Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Konecne mam PSP :), ale to je asi tak vse :(

Sukacek

Otázka

Ahoj vsem,

konecne jsem se stal majitelem PSPcka :), ale mohu rict, ze to je z me strany tak asi vse... vubec netusim co kam nahrat, prepsat, ulozit apod. procital jsem si thread pro zacatecniky, ale spise se bojim, abych ho hned nezrusil :( .

a tak Vas chci poprosit, zda byste mi mohli ze zacatku pomoci. budu moc rad. takhle se na nej spis divam..

PSP ma firmware 1.50, je v nem nahrany Emuloader 0.7 a jedna hra Untold Legends..

Ve velke euforii jsem si sehnal Ultimate Ghost N Goblins nahral do slozky ISO, spustil emuloader, vybral ISO a PSP se hryzlo.. :(

1. mam a ma cenu upgradovat na vyssi fw, napr. 2.71 SE-C, pripadne 3.02 OE-A ??

2. kdyz tu pisete "nahraj do slozky X:/PSP - priklad - myslite vzdy pametovou kartu nebo primo PSP - zatim jsem ho nepripojoval k PC - tak se nedivte dotazu :)

3. co mam pls udelat proto, abych spustil GNGoblins...a samozrejme i jine hry...

moc vam dekuji za trpelivost se mnou a odpovedi

Sukacek

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Recommended Posts

• 0
Ahoj vsem,

konecne jsem se stal majitelem PSPcka :), ale mohu rict, ze to je z me strany tak asi vse... vubec netusim co kam nahrat, prepsat, ulozit apod. procital jsem si thread pro zacatecniky, ale spise se bojim, abych ho hned nezrusil :( .

a tak Vas chci poprosit, zda byste mi mohli ze zacatku pomoci. budu moc rad. takhle se na nej spis divam..

PSP ma firmware 1.50, je v nem nahrany Emuloader 0.7 a jedna hra Untold Legends..

Ve velke euforii jsem si sehnal Ultimate Ghost N Goblins nahral do slozky ISO, spustil emuloader, vybral ISO a PSP se hryzlo.. :(

1. mam a ma cenu upgradovat na vyssi fw, napr. 2.71 SE-C, pripadne 3.02 OE-A ??

2. kdyz tu pisete "nahraj do slozky X:/PSP - priklad - myslite vzdy pametovou kartu nebo primo PSP - zatim jsem ho nepripojoval k PC - tak se nedivte dotazu :)

3. co mam pls udelat proto, abych spustil GNGoblins...a samozrejme i jine hry...

moc vam dekuji za trpelivost se mnou a odpovedi

Sukacek

Pro jednoduchost bych ti doporučoval upgrade na 3.02 OE-A (případně na 2.71 SE-C, ale proč když OE-A je novější? :)). Tím by se ti mohli vyřešit tvoje problémy s hrami a dále by jsi nemusel nic moc dělat - dokud by nepřišel nový upgrade :))

Odkaz ke komentáři

• 0

jak by tedy spravne mela vypadat struktura MS karty v pripade firmware 1.50? co vse bych mel nahrat na ni, zatim sem pochopil, nevim jestli spravne, ze pro nektere hry pro 1.50 mi poslouzi Emuloader, v pripade jinych Devhook + v nem spusteny fw napr. 2.71 a pres ten se spusti hra, respektive ISO, je to tak spravne?

k tomu GNGoblins jsem nasel, ze ISO je delano pro verzi 2.00-2.xx, tak to vypada, ze mam smulu... :(

ten upgrade by mozna stal za uvahy, ale kdyz sem se dival ruzne po foru, vsiml jsem si v popisech, ze hodne z vas ma stale 1.50.. i kdyz za poslednich par dni 3.02 :)

Odkaz ke komentáři

• 0

Protože jseš nováček na PSP scéně, důrazně doporučuju update na 3.02 OE-A. Těch pár chvilek nad updatem vydržíš (je tu návod, případně Ti pomůžeme) a spouštění ISO her i homebrew je potom to nejjednodušší, co s PSP jde vůbec udělat :). Na 1.50 bys musel zbytečně používat loadery, který navíc potřebujou třeba na některý hry zvlášť nastavit.

Odkaz ke komentáři

• 0
jak by tedy spravne mela vypadat struktura MS karty v pripade firmware 1.50? co vse bych mel nahrat na ni, zatim sem pochopil, nevim jestli spravne, ze pro nektere hry pro 1.50 mi poslouzi Emuloader, v pripade jinych Devhook + v nem spusteny fw napr. 2.71 a pres ten se spusti hra, respektive ISO, je to tak spravne?

k tomu GNGoblins jsem nasel, ze ISO je delano pro verzi 2.00-2.xx, tak to vypada, ze mam smulu... :(

ten upgrade by mozna stal za uvahy, ale kdyz sem se dival ruzne po foru, vsiml jsem si v popisech, ze hodne z vas ma stale 1.50.. i kdyz za poslednich par dni 3.02 :)

1.50 už podle mne nemá tolik lidí. Obzvláště někdy po včerejšku, kdy půlka fóra dělala upgrade na 3.02 OE-A. S fw. 1.50 můžeš samozřejmě také na nelegální scéně také existovat. Nejlehčí by pro tebe asi bylo, kdyby jsi si tam nahrál (pokud nechceš upgrade na 3.02 OE-A!) Devhook emulující nějaký nový fw (tj. snad 3.02), ale k němu, aby jsi mohl hrát stáhnuté hry, potřebuješ nějaké UMD v mechanice (např: Demo disc .)). Tím by jsi to mohl mít z větší části vyřešené, ale pořád tu je s Devhookem trochu nepříjemná (pro nás co jsme v tomhle vážně líní 8) ) záležitost, toho spouštění iso her - ještě k tomu s UMD. Ikdyž UMD disc potřebuješ mít prý i na některé hry s cf 3.02 OE-A.

Vřele doporučuji udělat Upgrade na nový custom firmware (cf) 3.02 OE-A, už jen kvůli ulehčení si života a když už tam jsi, tak můžeš zase kdykoli zpět na 1.5 ;).

Struktura MS po naformátování pomocí PSP: Máš tam snad jen dvě složky a to PSP a MP_Root (u toho MP_Root si nejsem jistý, možná je tam místo něho jiná složka). Dále pokud máš zobrazené skryté soubory, tak tam budou snad ještě nějaké dva soubory (těch si nevšímej). Alespoň myslím, moc si to z hlavy nepamatuji .))

Odkaz ke komentáři

• 0

2 Jajar: mas pravdu stejne jako zatim vsichni kdo jste mi odpovedeli.. :)

udelam ten upgrade, jsem rad, ze mi pripadne pomuzete..

udelam tedy format karty v PSPcku a potom dle navodu Dutche krok po kroku...

preci jen jeste jeden lamsky dotaz - v tom navodu se pise, ze mam udelat restart PSP,, to je klasicky tlacitkem na boku, kterym ho zapinam??? nebo ho mam normalne vypnout?

Odkaz ke komentáři

• 0

...jo..dej si tam 3.02 OA a budes mit asi nejmensi potize s cimkoliv...

...emulatoru je hodne a uz je to vcelku zastarala vec :)

...jinak neptej se na strukturu slozek na karte atd, kdyz ses na to este ani nepodival...to se ti to potom spatne vysvetluje... :wink:

...veci na 3.02 OA nahrajes jen do slozky PSP/GAME a spustis v PSP v games-memory stick...a samo se to instalne..nic jednodussiho neni...viz Dutchuv navod...

Odkaz ke komentáři

• 0

Přesně tak. Až se Ti objeví hláška "Done. Restart manually", tak podržíš to boční tlačítko cca na 5 vteřin, jako bys PSP vypínal. Až se vypne (já ho pro jistotu nechal asi 10 vteřin vypnutý), tak ho zase zapneš. Jestli Ti něco není ještě jasný, radši se klidně zeptej :wink: .

Odkaz ke komentáři

• 0

super.. :) uz sosam ten soubor, je pojmenovany jako 3.02OE-A easy install tak snad to bude on, co me mrzi, tak to budu moci vyzkouset az zitra,, uz pomalu zacina u nas vanocni silenstvi... :( a ja se ho musim zucastnit...alespon si pripravim vse potrebne na upgrade..a zitra to udelam.. :)

zatim vam vsem moc dekuji za rady a odpovedi a omlouvam se za nektere mozna hloupe dotazy...

Odkaz ke komentáři

• 0
2 Jajar: mas pravdu stejne jako zatim vsichni kdo jste mi odpovedeli.. :)

udelam ten upgrade, jsem rad, ze mi pripadne pomuzete..

udelam tedy format karty v PSPcku a potom dle navodu Dutche krok po kroku...

preci jen jeste jeden lamsky dotaz - v tom navodu se pise, ze mam udelat restart PSP,, to je klasicky tlacitkem na boku, kterym ho zapinam??? nebo ho mam normalne vypnout?

Restart psp = 10 vteřin podržet tlačítko power na boku...

Prakticky to je tak že když tlačítko power pouze das nahoru a hneed zase pustis tak se psp dostane pouze do sleep modu( všechno se vypne, ale zůstává minimální přivod energie do ramky a procáku) zatim co když podržíš power 10 sekund psp se uplně vypne...

Odkaz ke komentáři

• 0
super.. :) uz sosam ten soubor, je pojmenovany jako 3.02OE-A easy install tak snad to bude on, co me mrzi, tak to budu moci vyzkouset az zitra,, uz pomalu zacina u nas vanocni silenstvi... :( a ja se ho musim zucastnit...alespon si pripravim vse potrebne na upgrade..a zitra to udelam.. :)

zatim vam vsem moc dekuji za rady a odpovedi a omlouvam se za nektere mozna hloupe dotazy...

Lepší je se (pokud možno v co nejméně topic-ích) desetkrát zeptat než-li jednou ne a poté si udělat brick ;)

Odkaz ke komentáři

• 0

Ahoj klucíí,

tak jsem se do toho pustil a provedl upgrade z 1.50-3.02OE-A podle navodu zde, ktere jsou mimochodem perfektne delany, a vse probehlo zda se v pohode :D

Jeste bych mel dotaz ohledne struktury na karte? ma byt uplne stejna jako pro verzi fw 2.71 tj. PSP-GAME,GAME150,GAME271 nebo je jine?

Soubory co jsem pouzil pro upgrade ve slozce PSP - 302oeflasher a 302oeflasher% muzu klidne smazat?

Vsiml jsem si, ze se vcera zalozil novy thread pro zacatecniky, coz neni vubec spatny napad, urcite ho uvita vice uzivatelu...ale dnes sem si vsiml, ze je LOCK :( mohu tedy v pripadnych dotazech pokracovat tady?

Odkaz ke komentáři

• 0

takže: kartu klidně zformátuj v PSP - vytvoří se tam základní složky potřebný pro PSP. Do složky PSP potom jen stačí přidat složku GAME150 (GAME271 je zbytečná, ta byla pro 2.71 SE-x).

A ten topic, kterej máš na mysli, ten jsem včera založil já a Dutch (nebo někdo jiný z moderátorů) ho zamkl, protože to je jen informace pro nováčky, co dostali PSP k vánocům, aby nebyli tak hrr a nehltili tady fórum stejnýma otázkama. Opravdový topic pro začátečníky i s návodama je tady http://psp.games4you.cz/viewtopic.php?t=4330 od Dutche :wink: . Jinak když už si založil svůj topic, ptej se klidně tady (bude to i lepší :wink: ).

PS: nějak mi nejde zbrazit první stránka tohoto topicu, takže už nevím, na co všechno jsi se ptal :).

Odkaz ke komentáři

• 0

tak sem provedl zdarne upgrade na 3.02OE-B :D ale ISO stejne po zapnuti na karte nevidim :( netusim co delam spatne.

Strukturu karty mam tuhle:

koren PSP a v nem:

GAME - GAME150

ISO - v nem ISA her

MUSIC

PHOTO

SAVEDATA

co je prosim spatne?

pripadne kdybych chtel menit wallpaper, mam zalozit v adresari PSP dalsi s nazvem WALLPAPERS??

moc dekuji za odpoved

Odkaz ke komentáři

• 0
tak sem provedl zdarne upgrade na 3.02OE-B :D ale ISO stejne po zapnuti na karte nevidim :( netusim co delam spatne.

Strukturu karty mam tuhle:

koren PSP a v nem:

GAME - GAME150

ISO - v nem ISA her

MUSIC

PHOTO

SAVEDATA

co je prosim spatne?

pripadne kdybych chtel menit wallpaper, mam zalozit v adresari PSP dalsi s nazvem WALLPAPERS??

moc dekuji za odpoved

Wallpaper do složky Photo..

Složku ISO musíš mít na Root(u), tj. tam kde máš složku MP_Root a složku PSP !!

Jinak congratulations .)

Odkaz ke komentáři

• 0
Ahoj klucíí,

tak jsem se do toho pustil a provedl upgrade z 1.50-3.02OE-A podle navodu zde, ktere jsou mimochodem perfektne delany, a vse probehlo zda se v pohode :D

Jeste bych mel dotaz ohledne struktury na karte? ma byt uplne stejna jako pro verzi fw 2.71 tj. PSP-GAME,GAME150,GAME271 nebo je jine?

Soubory co jsem pouzil pro upgrade ve slozce PSP - 302oeflasher a 302oeflasher% muzu klidne smazat?

Vsiml jsem si, ze se vcera zalozil novy thread pro zacatecniky, coz neni vubec spatny napad, urcite ho uvita vice uzivatelu...ale dnes sem si vsiml, ze je LOCK :( mohu tedy v pripadnych dotazech pokracovat tady?

to nebyl novy topic, to bylo jen oznameni pro novacky co pod stromecek dostali PSP a delali "bordel" na foru.. jeste to tady necham dneska zitra to smazu.

V tech dotazech pokracuj tady, bude to lepsi aspon se nebudou zakladat dalsi topicy

Odkaz ke komentáři

• 0

EDIT: sorry som si zmylil topic

Ale si ju radsej vytvor, aj sa tymi MP podzlozkami, nikdy nevies ci budes pozerat nejake video, a ked ich uz budes mat vytvorene, tak budes pripraveny, a samotna zlozka nema takmer ziadnu velkost.

a na konvertovanie videi do psp by som ti odporucil program ALLOK, ktory sa tu niekde na fore vála.

Odkaz ke komentáři

• 0

a teď mám dotaz já,nemám v PSP kartu,a když sem do něj vložil UMD s GTA vice city stories,udělalo to upgrade z 2.60 myslim na 2.81,ale bez karty... Dá se toto nějak vrátit? Mám totiž poci že se z 2.81 nedá downgradovat na nižší a potom na 3.02OE-A .Díky za odpověď

Odkaz ke komentáři

• 0
a teď mám dotaz já,nemám v PSP kartu,a když sem do něj vložil UMD s GTA vice city stories,udělalo to upgrade z 2.60 myslim na 2.81,ale bez karty... Dá se toto nějak vrátit? Mám totiž poci že se z 2.81 nedá downgradovat na nižší a potom na 3.02OE-A .Díky za odpověď

asi ťa zklamem , ale pravdepodobne ti upgradovalo z updatu na tom UMDčku (ale musel si to odklepnut), a vyzera to že zatiaľ to je nevratné,

ale 3.03 uz bola dekryptovaná a možno očakávať aj dowgrade, ale inak s tebou súcitím

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu