Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Problém s WI-FI routrem Edimax!!! Nová otázka

white

Otázka

Zdravim, nevim asi jsem debil.

Je to asi v síťový kartě, ale když jsem se ptal toho prodavače... Radši nic! :-X

Takže dneska sem si koupil Wi-Fi router Edimax

http://wifi.aspa.cz/edimax-ar-7084gb-wifi-adsl2-modem-router-1wan-4lan-ap-54m-wpa-annexb-z76941

Dostal jsem k tomu obyčejnej Ethernetovej kabel a já něják nerozumim tomu co s nim? Jestli do computeru nebo mám vytáhnout nějákej kabel z modemu...

Nikde není volný místo. Mám špatnou síťovku? Mám u ní jen jedinej vstup pro Ethernetovej kabel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

12 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0

Takže...

V návodu u CD mi radí tohle...

f_RADEJMITOHLm_4874f57.jpg

Tady na obrázku je vidět modem od ADSL internetu, ze kterýho mi vede jeden ethernetovej kabel a to přímo do PC a pokud ho vypojím a zapojím do routeru, internet ihned přestane fungovat, tudíž mi nejde ani WiFi.

f_21102008390m_06fd55f.jpg

Zde je vidět router a v něm zapojený kabel (ethernetový) který byl v balení... Nechápu kam zapojit další konec?! Není kam?!

f_21102008390m_92aef0d.jpg

V počítači mám jen jedinné místo pro ethernetový kabel, ten jakkoliv vypojím a zapojím tam ten co jsem dostal k routeru, nejde...

f_21102008390m_a505bf3.jpg

Odkaz ke komentáři

• 0

Máš to v tom návodu.

1. z modemu musíš zapojit ethernetovy kabel do wan portu na routeru

2. do routeru do portu číslo 1 zapojíš ten přiložený ethernetový kabel a druhý konec píchneš do pc a zároveň ti půjde wi-fi (možná se bude muset nastavit)

3. pak se ještě podívej jestli máš v ovládacích panelech ve vlastnostech sítě nastaveno,automatické získávání ip adresy a dns.

Pak by to mělo bez problémů chodit

Odkaz ke komentáři

• 0

To cos koupil je ADSL2+ Modem/Router. Odpoj toho tvého starého speedtouche (ale nevyhazuj). Do toho edimaxu zapoj na wan telefonní linku (pokud je port RJ45 neznamená že nelze připojit RJ11). PC zapoj do portu 1-4 ethernetovým kabelem. Pak nastav parametry poskytovatele a Wi-Fi.

Odkaz ke komentáři

• 0
Tak výborně, děkuji sxRiderovi, má thanx ale ještě to po mě typ připojení, mám klasický 2Mb/s od O2 (ADSL), na výběr mám z Kabelový modem, Fixed-IP xDSL, PPPoE, PPTP xDSL, L2TP xDSL, Telstra Big Pond. Netuším...

PPPoE LLC

VPI 8

VCI 48

Login/pass O2/O2

Ale to jen v případě že si vyloučil ten speed touch, jinak by tam měla být i volba DHCP

Odkaz ke komentáři

• 0
Dobrá, zvládl jsem to, ale rychlost je skandální! Stahuju 2kb/s! A to i když je PC vypnutý... Nechápu čím to je, dá se to něják napravit nebo už je to tak, že mi bude stránka nabíhat 2 minutky.

Na PC je rychlost ok? Jak myslíš to i když je PC vypnutý?

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu