tekken90 Odesláno Září 10, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 10, 2008 Postup: Záloha dat z nynějšího HDD 1 ) K PS3 připojíme externí USB disk, flashku nebo memory kartu. Musí být naformátovánn na FAT32. 2 ) V menu PS3 dejte Settings/System Settings/Backup Utility/Back Up. 3 ) Dejte Yes a vyberte disk na který chcete udělat zálohu. Zálohovací program vám ukáže velikost k zazálohování. Potvrďte a počkejte. Záloha může trvat od pár minut až do hodiny i více podle velikosti dat. Zálohují se: všechny média - fotky, muzika, filmy všechny savedata - i PS1/PS2 memory card instalace her, demo hry a placené PSN hry stažené na HDD Profily, nastavení a firmware zůstávají ve vnitřní flash paměti PS3. Upozornění: V poslední době přibývá případů, kdy nefunguje PSN obsah kvůli chybějíím údajům PSN. Proto je lepší před výměnou HDD PS3 deaktivovat od PSN účtů a po výměně znovu aktivovat (přihlášením na PSN) Výměna HDD Před výměnou vypojte PS3 od napětí. Mělo by stačit vypnout vzadu zdroj PS3 pro jistotu však odpojte všechny kabely. 1 ) Sundejte krytku od HDD na dolní straně PS3. 2 ) Odšroubujte modrý šroubek. Zvedněte malou pacičku a opatrným táhnutím (aby jste nepoškodili konektory HDD) táhněte na stranu a HDD vyndejte. 3 ) Odšroubujte HDD z kovové destičky - 4 šroubky a vyměnte za nový. Přišroubujte k destičce a vložte do PS3. Formátování a obnova dat 1 ) Hned po zapnutí PS3 vám naběhne tabulka s formátováním HDD. Dejte Yes. 2 ) Po zformátování a zapnutí PS3 dejte Settings/System Settings/Backup Utility/Restore. Vyberte externí disk a obnovte zálohu z HDD. Proces trvá přibližně dlouho jako záloha dat. pozn. Pokud vám PS3 nepůjde zapnout připravte si flashku na kterou nahrajte nejnovější aktualizaci FW do složky PS3/UPDATE a připojte k PS3. ještě přehled kolik místa budete mít k dispozici: HDD.....místo k dispozici 40GB - 27GB/37GB 120GB - 97GB/111GB 320GB - 263GB/298GB - toto místo si bere systém - pokud máte jiný model určitě budu rád když se podělíte s info kolik GB si systém bere Seznam ověřených HDD Seagate Momentus 5400 rpm - 320GB - pasuje přímo na kovovou destičku v PS3 Samsung M6 5400 rpm - 500GB - pasuje přímo na kovovou destičku v PS3 Rozdíly 5400 vs 7200 info z: http://boardsus.playstation.com teplota: 5400rpm - 43.9c 7200rpm - 46.6c při delším hraní můžou hodnoty dosáhnout max. (záleží také na podmínkách větríní PS3 apod) 5400rpm - 53.9c 7200rpm - 55.0c Časy načítání her GT-HD 5400rpm - 1:42.636 7200rpm - 1:32.993 Almost 10 seconds off the install time. About 10% increase in speed. Jericho demo 5400rpm - 2:08.629 7200rpm - 1:58.685 Again, about 10 seconds off install time. And about 8% increase in speed. Tony Hawk demo 5400rpm - 4:11.184 7200rpm - 3:32.045 Almost 40 seconds off it's install time. Coming in at a nice 16% increase in speed. DiRT demo 5400rpm - 1:29.289 7200rpm - 1:25.385 This one had 4 seconds shaved off. Not as good, but still about 5% increase in speed. All said. The installs averaged about a 9 - 10% increase in speed. Not bad really. Now let's look at a file transfer. Although it still has the USB bottleneck of 480Mb/s and I am aware of this bottleneck. The results were different. I tested this with an external 7200rpm HDD. 188MB file transfer 5400rpm - 16.316 7200rpm - 14.882 That was 1.5 seconds off the transfer rate. Coming in at about 9% increase in speed. Again. This is not a bad increase in speed. Moving along to game loading times. I used 2 Demos and 1 full game for this part. Jericho level load 5400rpm - 17.417 7200rpm - 16.650 Shaved off almost a second. With almost 5% increase in speed. Tony Hawk startup load 5400rpm - 18.285 7200rpm - 17.351 Same, almost one second off load time and about 5% increase in speed. Now this last test I used Oblivion since it keeps a large amount of data on the HDD. This is a good way of seeing how games might act if future games incorporate the same abilities. I did 3 loading tests on this one. Oblivion Initial load 5400rpm - 21.355 7200rpm - 19.253 Just over 2 seconds off loading time. Close to 10% increase. 2nd load (map change) 5400rpm - 10.244 7200rpm - 09.543 Almost a second off load time. But a 7% increase in speed. 3rd load (another map change) 5400rpm - 12.479 7200rpm - 10.110 That one was nice at almost 2.5 seconds off. And a wopping 19% increase in speed. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daxter Odesláno Září 12, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 12, 2008 Super, skvělej tut tekku, jen se chci zeptat, takže do PS3 můžu narvat i 500GB harddisk a nic mi nebude vyčuhovat ? Vleze se do té ps3 stejně jako 320GB ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marek_2080 Odesláno Září 12, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 12, 2008 Super, skvělej tut tekku, jen se chci zeptat, takže do PS3 můžu narvat i 500GB harddisk a nic mi nebude vyčuhovat ? Vleze se do té ps3 stejně jako 320GB ? lol, to myslis vazne? Rozmery disku se s vyssi kapacitou nezvetsujou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tekken90 Odesláno Září 12, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Září 12, 2008 Super, skvělej tut tekku, jen se chci zeptat, takže do PS3 můžu narvat i 500GB harddisk a nic mi nebude vyčuhovat ? Vleze se do té ps3 stejně jako 320GB ? samozřejmě, že se tam vleze...záleží pak ale jestli se vejde přímo na tu kovovou destičku v PS3 .. proto taky doporučuju raději SeaGate disky a samsung M6 ...Western Digital prý nesedí přímo a je potřeba úprava kladivem:D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daxter Odesláno Září 12, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 12, 2008 lol, to myslis vazne? Rozmery disku se s vyssi kapacitou nezvetsujou. j, to vím, ale někde jsem myslím četl, že se 500GB nevejdou do ps3, protože se v té velikosti nedělají, já tomu fakt moc nerozumím :lol:, sry, omlouvám se, už tu nebudu spamovat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frey Odesláno Září 12, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 12, 2008 j, to vím, ale někde jsem myslím četl, že se 500GB nevejdou do ps3, protože se v té velikosti nedělají, já tomu fakt moc nerozumím :lol:, sry, omlouvám se, už tu nebudu spamovat pravděpodbně si to nepochopil jelikož v PS3 500gigovy disk nefunguje, pouze externí ano, interní nikoliv. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tekken90 Odesláno Září 12, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Září 12, 2008 interní jde i 500gb ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daxter Odesláno Září 13, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 13, 2008 pravděpodbně si to nepochopil jelikož v PS3 500gigovy disk nefunguje, pouze externí ano, interní nikoliv. kua, mě z vás taky asi...každý říká něco jiného OMG, ale jalikož tekk psal ten tut, třak věřím jemu :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
andre.11 Odesláno Říjen 20, 2008 Nahlásit Share Odesláno Říjen 20, 2008 Poradite mi nekdo prosim jak naformatuji HDD 80GB co mi zbyl z PS3? Potrebuji format FAT32 aby se mi ukazal v PS3...chci si udelat zalohu HDD co mam v PS3 a kdyz chci ten 80GB naformatovat v PC mam na vyber pouze NTFS(vychozi) a exFAT coz neni kompaktibilni z PS3.....moc diky za radu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mpik Odesláno Listopad 5, 2008 Nahlásit Share Odesláno Listopad 5, 2008 Takže je to normálně oficiálně možné prostě otevřít ps3 a vyměnit hdd bez ztráty záruky?Tam neni nějáká plomba nebo tak něco? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tekken90 Odesláno Listopad 5, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Listopad 5, 2008 ano...je to dokonce i v manuállu k PS3..pečeť tam samozřejmě není Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Razer Odesláno Listopad 22, 2008 Nahlásit Share Odesláno Listopad 22, 2008 Tak jsem si nemohl pomoct a chtěl jsem si navýšit velikost HDD ve svojí konzoli. Koupil sem výše jmenovaný podporovaný disk (Seagate Momentus 5400 rpm - 320GB) a ono nic. Zapnu PS3 a ona mi hlásí abych připojil ovladač přes USB a zmáčknul tlačítko "PS" To udělám konzole se restartuje a naběhne ta samá hláška. Pak to ještě dává možnost připojit flashku s aktuálním FW aby se obnovil system v PS3 (to samozřejmě taky nepomáhá) Nemáte s tímhle problémem nějaký zkušenosti popřípadě tipy jak disk rozchodit? Jinak konzole je v základu s 80GB HDD a disk jsem si nechal naformátovat na FAT32 rovnou na krámě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huhla Odesláno Listopad 22, 2008 Nahlásit Share Odesláno Listopad 22, 2008 Tak jsem si nemohl pomoct a chtěl jsem si navýšit velikost HDD ve svojí konzoli. Koupil sem výše jmenovaný podporovaný disk (Seagate Momentus 5400 rpm - 320GB) a ono nic. Zapnu PS3 a ona mi hlásí abych připojil ovladač přes USB a zmáčknul tlačítko "PS" To udělám konzole se restartuje a naběhne ta samá hláška. Pak to ještě dává možnost připojit flashku s aktuálním FW aby se obnovil system v PS3 (to samozřejmě taky nepomáhá) Nemáte s tímhle problémem nějaký zkušenosti popřípadě tipy jak disk rozchodit? Jinak konzole je v základu s 80GB HDD a disk jsem si nechal naformátovat na FAT32 rovnou na krámě. Vypadá to že ten HDD nelze naformátovat v tvé PS3, budeš to muset udělat přes PC a zkontrolovat zda je vůbec funkční. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Immanuel Odesláno Prosinec 13, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 13, 2008 Vypadá to že ten HDD nelze naformátovat v tvé PS3, budeš to muset udělat přes PC a zkontrolovat zda je vůbec funkční. prdky staci jen dat posledni update na USB flash do adresare PS3\update\ a pak uz sledovat to co se nedarilo nekolik dlouhym hodin.)) Tak jsem si nemohl pomoct a chtěl jsem si navýšit velikost HDD ve svojí konzoli. Koupil sem výše jmenovaný podporovaný disk (Seagate Momentus 5400 rpm - 320GB) a ono nic. Zapnu PS3 a ona mi hlásí abych připojil ovladač přes USB a zmáčknul tlačítko "PS" To udělám konzole se restartuje a naběhne ta samá hláška. Pak to ještě dává možnost připojit flashku s aktuálním FW aby se obnovil system v PS3 (to samozřejmě taky nepomáhá) Nemáte s tímhle problémem nějaký zkušenosti popřípadě tipy jak disk rozchodit? Jinak konzole je v základu s 80GB HDD a disk jsem si nechal naformátovat na FAT32 rovnou na krámě. stahni si posledni update vloz ho na usb do adresare PS3\UPDATE\ a pak uz si ho pri stisku select a start Plejna najde a uz te to bude samo intuitivne navadet.) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PanzerDragon Odesláno Prosinec 23, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 23, 2008 2Immanuel je to tak no nekolik hodin prd a pak to staci takhle.. :-) ja mel jen UPDATE a v nem zen soubor a ono je poreba PS3\UPDATE\ no jo tak snad uz to dopadne davam 320gb a uz se na nej tesim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tekken90 Odesláno Prosinec 24, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 24, 2008 škoda, že to píšu i v návodu..stačilo by příště pozorněji číst ;) pozn. Pokud vám PS3 nepůjde zapnout připravte si flashku na kterou nahrajte nejnovější aktualizaci FW do složky PS3/UPDATE a připojte k PS3. doufám, že funguje jak má ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PanzerDragon Odesláno Prosinec 24, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 24, 2008 ja nepostupoval podle tvyho navodu,dostal sem se k tomuhle topicu az kdyz sem hledal reseni proc mi to furt nejde.. :thumbup: ale dik za rejpnuti :cheesygrin: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pepas Odesláno Únor 8, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 8, 2009 přeji hodně stěstí s výměnou:cheesygrin: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juki604 Odesláno Březen 10, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 10, 2009 Co kdyz vymeni hdd z 80 na 250Gb a tu 80Gb s hrama atd udelam jako externi, to by mohlo jit ne? nemusel bych delat zalohu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tekken90 Odesláno Březen 10, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Březen 10, 2009 musel...hry jdou ukládat pouze na interní disk...leda, že bys ten 250GB nechal jako externí...ale předpokládám, že to chceš právě kvůli hrám atd Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juki604 Odesláno Březen 10, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 10, 2009 Ja jsem to bble napsal, kdyz ten 250gb hodim misto puvodniho co je v PS3 a formatuju, bude cisty, jasne, ten 80Gb s hrama vyndam a hodim ho jako externi, a pres Restore bych z toho 80gB skopcil na ten 250Gb, jde to tak? nebo si PS3 pamatuje backup? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tekken90 Odesláno Březen 10, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Březen 10, 2009 ne to by taky nešlo..musíš udělat zálohu na externí disk, abys to moh vyměnit... pokud jen vyndáš HDD z PS3 a připojíš jako externí tak to nepůjde Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juki604 Odesláno Březen 11, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 11, 2009 no ja ho vyndam, ale dam tam tu 250Gb(vymenim) a tu 80 dam jako externi s tim ze to prekopiruju Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luk3z^ Odesláno Březen 11, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 11, 2009 jak uz psal tak to nepujde...udelej to jako jo...nejdriv si ten 250 pripoj k pc jako ext. a naformatuj na fat 32...potom to pripoj do ps3 a dej si backup....backup pak prekopiruj do PC, smaz backup z 250HDD a pak vymen disky...z 80 si udelej ext. a prekopiruj si tam tem backup z pc, pripoj k PS3 a dej restore Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juki604 Odesláno Březen 11, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 11, 2009 jasne uz to chapu, ale stejne, proc kopirovat z pc na tu 80Gb neco co uz tam je? prece to na te 80Gb ty data jsou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.