407sw Odesláno Červenec 3, 2008 Nahlásit Share Odesláno Červenec 3, 2008 takze problem je ten ze na netu jeden manik zadal pomoc ze me nefunguje DVD mechanika tak se mu rek at mi ji posle ze se na ni podivam jenze nic mi nedoslo a on tvrdi ze to poslal. Takze bud teda lze bo to stratila posta. Muze na me zavolat poldy jak vyhrozuje ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tazcz Odesláno Červenec 3, 2008 Nahlásit Share Odesláno Červenec 3, 2008 Tak zavolat je muze vid :) ale kdyby naaaahodou uz neco resili, tak je to pouze prestupek a ne trestny cin. Krom toho posta by mela mit zaznam o tom ze jsi neco prebral, no a jelikoz ty jsi nic od nich nevzal, tudiz jsi z obliga :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Červenec 3, 2008 Nahlásit Share Odesláno Červenec 3, 2008 Tak zavolat je muze vid :) ale kdyby naaaahodou uz neco resili, tak je to pouze prestupek a ne trestny cin. Krom toho posta by mela mit zaznam o tom ze jsi neco prebral, no a jelikoz ty jsi nic od nich nevzal, tudiz jsi z obliga :) omg, to sou kecy... .. samozrejme ze nemuze na tebe nikoho zavolat.. omg, takhle by jsi mohl poslat do katru koho by jsi chtel, napraskal by jsi, ze jsi nekomu neco poslal.. :roll: proste nic, neres to.. poslat ti muze co chces a ikdyby jsi to dostal a nechal si to, nic si na tobe neveme, musela by byt sepsana smlouva, aby po tobe neco mohl chtit.. 8) takze bud v klidu a vubec to neres, za to ti rucim, ze z toho nebudes mit nic ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tazcz Odesláno Červenec 3, 2008 Nahlásit Share Odesláno Červenec 3, 2008 Anonymousi to s tim zavolanim byla ironie...Ale nic no. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Červenec 3, 2008 Nahlásit Share Odesláno Červenec 3, 2008 Anonymousi to s tim zavolanim byla ironie...Ale nic no. ja reagoval na toto: ..resili, tak je to pouze prestupek a ne trestny cin... navic, ikdyby posta mela info ze jsi to prebral, ikdyby to bylo na dobirku, to mu nemusis nic vracet, neni to kradez, proste ti to poslal a je jen na tobe, zda mu to vratis - rika se tomu duvera.. Muzes se na nej vybodnout a nema z toho nic, muze te treba zalovat, muze mu kdokoliv dokazovat, ze ti to poslal, ale prevzit si neco z posty a uz to nevratit, neni trestny cin.. Muselo by to byt na smlouvu.. - ani logy z ICQ by mu nepomohli, ani zaznam z telefonu ;) Muzes mu klidne tvrdit ze mu to posles a neposles mu to, nema to zadnou pravni hodnotu ;) Jen to jsem chtel rici.. Proto je risk cokoliv takhle resit pres postu - a proto se i lidi boji poslat PSP postou treba kvuli flashi, protoze kdyz ti neprijde, tak nemas nic, maximalne tak smulu... EDIT: a jestli to dotycny opravdu poslal a opravdu si mysli, ze jsi mu to cmajznul, tak ho lituji.. ale jeho chyba, sverovat poste PSP bez pojisteni je celkem sebevrazda :D Pojisteni stoji asi pade - a vyplati se ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Míra Odesláno Červenec 3, 2008 Nahlásit Share Odesláno Červenec 3, 2008 Já se tak trochu zajímám o právo. V dnešní době je platná pouze písemná dohoda (smlouva). Ústí slib či jiné dohody bez podpisu jsou soudem (/= policie) uznány pouze ve velmi ojedinělých situacích. Jelikož nebyla podepsána smlouva, skutková podstata jakéhokoliv trestního činu nebyla naplněna a tudíž se není čeho bát. Jediný problém by mohl nastat, kdyby si zásilku skutečně převzal. Pak je tu riziko chování / jednání v rozporu s dobrými mravy. A v tom případě by soudce zřejmě k různým domluvám (zmíněný výpis z ICQ atp.) pravděpodobně přihlédl. EDIT: Za výše zmíněné informace ti nemůžu ručit žádnou školou, protože právnickou fakultu ještě opravdu nemám (zatím :)). Leda tak pár knížkami o právu. ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
407sw Odesláno Červenec 3, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Červenec 3, 2008 Tak jo diky moc snad se z toho nic nevyklube a budu v pohode Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
WoKo_O Odesláno Červenec 3, 2008 Nahlásit Share Odesláno Červenec 3, 2008 ja bych to resil jinak..nasel bych si tu adresu na kterou sem to posal a prijel bych..kdyby si to tam mel,rozkopal bych ti drzku...kdyz ne tak taky za cestu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huhla Odesláno Červenec 3, 2008 Nahlásit Share Odesláno Červenec 3, 2008 ja bych to resil jinak..nasel bych si tu adresu na kterou sem to posal a prijel bych..kdyby si to tam mel,rozkopal bych ti drzku...kdyz ne tak taky za cestu... A jak by jsi asi poznal že to tam má? Jo určitě by byl tak hloupej a nechal no před prahem. Asi by to chtělo lock. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Červenec 3, 2008 Nahlásit Share Odesláno Červenec 3, 2008 A jak by jsi asi poznal že to tam má? Jo určitě by byl tak hloupej a nechal no před prahem. Asi by to chtělo lock. hehe asi tak :) BTW.. rozkopat drzku by jsi mu mohl, ale pak by se situaci razantne zmenila, nemel by jsi na nej nahle nic (ikdyz uz takhle by jsi na nej nemel nic.. ale stale by jsi se mohl snazit rvat za to, ze jsi mu to posilal a ...) a on by te klidne mohl zazalovat za ublizeni na zdravi :D lock ftw.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brians Odesláno Červenec 3, 2008 Nahlásit Share Odesláno Červenec 3, 2008 takze problem je ten ze na netu jeden manik zadal pomoc ze me nefunguje DVD mechanika tak se mu rek at mi ji posle ze se na ni podivam jenze nic mi nedoslo a on tvrdi ze to poslal. Takze bud teda lze bo to stratila posta.Muze na me zavolat poldy jak vyhrozuje ? No tak to mi je teda věc, že ti nějaký cizí člověk pošle nějakou věc, kterou má ve vlastnictví a kdo ví jestli??? Tak bych nejspíš usuzoval, že on vlastníkem možná také nemusí být kdo ví třeba to už měl kradené??? A nakonec někde zveřejní falešný inzerát, kde chce někoho nalákat na určitý podvod (tedy se jedná o zapujčení DVD mechaniky kterou jako vlastní). Takže máš nějaké hmotné důkazy, že ti on něco posílal??? Třeba jestli tobě ČR pošta zdělila nějaké informace o zaslaném zboží? A navíc pochybuju, že by se to na té poště ztratilo tedy poku pošta zaměstnává schopné zaměstnance což většinou je, tak asi 95% neoboť vím jak to na poště chodí, když jsem tam nějaký ten rok pracoval. A nemohl bys mi nějak upřesnit o jaký způsob odeslání mělo jít? Je velká pravděpodobnost, že ta FO (fyzck.osoba) ti žádné zboží neposlala to jak jsem uvedl víše tak jse jedná o podvod a to už by se mohlo jednat o trestý čin než o přestupek usuzuji, že tam finanční hranice není stanovena asi tak. Tak pokud to s tou policií myslí zkutečně vážně tak se neboj trvat na tom ,aby byla věc důkladně prošetřená jak na straně odesílatele tak popř na ČR poště. A naposled ten odesílatel by musel doložit doklad o odeslání zásilkycož ho nebude mít pokud by se jednalo o možný podvod Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.