Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Far Cry 2


L4DIK

Recommended Posts

Čau, mam problem s touhle hrou. Kdykoli ji zpustim, začne mi blikat šíleně obraz, tak moc že je to nehratelný. Momentálně hraju na staré TV, kde je zapojení přes scart ale jiné hry běžej normálně v pohodě. Ještě čekam než se mi vrátí monitor z opravy a vyzkoušim to přes HDMI ale docela mě to znepokojuje. Nějaký nápady, co s tim? Dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak na mojí TV frenkvence nastavovat nejde. Je to strašná šunka od Sony nějaká stará. Doufam, že to vyřeší Full HD monitor až se vrátí z opravny. Pokud ne, mam problem. Všimnul sem si, že to blikání začne už když instaluju hru. Jakmile se prostě začne pracovat s obsahem z Blue-Ray, obraz zhasne a nějak se zřejmě něco přepne a mě to začne blikat. (vpravo nahoře se mi znova objeví ikonka AV, přitom ta se tam má objevit jen při přepínání z TV na PS3 a potom v průběhu pouštění her už ne - jinde to nedělá a ani obraz nikde takle neblbne)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ok, tak problem vyřešen - novej full HD monitor se chová naprosto normálně a nic nebliká :-) Ale mam tu další dotaz... Vyhovuje vám sensitivita ve Far Cry 2 ??? Nějak nemůžu přijít na to, jak to nastavit. Protože je to fak šílený. Je hrozně malá i na maximální nastavení a když teda stickem hnu hodně do strany tak zas uplně přehnaně velká. Nedá se to srovnat např. s COD4, kde je naprosto perfektní a hraju na High

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 1 month later...

Zdravím všechny hráče PS3. Má tady někdo z vás Far Cry 2 a hraje ji Online? Hru hraju jen s pár Čechama, tak bych chtěl rozšířit CZ FC2 komunitu. Hra sice nepodporuje klan, nebo hrani Ranket her s kámošema, ale jde to obejít. Když se sejdem s kámošema, je to o hodně zábavnější.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Po grafický stránce skvělý. Akce je tam taky hodně. Hra je ve stylu GTA, kdy si někam dojedete pro úkol a pak ho většinou na druhé straně mapy plníte. Dostat se na místo plnění, vám znepříjemňují náhodné hlídky nepřátel, které nejsou líní jet za vámi dokud vám nerozstřílí auto. Bohužel mi to po půlce hry přijde stereotipní. Je zde spousta vedlejších misí, hledání konfliktních diamantů. Mapy jsou rozlehlé. Africké prostředí je skvěle udělané. Džungle pozvolna přechází do savany a pouště. Žádné násilné přechody. Celkově sem moc spokojenej. Navíc se to to teď prodává v bazarech kolem 1OOOKč. Hra má i výbornej mulťák.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 4 months later...

Cau,

mam mensi problem s touhle hrou,snad nekdo poradi.

Mam odehrano 46% a delam misi,kdy musite s velkou lodi dojet po rece nekam do pristavu.tu lod ridi zenska nevim jak se jmenuje ale to je jedno.Vsechny zlikviduju cestou to je ok,ale problem je ze kdyz ta lod zastavi v pristavu tak me se ukaze na mape ve meste jiny misto kam mam jit ale ja uz k nemu nedojdu.Nemam uz totiz ty leky na tu malarii nebo co to ma za nemoc:-)Proste jenom tam padnu,obrazovku mam celou bilou,slysim jak moje postava dycha ale nic se nedeje.Proste ani nezemre,nechal jsem ho tam valet 10 minut a taky nic:)

A nejvetsi problem je ze ja hraju vsechny hry na jeden save,takze se me to nechce delat od zacatku,to bych to radeji vyhodil z okna:D

Dik vsem za nejakou radu:!:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak rika sasa.lohr,vubec nikam nedojdu.Vcera v noci se me podarilo dostat se na to misto v tom meste a dokonce je v tom baraku doktor,kterej vam da misi a rekne ze kdyz ji splnite tak dostanete ty leky az potom:cheesygrin:.A to je konec pac potom vyjdu na ulici a death:)

zkusim te hodit ten save ale nevim jak na to,musim to napred procist:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 5 months later...
  • 5 months later...

FC2 je rozhodně hodně povedená hra,která ovšem není pro každýho hráče. Určitě ne pro někoho,kdo upřednostňuje hlavně lineárnější a "tunelový" FPS typu Call of Duty 4 / Killzone 2. Takovýho hráče otevřenost výborný hry Far Cry 2 asi nikdy nezaujme a nenadchne, tady se holt "co vystřel,to zásah do oka mezi 8 a 9 řasu" nebo "mise na každým rohu a nepřítel za každým rohem", nekoná a to je asi ten největší zádrhel,který zatvrzelým "tunelářům" není po chuti...čest vyjímkám ;) Ale je to jejich boj, já se u hry bavím doslova královsky, tak jako jen u málokterýho singlu u FPS. Singl v Call of Duty je plný akce a napětí zabalený do skvělýho vizuálního kabátu. V Bad Company jsou akce a napětí navíc promíchaný s pořádnou dávkou humoru a taktéž hozený do sakra pohledný grafiky. A co Far Cry 2?

Far Cry 2 ani jednu z výše vypsaných vlastností nepostrádá. Tuhle výbornou, skvěle hratelnou a úžasně vypadající hru hraju už kolem 55 hodin čistýho času a jsem sotva na 60% hry. Nuda? Ani omylem. Akce? Je jí plno,jen si jí umět najít. Napětí? Dalo by se vyloženě krájet. Humor? Pokud by čůrající protivník tušil,že mu na jeho rodinný klenot (z křoví na protějším kopci) míří moje odstřelovačka,do smíchu by mu nejspíš nebylo, ale já se můžu při pohledu na přerušovaný čůrek (trable s prostatou?) smíchy potrhat :cheesygrin:

Pokud jde o pomalejší postup a cestovaní,v tom žádný problém nevidim,právě naopak. Takováhle hra mi na PlayStation 3 (a herní scéně celkově) hodně chyběla a proto se většinu času proháním po svých,takže si to "nudný" cestování ještě dobrovolně prodlužuju ;) Mám na dvou obřích mapách ve Far Cry 2 odježděno (nepočítám-li využívání hromadný dopravy) cca.150 km,v nohách nějakých 200 km a při troše toho plácání se ve vodě jsem zjistil,že mám v pažích dobrý 2 kilometry...ovšem odměnou mi jsou naprosto úžasný scenérie a detaily,který "herním sprinterům",kteří hru po 6ti hodinách zmatenýho pobíhání mezi nepřátelskýma stanovištěma hodili do skříně, unikají :roll:

A pokud jde o všeobecně nejdiskutovanější plus hry,tj. o grafiku a ozvučení,to snad nepotřebuje komentáře. Nádhera je vcelku adekvátní výraz pro to,co se "vykresluje" na obrazovce. Takhle živoucí krajina se nevidí každý den a na PS3 patří grafika FC2 bezpochyby k tomu nejlepšímu,co nám tahle fešanda z Japonska zatím předvedla. Se solidně seřízeným obrazem na TV (viz.několik mých in-game záběrů) je Far Cry 2 opravdu zážitek s velkým "Z".. Jsem skutečně zvědavý,jaký vizuální kouzla na nás vytasí Crysis 2 ;)

At' sluncem sužovaná savana nebo stín poskytující džungle,vždycky je na co koukat..

24-0859253082T.jpg

24-1052232657T.jpg

Východy a západy slunce jsou prostě okouzlující. Kdo tohle "může",ten bude

u FC2 (pohraje-li si pořádně s nastavením svojí HD telky) doslova v sedmým nebi ;)

24-1054426891T.jpg

Nalezený nebo misí získaný diamanty je vhodný vložit do rozšíření svýho arsenálu a do řady

vylepšení. Postupem času si na Vás pronásledovatelé vylámou zuby...2-3 rány a je po problému :)

24-0907259620T.jpg

Jen stěží se něco vyrovná troše toho plížení a spolehlivý odstřelovací pušce :hide1:

24-0909315659T.jpg

Kdo má veliký potíže s orientací, je nevyrovnaný a u her často chytá "nerva",ten by se měl hře Far Cry 2 pro jistotu

velkým obloukem vyhnout :cheesygrin: Ostatním hráčům poskytnou ukazatele na rozcestích i stará dobrá mapa,řadu

tolik potřebných informací pro úspěšný pokračovaní v tomhle úžasným a krásným přespolním orientačním běhu ;)

24-0933458965T.jpg

Podobným obydlím, kde může hrdina složit hlavu (a uložit hru) by se ve Far Cry 2 vyhýbal jen naprostý šílenec..

Nejen,že návštěva chatrče dokáže doslova zachránit virtuální život a postupem času se stává i zdrojem munice,

ale hlavně Vám pravidelný návštěvy ušetří spoustu času a zabrání případnýmu budoucímu rvaní si vlasů z hlavy ;)

24-0914374218T.jpg

Moc spolu nepokecáte,ale trápit Vás to nemusí...brzy přijde doba,kdy si budete přátelsky mávat jen stěží.

Každá postava má svůj vlastní "život" - FC2 je po technický stránce opravdová perla, plná sympatických detailů ;)

24-1107054281T.jpg

A jde se chrnět :wohow:

24-1109035076T.jpg

U hraní Far Cry 2 se náramně bavím a dokonce celou dobu (pro ovládání vozidel / lodí) využívám tolik "kritizovaný" pohybový senzor v Dualshocku, který tady v tý gamesce funguje naprosto skvěle a zážitek z hraní ještě víc prohloubí.

Nejvíc mě na Far Cry 2 asi dostalo to,když se zhruba ve 45% hry (po parádně udělaný písečný bouři) otevřela další,stejně obrovská a snad ještě pohlednější mapa než je ta na který hráč začíná svojí honbu na smrdutýho kojota,který Vás na začátku hry nechal milostivě naživu. Opravdu příjemný překvapení..

Prostě hru si nemůžu vynachválit,co víc říct. Jde jen o to jak člověk na FC2 pohlíží, jak moc se vžije do role onoho hrdiny a zda se věnuje "zbytečnosti" s názvem - hledání diamantů ;) Ti co si při příchodu hry na trh stěžovali na častý útoky, nemožnost pohybovat se nenápadně aniž by je někdo zmerčil nebo na vystřílení celýho zásobníku na jednoho protivníka, tak těm bych vřele doporučil se na sběr diamantů (nákup zbraní,vylepšování jejich odolnosti a účinnosti, zlepšení "neviditelnosti", posílení lékárničky atd, atd..) pořádně zaměřit. A hlavně nezapomenout z hlavy vypustit pobíhání po mapě alá Unreal Tournament, Killzone, Counter Strike, Call of Duty a Rambo :)

S trpělivostí a pomalejším obezřetným postupem, s výměnou diamantů za lepší vybavení a zvyšování spolehlivosti zbraní, s využíváním sejvovacích domků a veřejný dopravy pro pohyb do vzdálených míst na mapě, s pomocí velkýho manévrovacího prostoru a plánování při výběru misí (míň se naběháte) nebo s postupnou léčbou malárie a lepšící se kondičkou se z Far Cry 2 stává naprosto skvělá, zábavná a napínavá hra,která je navíc zabalená do jedný z těch nejpohlednějších grafik v historii videoher..

Jediná větší "vada" na kráse je zbytečně rychlý znovuobjevování se nepřátel na dobitých pozicích,ale to je věc,která se dá brát s nadhledem - není-li ovšem hráč vyložený nervák :cheesygrin: Stačí jen rychle základnou projet nebo jí jednoduše obejít,.

Ovšem co mě na Far Cry 2 zaujalo úplně nejvíc (pominu-li okouzlující audiovizuální stránku a napínavý singl),tak to je ten neskutečně chytlavý EDITOR MAP do on-linu. Opravdu senzační záležitost,u který jsem strávil už nějakou tu hodinku, přesněji pár set hodin..

Má-li někdo chut a čas mých několik výtvorů vyzkoušet,tak at' se v hlavním FC2 menu podívá do Map Community. Stačí najet na Download New Map, potom na Custom Map Search a do Published By zadat mojí on-line přesdívku Plejstik3__czech. Mapy nesou názvy: GANG WAR AFRICA, FOREST BATTLE, MEDIEVAL CASTLE, BATTLE OF PUEBLO a BATTLEFIELD 1979..

No,o Far Cry 2 by se dalo v superlativech hovořit ještě dlouho,ale jelikož nechci mít nikoho z tý trpělivější části čtenářů na svědomí,tak svůj příběh o týhle výtečný hře pomalu zakončím ;) Příběhová část ve Far Cry 2 se pro mě (po zjištění řady důležitých detailů) stala doslova královsky zábavnou a jsem rád,že jsem se konečně k tý dříve zanedbávaný a hodně podstatný části hry vrátil.

Kdo říká,že je Far Cry 2 nuda, hra o ničem, která promarnila šanci a od který (po 5 hodinách hraní) čekal mnohem víc bla,bla,tak at' nejdřív zkusí hledat chybu u sebe a ve svým přístupu k hraní ;) Kdoví,možná na druhý pokus objeví to kouzlo,který hra Far Cry 2 ukrývá..

Použiju větu z animovanýho hitu Shrek a trochu jí pozměním - Far Cry 2 je jako cibule. Ne,v žádným případě nesmrdí :cheesygrin: Cibule,podobně jako zlobr Shrek má svý vrstvy a stejný je to i s hrou Far Cry 2. Záleží jen na každým z nás kolik "vrstev" je ochotný oloupat. Když si čtu příspěvky k tomuhle tématu (kdekoliv na internetu),tak vidím,že hromada hráčů zůstala jen u tý slupky a potom cibuli zahodila. Ale naštěstí se našla i řada těch, kteří si s loupáním dali trochu víc práce a toho co objevili určitě nelitujou ;) Já rozhodně nelituju ani v nejmenším a těším se na případný pokračování...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koukám že tě hra okouzlila. A chtěl bych tě požádat , jelikož mám asi stejnou TV (LE32R86BDX) o ty parametry nastavení obrazu. pořád se mi nedaří to vyladit tak aby se na to dalo nějak koukat. Buď je to moc tmavé , nebo světlé atpd...( to je zatím asi jediný důvod proč to nějak nehraju, nemám z toho ten požitek). Dík.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj. Je to tak,hra Far Cry 2 mě okouzlila a to jak vizuálně,tak hratelnostně ;) Koukám na označení Tvý TV a máš opravdu mojí modelovou řadu,jen o něco menší úhlopříčku..já mám 102ku. Nezaručuju Ti,že to bude vypadat stejně u Tebe jako u mě,ale teoreticky to možný je ;)

Takže nastavení obrazu k Far Cry 2 je následující:

Přepnout na režim HRY a vrátit se na nastavení obrazu..

27-0212008097T.jpg

Režim - Standartní (dynamický je nefunkční)

Kontrast - 90

Jas - 57 (45 pro čas od večera až do svítání. Noc potom vypadá opravdu jako noc a pokud není zataženo,tak je obloha krásně černá - žádná šed' kdy je vidět jako ve dne,takhle já si při hraní singlu nebo on-linu nikdy "nepomáhám",to přenechám jiným hráčům :) Na obloze nechybí spousta zářících hvězd s plujícím měsícem a samozřejmě není téměř "vidět na krok",ale to jen zvyšuje napětí, prohlubuje prožitek a o to jde u her především ;)

Ostrost - 95

Barvy - 78

Odstín - 45/55

Teplota barev - Studené barvy 2

Podsvícení - 9 až 10

DNIe - Zapnuto

Podrobné nastavení..

Nastavení černé - Vysoké

Dynamický kontrast - Střední

Gamma - plus 2

Vyvážení bílé..

Posun červené - 15

Posun zelené - 12

Posun modré - 10

Více červené - 18

Více zelené - 28

Více modré - 12

Nastavení barev..

Růžová - 12

Zelená - 25

Modrá - 18

Bílá - 28

...plus v menu hry samotný je položka,kterou lze ještě poupravit prosvětllení/ztmavení výsledný scény. Tuhle položku mám nastavenou od středu směrem vpravo o myslím + 5 stupnů. Závěrem snad jen dodám,že od TV sedím ve vzdálenosti cca. 3 až 3,5 metru,což je pro mě optimální vzdálenost,kdy už u her neregistruju žádný "zoubky" (vidím jen pěknou a vyhlazenou grafiku) a náramně si hraní užívám ;)

Snad jsem Ti trochu pomohl a na hraní Far Cry 2 se ted' budeš vyloženě těšit a dobře se u hry bavit. Pokud ne,na trhu je spousta dalších podobně kvalitních (i když ne tak rozsáhlých) titulů. Pro zajímavost snad ještě přihodím neherní nastavení obrazu (foto, hudba, filmy, internet..) pro Cross Bar Menu a letím zase o dům dál ;)

27-0228524983T.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu