Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Recommended Posts

• Odpovědi 156
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejvíc přispívající

Nejvíce příspěvků v jednom dni

Nejvíc přispívající

Odesláno
jde si založit kartu (aby šla na paypal) za kterou se nebude měsíčně platit ? je to blbost , ale zkusit to můžu :D . diky

Ja mam Student+ od Ceske Sporitelny a mam Visa Electron - stacilo si jen u operatora servis24 pozadat o navyseni limitu pro internetove platby pres platebni kartu a do druheho dne to bylo hotove. Potreboval jsem jen klientske cislo a bezpecnostni heslo a kreditni kartu (+ vedet udaje o sobe xD).

Pochopitelne nic navrch neplatim (celkove za vyuzivani uctu neplatim prakticky nic, naopak, diky urokum mi jde kazdy mesic cash do plusu..).

EDIT:

Jeste bych rad k tomuto navodu doplnil - ten 4 mistny PayPal kod je "Zprava pro prijemce", nebo konstantni symbol, ted presne nevim. Kazdopadne jde o to, ze neni treba, jako trapak volat na infolinku (nic proti bulku), staci se jednoduse podivat na vyuctovani (bud na papirove, co vam mozna chodi kazdy mesic - nemusite ho vsak mit zavedene - nebo na e-bankingu - u mne servis24... ) - na vyuctovani se to objevi po 2-3 dnech..

Odesláno
^^

Ale vyuctovani jaké? Mě žádné nechodí :D

1) Bud v papirove forme - obalka s vyuctovanim - to ti chodit nemusi, protoze to stoji dodatecny cash.

2) anebo primo v internetovem bankovnictvi - e-bankingu - u CS je to sluzba servis24, kterou mit musis, protoze e-banking je nutny k funkcnim platbam pres internet. Pres e-banking muzes provadet platby a nastaveni tveho uctu a mas tam take vyuctovani, rozpis co jsi komu poslal a kdo co poslal tobe - tak tam to je ;)

.. nerikej mi, ze nemas ani jedno (1 asi mit nebudes, ale 2 musis mit :) ).

• 3 weeks later...
Odesláno

Lidi, jelikoz jsem zacal take nakupovat z eBaye ve vetsim rozmeru, zacal jsem se pochopitelne take zajimat o clo.. Takze jak se to tedy presne ma..

Pokud nakupujete z EU, clo se neplati, jak uz bylo vyse receno, prakticky vsak neplatite ani clo z Hong Kongu (takovy pripad snad jeste neni znam). Takze nakup z Anglie, z Nemecka apod. je bezproblemu!

Avsak pozor na USA/Kanadu etc.. Tam se plati 19% dan + X% clo - X zjistite na adrese http://www.cs.mfcr.cz/CmsGrc/Clo-online/tariccz.htm , kde si muzete vypocitat, kolik budete platit clo.

Clo se vsak neplati v pripade - osobniho predmetu - tzn. vec s celni hodnotou <1500Kc. Tzv. Gift, vam muze byt take proclen (varka novych hadru, vam bez cla asi neprojde, ani kdyby na tom byl Gift z milosti..), pouze v pripade Giftu je mensi pravdepodobnost, ze se v tom celnici budou vice rypat a vypocitavat celni hodnotu (zalezi na jejich nalade :lol: ). Takze doporuceni c.1, pokud si nechavate cokoliv zasilat z US, vzdy si nechte na balik napsat "Contains Gift" apod.. Nicemu tim neuskodite, naopak!

A ted pecka, kterou malokdo z vas vi! Pokud posilate notebook/PC a mozna i jina el. gadgety (PDA...), tak clo neplatite a nemusi byt na baliku ani gift! Toto malokdo vi!

Notebook/PC totiz patri do kategorie 8471300000:

Zařízení pro automatizované zpracování dat a jejich jednotky; magnetické nebo optické snímače, zařízení pro přepis dat v kódované formě na paměťová média a zařízení pro zpracování těchto dat, jinde neuvedené ani nezahrnuté

- Přenosná zařízení pro automatizované zpracování dat, o hmotnosti nejvýše 10 kg, sestávající nejméně z centrální procesorové jednotky, klávesnice a displeje

a zde je Celkové clo: 0 Kč - v pripade zadrzeni baliku platite pouze 19% DPH (ano i to docela naser*, ale lepsi nez dalsich par desitek % za clo, ne? :) )

A na zaver jeden dukaz, ze se clo pro ntb/PC opravdu neplati ;)

cloat3.th.jpg

Pro nekoho vsechno mozna stare, pro vetsinu asi novinka :)

Zde je take pomerne zajimava adresa, kde naleznete i nektere zajimave komentare - hlavne posledni (proste ten uplne dole), kde pojednava prave o 0% clu z PC..

Odesláno

jenom ještě menší zkušenost.....pokud prodejce nabízí možnost EXPRESS USPS službu, tak ji využijte (zásilka musí být pořád v pohybu a nikdo ji nesmí zdržovat)......ještě nikdy jsem neplatil clo......pokud to šlo pomalejší PRIORITY, tak jsem platil clo......nejhorší jsou jak už jsem avizoval DHL, UPS, FeDeX...vyberou od vás 250-500 za zprostředkování celního odbavení a na 100% zaplatíte aspoň DPH......

Odesláno
jenom ještě menší zkušenost.....pokud prodejce nabízí možnost EXPRESS USPS službu, tak ji využijte (zásilka musí být pořád v pohybu a nikdo ji nesmí zdržovat)......ještě nikdy jsem neplatil clo......pokud to šlo pomalejší PRIORITY, tak jsem platil clo......nejhorší jsou jak už jsem avizoval DHL, UPS, FeDeX...vyberou od vás 250-500 za zprostředkování celního odbavení a na 100% zaplatíte aspoň DPH......

Pravda, hlavne Fedex je nejhorsi, ten si bere 400Kc rovnou za manipulaci...

.. EXPRESS USPS je ale zase nekolikanasobne drazsi.. a napr. u notebooku, ci u veci pod 1500Kc, se to proste nevyplati, protoze tam se clo nebude platit tak jako tak - jak uz jsem psal vyse ;) (pokud nekdo balik chce rychle, tak je to samozrejme volba pro nej, pokud ale nekomu jde o cenu, tak se to vyplati opravdu snad jen v pripade lehcich drazsich veci ;) )

• 3 weeks later...
Odesláno

když je na EBAY napsáno "Free shipping" - znamená to, že je pošta zadarmo? (asi dost blbost co? :D)

Kolik se platí pošta např. za MSPD kartu (a když jich nakoupim třeba 20 tak cena pošty je stejná)?

pokud je tam napsáno:

Shipping costs: Free

Standard Flat Rate Shipping Service
Service to [url="http://cgi.ebay.com/8GB-SONY-PRO-DUO-MS-MEMORY-CARD-STICK-FOR-PSP-NEW-1_W0QQitemZ180294592058QQcmdZViewItem?hash=item180294592058&_trkparms=72%3A1205%7C39%3A1%7C66%3A2%7C65%3A12%7C240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14#ShippingPayment"]United States[/url]

Ships to: Worldwide

Item location: default, default, Hong Kong

tak pošta je pouze zadarmo v tý zemi? nebo když se to posílá do zahraničí tak se pošta musí zaplatit co?

Asi pitomý otázky, ale odpovědi pomůžou, díky

THX

Odesláno
když je na EBAY napsáno "Free shipping" - znamená to, že je pošta zadarmo? (asi dost blbost co? :D)

Kolik se platí pošta např. za MSPD kartu (a když jich nakoupim třeba 20 tak cena pošty je stejná)?

pokud je tam napsáno:

Shipping costs: Free

Standard Flat Rate Shipping Service
Service to [url="http://cgi.ebay.com/8GB-SONY-PRO-DUO-MS-MEMORY-CARD-STICK-FOR-PSP-NEW-1_W0QQitemZ180294592058QQcmdZViewItem?hash=item180294592058&_trkparms=72%3A1205%7C39%3A1%7C66%3A2%7C65%3A12%7C240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14#ShippingPayment"]United States[/url]

Ships to: Worldwide

Item location: default, default, Hong Kong

tak pošta je pouze zadarmo v tý zemi? nebo když se to posílá do zahraničí tak se pošta musí zaplatit co?

Asi pitomý otázky, ale odpovědi pomůžou, díky

THX

je pošta free, ale nejdrive se koukni dole jestli i do tveho statu a taky si precti jestli si neco neuctuje za pridani dalsiho kusu. Neco jako An additional item... :) A u te karty neni napsane Quantity takže je pouze jedna ;)

A taky nechapu kde si vzal Worldwide :D Ships to: United States

Odesláno
je pošta free, ale nejdrive se koukni dole jestli i do tveho statu a taky si precti jestli si neco neuctuje za pridani dalsiho kusu. Neco jako An additional item... :) A u te karty neni napsane Quantity takže je pouze jedna ;)

A taky nechapu kde si vzal Worldwide :D Ships to: United States

jj já to přepsal na Worldwide...ani nevim proč :)

takže pokud neni ČR na seznamu FREE zemí (pošta) tak když si ji tam vyberu ze seznamu tak je tam napsáno:

Shipping and Handling: US $2.00

To: Czech Republic

Service: Standard Int'l Flat Rate Shipping

Insurance: US $2.00 Optional

kolik by teda stála pošta, pochybuju těch $2.00 :D

je vůbec možný, aby byla někdy pošta z US > CR free? :)

Odesláno
jj já to přepsal na Worldwide...ani nevim proč :)

takže pokud neni ČR na seznamu FREE zemí (pošta) tak když si ji tam vyberu ze seznamu tak je tam napsáno:

Shipping and Handling: US $2.00

To: Czech Republic

Service: Standard Int'l Flat Rate Shipping

Insurance: US $2.00 Optional

kolik by teda stála pošta, pochybuju těch $2.00 :D

je vůbec možný, aby byla někdy pošta z US > CR free? :)

$2 je uplne bezna cena ;) a další $2 je pojišteni ale neni povinný :)
Odesláno

^

a) na drahe veci jedine pojistka

b) pokud jsou to male veci a bude se to posilat jako "small", tak je np, pokud velke a bude to radne zabalene, tak take neni problem ;) Uz mi doslo dost choulostivych veci

c) no.. Pokud jsou to male balicky, neni problem. Pokud je vetsi a tezsi, celkem 100% to pujde na clo, na gift nekoukaji a budes jim muset dokazat, kolik jsi zaplatil - asi jsi moji vl. zkusenost cetl.

d) ano.. cetl jsem uz take nejake famy o vykradani zasilek.. Ale ja vidim prakticky jedine misto, kde se to da vykrast - na Prazske celnici.. Ale tam kdyz nemusi, tak baliky neoteviraji - vzlast ne ty, co se otevrou a uz nejdou zavrit - jen zalepit, ale to je pak videt, ze uz byly otevrene..

• 2 weeks later...
Odesláno

ahoj ,chtěl bych se zeptat ,jestli je možnost na ebay nechat si posílat věci na 2 adresy ,to co koupim v evrope aby me chodilo do ČR a věci z USA na americkou adresu k příbuzným .

Paypal mam na účet vedený u nás .budu rád za nejaky návod jak to nejjednodušeji vyřešit.díky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu