Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

HD filmy na X360


DaveMax

Otázka

Cau, uz dlouho zkoumam, jak nejlepe prevest HD film (.mkv, x264) tak, aby co nejmin ztratil kvalitu, zachoval si 5.1 zvuk a aby mel vpaleny titulky. Driv sem to delal pres MediaCoder, ale slo to jen se stereo zvukem. Moh by mi pls nekdo napsat podrobny navod, jak na to? Dik :-)

:arrow: ŘEŠENÍ! :wohow:

Tak po nekolika dlouhych hodinach surfovani se mi podarilo najit naprosto perfektni navod na prevod filmu do formatu, ktery lze streamovat do X360. Autorem navodu je jakysi Chris Lynch, kteremu neskutecne dekuju, ze takovou paradni vec sesmolil dohromady, protoze obsahuje opravdu vsechno, co je k prevodu potreba vcetne linku na vsechny dulezite nastroje apod.

Po tom, co jsem se vrhnul do realizace jsem mel asi tyden problem rozchodit ten nejdulezitejsi program a zprovoznit titulky (ok, nedelal sem to presne podle navodu, moje blbost :roll:). Nakonec se vsechno poddalo a po 29 hodinach!!! prevadeni se mi podarilo spustit The Bucket List na X360:)

Nevim, zda je tu dost lidi, kteri taky nemohou prijit na to kouzlo konvertovani, ale tak ci tak, me napadlo cely 39-ti strankovy navod prelozit do cestiny a predlozit Vam ho. Doufam, ze se nekomu bude hodit:angle: Aby toho nebylo malo, tak sem do raru s navodem prihodil rovnou vsechny potrebny programy a nastroje, takze pokud nebudete chtit prevadet primo z Blu-ray disku nebo podobny blbosti, tak by Vam to melo stacit. Let the encoding begin!:D

Pack pro prevod:

[url="http://uloz.to/596540/X360%20HD%20Tools.rar"]http://uloz.to/596540/X360 HD Tools.rar[/url]
[url]http://rapidshare.com/files/131477296/X360_HD_Tools.rar.html[/url]

Poznamka: Pri prevodu The Bucket List jsem pouzival notebook s dvoujadrovym procesorem Intel Pentium T2080 1,73Ghz a 2GB DDR2 pameti, takze tech 29 hodin je celkem pochopitelnych:D a preklad navodu trval cca 12 hodin cistyho casu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Recommended Posts

  • 0
j já jsem to taky zkoušel sice to v některých scénách bylo trhaný , ale to je pc ...

jinak jestli to trvalo opravdu těch 29h tak to podle mě už ztrácí účiněk to už asi bude lepší dvd film :D , ale každopádně to vyzkouším

zbytečně dlouhý....mkv2vob převede do avi během 30 minut ..

Jak sem psal, tech 29h to trvalo na dost slabym notebooku, na prumernym desktopu by to melo byt kolem 12h, coz neni zas tak strasny, pokud je hlavnim zajmem kvalita a pripadne i velikost toho souboru pro prevedeni a ta kvalita je fakt skvela :-) pokud by takovej prevod trval 30 minut, tak by asi nekde musel bejt hodne velkej kompromis...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

mám jeden film v už v avi (xvid)

Formát : AVI ve 4541 Kbps

Délka : 4 GiB za 2h 17min 30s

Video č.0 : XviD ve 4400 Kbps, 1280 x 528 (2.424) při 25.00 fps

Zvuk č.0 : MPEG1/2 L3 ve 129 Kbps, 2 kanál(ů) v 48 KHz

na xku mi to , ale stejně nejde přehrát asi to bude zvukem tak jsem to zkusil v Avidemux dát do AC3 a stejně to nejde . u dvd filmy mi tahle kombinace normálně funguje .. nevíš pls co s tím ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Co sem tak pochopil z ty tabulky, tak film v AVI kontejneru musi mit video profil MPEG-4. Jestli je ten zvuk dvoukanalovy MP3, tak by v tom nemel bejt problem, spis bude problem

ve videu. Zkus nejak vyextrahovat ciste video a pak ho znovu prevest.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0
v jakém rozlišení jsou HD filmy? ještě se mi žádný nedostal do rukou

Jak pise romeno, 720p a 1080p, ale kvuli jinemu pomeru stran nez 1.77... byva vetsinou vertikalni rozliseni mensi, takze treba Transformers v 720p maj 1280x528 apod.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Napadlo me, ze by mozna bylo dobry uvest nejakej vzor, jak vypada prevedene video, takze jsem udelal 1 minutovy sample z Vantage Point (Uhel pohledu). Sample obsahuje jak pomerne slozite sceny, tak sceny s dialogy pro demostraci fungujicich titulku:)

[url="http://uloz.to/598632/Vantage%20Point%20Sample.wmv"]http://uloz.to/598632/Vantage Point Sample.wmv[/url]
[url]http://rapidshare.com/files/131691147/Vantage_Point_Sample.wmv.html[/url]

Pokud by byl zajem, tak muzu prevedene filmy nekam uploadovat, ale udelejte si sami obrazek, jak dlouho by to trvalo s uploadem 60kb/s. Zatim mam prevedeny The Bucket List a Step Up 2, ale u obou sem bezohledne vynechal jeden krok v navodu a uz je to poznat, kdyz se to sem tam cukne:?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Jo, tak to netusim. Zkus to prevest a pokud tam bude nejaka chyba, tak bude nejakej problem s kodekama. Ja sem si i pres nedoporuceni nainstaloval K-Lite Codec Pack s tim, aby nepreinstaloval CoreAVC a AC3Filter a nasel sem tam nastaveni ffdshow videa, presneji: Start->Programy->K-Lite Codec Pack->Configuration->ffdshow video decoder. To kdyz spustis, tak vybehne okno ve, kterym je zminenej DirectShow control, tak to by s tim mohlo mit neco spolecnyho, ale nejsem si jistej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu