Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Asphalt: Urban GT 2

ramalamadingdong

Recommended Posts

Co porad mate s tou grafikou nebutte tak rozmazleni. Hlavni je hratelnost a ten Asphalt mel vzdycky

Hratelnost má dobrou, ale na mobilech! Je to taková náhražka "velkých" her typu F&F (myšleno v dobrém slova smyslu) a právě proto nechápu tenhle jejich krok - nemají s takovým vývojem žádné zkušenosti a chtějí prorazit s typem hry, kterých je celkem dost a podle některých reakcí už lidem začínají lézt krkem (mě to zatím ještě tak nějak baví :) ).

A řekněme si to na rovinu - u takových her dělá grafika minimálně 40% hry, no a když je taková, jako na uvedených screenech, tak bude muset přijít opravdu s něčím hodně, ale opravdu hodně zajímavým. Já tu hru předem nechci odsuzovat, ale fakt si myslím, že by se měli držet svého řemesla, ve kterém vynikají a ne "nosit dříví do lesa".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co porad mate s tou grafikou nebutte tak rozmazleni. Hlavni je hratelnost a ten Asphalt mel vzdycky

Hratelnost má dobrou, ale na mobilech! Je to taková náhražka "velkých" her typu F&F (myšleno v dobrém slova smyslu) a právě proto nechápu tenhle jejich krok - nemají s takovým vývojem žádné zkušenosti a chtějí prorazit s typem hry, kterých je celkem dost a podle některých reakcí už lidem začínají lézt krkem (mě to zatím ještě tak nějak baví :) ).

A řekněme si to na rovinu - u takových her dělá grafika minimálně 40% hry, no a když je taková, jako na uvedených screenech, tak bude muset přijít opravdu s něčím hodně, ale opravdu hodně zajímavým. Já tu hru předem nechci odsuzovat, ale fakt si myslím, že by se měli držet svého řemesla, ve kterém vynikají a ne "nosit dříví do lesa".

Ja gameloftu verim ze to zvladnou na jednicku aspon co se hratelnosti tyce. PSP sice neni hloupy telefon s javou ale proc to nezkusit na vetsi platforme ze? Treba se zaradi mezi vyvojare jednech nejlepsich na psp

Odkaz ke komentáři

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Tak a máme ho tady :) . A jak se povedl?

Je pravda, že jsem k týhle hře byl dost skeptickej a bál se, co z toho vyleze. Ale musim říct, že ta hra má něco do sebe. nebude to asi žádnej trhák, ale najde si svoje příznivce. Jak bych to přiblížil.... když to budu brát z pohledu hráče původního Asphalta na mobilu, tak kromě grafiky téměř nulová změna (a to doslova) - stejný módy, stejná náplň jednotlivých módů (radary, policie - i vrtulník z paralizerem, kterej vyřadí auto z provozu, stejný doplňování nitra, sbírání peněz atd...) - prostě nic novýho pod sluncem. Na druhou stranu hra má perfektní spád, ovládání dostanete do ruky za chvilku....

Co se tuningu týká, tak ten je tam taky spíš okrajovou záležitostí - je ho celkem málo, ale zase něco je tam promakaný. Třeba takovej "bodykit" - nejen, že vám auto "oplastuje", ale rovnou ho polepí suprovejma vinylama, a co je ještě zajímavější, že u dvou aut, konkrétně Mitsubishi Eclipse a Nissan Skyline, jsou to vinyly přímo z filmu F&F (až na to, že ve filmu byl starší model Eclipse).

Grafika.....no.....nakonec to není tak strašný, jako na screenech, dokonce bych řekl že je slušná (modely aut jsou hodně dobrý, okolí tratí je pestrý, ale takový....divný :) ). Horší už je to se zvukama, tady mi připadá, jakoby vývojáři zaspali dobu, nebo zapoměli, že PSP má na víc, než pro všechny auta (a motorky) přiřadit cca 4 druhy zvuku motoru (a ještě k tomu dost divný). O otáčkoměru se sand ani nemá cenu zmiňovat, ten je tam spíš jen jako estetickej doplněk, protože všechny auta, se kterýma jsem jel měli stupnici do 10 000 ot/min. a všechny to točili do maxima :D .

Ale to je jedno, Gameloft zdá se sází na hratelnost a tu Asphalt podle mě má - velkej počet tratí i aut, rychlost, zábava....

Celkově bych o hře řekl, že je to takovej lehkej mix her typu NFSU a Burnoutu.....no prostě Asphalt :) .

Nejsem si zatím úplně jistej, jestli to stojí za nějakých 1300,- (vzhledem k tomu, že je to skoro stejný, jako Java hra za 59,-), ale za stažení to stojí určitě, navíc pro fandy Asphalta na mobilu je to téměř nutnost.

Toť můj názor :) .

A pár obrázků, včetně dvou F&F aut :)

snap156.png

snap157.png

snap158.png

snap160.png

snap163.png

snap169.png

snap175.png

snap176.png

snap177.png

snap180.png

snap185.png

Odkaz ke komentáři

....kdyz jsem byl jeste vlastnikem NDS tak jsem mel tuhle hru a horzne me bavila....a kdybych ji mohl mit stejnmou na psp byl bych hrozne rad,....jinak tuhle hru jsem, jeste nestahl ale verim ze muze byt vazne dobry....;)...na asphaltech se me vzdycky libili ty trate a skoky....takze v nejblizsi dobe stanu...THX Jajarovi za recenci a screeny...diky...;)

Odkaz ke komentáři

Jarare a jakej je teda ten Asphalt? :lol:

Aha, tak já myslel, že snad se nenajde nikdo, kdo ho nezná z mobilu :D.

Tak zkráceně:

Jezdíš závody a snaží se je vyhrávat :lol: . Ba ne, jak říkám, je to takovej mix, třeba k burnoutu se dá přirovnat rychlostí a spádem a takedownama (tady se tomu řáká SMASHED). Jen tady je to trochu rozvinutější, buď jezdíš Elimination, kde musíš zrušit všechny soupeře, nebo jseš "Bandita" (někoho mi to připomíná :D ) a řešíš cajty (máš 3 životy, který ti ubejvaj, když tě sejmou oni), nebo seš cajt ty a řešíš ostatní piráty silnic na čas (něco jako Road Rage u Burnoutu). Potom jsou tam klasický závody, ve kterejch musíš pochopitelně vyhrát, ale jdou po tobě....no kdo asi....zákonodárci v autech - takže NFS Most Wanted, a vrtulníkem - takže NFS Hot Pursuit 2 :D . Během závodů tě fotí radary a dostáváš za to prémie, ale taky si vysloužíš vyšší hledanost.

Hele fakt to zkus, já neřikám, že je to nějaká mega extra super hra, ale určitě si nezaslouží zavrhnout :wink: .

....kdyz jsem byl jeste vlastnikem NDS tak jsem mel tuhle hru a horzne me bavila....a kdybych ji mohl mit stejnmou na psp byl bych hrozne rad,....jinak tuhle hru jsem, jeste nestahl ale verim ze muze byt vazne dobry....;)...na asphaltech se me vzdycky libili ty trate a skoky....takze v nejblizsi dobe stanu...THX Jajarovi za recenci a screeny...diky...;)

Jasně skoky tam jsou taky :) . jestli tě to na NDS bavilo (nehrál jsem, ale počítám, že výrazný změny nebudou), tak na PSP si to určitě stáhni, nebudeš litovat.

Odkaz ke komentáři

Nahodou sem nasel uhledne zabaleneho asphalta (asi 85 MB)...

Zapnul - hmm pekna pisnicka ale uz nekde byla (burnout revenge) no nic, de se zavodit. Nastalo 5 minut prokousavani se vyberem aut, samy hnusny az na micibuši, trochu ho ohakl (ta sama pisnicka hrala po 4!) Vybral si zavod (mapa vsech trati az napadne pripominala Burnout Legends). Sem ve hre - grafika je celkem hnusna a pokud jste predtim hrali dominator budete muset stravit zhruba 10 minut na zachode :lol: Pocit ze zavodu je jaksi kousavy (zetra to skusim v *.isu), fyzikalni engine nevyspitatelny (nekdy ho tuknete a on udela 360ku ve vzduchu, jindy ho silou narvete do svodidel a on vas jeste predjede - fuj), policie slaba - minimalne ze zacatku, neni treba se ji bat. Nitro je pekne resene. Stupnovanim (proste nekolikrat za sebou zmacknete nitrovaci tlacitko a pak jedete rychleji). Konec zavodu. Opet ta sama pisnicka (je tam vubec jina?) Otvirate novy trate, auta, kyty ad..

Celkove? Prekvapeni. Ovsem cekat sracku a dostat prumer ci chcete-li lehky nadprumer, neni prave orechove. Ale za 85 MB stoji :wink:

Odkaz ke komentáři

Nahodou jak uz jsem psal nekde tady na foru. Hra sice neprinasi zadne graficke orgie a fyziky je v ni asi jako v Rimmerovi sarmu ale hratelnosti je to stary dobry Asphalt ktery me nuti porad hrat zavody, vyhravat kove a kupovat auta. Bude to asi muj prvni shit ktery projedu

Odkaz ke komentáři

Nahodou jak uz jsem psal nekde tady na foru. Hra sice neprinasi zadne graficke orgie a fyziky je v ni asi jako v Rimmerovi sarmu ale hratelnosti je to stary dobry Asphalt ktery me nuti porad hrat zavody, vyhravat kove a kupovat auta. Bude to asi muj prvni shit ktery projedu
JJ presne tak, ale kdyz to hraju mam podivny pocit. Jako kdybys jedl dort a pak si mazal po obliceji hovna - a ono by ti to porad jistym zpusobem chutnalo :)
Odkaz ke komentáři

Jarare a jakej je teda ten Asphalt? :lol:

Aha, tak já myslel, že snad se nenajde nikdo, kdo ho nezná z mobilu :D.

Tak zkráceně:

Jezdíš závody a snaží se je vyhrávat :lol: . Ba ne, jak říkám, je to takovej mix, třeba k burnoutu se dá přirovnat rychlostí a spádem a takedownama (tady se tomu řáká SMASHED). Jen tady je to trochu rozvinutější, buď jezdíš Elimination, kde musíš zrušit všechny soupeře, nebo jseš "Bandita" (někoho mi to připomíná :D ) a řešíš cajty (máš 3 životy, který ti ubejvaj, když tě sejmou oni), nebo seš cajt ty a řešíš ostatní piráty silnic na čas (něco jako Road Rage u Burnoutu). Potom jsou tam klasický závody, ve kterejch musíš pochopitelně vyhrát, ale jdou po tobě....no kdo asi....zákonodárci v autech - takže NFS Most Wanted, a vrtulníkem - takže NFS Hot Pursuit 2 :D . Během závodů tě fotí radary a dostáváš za to prémie, ale taky si vysloužíš vyšší hledanost.

Hele fakt to zkus, já neřikám, že je to nějaká mega extra super hra, ale určitě si nezaslouží zavrhnout :wink: .

Jasně skoky tam jsou taky :) . jestli tě to na NDS bavilo (nehrál jsem, ale počítám, že výrazný změny nebudou), tak na PSP si to určitě stáhni, nebudeš litovat.

...jo tak diky za radu akorat tedka mam vycerpany stahly data takze nic...:(...ale urcite stahnu..;)

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu