Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Xbox 360 zapojeni 5.1 sound

Dudu27

Otázka

• Odpovědi 92
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Top Posters For This Question

Nejvíce příspěvků v jednom dni

Top Posters For This Question

Recommended Posts

• 0

Je opravdu tak těžké se podívat do manuálu, objevit na zadní straně optical IN, koupit optické vlákno. Prohlédnout si pořádně AV konektor od XBOXE, zapojit tam druhý konec optical fiberu a pustit do svého obýváku 5,1 zvuk :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• 0

Měl bych otázku, nějak jsem to tady z diskuze nepochytil, možná to tu je, ale ve zvuku se opravdu vůbec nevyznám, takže nevím jak na to. Když tak mi jen řekněte, co si tu mám přečíst..díky :)

Jedná se mi o to, že doma mám tyto zázraky

http://www.alza.cz/reproduktory-logitech-x-530-d52705.htm

už jsou to 2 roky a do teď na PC - paráda.

Nicméně pořídil jsem si xbox a na PC chci zapomenou. Ještě mi teda domu nepřišla bohužel nová telka, ale jak přijde tak bych si tyto repráky chtěl propojit s LCD TV a s xboxem. Šlo by ty repraky zapojit rovnou do LCD TV aby, když se budu dívat jen třeba na novu měl 5.1 nebo to funguje jen na xbox? A když mám tyhle bedny, co potřebuji abych si je zapojil? Mám v plánu mít propojený xbox a TV s HDMI kabelem. Doufám, že jsem to napsal tak jak jsem chtěl a že mě pochopíte...díky za každou odpověď

Odkaz ke komentáři

• 0
  • Moderators

Mam presne tyhle bedynky co mas ty , je k nim takova redukce ze pak mas vstup do beden 2x cinch a ne 3x jack ...

To znamena ze to muzes napojit jedine takto , bude ti to hrat ze vsech beden , ale pouze stereo...

Co se tyce zapojeni , tak tvoje lcd jiste ma scart a nebo cinchovy vystup na zvuk vzadu , to znamena ze xko propojis normal hdmi kabelem do TV a z tv vyvedes 2 cinche do tech beden . Tim padem ti bude pres to fungovat i normalne TV vysilani....

Odkaz ke komentáři

• 0

A je to v tom případě nějaká výhoda vůbec? Myslím ve zvuku, nebo to je jak kdybych měl normální zvuk z TV i při hraní xboxe? V tom případě by nemělo cenu ani si to zapojovat, aspoň myslím.

Mam presne tyhle bedynky co mas ty , je k nim takova redukce ze pak mas vstup do beden 2x cinch a ne 3x jack ...

To znamena ze to muzes napojit jedine takto , bude ti to hrat ze vsech beden , ale pouze stereo...

Co se tyce zapojeni , tak tvoje lcd jiste ma scart a nebo cinchovy vystup na zvuk vzadu , to znamena ze xko propojis normal hdmi kabelem do TV a z tv vyvedes 2 cinche do tech beden . Tim padem ti bude pres to fungovat i normalne TV vysilani....

Odkaz ke komentáři

• 0

Stejnej problem ale chtel bych pripojit k x360 hifi vez Technics (s 5.1 vystupem do dvd ) umi pracovat se systemem dolby sourand a prostorovym zvukem (vez ma max vykon 900W - 2x300w + 3x 100W) z dvd prehravace a tak doufam ze pujde propojit i s xkem (mam verzi arcade s hdmi ) jestli existuje nejaka redukce ktera se kterou bych mohl propojit xko a vez diky

Odkaz ke komentáři

• 0

Tak vážený ja som našiel jedno najlepšie riešenie a aj za celkom prijatelnú cenu. Netreba kupovať žiadne nove a drahé reproduktory,len koli optickému vstupu stačí si kúpiť len túto perfektnú vecičku a máte všetci po starostiach ako aj ja po dlhej dobe hľadania ;-)

x-taticIII_scu.jpg

x-taticIII_scu_1.jpg

11947-img1812s.jpg

SBR SHARKOON HEADSET X-Tatic Sound Control Unit

With the Sound Control Unit (SCU) users can quickly and easily expand the functionality of their X-Tatic Analog or other 5.1 headset. The SCU allows users to connect their headset to any device featuring an optical output, such as an Xbox®, Xbox® 360, PS2®, PS3® or other digital device, and decodes Dolby®Digital and Dolby®ProLogic® signals. In addition, the SCU offers two connections for a second X-Tatic Headset, so that two can enjoy excellent surround-sound.

Features:

• Supports Dolby® Digital 2.0, Dolby® Digital 5.1 and Dolby® Pro Logic®

• Supports the chat function of PS2®, PS3®, Xbox and Xbox® 360

• Dynamic Range Control

Specifications:

• Digital optical input (S/PDIF)

• 2 analogue audio outputs for the X-Tatic headset

• 3 analogue 3.5 mm audio outputs (front, rear, center / subwoofer)

• 1 microphone connector for PS3® (USB A -> USB B)

• 1 power connector

• Dimensions: 15 x 122 x 56 mm (H x L x W)

• Weight: 110 g

Compatibility:

• Xbox® / Xbox® 360: optical input

• PS2® / PS3®: optical input / USB microphone connection

• PC / MAC: optical input / USB microphone input

• DVD / other sources: optical input

Package content:

• X-Tatic Sound Control Unit

• USB microphone cable for PS3 and PC

• Power adapter

• Microphone connection cable for Xbox 360 (2.5 mm jack > 2.5 mm jack)

• Optical connection cable (S/PDIF)

• Manual (8 languages)

Tu máte odkaz výrobcu

http://www.sharkoon.com/html/produkte/headsets/x-tatic_scu/index_en.html?id=3

Tu máte odkaz porovnanie cien

http://www.hyperzbozi.cz/zbozi/SBR%20SHARKOON%20HEADSET%20X-Tatic%20Sound%20Control%20Unit/1/?zobrazeni=&page=1&cena_od=&cena_do=&radit_podle=shody&dostupnost=bezomezeni

A tu máte odkaz e-schopu v ktorej bola najlepšia cena a kde som to kúpil ja

http://shop.freecomp.cz/Default.ashx

Ako som to zapojil? Zapojil som to trošku inak pretože mám dve konzoli PS-3 a XBOX-360 obe konzoli som prepojil HDMI kablom pretože ten rovnako prenáša zvuk 5.1 do TV a TV som zase prepojil optickým káblom do toho zariadenia a to zariadenie som prepojil z výstupu na tri jacky 3.5 mm audio output (front, rear, center / subwoofer) do reproduktorov. Tie kable z jedneho jacka na dva cinche potrebujete tri.Ja mám reproduktory "genius home theater sw-hf 5.1 5005"

11947-img1811s.jpg

cinch_jack.jpg

Ale možete to zapojit aj klasicky ak máte jednu konzolu tak xbox prepojíte optickým káblom do toho zariadenia a ztoho zariadenia zase analogovým sposobom do reproduktorov.

Dúfam že som vám ako tak pomohol.

INAK DA SA TEN DECODER KUPIT IBA V CECHACH NA SLOVENKU NEMA DISTRIBUTORA

Odkaz ke komentáři

• 0

A tu Vám prinášam dalšie dve riešenia

Prvá alternatíva je Frisby FS-5011AC

Fin5.jpg

5011_main.jpg

FS-5011_backpanel-n.jpg

odkaz

http://www.frisbyspeakers.com/index.php?_a=viewProd&productId=104

Druhá alternatíva je najdrahšia ale pokial ste spokojný zo svojími repro,alebo ich chcete meniť po nejakom čase za novší model a chcete pripojiť viacero zariadení tak je táto alternatíva asi najlepšia.

Decoderstation 5

decoderstation5_remote_300x300x72.jpg

decoderstation5_back_220x220x72.jpg

decoderstation5_ds5rc_220x220x72.jpg

odkaz

http://www.teufel.eu/PC-Multimedia/Decoderstation-5.cfm?show=test

Odkaz ke komentáři

• 0

Ak chcete niekto kúpiť nový dekoder SBR SHARKOON HEADSET X-Tatic Sound Control Unit

ZA 35 EUR

x-taticIII_scu.jpg

Tak mi píšte na moravja@centrum.sk a pošlem Vám ho aj na dobierku alebo ak ste z okolia Žiliny tak si ho možete aj osobne prevziať. Ale pozor mám len jeden a dovod predaja? Objednal som si Decoderstation 5

Odkaz ke komentáři

• 0

Ale proc porad vsichni vymejslite pres optiku a pritom chcete usetrit. Vzdyt prece 5.1 jde o po klasickem kabelu. Dolbydigital neni jen o optice. Signal 5.1 muze byt modulovanej i na 2 koaxial. a XKO toumi. Zapojuje se to pak klasicky jako Levy a pravy koaxialni kabel, akorat se to musi v nastaveni xboxu prepnout.

Staci mit dolby digital reproduktory, ktere maji klasicky 2 cince a je to. Je pravda ze vetsina dolby digital reprodokturu ma optiku, ale najdou se i levnejsi, ktere ji nemaji.

Odkaz ke komentáři

• 0
Ale proc porad vsichni vymejslite pres optiku a pritom chcete usetrit. Vzdyt prece 5.1 jde o po klasickem kabelu. Dolbydigital neni jen o optice. Signal 5.1 muze byt modulovanej i na 2 koaxial. a XKO toumi. Zapojuje se to pak klasicky jako Levy a pravy koaxialni kabel, akorat se to musi v nastaveni xboxu prepnout.

Staci mit dolby digital reproduktory, ktere maji klasicky 2 cince a je to. Je pravda ze vetsina dolby digital reprodokturu ma optiku, ale najdou se i levnejsi, ktere ji nemaji.

Ano? A je z toho plnohodnotny priestorovy zvuk? Z obycajnych dvoch audio cinch? To sa uz naozaj zazraky deju :cheesygrin:

Odkaz ke komentáři

• 0
Ano? A je z toho plnohodnotny priestorovy zvuk? Z obycajnych dvoch audio cinch? To sa uz naozaj zazraky deju :cheesygrin:

Zde je videt tva nevzdelanost. Najdi si neco o standartu Dolby Digital a pak se se mnou o necem bav.

BTW: Staci se kouknout do nastaveni XBOXU a trosku cist a myslet tim co asi nemas.

BTW2: Optickej kabel je jen jeden a jde z toho 5.1.

Abych odpovedel jeste na tvou otazku, ANO je to PLNOHODNOTNY 5.1 zvuk.

http://www.dolby.com/consumer/understand/playback/dolby-digital-details.html tady si to precti, to co tam pisi je nevyvratitelny

Odkaz ke komentáři

• 0
Zde je videt tva nevzdelanost. Najdi si neco o standartu Dolby Digital a pak se se mnou o necem bav.

BTW: Staci se kouknout do nastaveni XBOXU a trosku cist a myslet tim co asi nemas.

BTW2: Optickej kabel je jen jeden a jde z toho 5.1.

Abych odpovedel jeste na tvou otazku, ANO je to PLNOHODNOTNY 5.1 zvuk.

SUPER, ved to som chcel vediet...Dik.

Odkaz ke komentáři

• 0
SUPER, ved to som chcel vediet...Dik.

Sorry, mozna jsem to psal trosku tvrde, na me to pusobylo jako by ses mi vysmival tak proto. :).

Jinak plati co jsem rikal, musis ale mit reproduktory ktere dolby digital podporuji !!!. Bez nich to samozrejmenepujde.

To, ze reproduktory optiku nemaji hned neznamena, ze dolby dig. neumi.

Odkaz ke komentáři

• 0
Sorry, mozna jsem to psal trosku tvrde, na me to pusobylo jako by ses mi vysmival tak proto. :).

Jinak plati co jsem rikal, musis ale mit reproduktory ktere dolby digital podporuji !!!. Bez nich to samozrejmenepujde.

To, ze reproduktory optiku nemaji hned neznamena, ze dolby dig. neumi.

Takze obycajne 2 audio cinche prenesu zvuk z X360 tak, ze z AV receiveru dosiahnem plnohodotny 5.1? Napr. cez xboxovy kompozitny kabel (3xcinch). Je to tak?

P.S. aby sme sa rozumeli: Plnohodnotny zvuk 5.1 je taky, kde satelitne reproduktory vydavaju zvuk nezavisle od prednych reproduktorov! Takyto zvuk sa da docielit:6 CHANNEL AUDIO, opticky, koaxialny digitalny....na Dolby Digital ProLogic II (rozkodovany stereo zvuk na 5.1, ale nie je to plnohodnotny priestorovy zvuk!!!) staci obycajny stereo zvuk - 2xcinch

Odkaz ke komentáři

• 0

Jen takova perlicka. Kdyz jsem mel jeste xbox 360 a chtel jsem 5.1 zvuk, volal jsem z prace ( xbox jsem nemel s sebou) na MS podporu a ptal jsem se, ze mam Xbox 360 Elite a jestli je tam v tom baleni konektor do ktereho pichnu HDMI a Optical Jack na audio. Ten typek mi rikal, ze to v baleni neni. Tak jsem si to koupil cestou z prace a doma jsem zjistil, ze to v tom baleni je :-D

Odkaz ke komentáři

• 0
Ale proc sem zase pletes Dolby® Pro Logic® II. Nic takoveho XBOX neumi.

Ja se bavim o Dolby® Digital.

A tam to je jak jsem psal.

Po dvou dratech preneses 5.1 uplne stejne jako po optice.

OK, OK...teraz som rozluskol kompozitny kabel (co je k ARCADE), aby sa zmestil k HDMI a zapojil 2 audio cinche do AV receiveru (AUX), zvuk je v dashhboarde na DD 5.1.

AV receiver ukazuje DDPLII.

Odkaz ke komentáři

• 0
OK, OK...teraz som rozluskol kompozitny kabel (co je k ARCADE), aby sa zmestil k HDMI a zapojil 2 audio cinche do AV receiveru (AUX), zvuk je v dashhboarde na DD 5.1.

AV receiver ukazuje DDPLII, ale zvuk je, zda sa, nezavisly vo vsetkych reprakoch....prekvapilo ma to.

Naozaj je zbytocne kupovat ten adapter s optickym vystupom a este aj opticky kabel.

Dolby Prologic II je jen emulace 5.1 zvuku. Je to prevod stereo signalu do 5.1. Zkus zapnout nejakou hru s podporou DD5.1 nebo dts.

Podle me ti ale po dvou cinch kabelech nepojede DD5.1 ale jen DD2.0

Odkaz ke komentáři

• 0
Dolby Prologic II je jen emulace 5.1 zvuku. Je to prevod stereo signalu do 5.1. Zkus zapnout nejakou hru s podporou DD5.1 nebo dts.

Podle me ti ale po dvou cinch kabelech nepojede DD5.1 ale jen DD2.0

Ano, viem co je DDPLII a to iste som tvrdil Izmailovi, ze plnohodnotne 5.1 iba optikou, koaxialom digi, 6 Channel Audio....ale tak ma presviedcal, ze som to musel vyskusat. :cheesygrin: Takto to je iba stereo rozkodovane na 5.1 pomocou DDPLII, ale slusne rozkodovanie.

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu