Dravec Odesláno Srpen 25, 2008 Nahlásit Share Odesláno Srpen 25, 2008 Potřeboval bych poradit... Na net jsem si hodil inzerát že prodávám subwoofer a dneska se mi ozval kdosi z Nigerie že by ho koupil za 350 euro (což by bylo pro mě velice výhodné). Problém je v tom že némám s prodejem do zahraničí vůbec žádné skušenosti a taky jsem nedůvěřivý... Kupujícímu jsem zdělil: Bank name : Account Holders Name : Iban : BIC = Swift Code: Následně na to mi přišly 2 maily od jeho banky "Colony bank", že suma byla převedena na můj acc a že čekaj na "shipment tracking number" asi nějáké číslo balíku a potom mi bude platba převedena... Nevím zda takto obchody v zahraničí fungují, proto se na to chci zeptat... bojím se že je to nějáký podvodník, že odešlu zboží a peníze mi nepříjdou... Každopádně se mi na tom něco nezdá... 1) To že e-mail který mi přišel od jeho banky je free email ktery si muze zalozit kazdy... "colony-manager@accountant.com>" 2) To že skomolili moje jméno Při oslovení: Dear Martin Dobiašr,. Celekm mi poslaly 2 maily a ve 2hem už bylo jméno OK... Jako chybu může udělat každý, navíc když US speaker píše CZ jméno, ale aby se sekla banka :o No každopádně by mě zajímaly vaše rady a názory, děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slim-x Odesláno Srpen 25, 2008 Nahlásit Share Odesláno Srpen 25, 2008 nesmis se bat jsi jako moje rodice sice jsem do zahranici jeste nic neprodaval ale z cechama mam jenom dobre skusenosti ale zejo 250 euro uz je celkem suma Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dravec Odesláno Srpen 25, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Srpen 25, 2008 nesmis se bat jsi jako moje rodice sice jsem do zahranici jeste nic neprodaval ale z cechama mam jenom dobre skusenosti ale zejo 250 euro uz je celkem suma No je tu nějáké pro a proti... Pro: můžu získat 8000 za zboží které u nás prodám za 2000. Proti: Můžu o něho přijít a ještě zaplatit 1000 za celní známku a odeslání do Nigerie..:D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slim-x Odesláno Srpen 25, 2008 Nahlásit Share Odesláno Srpen 25, 2008 abych ti pravdu rekl ziskal by jsi 6 500,- Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dravec Odesláno Srpen 25, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Srpen 25, 2008 abych ti pravdu rekl ziskal by jsi 6 500,- 350 * 24??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dravec Odesláno Srpen 25, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Srpen 25, 2008 Ok vyřešeno.. z 90% jde o podvod http://www.midi.cz/Comment.aspx?id=34310 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Míra Odesláno Srpen 25, 2008 Nahlásit Share Odesláno Srpen 25, 2008 Následně na to mi přišly 2 maily od jeho banky "Colony bank", že suma byla převedena na můj acc a že čekaj na "shipment tracking number" asi nějáké číslo balíku a potom mi bude platba převedena... Toto si protiřečí. Přišla ti tedy ta platba, nebo ne? Je ten převod přes PayPal či jinou službu? Každopádně ten free mail je u banky zarážející. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dravec Odesláno Srpen 25, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Srpen 25, 2008 Toto si protiřečí. Přišla ti tedy ta platba, nebo ne? Je ten převod přes PayPal či jinou službu? Každopádně ten free mail je u banky zarážející. Banka mi poslal zpravu že peníze byly převedeny, ale půjdou vybrat až když jim pošlu info o odeslani (cislo baliku) Ale uz je to stejne zbytecne resit, je to urcite podvod, ale aji tak diky za odpovedi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno Září 1, 2011 Nahlásit Share Odesláno Září 1, 2011 Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli jste to odeslal ? Mě přišel stejný email a stejný postup s tou bankou a bohužel jsem udělal tu chybu že jsem položku odeslal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno Září 1, 2011 Nahlásit Share Odesláno Září 1, 2011 Dobrý den, chci se zeptat jestli to odeslal ? Mě přišel stejný email a postup s tou bankou ale udělal jsem tu chybu že jsem to odeslal. Díky za odpověď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno Září 13, 2011 Nahlásit Share Odesláno Září 13, 2011 Dobrý den, chci se zeptat jestli to odeslal ? Mě přišel stejný email a postup s tou bankou ale udělal jsem tu chybu že jsem to odeslal. Díky za odpověď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.