Zekeasakura Odesláno Srpen 28, 2008 Nahlásit Share Odesláno Srpen 28, 2008 Konecne som sa dostal k napisaniu tohoto navodu kde sa dozviete ako svoj iPod Touch/iPhone zadarmo upgradnut na najnovsi firmware 2.0.2, ako tento firmware jailbreaknut cez quickpwn a ako stahovat platene hry z appstoru. Dufam ze vam tento navod pomoze :) Jailbreak firmwaru 2.0.2 Ako prve by som chcel upozornit, ze neodporucam upgradovat na 2.0.2 s Iphonom. Zatial neexistuje sposob ako ho potom odblokovat ale DEV-team na tom uz pracuje. Takze ked tento navod pouzijete na iPhone - nezatelefonujete si :) 1. Stiahnutie originalneho 2.0.2 firmwaru Najprv musite svoj iPod Touch upgradnut na oficialny firmware 2.0.2. Ten je obycajne plateny takze tu je pre : iPod TouchiPhone (subor iPhone 1,1 2.0.2/5C1 Ked ste subor stiahli, pripojte iPod, otvorte iTunes kliknite na vaseho iPoda a stlacte shift+restore. Vyberte firmware pre vas iPod a uz len pozerajte ako sa vam upgraduje. 2. Jailbreaknutie originalneho firmwaru 2.0.2 Ked uz mame v iPode firmware 2.0.2 teraz ho treba jailbreaknut. To spravime pomocou quickpwn od DEV-teamu (najdete v prilohe) Pred spustenim quickpwnu sa treba uistit ze je vypnute iTunes a iTuneshelper.exe. Preto stlacime ctrl+alt+delete, vyberieme zalozku "procesy" a tieto dva programy vypneme (ked su vypnute tak je to OK) Teraz spustime quickpwn. Vyberieme iPod Touch Teraz zvolime firmware ktorym sme aj upgradovali nas iPod Cydiu a Installer 4.0 nechame tak a replace boot logos dame fajku prec ked tam nechcete pekne ananasove logo Teraz uz len stlacime GO. Otvori sa CMD a to nas bude sprevadzat dalsim postupom. Myslim ze kazdy kto vie trochu po Anglicky to uz zvladne aj sam. Ked sa vam to podarilo tak Gratulujem mate v iPode Touch jailbreaknuty firmware 2.0.2. Mozete si uzivat app storu, cydie aj installeru 4.0. Ako hrat platene IPA hry z AppStoru[/center] Hry ktore su na appstore platene sa daju na internete stiahnut (hladajte na :google: "IPA games") Ked si stiahnete do PC hry vo formate IPA a kliknete na ne tak sa pridaju do iTunes ten ich bude chcete dat do iPodu Touch ale nepodari sa mu to lebo v iPode este nemate cracknuty MobileInstallation. Zmena originalneho MobileInstallationu za cracknuty Na tento ukon musite mat doma wi-fi Ako prve si musite do iPodu cez Cydiu nainstalovat openSSH vdaka nemu sa budete moct z PC napojit na iPod. Ked uz ho mame stiahnuty, potrebujeme klienta pre win ktory podporuje SFTP. Odporucam WinSCP (http://winscp.net/eng/download.php). Ked uz mame stiahnute a nainstalovane WinSCP tak ho spustime. Hned sa nam otovri jedno okno. Host name: ip adresu zistime tak, ze sa s iPodom pripojime na nasu wifi, v iPode na tu siet klikneme a napiseme tu istu IP ktora tam je. Username : root Password: alpine File protocol : SFTP Klikneme na login (ipod musi byt stale zapnuty a musi mu svietit display.) Ked vypne display - vypne wifi. Preto je najlepsie teraz vypnut autolock v settings. Pripojili sme sa - prichadza najtazsia cast. Prejdeme do zlozky : "var/mobile" Tu vytvorime novu zlozku "Documents" a pristup tejto zlozke nastavime na 777 (prave tlacitko na tuto zlozku, properties - permissions) Dalsiu zlozku "Documents" vytvorime v zlozke /Applications Aj tej nastavime pristup na 777 Teraz pojdeme to "System/Library/PrivateFrameworks/MobileInstallation.framework" Premenujeme subor "MobileInstallation" na "MobileInstallation.bak" Nahrame na miesto originalneho custom MobileInstallation (v prilohe) A nastavime mu pristup 775. Teraz uz len restartujeme iPod Touch a nainstalujeme aspon jednu FREE aplikaciu z appstore. Az potom to bude fungovat. Teraz v PC klikneme na craknutu IPA hru, ta sa prenese do iPodu a uz bude fungovat. Ale stale musite mat v iPode 1 legalnu free aplikaciu z appstoru. Thanks neuskodi.......credits potesia :bash: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robinecek Odesláno Srpen 28, 2008 Nahlásit Share Odesláno Srpen 28, 2008 Moc mekne ale nechce se mi to zrovna moc číst když to nebudu potřebovat ale projel sem to a je to nice to spracováni snad to využiju ale zatim to nepotřebuju dííííkyy mooc:thanks: :thanks: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
richardus85 Odesláno Září 2, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 2, 2008 Teraz uz len restartujeme iPod Touch a nainstalujeme aspon jednu FREE aplikaciu z appstore. Az potom to bude fungovat. Teraz v PC klikneme na craknutu IPA hru, ta sa prenese do iPodu a uz bude fungovat. Ale stale musite mat v iPode 1 legalnu free aplikaciu z appstoru. Tu prvu legalnu aplikaciu treba stiahnut z appstoru v ipode a nie z appstoru v itunes. Chcel by som sa opytat na tuto cast, lebo si planujem jailbreaknut ipod Touch, pokial viem tak na stihnutie nejakej aplikacie z iTunes potrebujem Apple ID, aj ked je to free aplikacia, problem je ten, ze sa mi neda zaregistrovat, pretoze nemam debetnu kartu. Da sa to urobit nejako inak aby som dodrzal vsetky kroky v navode. Vdaka za odpoved. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zekeasakura Odesláno Září 2, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Září 2, 2008 Je pravda ze sa treba registrovat ale da sa to jednoducho pomocou iTunes gift card. Tu mas navod : http://www.ipod.estranky.cz/clanky/itunes/itunes-ucet-04 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
richardus85 Odesláno Září 2, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 2, 2008 diki moc za pomoc, aj za ten super navod, napisal si ho fakt velmi dobre a zrozumitelne, skusim, si vytvorit to konto,...ale teraz nie lebo som v robote, inak tam som sa docital ze to uz nemusi fungovat, nema s tym niekto skusenosti v poslednej dobe? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
richardus85 Odesláno Září 2, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 2, 2008 http://www.ipod.estranky.cz/clanky/i...itunes-ucet-04 to registrovanie uz nefunguje tymto sposobom, existuje nejake ine riesenie ako by som mohol ziskat Apple ID pre iTunes? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zekeasakura Odesláno Září 2, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Září 2, 2008 No tak nakoniec som ti ten itunes store acc vytvoril sam. Poslal som ti to na PM. Inac spravil som to nakoniec podla tohoto navodu : http://www.petrmara.com/blogger/2008/01/itunes-store-et-zdarma-za-pr-vtein.html A pouzivaj edit ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
narliza Odesláno Září 6, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 6, 2008 error 0xE8000001 ?? poradil si s tim už někdo... restore... atp nepomohl... :( EDIT: tak nic už jsem to vyřešil... :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zekeasakura Odesláno Září 7, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Září 7, 2008 Tak aspon napis ako a ja to pridam do prveho prispevku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
narliza Odesláno Září 7, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 7, 2008 1) USB strkat zásadně zezadu 2) Reinstall iTunes 3) Restore :D musel jsem absolvovat všechny 3 kroky, a dokonce několikrát... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mrkej_Na_Drat Odesláno Září 8, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 8, 2008 To je opravdu hodně složitý,aby jeli ty hry,hacknutí je primitivní možná je to tím že slovenčtině moc nerozumým a nebo to neni napsaný pro takový lamy jako já :( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zekeasakura Odesláno Září 9, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Září 9, 2008 Ja myslim ze ked budes postupovat presne ako som to tam popisal tak s tym nebudes mat problem ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nota1 Odesláno Září 9, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 9, 2008 Vinikajuco si to spracoval ale mam problém robým všetko podla navodu s winscp ale stale mi to nejde pripojiť. Neviem čo mám robyť davam dobru aj ip adresu aj všetko len neviem čo tam ešte je. Vypíše mi že sieťová chyba. diky za vopred danu radu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zekeasakura Odesláno Září 9, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Září 9, 2008 Mas urcite nainstalovane OpenSSH ? Ked ano tak sa este pozri ci si urcite pripojeny na tvoju wifinu a ci sa ti na ipode nevypina display lebo ked sa vypne display tak sa vypne wifi. Inac potom uz neviem skus to este restartovat atd. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
narliza Odesláno Září 9, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 9, 2008 jelikož jsem s tim soupeřil taky tak jsem to vyřešil tímhle... :) hold i lidi bez wifi mají možnost spustit ipa, i když stejnak musí stáhnout :D SSH iPhonem/Touchem... ale tak to se dá dnes všude je to záležitost ani ne na minutku, stoupněte si před mcDonald a je to :D http://www.iphoneaplikace.cz/iphone-tunnel-suite-25-public-beta/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nota1 Odesláno Září 9, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 9, 2008 no dakujem za radu a skusim to inač viem že som pripojený ny wifi a viem aj som vypol vypinanie presne som to robyl podla planu no skusim toto dakujem zatial :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nota1 Odesláno Září 9, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 9, 2008 Tak nakoniec mi to išlo dakujem pekne vam všetkým no len te hry mi tam stale nejde dat vobec to nechápem a spravil som to zase podla návodu :blink: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mrkej_Na_Drat Odesláno Září 10, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 10, 2008 Ja myslim ze ked budes postupovat presne ako som to tam popisal tak s tym nebudes mat problem ;) Už nefunguje link na stahnutí toho FW 2.0.2. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
folty.hans Odesláno Září 10, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 10, 2008 zeke, jak je to s tim mobileInstallation ? ty píšeš, že nejdřív ho mám přepsat na mobileInstallation.bak a pak ho přehrát tim staženym souborem .. jsem z toho jelen :)) jak to tedy je? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mrkej_Na_Drat Odesláno Září 10, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 10, 2008 zeke, jak je to s tim mobileInstallation ? ty píšeš, že nejdřív ho mám přepsat na mobileInstallation.bak a pak ho přehrát tim staženym souborem .. jsem z toho jelen :)) jak to tedy je? Taky to moc nechápu myslím že je to tak že máš to přepsat a místo toho co jsi přepsal dáš tam ten stahnutej :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
myschoo Odesláno Září 10, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 10, 2008 myslim ze to je zbytocne to premenovanie... tu je iny navod: 3. *.ipa aplikace pres iTunes do iPH, pres synchronizaci ! - sosnete si MobileInstalation DOwnL: http://rapidshare.com/files/133118635/M ... stallation ! - nahrejte jej System/Library/PrivateFrameworks/MobileInstallation.framework - nastav mu 0775(prava) - vytvor slozku "Document" v var/mobile/Applications (0777) - vytvor slozku "Document" v var/mobile/ (0777) - stahnout si libovolnou freeAPp z itunes - restart mobilu,nebo staci vypnout a zapnout Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mrkej_Na_Drat Odesláno Září 10, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 10, 2008 Zeke veliký Thanks opravdu to jde všechny hry frčí,neuvěřitelné,i když než jsem přišel na to jak při jailbreaku mám stisknout tlačítka power a home a nebo jak vytvořit account u appstore tak to bylo doby,ale nakonec se to pdoařilo diky ti moc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nota1 Odesláno Září 10, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 10, 2008 no link ti nefunguje :roll: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mrkej_Na_Drat Odesláno Září 11, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 11, 2008 no link ti nefunguje:roll: Stahni si to přes torrent jak já,to se stává prostě někdy to smazat musí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zekeasakura Odesláno Září 11, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Září 11, 2008 Ten povodny MobileInstallation sa premenovava iba pre to aby ste mali zalohu. Ked nechcete zalohu nemusite to premenovat ale rovno prepisat tym cracknutym. Ten FW reupnem hned jak bude cas :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.