Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

je nelegalni delat CFW?


El Matador

Otázka

17 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0

vzal si za to někdy peníze? pokud ano tak to na 100% nelegální je :), protože i pokud by to nebylo přímo proti sony, jakože je....v zákonech je napsáno něco jako...... jakákoliv úprava, která slouží k používání nelegálních kopií je trestná....

nicméně pokud za to bereš peníze tak DA to udělal a přímo v tom co má o tom napsáno tak je zcela zdarma šiřitelná a je zakázáno se na tom obohacovat ....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Pokud nabízíš nějakou službu a neodvádíš daně (kromě kuplířství), tak to trestné vždy je. Myslím si, že je ale blbost se na tohle ptát. Nikdo tě kvůli psp sledovat nebude, kvůli hrám taky ne (proti větším warezákům jseš chudák) a ikdyby se nějaký takový kretén našel, tak ho prostě nepustíš do bytu (i kdyby to byla samotná BSA), protože stejně nebudou mít na 100% povolení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Je to sporne, s prumernym pravnikem by jsi pravdepobone uspel, maximalne by jsi ziskal podminku.. Na jednu stranu nahravas do PSP upraveny firmware, ktery je Sony licensovany, na druhou stranu ti nemohou dokazat, ze jsi ho lousknul a upravil ty a na dalsi stranu neni primo nijak osetrene, zda si muzet do PSP nahravat vlastni firmware, ci nemuzes - na 100% tim ztracis zaruku, avsak nikde jsi nic nepodepisoval, smluvni podminky vsak potvrzujes pri koupi, ale pokud jsi je nikde nevidel, jsou neplatne. Primo ilegalni hry na to nenahravas, takze vuci vyvojarum, resp. vydavatelum to ilegalni neni - nikomu nerikas, aby na tom ty ISO hry hral, zrovna tak to muzes pouzivat pro vyvoj homebrew. Kazdopadne by to nekdo musel chytit pri cinu a hodne silne ti to dokazovat a ve vysledku, by z toho nebylo nic, nebo jen tak podminka - hlavne protoze by to byl prvni pripad tohoto typu. Za vlastneni pandory ti nic neudelat nemuzou. Takze nez aby se zde prdeli s necim takovym, tak jdou radeji po vynosnejsich vecech, to mi ver. Navic, dokud Sony nijak nevyhrozuje omezenim (jako treba filmarske spolecnosti), kvuli tomu, ze CR neeliminuje warez na PSP - coz se nestane - tak se neni ceho bat.

Prodej palenych her, je jiz samozrejme trestne. Jejich hrani ne - mate cisty dump UMD, nikdo vam neprokaze, ze jsou louskali sifrovani na UMD (rozsifrovalo ho samo PSP automaticky pri cteni)..

ad. k danim.. pochopitelne, pokud to delas za penize a mas za to prijmy, tak uz je to trestne z hlediska zpronevereni dani - ale to tu asi neresime. Nejaky tisice nikoho nezajimaj, stat se zajima o uniky v radu milionu..

Jinak je celkem zajimave sledovat tu ty vase nepodlozene a vymyslene bludy.. Treba ten danteho, ze d_a rekl, ze to bude free, tak je to trestne, pokud to free neni ;)

Budu poskytovat warez a ty ho prodas a bude to trestne? Aneb, sam d_a se dopousti trestneho cinu - samozrejme zase sporne, pouze navadi a udava navod a potrebne utility - takze si nemuze licensovat cizi produkt (upraveny Sony firmware), ktery ty nahravas lidem do PSP..

.. asi takhle, ja jsem si toho o tom zjistil dost, tak se tu klidne hadejte, ja si stojim za svym ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

až na to že to není blud...pokud si vytvořím software a napíšu, že je zakázané, za jeho zprostředkování získáváat peníze a obohacovat se a pokud průkazně doložím, že to dotyčný udělal tak je to žalovatelné....tak co to meleš

dnes se dá žalovat už za ukradení nápadu natož za prodej a obohacování se na cizí věci....

jinak Anonym má pravdu v jedné věci nevyjádřil jsem se dost přesně...policajti za to na tebe nepůjdou, nicméně, kdyby chtěl tvůrce programu nebo čehokoliv jiného zažalovat tě, tak prohraješ ty (samozřejmě je to i o právnících - i člověk co zabije si sednout jít nemusí žee....)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

no takhle..čipy a swap disky (PS2 apod.) se oficiálně prodávaj pod tím, že slouží ke spouštění her z jiných regionů a nelegální to asi nebude ..to by hooodně shopů v čr (a nejen tady) mělo dost problémy se zákonem ..

ale třeba o NDS flash karty se už Nintendo soudilo o návrat škod od společnosti které je vyrábí...nejsem si jist jestli už ten spor skončil a kdo ho případně vyhrál ..

co se týče PSP .. tak nahráváš ofic FW a pak + dalších pár upravených souborů ... nevim jestli se taková úprava FW dá považovat za nelegální ... a tím jestli je i nahrávání CFW do PSP nelegální ... ale jak už napsal Anonymous_ tak že za to bereš peníze a neodvádíš daně (a další úplně zbytečný poplatky .. v tomhle státě jsou některý zákony vážně úplně na hlavu - většina teda ve školství a dopravě.. :D) tak je trestný čin to že bereš ty peníze bez toho abys to měl jako živnost ..

Pokiuh: CFW je možná free, ale ne jeho část, která je vlastně celý ofic. FW

no ale na 100% ti to tady neřekne nikdo ..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

to že je to dost o právnicích jsem psal pokud neumíš číst

navíc zákonů je tolik a když zneužiješ cizí věc i neregistrovanou...tak za to můžeš dost zaplatit.....nemusím chodit daleko takových případů je dost když si projdeš soudní archív

je celkem nemožné se o tomto bavit na to má asi každý stejný názor a navíc nechápu jednu věc i kdyby ti to říkal prváník :D ha ....dneska ti řekne každý jinou věc....a to je fakt......jestli tomu nevěříš tak si zajdi k 10 různým a pak suď...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0
to že je to dost o právnicích jsem psal pokud neumíš číst

navíc zákonů je tolik a když zneužiješ cizí věc i neregistrovanou...tak za to můžeš dost zaplatit.....nemusím chodit daleko takových případů je dost když si projdeš soudní archív

je celkem nemožné se o tomto bavit na to má asi každý stejný názor a navíc nechápu jednu věc i kdyby ti to říkal prváník :D ha ....dneska ti řekne každý jinou věc....a to je fakt......jestli tomu nevěříš tak si zajdi k 10 různým a pak suď...

Cist mozna neumis ty, protoze na tu registraci/ochranou znamku/licensi jsou odpovidal hned v prvnim postu svem a ty jsi pak opet omylal. Ja jsem ti to jen zduraznoval, kdyz jsi to stale tak resil.

Ano, konecne jsi to pochopil, toto neni jednoznacny pripad, neni to v nasich pravech nikde primo specifikovano, ani osetreno - o tom vsem jsem se s pravnikem bavil - proto je to dost subjektivni, tezko potvrditelne a tezko zalovatelne. Uz jsem rikal, ze je tedy vysoce nepravdepodobne, aby te primo pri cinu chytil policista, ci primo natacel, byla by to jeho demence, zatezovat se takovym pripadem - a primo pracovat na nem, mu nikdo nenakaze. Jsme proste male ryby. Asi si to pletes s Amerikou, nebo s nejakymi filmy, kde jsou nejake tajne jednotky/agenti a ja nvm co vsechno.

Zneuzit a vyuzit je rozdil. A rozhodne zalezi na tom, jestli ma licensi a jakou ma licensi a jestli je platna v CR, na tom se vse zaklada.

Kazdopadne bych tohle ukoncil tim, ze to neni ani zakone, ani nezakone, kazdopadne zalovatelne by to za jistych okolnosti urcite bylo, neodvadeni dani je uz samo o sobe zalovatelne, ale delame proste do malych penez a prakticky i diky veku a celkove primo nikde v zakonech nespecifikovanem flashovani, nevydelali vice nez podminku, s prumernym pravnikem by jsme z toho vyvazli bez niceho. Cokoliv dalsiho, uz je jen subjektivni pohled, kazdy na to muze mit svuj nazor a prave kvuli tomu, ze neni jeden jasne definovany nazor, by to bylo tezke soudit, bylo by to na hodne odvolani a pokud by z toho neco bylo, bylo by to velice slabe, to mi muzete verit ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu