Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

stale pada pc


asterix13

Otázka

cau lidi mam problem sem odpoledne zapnul jako vzdy svuj komp a secko mi v poho jelo ale kdyz sem ho zapnul k veceru tak mi najel windows a asik po minute zamrzne a vypne se monitor a na monitoru se objevi hlaseni ze nebyl nalezen zadny signal pocitac potom neraguje ani na restart a vypnuti pomuze az vypnuti na zdroji zkousel sem secko nastaveni biosu reinstal xp pres bios vzdycky to spadne ani do stavu nouze se nedostanu a vzdycky po vypnuti ze zdroje musim cekat tak 5 min protoze se mi uz vubec nezapne monitor jenom case se zapne nevite cim to muze byt ???? myslim ze ramkama ale pocitac je rok stary a kupovany v procompu zadny z tesca atd... dekuji za kazdou radu:bash:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

16 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0
a co grafika?koukal ses na ni?jestli je spravne zastrcena nebo jestli se toci vetracek(jestli ho mas)a to se ti jako zapne hned case ale monitor ne?to vypada jako kdyby se ti hnedka prehrala karta....

Grafikou bych řekl že to nebude, na desce má určitě i nějakou integrovanou takže by to jelo při tom, mně to spíš příjde jakoby byl taktlý procesor.. většinou když se až příliš přetaktuje tak takovýmhle způsobem přesně stávkuje počítač.

Ale on říká že nic netaktoval tak nevim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Jestli monitor ztratil signál, tak to je většinou grafickou kartou. Zkus ji vyndat a pořádně ji prohlídni, jestli se třeba nepřehřála a něco se neodpálilo (pokud se to týká grafiky, tak PC zmrzne, když grafická karta dosáhne teploty okolo 110 stupňů). Zkontroluj také konektory a zkus ji přendat do jiného slotu (pouze v případě, že to je PCIE, víc jak jeden slot AGP jsem totiž ještě neviděl).

Koukám, že jsem si pořádně nepřečetl okolnosti problému. Než co ale začnu, tak tě chci upozornit, že elektronika není oblečení. Je sice hezký, že jsi koupil PC v Procompu a ne z Tesca, problém je ale v tom, že Tesco používá stejně kvalitní součástky jen v tom rozdílu, že jsou skoro dvojnásobně drahé.

No, ale teď k tématu. 100% můžeme vyřadit monitor, ten určitě nebude příčinnou tvých problémů.

Jak píšeš, PC lze vypnout pouze vypnutím zdroje, takže u něho bych zůstal. Vyndej zdroj, otevři ho a podívej se mu do střev. Pokud v něm nebude nic přetaveného, tak je nejspíš v pořádku (asi na 75%). Paměť RAM by tohle nedělala a to ani v případě, že by jedna byla vyhořelá, protože do Windowsu by jsi se určitě dostal (mě se to stalo se značkou Gigabyte, která dává na RAM doživotní záruku a já patřil k těm jedinečným lidem, kterým se ji podařilo odpálit :D ). Další kdo je u výslechu je Pan Procesor. U toho se dá ale funkčnost zjistit jednoduše, stačí se podívat na "signalizační" diody, které ukazují stav PC, popřípadně co je špatně (jsou umístěné na základní desce a má je skoro každé pc od roku 2004). Pokud i on je v pořádku, tak přichází na řadu grafická karta, ale její prohlídku jsem popsal nahoře.

Hlavně nenamáhej pc neustálým restartováváním atd. Nejdřív odmontuj všechny komponenty a řádně je prohlídni, pak to zkus a kdyžtak to pošli do servisu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu