Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Jak vyměnit displej


brin

Recommended Posts

[glow=red:9f0e1c8340]Vim ze na netu je spousta navodu a staci pouzivat google, ale cesky sem nic nenasel a mam pocit ze obcas se najdou drobne mezery. Predpokladam ze i v tom mym budou, takze jestli mate nekdo nejaky pripominky tak napiste, ja je sem zapisu.[/glow:9f0e1c8340]

Pokud jsou vase ruce leve tento navod pustte z hlavy!!!!! Bacha na statickou elektrinu, nedelejte to na posteli jako ja!!! A hodne zdaru!

Takze: 1) Prvni krok jak bez problemu rozmontovat psp je sehnat si kvalitní nářadí. Já sem zašel do zelezarstvi a vzal sem tam sebou i PSP takze sem tak dlouho zkousel sroubovaky az sem se trefil. Nabizeli mi sadu za 700kc ale nastesti sem natrefil na narex PH 0x60. Ten naprosto presne pasuje na vetsinu (vsechny) sroubku v PSP a rozhodne je neohlodate a neznicite, tudiz pujdou rozdelat i podruhe. Z dalsich veci doporucuju malej obycejnej sroubovak, ja mel asi 5cm dlouhej a pak doporucuju viko od krabice od bot (nikam vam ty sroubky a soucastky psp neutecou.

2) Odsroubujete 4 CERNE sroubky, dva se nachazeji v prostoru pod baterkou (jeden z nich pod samolepkou zaruky - konkretne velmi blizko jejimu levymu okraji takze tu nalepku rozhodne nemusite nicit)a dalsi dva na druhy strane PSP v dirach. Naposled oddelate stribrny sroubek (bude mit na zavite cervenou barvu) na spodnim boku PSP. Pak bez problemu sundate horni kryt. Davejte si pozor na analog, nekdo ten tuflik odendava nekdo ne. Ja to neudelal, a nema to prakticky zadnej vliv.

3) Ted vidite PSP v cele svoji krase (nahote:). Ted si muzete zacit vymenovat co chcete ze soucastek ktery prodavaj na playcentru ci v jinym obchode, ale my vymenime displej. Na displeji je pridelana lista pro tlacitka start, home atd... Tu musime oddelat jako prvni. Jednoduse ji na LEVEM kraji PSP zlechta polechtame sroubovakem (nebo jinym tenkym nastrojem) a ona nam vyskoci smerem nahoru. Nesnazte se ji utrhnou a dejte ji zlehka na stranu. Nic nedelejte hrubou silou bo neco urvete a muzete pak tu cihlu jit hodit do popelnice. Ted prijde na radu displej s podsvicenim. Na kazdy strane (pravy i levy) je prichycenej k tomu kovovymu ramu dvema tuflikama - je to tam jakoby vsazeny. Takze vezmem sroubovak a JEMNE (trocha sily je nutna, ale nepacte vic nez musite) vypacime displej z ramu na LEVY strane z obou tufliku. Nahore to pujde asi trochu hur nez dole, neni tam moc kam ten sroubovak zastrcit. Jakmile to na jedny strane vyskoci tak to vyndame i na druhy strane bez problemu (pravdepodobne to bude trochu prilepeny lepidlem tak se neleknete a tahejte).

4) Ted musite oddelat celej ten odklopenej blok od PSP. (je to takovy pekne stribrny zezadu ze jo??:) Je to prichyceny dvema dratama jeden tenkej, jeden tlustej. Oba to sou vyklapeci konektory takze je nutny je pro vypojeni vyklopit nahoru. U toho malyho to je v pohode, u toho velkyhop jedte pomalu a postupne a taky to pujde. Pak uz to vypojte a hura dal.

5) Ted je na rade rozhodnuti. Mate moznost vymeny celyho toho bloku nebo jenom displeje samotnyho bez podsvícení (oboje prodavaj na playcentru). Ja to vymenoval komplet, tak jenom zrychlene: Na oddeleni podsviceni a displeje nic neni, opet tam sou ctyri vystoupeniny ktery drzej ten displej v ramu podsvíceni. Tentokrat je bude nutny vyklapnout vsechny ctyri a pak tahnou dokud se to neodlepi. Je to dost pro hracicky. A davejte bacha na to podsvícení!! Kazdy smitko se pak na displeji ukaze jako cernej flek tudiz bacha na prach. Pak k tomu pridelate novej displej (strhnete ze zadni strany tu folii a naklapnete) a nasadite kabliky. Strhnete folii i zepredu a priklapnete do toho kovovyho ramu i ten komplet.

6) Poradne vycistenej predni kryt opet nasadite zpet na psp a dotahnete ty ctyri sroubky. A pak mate hotovo a muzete znova parit[schild=6 fontcolor=000000 shadowcolor=C0C0C0 shieldshadow=1]Hurááá[/schild].

[highlight=red:9f0e1c8340]

Pokud vas tohle zaujalo, pak napiste a ja sem pridam i fotky zatim to je ve stadiu nafoceni.[/highlight:9f0e1c8340]

eDIT: Jinak odtud sem cerpal a ucil se a vy se tady muzete mrknout na fotky:

http://www.llamma.com/PSP/PSPTearDown.htm

dalsi navod v cestine:

http://www.andrewsm.net/psp/vymena_displaye.htm

a tady je navod jak rozmontovat cely PSP ale jenom v anglictine

http://www.informit.com/articles/article.asp?p=380915&seqNum=1&rl=1

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pekny navod, urcite se vyuzije az nekomu prdne displej. Fantyn z byvaleho konkurencniho fora take menil display, bohuzel mu displej odchazel pred ocima (spousta DP a dalsi se objevovaly) a jelikoz to delal rucne doma jako ty, takze pak ten vadny kousek nemohl reklamovat, protoze reklamace se vztahuje pouze pokud montaz probehla v authorizovanem sevisu.

Presunul jsem tento topic do turtorialu, v hardware jsem na to nechal odkaz ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Oki diky:) Pokud to behem montaze necim zaspinis, tak to pak vyhazuje mrtvy pixely atd, takze na to bacha... A taky muzes dostat vadnej kousek, ale s tim nic nenadelas...

edit: jo a samozrejme pokud mate zaruku tak to vrazte do servisu, ale reklamace na prasklej vnitrni displej vam neuznaj (budou po vas chtit 2500,-) a navic pokud mate PSP kupovany v japonsku jako ja tak vam reknou ze to je neopravitelny

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 1 month later...
  • 1 year later...
  • 5 months later...
stejnak nejlepsi je to vzdy reklamovat a nezasohovat do toho .. Sice v autorizovanym servisu to chce vic casu ale mate to 100%jisty..

Asi máš pravdu. Nese to s sebou jisté riziko. Ale třeba já nemám v nejbližším okolí žádný autorizovaný servis, tak bych to zkusil sám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 1 month later...

bud vyskocila vodici "S" vzpera nebo je slot potreba vymenit, za 400Kc to udelam v obou pripadech je nutny odpajet.

Pokud nekdo ma zajem tak servis psp slim i fat delam, zatim 100% opravenych cca 60ks, vcetne bga reball (chybne vyrobene desky)

prosim te jak se vimneni solt na kartu ulomila se mi v nem naka tičinka moc dik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu