Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Facebook.cz

Rixcz

Recommended Posts

Jasně já neříkám, že to musí být profil s pravými osobními údaji, ale většina lidí to tak má a o tom taky facebook je. Osobně se mi facebook moc nelíbí lepší se mi zdá třeba myspace, ale facebookem jsou lidi prostě posedlí a vyhrává hlavně kvůli více dostupným jazykům.

Edit: Nechápu proč se třeba musí vyplňovat vůbec nějaký jméno. Lepší by bylo mít to jako nepovinný údaj a bylo by to podle mailu nebo nicku to by bylo daleko lepší řešení pro lidi co nechtějí zveřejňovat osobní údaje.

Taky jsem dlouhou dobu byl odpurce - ale byla to spise poza. Nekolik lidi mne ,,ukecalo" a ja zjistil, ze jsem byl odpurce uplne zbytecne.

Nechapes, proc se tam musi vyplnovat jmeno? Tak to nechapes podstatu facebooku - vyplnuje se, protoze facebook je tvoje prezentace, kazdy te na nem najde.. Najdes tak sve stare kamose z dectvi (treba i ze skolky), ktere na tebe maji prave treba MAXIMALNE JEN TO jmeno... Je to cela filosofie facebooku. Kdyby to bylo podle mailu nebo nicku, bylo by to uplne o nicem.

A ted mam par dotazu ja:

1) proc nechces zverejnovat udaje? Pokud je nekdo chce, tak si je stejne dohleda.. To mi ver. Treba na kazde policejni sluzebne, ma kazdy sebehloupejsi policajt pristup ke vsem informacim o tobe (rodne cislo tebe a tvych rodicu, fotografie tebe a rodicu z OP, cislo OP.. proste vse, na co si vzpomenes). A pokud si myslis, ze zjisteni takovych informaci je nejaka detektivka, tak se mejlis :) Navic, to jmeno na fb sdelujes stejne jen kamaradum. Na FB je pomerne kvalitni nastaveni opravneni, takze nikdo nepovolany nemusi videt nic jineho, nez tvoje jmeno.

2) Nuti Te snad nekdo zadavat si tam prave jmeno? Alespon takovych 50% lidi tam ma hovadiny - tak si je tam zadej take a neotravuj ;)

3) Za sve jmeno se stydis? Nebo co na nem povazujes za osobniho? Stejne tu za par let bude (jen) ipv6 a pak budou IP adresy prirazeny ke konkretnim osobam (neco jako obcanky), takze anonymita skoro vymizi a pak klidne budes moci psat jmenem - vyjde to nastejno :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 61
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejvíc přispívající

Nejvíce příspěvků v jednom dni

Nejvíc přispívající

4Freeman: FB je relativne dobry diky cileny reklame....stejne jako na googlu adsense...zobrazi se ti jen ty polozky o ktery se (vice men) zajimas.....co se myspace tyce...jezis...to snad ne...nejsem ani tak starej, ale myspace boom si docela jeste pamatuju, kdy tam 90% lidi okolo me co melo net muselo byt....

jak je uz xkrat napsano, nikdo nikoho nenuti tam mit ucet...at uz s pravym ci jinym jmenem/nickem...co se tyce komunity....tak mam par znamych po celym svete co se nemaji permanentni pristup k netu a FB je vyborna platforma pro komunikaci v tomhle pripade, kdy oni se na chvili pripoji, nahodej fotografie z cest atd...prsknou ti neco na zed a zase na chvili konec...

spis mi prijde, ze je dnes v mode komunitni site pomlouvat a bejt radoby tvrdej odpurce

Odkaz ke komentáři

Taky jsem dlouhou dobu byl odpurce - ale byla to spise poza. Nekolik lidi mne ,,ukecalo" a ja zjistil, ze jsem byl odpurce uplne zbytecne.

Nechapes, proc se tam musi vyplnovat jmeno? Tak to nechapes podstatu facebooku - vyplnuje se, protoze facebook je tvoje prezentace, kazdy te na nem najde.. Najdes tak sve stare kamose z dectvi (treba i ze skolky), ktere na tebe maji prave treba MAXIMALNE JEN TO jmeno... Je to cela filosofie facebooku. Kdyby to bylo podle mailu nebo nicku, bylo by to uplne o nicem.

A ted mam par dotazu ja:

1) proc nechces zverejnovat udaje? Pokud je nekdo chce, tak si je stejne dohleda.. To mi ver. Treba na kazde policejni sluzebne, ma kazdy sebehloupejsi policajt pristup ke vsem informacim o tobe (rodne cislo tebe a tvych rodicu, fotografie tebe a rodicu z OP, cislo OP.. proste vse, na co si vzpomenes). A pokud si myslis, ze zjisteni takovych informaci je nejaka detektivka, tak se mejlis :) Navic, to jmeno na fb sdelujes stejne jen kamaradum. Na FB je pomerne kvalitni nastaveni opravneni, takze nikdo nepovolany nemusi videt nic jineho, nez tvoje jmeno.

2) Nuti Te snad nekdo zadavat si tam prave jmeno? Alespon takovych 50% lidi tam ma hovadiny - tak si je tam zadej take a neotravuj ;)

3) Za sve jmeno se stydis? Nebo co na nem povazujes za osobniho? Stejne tu za par let bude (jen) ipv6 a pak budou IP adresy prirazeny ke konkretnim osobam (neco jako obcanky), takze anonymita skoro vymizi a pak klidne budes moci psat jmenem - vyjde to nastejno :)

Podstatu facebooku znám dost dobře, ale nechápu proč by nemohl být i pro anonymní uživatele. To co jsi napsal o osobnich informacich je blbost, protože na nějakým úřadě jsou informace "tajný" (nemyslím tím že by se nedali nějak získat všechno jde) narozdíl od nějakýho internetovýho serveru kam si je dobrovolně napíšu. Jak jsi psal o hledání přátel, tak ano o tom by facebook měl být, ale co když se chci jen zůčastnit diskuzí nebo pokecat s lidma z CF anonymně? Na tohle nepotřebuju vyplňovat spoustu osobních informací a je pravda, že na tohle vlastně nepotřebuju ani facebook (byl to jenom příklad).

Teď k tvým dotazům:

1) Část už jsem napsal výše. Nevim jak můžeš tvrdit, že nastavení nějakého oprávnění je kvalitní. Když vezmu třeba událost jak z nějakého serveru (myslím že libimseti.cz) unikly fotky ze zaheslovaných složek, tak proč by se tohle nemělo stát třeba na facebooku?

2) Nechápu čím tě tímhle otravuju. Když už si tam můžu zadat nějaký blbosti, tak nevim proč by tam nemohla být možnost nevyplňovat jméno vůbec, protože ve výsledku je to úplně stejný.

3) Za své jméno se nestydim, ale nevidim důvod proč ho někde jen tak zveřejňovat. To, že se chci připojit na facebook neznamená, že chci hledat nějaký lidi, ale jak už jsem psal, třeba jenom využít jiný funkce. Když se registruju třeba sem na CF chce to po mě snad jméno? Když vemu například někoho, kdo uploaduje warez na net (neříkám, že je to můj případ) má to snad dělat pod svým jménem? IPv6 sem teď nepleť to si povíme za těch pár let.

Odkaz ke komentáři

Podstatu facebooku znám dost dobře, ale nechápu proč by nemohl být i pro anonymní uživatele. To co jsi napsal o osobnich informacich je blbost, protože na nějakým úřadě jsou informace "tajný" (nemyslím tím že by se nedali nějak získat všechno jde) narozdíl od nějakýho internetovýho serveru kam si je dobrovolně napíšu. Jak jsi psal o hledání přátel, tak ano o tom by facebook měl být, ale co když se chci jen zůčastnit diskuzí nebo pokecat s lidma z CF anonymně? Na tohle nepotřebuju vyplňovat spoustu osobních informací a je pravda, že na tohle vlastně nepotřebuju ani facebook (byl to jenom příklad).

Teď k tvým dotazům:

1) Část už jsem napsal výše. Nevim jak můžeš tvrdit, že nastavení nějakého oprávnění je kvalitní. Když vezmu třeba událost jak z nějakého serveru (myslím že libimseti.cz) unikly fotky ze zaheslovaných složek, tak proč by se tohle nemělo stát třeba na facebooku?

2) Nechápu čím tě tímhle otravuju. Když už si tam můžu zadat nějaký blbosti, tak nevim proč by tam nemohla být možnost nevyplňovat jméno vůbec, protože ve výsledku je to úplně stejný.

3) Za své jméno se nestydim, ale nevidim důvod proč ho někde jen tak zveřejňovat. To, že se chci připojit na facebook neznamená, že chci hledat nějaký lidi, ale jak už jsem psal, třeba jenom využít jiný funkce. Když se registruju třeba sem na CF chce to po mě snad jméno? Když vemu například někoho, kdo uploaduje warez na net (neříkám, že je to můj případ) má to snad dělat pod svým jménem? IPv6 sem teď nepleť to si povíme za těch pár let.

Blbost? Kdyby facebook chtel cislo OP nebo RC, tak nereknu, ale jmeno je dle tebe tajne? Jake dost osobni info chce? Premyslim... Jeste tak mozna adresa a datum narozeni je povinne, zbytek jsou nepovinne veci. Adresu a datum narozeni zadavas do kazdeho eshopu a tam ti to zneuzitelne neprijde? Ale dobre.. A co ti tak brani tam zadat libovolne datum narozeni a libovolnou adresu? Nechapu... Pak anonymni budes.

1) Ano, stat se to muze, ale to pak nemuzes pouzivat internet, resp. nemuzes s nim nic sdilet. Nesmis vyhledavat na Google, nesmis mit u nej mail atd.. Jen si vem, co vse se da ziskat z historie hledani nebo z mailu - co kdyby to uniklo? To je to same.. Tohle nemuzes tak resit. A ze uniknou moje fotky z nejakych party nebo snad moje datum narozeni? Ale boze, to muze uniknout i z alza.cz, kde nakupuju (a tam k tomu maji pristup i cesti admini, kterym vubec neverim). A co kdyby uniklo neco dulezitejsiho? To se stat nemuze, protoze mam rozum a nedavam tam nic tajneho... A ne, datum narozeni mi neprijde tajne, jen je neverejne (proto ho nemam tady, ale proto ho klidne zadam do fb).

2) Tomu se rika obchodni politika. Ano, fb vydelava a anonymni useri jsou mu vicemene k nicemu.

3) Ale prosimte. Je rozdil mit ho v systemu a zverejnit neco. Ano, je tu moznost, ze se bezpecnostni system prolomi a opravdu se data zverejni.. Ale to preci nelze brat, ze je tve jmeno verejne...

ad. ten upload warezu - klidne to pod svym jmenem delat muzes, klidne to muzes delat pod jinym jmenem, ale nic to nedokazuje ;) Nick/alias/jmeno si muzes zadat jake chces (tak nechapu, proc to na fb neudelas, jen z principu - poza), takze to neni zadny udaj, ktery by se dal pouzit jako dukaz.

EDIT: Navic uz ted jsi verejny - nejsi pod proxy, nechavas tu logy IP adresy - co kdyby se ochrana vBulletinu prolomila a tva ip adresa by se zverejnila, pak neni problem zavolat tvemu ISP, ze jsi udelal nejaky prusvih a moc rad vysoli tve jmeno, to mi ver (zrovna u tveho ISP.. da-li se to tak nazyvat, to plati ;) )

Odkaz ke komentáři

Jak říkáš, tak jméno neni nějaký moc osobní údaj, který nikdo nesmí znát, ale čím víc ůdajů o sobě někde zanecháš, tím víc jsi pak dohledatelný. Nesouhlasím s tím, že bych nesměl používat freemaily, protože pokud jsou používány anonymně a nemáš tam žádnou spojitost, tak nevim co by se tim dalo zjistit. Mail který používám mám na soukromé doméně, která neni registrovaná na mě (jenom tak pro info).

Nesnažím se o to být neveřejný (to by vypadalo jinak)!!! Jenom nerozhazuju svoje osobní informace jen tak na netu. Zřejmě sis už zjistil jaký mám internet, ale pokud si myslíš, že podle nějaký sdílený IP je něco dohledatelný, tak si to mysli dál, ale já jsem vklidu. Možná to normálně platí, ale já jsem si jistý, že mě těžko někdo dohledá (i když se nesnažim být "tajný"). Je fakt, že si nikdy nemůžu být stoprocentně jistý, že mě nikdo nepráskne, ale v případě, že mám dobrý kontakty s vedením je ta jistota dost velká.

Odkaz ke komentáři

Jak říkáš, tak jméno neni nějaký moc osobní údaj, který nikdo nesmí znát, ale čím víc ůdajů o sobě někde zanecháš, tím víc jsi pak dohledatelný. Nesouhlasím s tím, že bych nesměl používat freemaily, protože pokud jsou používány anonymně a nemáš tam žádnou spojitost, tak nevim co by se tim dalo zjistit. Mail který používám mám na soukromé doméně, která neni registrovaná na mě (jenom tak pro info).

Nesnažím se o to být neveřejný (to by vypadalo jinak)!!! Jenom nerozhazuju svoje osobní informace jen tak na netu. Zřejmě sis už zjistil jaký mám internet, ale pokud si myslíš, že podle nějaký sdílený IP je něco dohledatelný, tak si to mysli dál, ale já jsem vklidu. Možná to normálně platí, ale já jsem si jistý, že mě těžko někdo dohledá (i když se nesnažim být "tajný"). Je fakt, že si nikdy nemůžu být stoprocentně jistý, že mě nikdo nepráskne, ale v případě, že mám dobrý kontakty s vedením je ta jistota dost velká.

mail mam take na svoji domene, ktera neni na me jmeno (jenom tak pro nfo) a nevidim na tom nic zvlastniho...

Ano, myslim si, ze dle sdilene IP dohledatelny jsi. Je videt, ze jsi, z toho co jsem psal, nepochopil, co mam na mysli. V klidu byt muzes - provider ale dal vesele loguje vsechny sve klienty (je to ze zakona, takze musi :) ) A mohu Te uklidnit, ze kdybych chtel znat tve prave jmeno, tak mi staci zavolat tvemu ISP (spravci) a rici, ze tu na tebe mam trestni oznameni, ze dne toho a toho jsi stahoval odtud a odtud a ze chci vedet jmeno a bud si jisty, ze mi ho vyda a bude soupat nohama - ano, opravdu, takhle jsou provideri posrani a vydavaji jmena svych zakazniku. Jestli neveris, sam si to zkus. Staci k tomu chaba znalost socialniho inzenyrstvi a 90% ISP (a zpravidla ten typ, u ktereho jsi ty) ti vykeca jmeno koho budes chtit. Porad si myslis, ze sdilena IP te odstini od vseho? Mysli si to dal, ja VIM sve :) A ze se znas s vedenim je samozrejme plus, avsak nikdo si trestny cin neveme na triko misto tebe, tak si pis, ze v takovem pripade se poserou i ti nejsilnejsi - navic v tak velke siti urcite neznas vsechny spravce a pokud ano, tak to neni nic zvlastniho :)

A jeste neco - zajimam se o pocitacovou bezpecnost, take si davam pozor na kradeze identit, take jsem paranoidni... ale jsem zdrave paranoidni - ty uz moc ne, tak si davej bacha, at se z toho treba nezcvoknes :)

A porad nechapu, proc je pro tebe takovej problem zfalsovat pozadovane info na fb...

Odkaz ke komentáři

Jak jsem říkal, nejsem nijak "tajný" takže pokud máš znalosti v PC oblasti moje jméno by jsi asi zjistil. Nevim kolik toho víš o mé síti, ale jenom tak pro info je to sdružení a o tom logování klientů máš asi chybné info. Když si zavoláš třeba na UPC, řekneš že někdo něco udělal, tak to jméno dostaneš jak jsi psal stačí znalost sociálního inženýrství. V každých sítích to ale takhle nechodí. Mám zkušenost třeba s jednou sítí (nejsem v ní) kdy někdo stahoval warez a správce sítě dostal mail. Správce řekne, že neví kdo to byl a je to vyřešený. Žádnej zákon o povinným logování nebyl. Vím, že se to navrhovalo, ale nevím o tom, že už by něco takovýho platilo (pokud ano klidně mě informuj ja se o to teď moc nezajímal). Pokud by už takový zákon platil, tak nevim jak moc by se to týkalo takových sítí které jsou jako občanské sdružení. Nejsem právník a ani nemám znalosti právníka, takže na tohle odpověď nemám.

Nevím nic o tom, že bych nebyl zdravě paranoidní, takže se neboj z toho se nezcvoknu :)

Proč je pro mě problém dát na facebook nepravé údaje? Nic jsem o tom nepsal, že by to byl problém jenom jsem říkal, že je to stejný jako kdyby se to nemuselo vyplňovat.

Asi už jsme se dostali trochu mimo téma, takže pokud máš zájem probrat tyhle věci jinde (jabber...) klidně můžem, pokud ne, tak tu diskuzi asi ukončíme, protože FB už se to moc netýká.

Odkaz ke komentáři

Nemam, nechci, nezajima me kdo je zrovna na hajzlu nebo kdo je se svym milackem ani me nebavi procitani zbytecnejch komentaru , uz tak ctu na netu spoustu blbosti. Neda se rict ze to je jen negativni sluzba ale prijde mi to uz lehce uchylny, zvlast jak na tom visi pulka naroda.

Odkaz ke komentáři

Jak jsem říkal, nejsem nijak "tajný" takže pokud máš znalosti v PC oblasti moje jméno by jsi asi zjistil. Nevim kolik toho víš o mé síti, ale jenom tak pro info je to sdružení a o tom logování klientů máš asi chybné info. Když si zavoláš třeba na UPC, řekneš že někdo něco udělal, tak to jméno dostaneš jak jsi psal stačí znalost sociálního inženýrství. V každých sítích to ale takhle nechodí. Mám zkušenost třeba s jednou sítí (nejsem v ní) kdy někdo stahoval warez a správce sítě dostal mail. Správce řekne, že neví kdo to byl a je to vyřešený. Žádnej zákon o povinným logování nebyl. Vím, že se to navrhovalo, ale nevím o tom, že už by něco takovýho platilo (pokud ano klidně mě informuj ja se o to teď moc nezajímal). Pokud by už takový zákon platil, tak nevim jak moc by se to týkalo takových sítí které jsou jako občanské sdružení. Nejsem právník a ani nemám znalosti právníka, takže na tohle odpověď nemám.

Nevím nic o tom, že bych nebyl zdravě paranoidní, takže se neboj z toho se nezcvoknu :)

Proč je pro mě problém dát na facebook nepravé údaje? Nic jsem o tom nepsal, že by to byl problém jenom jsem říkal, že je to stejný jako kdyby se to nemuselo vyplňovat.

Asi už jsme se dostali trochu mimo téma, takže pokud máš zájem probrat tyhle věci jinde (jabber...) klidně můžem, pokud ne, tak tu diskuzi asi ukončíme, protože FB už se to moc netýká.

Nerad ukoncuji diskusi s nezodpovezenymi dotazy, takze odpovim. Lehke OT nam bude jiste prominuto..

Pochopitelne vim, ze se jedna o zdruzeni.. Nejsem idiot - proto jsem tu narazel na to, ze to neni ISP v pravem slova smyslu.. Jen jsem ,,te tu nikde nechtel nijak prozrazovat". Vim, ze pilsfree je na obdobnem systemu, jako czfree a dalsi wifi sdruzeni..

ISP ma povinnost uchovavat logy - nevedomost neomlouva.. http://www.abclinuxu.cz/blog/martinek/2008/4/isp-a-povinnosti

Konkretne

Zák. č. 127/2005 Sb., o el. komunikacích, § 97 odst. 3:

(3) Právnická nebo fyzická osoba zajišťující veřejnou komunikační síť nebo poskytující veřejně dostupnou službu elektronických komunikací je povinna uchovávat provozní a lokalizační údaje a tyto údaje je na požádání povinna poskytnout orgánům oprávněným k jejich vyžádání podle zvláštního právního předpisu. Rozsah provozních a lokalizačních údajů, dobu jejich uchovávání, která nesmí být delší než 12 měsíců, a formu a způsob jejich předávání orgánům oprávněným k jejich využívání, stanoví prováděcí právní předpis.

Prováděcím právním předpisem je vyhláška 485/2005 Sb., o rozsahu provozních a lokalizačních údajů, době jejich uchovávání a formě a způsobu jejich předávání orgánům oprávněným k jejich využívání. Ta, krom jiného, ve svém § 2 odst. 3 říká, že:

(4) U sítí elektronických komunikací s přepojováním paketů se uchovávají údaje o uskutečněné komunikaci

a) u služeb přístupu k síti s uvedením typu připojení, identifikátoru uživatelského účtu, identifikátoru zařízení uživatele služby, data a času zahájení připojení, data a času ukončení připojení, zájmových identifikátorů (například IP adresa, číslo portu), statusu události (například úspěch, neúspěch, řádné nebo mimořádné ukončení připojení), množství přenesených dat (v příchozím směru/v odchozím směru),

b) u služeb přístupu ke schránkám elektronické pošty s uvedením identifikátoru zájmového uživatelského zařízení, uživatelského účtu, identifikátoru zprávy na poštovním serveru, data a času zahájení komunikace, adresy elektronické pošty odesílatele, adres elektronické pošty příjemců, identifikátoru protokolu elektronické pošty, množství přenesených dat, informace o použití zabezpečené komunikace,

c) u služeb přenosu zpráv elektronické pošty s uvedením identifikátoru zájmového uživatelského zařízení, identifikátoru serveru elektronické pošty, data a času zahájení komunikace, adresy elektronické pošty odesílatele, adres elektronické pošty příjemců, identifikátoru protokolu elektronické pošty, množství přenesených dat, informace o použití zabezpečené komunikace,

d) u serverových služeb s uvedením identifikátoru zájmového uživatelského zařízení, identifikátoru uživatelského účtu, data a času požadavku na službu, veškerých identifikátorů serveru (zejména IP adresa, úplné doménové jméno FQDN), požadovaných identifikátorů URI nebo typu služby, dodatečných parametrů identifikátorů URI nebo služby, použité služby, množství přenesených dat, metody a statusu požadavku na službu,

e) u dalších služeb elektronických komunikací (zejména u služeb typu chat, usenet, instant messaging a IP telefonie) s uvedením veškerých identifikátorů komunikujících stran, transportního protokolu, data a času zahájení komunikace, data a času ukončení komunikace, použité služby, množství přenesených dat.

Takze informace, kdo mel v kolik hodin jakou IP adresu (pokud mate ve vnitrni siti dynamicke IP - pochybuju.. a nemam naladu si cist web toho sdruzeni.. tak neni problem ziskat logy kdo kdy jakou mel - tedy je vse dohledatelne).

A tady mas neco tykajici se ,,verejnych siti"

Verejnou siti jste, kdyz nejakym zpusobem neni okruh vasich potencialnich klientu zuzen(napriklad na jeden panelak). Takze i maly isp s tremi ov5460 na strechach svych pribuznych a pripojujici babky z vesnice uz je verejna sit.

Pokud vim, pilsfree na jeden barak/panelak omezeno neni, takze jiz verejna sit jste a plati pro vas vyse uvedena pravidla.

A pokud tvrdis, ze na fb davas sve jmeno verejne a minis to ve smyslu, ze ho muze kdokoliv hacknout (a pote bude tve jmeno verejne), tak to uz zdrava mira paranoismu neni :)

Odkaz ke komentáři

S tim facebookem jsi to asi trochu špatně pochopil. Nemyslel jsem, že já si tam napíšu jméno a někdo mi ho hackne asi by mě to moc netrápilo vzhledem k tomu, že nejsem žádná známá/důležitá osoba. Narážel jsem jenom na to, že je možnost hacknutí těchto sociálních sítí a mluvil jsem obecně o osobních údajích, které můžou být zneužity.

Díky za zákon o logování nevěděl jsem, že už je v platnosti a s tím nevědomost neomlouvá máš pravdu, ale mě se to netýká vzhledem k tomu, že nejsem poskytovatel :D

Podle mě to stejně dohledatelný neni, protože logy nejsou vše a je tam spousta dalších věcí, které se těžkou dokazujou. Jak už jsem říkal, jestli chceš můžeme pokecat jinde nebudu tady teď psát OT o naší síti. Snad nám to lehké OT na celou stránku prominou :D

Odkaz ke komentáři

• 2 months later...
Byt tam nechces ale at chces nebo ne tak tam mas ucet, to ze to chtela mam anebo kdokoliv jinej neni zadna vymluva, ucet tam mas a navstevujes to... ja napriklad na facebooku jsem a nikdo nepovolenej nevidi zadny informace o me, to si to taky musis umet nastavit, a jestli vis jak facebook vznikl (coz ocividne ne) tak by ti doslo i jakej to ma vyznam... jo a nikdo te prece nenuti tam vypsat jakykoliv ifnromace, davat fotky ci se pridavat do skupin ne?:)

a jak se dostal face do sveta? uplne stejne jako jine konkurencni vyrobky a sluzby...

Navštěvuji pokud někdo na chatu hodí nějakou zajímavou stránku na FB, stejně tak jako na desítky jinejch webů. Ano, výmluva to není, nemám proč se vymlouvat a vlastně celý tvoje souvětí nemá pointu o kterou jsi se asi pokoušel (:)). Kde jsem napsal, že neznám význam FB (ne, to tys nepochopil význam proč jsem to takhle napsal). Kde jsem napsal, že mě někdo nutí dávat fotky a osobní údaje na FB? Jen jsem typ člověka, co nerad ukazuje ´svoje výlevy´ ostatním a nezáleží jestli veřejně nebo přátelům (a právě proto mám fake profil)

Odpůrce FB nejsem, jen se mi nelíbí, jak ho někteří lidé vášnivě využívají ("skupiny ála pojďme se rozrůstat, jako by nám to k něčemu bylo" nebo "všichni musí vědět, že jsem zrovna na záchodě".......), příjde mi, jako by se s příchodem sociálních sítí zvětšila průměrná demence (především vztahovačnost) :lol:

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu