Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Jakou flash kartu?

Otázka

Odesláno

Já osobně mám PSP a tam mi stacil flash jen kvůli hrám a jinak samo umi přehravat mp3 a filmy.Tak bych se chtel zeptat jestli to u NDS lite je úplně stejny,že NDS lite umibez těch karet přehrávat přez paměťovku nahrané mp3 a filmy.Pak mi stačí jen koupit R4 je kvůli těm hrám(protoze pry umi jen hry,ale vsichni ji tu vychvalujete),do ní dám sd kartu a ulozim tam hry.Nebo si musim koupit tu R4 na hry a pak jestě jinou na mp3,filmy,obrázky,gba hry,homebrew,ebook,vibrace,ukladani pozice her,atd.?A jeste bych samozrejme chtel aby tam sel internet,tak jestlije taky na to potrebuju nejakou kartu a taky veci.Kdyztak nejaky karty doporucte aby tam sli tyto veci.THX.Me se zetim libi DSTT a N5DS ta ma ten zaklad mp3.videa a hry,maji ale i tu operu na net?

Recommended Posts

• 0
Odesláno
Já osobně mám PSP a tam mi stacil flash jen kvůli hrám a jinak samo umi přehravat mp3 a filmy.Tak bych se chtel zeptat jestli to u NDS lite je úplně stejny,že NDS lite umibez těch karet přehrávat přez paměťovku nahrané mp3 a filmy.Pak mi stačí jen koupit R4 je kvůli těm hrám(protoze pry umi jen hry,ale vsichni ji tu vychvalujete),do ní dám sd kartu a ulozim tam hry.Nebo si musim koupit tu R4 na hry a pak jestě jinou na mp3,filmy,obrázky,gba hry,homebrew,ebook,vibrace,ukladani pozice her,atd.?A jeste bych samozrejme chtel aby tam sel internet,tak jestlije taky na to potrebuju nejakou kartu a taky veci.Kdyztak nejaky karty doporucte aby tam sli tyto veci.THX.Me se zetim libi DSTT a N5DS ta ma ten zaklad mp3.videa a hry,maji ale i tu operu na net?

K tomu aby ti sla opera potrebujes specialni kartu - memory expansion - přídá ram do DSka.Jinak jsou ale i jiné prohlíece do kterých memory expansion nepotrebujes ale jsou nehorazne pomale a myslím si že se memory expansion vyplatí.Ja osobně asi za tyden dostanu DS fat a koupim si na nej pekny bily case (jeste si nejsem zcela jisty to rozdelavani a premenovani c asu je pry hopdne obtizny) n5ds a memory expansion.Chtěl bych i nějaké pouzdro jenže všechny co sem viděl byly jen na lite.

• 0
Odesláno

jo staci ti r4 a memory expansion pack .. ale muzes taky koupit ez flsah3in1 ( to je memory expansion ) a je k tomu este aj karta do slotu jedna a je to za 2550kc ..... je to na tejto stranke http://www.nejnakup.cz/zbozi-cena/ez-flash-v-slot-1-3in1-expansion-pack-nds-lite-3062b4 ... ale vide ta to priblizne na stejno kdyz si koupis r4 a tu ez flash 3in1 ..... to uz je na tebe :)

• 0
Odesláno
jo staci ti r4 a memory expansion pack .. ale muzes taky koupit ez flsah3in1 ( to je memory expansion ) a je k tomu este aj karta do slotu jedna a je to za 2550kc ..... je to na tejto stranke http://www.nejnakup.cz/zbozi-cena/ez-flash-v-slot-1-3in1-expansion-pack-nds-lite-3062b4 ... ale vide ta to priblizne na stejno kdyz si koupis r4 a tu ez flash 3in1 ..... to uz je na tebe :)

ten ez flash pack ti muzu sehnat za 900 (to znamena karta + memory expansion)

• 0
Odesláno

Tak dík, na tu EDGE jsem také zprvu koukal a ještě mě zaujala AceKard2, ale jak už jsem psal, vůbec se v nich nevyznám.

Pak teda stačí na microSD kartu nakopírovat hry ve formátu .nds a následně po vložení do DSka vybrat a hrát? Nebo je ještě zapotřebí provést něco před tím? A ještě jedna věc... Obsah her je plnohodnotný když hraju přes flash kartu (teď mám na mysli vybrace, ukládání pozic) ?

• 0
Odesláno

hodně těchto témat kde se to řešilo tu je... tu padají celkem dost často opakované otázky...

tu je několik podle mne dobře rozjetých topiců kde je toho o flash kartách řečeno mnoho a mnoho - od lehkých po ty těžší dotazy...

http://console-forum.net/showthread.php?t=18062

http://console-forum.net/showthread.php?t=16379

ne r4 ma i moonshell a tam muzes koukat videa , pocuvat mp3 , mit tam obrazky no to je to same nez dstt myslim r4 a dstt je to same .,,,,... no a ez flash 3in1 se oplati a medzi timi r4 a dstt to je jedno ja mam r4 a sem naprosto spokojenej

doplnil bych - NEJENOM!! R4 má moonshell!! Moonshell je aplikace pro FLASH KARTY - zatím sem neslyšel o flash kartě která by ho nepodporovala (znalejší mne snad opraví pokud se mýlím). Vpodstatě je jedno jakou máš flas kartu - r4. m3, cycloDS, N5, DSTT (TTDS)...atd. všechny ti rozběhnou moonshel, kterej ti pak rozběhne videa... .. "tu je snad jediná výjimka - cyclo DS, která může .txt soubory + mp3 + obrázky...atd. načítat řpímo z karty a není tedy třeba spouštět moonshell" - není to pravda - viz. post od defora.Je ale také cenově dražší...

• 0
Odesláno
hodně těchto témat kde se to řešilo tu je... tu padají celkem dost často opakované otázky...

tu je několik podle mne dobře rozjetých topiců kde je toho o flash kartách řečeno mnoho a mnoho - od lehkých po ty těžší dotazy...

http://console-forum.net/showthread.php?t=18062

http://console-forum.net/showthread.php?t=16379

doplnil bych - NEJENOM!! R4 má moonshell!! Moonshell je aplikace pro FLASH KARTY - zatím sem neslyšel o flash kartě která by ho nepodporovala (znalejší mne snad opraví pokud se mýlím). Vpodstatě je jedno jakou máš flas kartu - r4. m3, cycloDS, N5, DSTT (TTDS)...atd. všechny ti rozběhnou moonshel, kterej ti pak rozběhne videa... .. tu je snad jediná výjimka - cyclo DS, která může .txt soubory + mp3 + obrázky...atd. načítat řpímo z karty a není tedy třeba spouštět moonshell. Je ale také cenově dražší...

Stejnou funkci jak si řikal s cyclo ds má i EZFlash 5 která je ve stejné cenové kategorii jako DSTT (asi si ji koupim rovnou v packu s RAM expansionem)

• 0
Odesláno
Stejnou funkci jak si řikal s cyclo ds má i EZFlash 5 která je ve stejné cenové kategorii jako DSTT (asi si ji koupim rovnou v packu s RAM expansionem)

Opravil bych tuto informaci ohledne CycloDS: Tato karta nema primo ze sveho menu prehravani mp3, prohlizeni obrazku a ani zobrazovani textovych souboru. Jen z in-game menu (to je menu, do ktereho je mozno vlezt _v_prubehu_ hrani hry je mozno si cist jeden textovy soubor, ktery ma stejny nazev jako romka se hrou. Tato vlastnost je zatim k dispozici v posledni beta(!) verzi firmware a jak autori uvadeji, bude se na ni jeste pracovat.

Zminovane prehravani mp3 a videi primo z menu karty (a tedy bez nutnosti spoustet nejaky dodatecny prehravac jako napriklad nejpouzivanejsi Moonshell) ma, co si pamatuju, SuperCard ONE, EZ-Flash V, a M3 Real (skrze firmware Sakura). Mozna i dalsi. Jestli je tato funkce pro nekoho velmi dulezita, doporucuji si precist recenze slot1 karet na www.gbatemp.net.

Muj nazor je takovy, ze je to hezka vecicka (je to elegantni a pohodlne), ale neni to nic zivotne duleziteho. Navic se to muze stat pro firmware paradoxne brzdou, nebot autori budou mit plne ruce prace s upravovanim a opravovanim prehravacich funkci a uz nebudou mit treba cas na doladovani dulezitejsich problemu (s kompatibilitou apod.). Nebo naopak nebudou mit cas na vyladeni prehravacich funkci... Vetsina slot1 karet prehrava videa a mp3 prez moonshell. Ale opakuji: je to hezke a asi bys nenasel uzivatele slot1 karet, ktery by ti rekl, ze by takovou funkci primo integrovanou do menu nechtel ;)

• 0
Odesláno
takze všechno co musím udělat je tyhle 2 věci koupit + microsd kartu ? nemusí se do toho nic stahovat, nahrávat ? jenom potom dát na kartu hru a hrat ? někde jsem tady četl že se do toho musí dávat ještě firmware

EDIT : a existuje něco jako EZFLash 3in1 pro fat ? a když budu chtít hrát jenom hry tak mi bude stačit ta EDGE karta ?

• 0
Odesláno
takze všechno co musím udělat je tyhle 2 věci koupit + microsd kartu ? nemusí se do toho nic stahovat, nahrávat ? jenom potom dát na kartu hru a hrat ? někde jsem tady četl že se do toho musí dávat ještě firmware

EDIT : a existuje něco jako EZFLash 3in1 pro fat ? a když budu chtít hrát jenom hry tak mi bude stačit ta EDGE karta ?

Koupis ty dve veci + microSD kartu + naformatujes ji na FAT/FAT32 (dle podporovaneho FS) + stahnes a nahrajes na ni FW -> hrajes..

k EzFlash 3in1 potrebujes jen homebrew program, pomoci ktereho do ni nahravas GBA ROMky a menis mody EzFlashky..

.. nahrani firmware je pouhe zkopirovani nekolika souboru na microSD, nic se neinstaluje do interni pameti, firmware se nachazi na one pametovce..

• 0
Odesláno
a kde stahnu ten firmware ? a když budu chtít hrát jen hry nebudu potřebovat EzFlash kartu ? a ta velikost té karty může být libovolná ?

Firmware stáhneš vždy ze stránek výrobce karty, když chceš hrát jen hry nepotřebuješ EzFlash 3 in 1. A u velikost jde o to jakou máš flash kartu. Pokud falsh karta podporuje SDHC, pak velikost může být prakticky jakákoliv.

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu