kdyztak zkus jinej kabel at vime jak to teda je :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huhla Odesláno Říjen 2, 2008 Nahlásit Share Odesláno Říjen 2, 2008 Proto jsem od vlkovce chtěl link na jeho kabel, svůj pošlu do světa. Nemyslím tím bazar CF to bych nikomu neudělal. Pokud tedy bude ten HDMI kabel za rozumnou cenu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vlkovec Odesláno Říjen 2, 2008 Nahlásit Share Odesláno Říjen 2, 2008 Vlkove pls hoď sem link na tvůj kabel.too marek máš vysvětlení proč jemu vyhodí všechny rozlišení a mě jen 720p nebo 1080i? Kupoval jsem tento: http://www.aukro.cz/item444901410_hdmi_hdmi_kabel_1_8m_pro_x360_ps3_atd.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Electropunker Odesláno Říjen 2, 2008 Nahlásit Share Odesláno Říjen 2, 2008 Kupoval jsem tento: http://www.aukro.cz/item444901410_hdmi_hdmi_kabel_1_8m_pro_x360_ps3_atd.html A jsi s nim spokojeny? Prave mam za sebou vyber TV k xboxu a ted jeste hledam dobry kabel, uz mi byl doporuceny Mascom http://www.levnekoupit.cz/produkt/mascom-hdmi-kabel/23106/, ale tahle cena toho tveho je zase o neco levnejsi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vlkovec Odesláno Říjen 2, 2008 Nahlásit Share Odesláno Říjen 2, 2008 A jsi s nim spokojeny? Prave mam za sebou vyber TV k xboxu a ted jeste hledam dobry kabel, uz mi byl doporuceny Mascom http://www.levnekoupit.cz/produkt/mascom-hdmi-kabel/23106/, ale tahle cena toho tveho je zase o neco levnejsi. JJ jsem spokojen, sice došel jiný kabel než tam uvádi na obr. ale vše pořádku, vše šlape jak má a grafika nádherná. Myslím že na takové málé vzdálenosti je celkem jedno jaký je to kabel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Electropunker Odesláno Říjen 2, 2008 Nahlásit Share Odesláno Říjen 2, 2008 JJ jsem spokojen, sice došel jiný kabel než tam uvádi na obr. ale vše pořádku, vše šlape jak má a grafika nádherná. Myslím že na takové málé vzdálenosti je celkem jedno jaký je to kabel. Ok, asi ho take objenam. A jaky ti prisel? Myslim si, ze cena 250 Kc i s postou je super. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vlkovec Odesláno Říjen 2, 2008 Nahlásit Share Odesláno Říjen 2, 2008 Ok, asi ho take objenam. A jaky ti prisel? Myslim si, ze cena 250 Kc i s postou je super. No na obr. je kabel zalitý v plastovém obalu, v reále došel jen kabel v sáčku se zárukou a fakturou. To mě sice překvapilo, ale přehodil jsem AV kábel na HDMI a spadla mi čelist, prostě super, jak říkám ty hry mají neuvěřitelnou grafiku(hlavně NHL 09), možná to bude i tím že jsem cca do 20 let hrál jen na PC, kde je grafika shit. Prostě parááda:) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kapr Odesláno Říjen 2, 2008 Nahlásit Share Odesláno Říjen 2, 2008 sry vim ze to nepatri sem...ale nechci zakladat novej topic...mam xbox360 a chci se zeptat jestli je poznat nejakej rozdil kdyz hraju na hd ready pred composite nebo pres hdmi(muj xbox totiz hdmi nema)tak se ptam jestli je poznat rozdil mezi hdmi a composite na hd televizi....btw neni to full Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huhla Odesláno Říjen 3, 2008 Nahlásit Share Odesláno Říjen 3, 2008 Je jedno zda použiješ HDMI nebo composite. Oba mají stejné rozlišení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xDante1986 Odesláno Říjen 3, 2008 Nahlásit Share Odesláno Říjen 3, 2008 philips má dobré zlacené HDMi kabely...které jsou krapet dražší, zatímco jiné značky mají třeba jen z a300 kč Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marek_2080 Odesláno Říjen 3, 2008 Nahlásit Share Odesláno Říjen 3, 2008 Myslim si ze vsechny znackovy HDMI kabely budou na podobny urovni, ja mam tenhle a obraz je opravdu bezchybnej :D. S jinejma momentalne nemam moznost porovnat, stejne by asi nebyl rozdil pozorovatelnej, ale tem nejlevnejsim bych se asi vyhnul. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.