Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Recommended Posts

Odesláno

Potřeboval bych poradit...

Na net jsem si hodil inzerát že prodávám subwoofer a dneska se mi ozval kdosi z Nigerie že by ho koupil za 350 euro (což by bylo pro mě velice výhodné). Problém je v tom že némám s prodejem do zahraničí vůbec žádné skušenosti a taky jsem nedůvěřivý... Kupujícímu jsem zdělil:

Bank name :

Account Holders Name :

Iban :

BIC = Swift Code:

Následně na to mi přišly 2 maily od jeho banky "Colony bank", že suma byla převedena na můj acc a že čekaj na "shipment tracking number" asi nějáké číslo balíku a potom mi bude platba převedena... Nevím zda takto obchody v zahraničí fungují, proto se na to chci zeptat... bojím se že je to nějáký podvodník, že odešlu zboží a peníze mi nepříjdou...

Každopádně se mi na tom něco nezdá...

1) To že e-mail který mi přišel od jeho banky je free email ktery si muze zalozit kazdy... "colony-manager@accountant.com>"

2) To že skomolili moje jméno Při oslovení: Dear Martin Dobiašr,. Celekm mi poslaly 2 maily a ve 2hem už bylo jméno OK... Jako chybu může udělat každý, navíc když US speaker píše CZ jméno, ale aby se sekla banka :o

No každopádně by mě zajímaly vaše rady a názory,

děkuji

Odesláno
nesmis se bat jsi jako moje rodice sice jsem do zahranici jeste nic neprodaval ale z cechama mam jenom dobre skusenosti ale zejo 250 euro uz je celkem suma

No je tu nějáké pro a proti...

Pro: můžu získat 8000 za zboží které u nás prodám za 2000.

Proti: Můžu o něho přijít a ještě zaplatit 1000 za celní známku a odeslání do Nigerie..:D

Odesláno
Následně na to mi přišly 2 maily od jeho banky "Colony bank", že suma byla převedena na můj acc a že čekaj na "shipment tracking number" asi nějáké číslo balíku a potom mi bude platba převedena...

Toto si protiřečí. Přišla ti tedy ta platba, nebo ne? Je ten převod přes PayPal či jinou službu? Každopádně ten free mail je u banky zarážející.

Odesláno
Toto si protiřečí. Přišla ti tedy ta platba, nebo ne? Je ten převod přes PayPal či jinou službu? Každopádně ten free mail je u banky zarážející.

Banka mi poslal zpravu že peníze byly převedeny, ale půjdou vybrat až když jim pošlu info o odeslani (cislo baliku) Ale uz je to stejne zbytecne resit, je to urcite podvod, ale aji tak diky za odpovedi

• 3 years later...
Návštěvník
Odesláno

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli jste to odeslal ? Mě přišel stejný email a stejný postup s tou bankou a bohužel jsem udělal tu chybu že jsem položku odeslal.

Návštěvník
Odesláno

Dobrý den, chci se zeptat jestli to odeslal ? Mě přišel stejný email a postup s tou bankou ale udělal jsem tu chybu že jsem to odeslal. Díky za odpověď.

• 2 weeks later...
Odesláno

Dobrý den, chci se zeptat jestli to odeslal ? Mě přišel stejný email a postup s tou bankou ale udělal jsem tu chybu že jsem to odeslal. Díky za odpověď.

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu